psychomaszyna
05.11.10, 23:04
Na pierwszy ogień dwie osoby
Radna Agata Zaklika - przywołam post
Mogę spokojnie zdradzić, że "Pewna młoda radna prawie cały czas posiedzenia komisji poświeciła na oglądanie pod stołem katalogu projektów budowlanych domów jednorodzinnych." to była pani Agata.
Nie będę na nią głosował i zachęcam, aby inni nie głosowali. Radna po uczestnictwie w Społecznej Radzie Pasażerów straciła energię i chyba nie ma czasu na zajmowanie się lokalnymi sprawami.
Drugą osobą, która budzi moje wątpliwości jest kolega Paweł Kownacki. Myślę, że to dobrze, że kandyduje na wójta Wieliszewa a nie do powiatu. Chciałbym się zapytać, co Paweł zrobił w ramach realizacji punktu swojego poprzedniego programu, gdzie zapewniał że zrobi co może w sprawie zapewnienia dostępu do Internetu na terenie całego powiatu. A myślę, że w samej gminie Wieliszew znalazłyby się miejsca, gdzie nie jest z tym najlepiej. Z przyglądania się rozwiązaniom w Zielonce nic nie wyszło i władze powiatowe, ani żadnej gminy nie złożyły dokumentów na przetargi UKE na częstotliwości na dostęp do Internetu. Kasa na 8.4 POIG też jest dalej do wykorzystania. Jak się coś napisało w programie, to wypada się rozliczyć z realizacji tych zamierzeń.
A znacie kogoś z kandydatów, który obiecał coś w 2006 i miał kłopoty z wypełnieniem tych obietnic?