27.11.10, 21:28
Zima, a konkretnie pierwsze większe opady śniegu. Dzieci powiedzą super, kierowcy i dorośli niestety nie będą zadowoleni. Już trzy stłuczki mijałem na terenie legionowa. Liczymy ile czasu minie nim drogowcy odgarną?
Obserwuj wątek
    • zdebeq Re: Zima 27.11.10, 21:54
      ja tam się cieszę. niech spadnie jeszcze więcej śniegu i mróz przywali, to będzie pusto na drogach i korków nie będzie, ale od poniedziałku, bo jutro muszę zasuwać do Poznania.
    • grandpress Re: Zima 27.11.10, 21:54
      Widziałem kilka pługów ag complex -na razie czekali chyba na znak do podjęcia pracy bo pługi wysoko w górze a ulice oblodzone i bieluśkie.
    • prawdziwy_jankiel Re: Zima 27.11.10, 22:35
      fajnie chrupie pod butem :-)

a co do odśnieżania to bardzo jestem ciekaw jak służby drogowe w naszym mieście (i powiecie) poradzą sobie w tym roku?!?!
      • benieck Re: Zima 28.11.10, 21:51
        Pługi na ulicach powiatowych pojawiły się dopiero o 1 w nocy i do rana drogi były czarne. Wcześniej ulice białe a po śniegiem warstwa lodu.
        • 3goust Re: Zima 29.11.10, 14:13
          na os Sobieskiego na razie była tylko jedna ;( a na ul: Czarnieckiego można się poślizgać na śniegu czy to autem czy na butach;)
          • w.iwo Re: Zima 29.11.10, 14:53
            a u mnie już po kolana ;)
            • polokokt Re: Zima 29.11.10, 15:21
              i dopuki nie przestanie padać w takim tempie z wiatrem, to niestety musiałaby być jeden pług na każdą ulicę.
              W warszawie mimo dużo większej armii pługów też nie sa w stanie odgarnąć. Nawet na ulicach gdzie nie ma korków (a są prawie wszędzie).
              Taki urok zimy.
              Pozdrawiam
    • fiorente Re: Zima 29.11.10, 16:23
      Nie oczekujmy cudów. Zima to nie katastrofa, a wiadomo, że jak cały czas pada to pługi nie nadąrzają. Tyle się mówi, że zima znowu zaskoczyła drogowców, ale kierowcy chyba też są zaskoczeni - wielu jeździ na letnich oponach...
      • zaq1975 Re: Zima 29.11.10, 17:07
        Wyglądam z mojego okna na 3 piętrze i powiem wam że pięknie ta zima wygląda :-)
        • pleg Ma być jeszcze gorzej 30.11.10, 00:19
          Teraz czas na mrozy – ma być nawet –20 st. C
          źródło
      • ralphie Re: Zima 30.11.10, 08:04
        Odśnieżarki jeżdżą i odgarniają ale dlaczego nie posypują?
        • polokokt Re: Zima 30.11.10, 08:15
          nie wiem, nie znam się, ale chyba przy takich opadach jak byly wczoraj to posypywanie niewiele da (w warszawie posypywali i jakoś nie rozpuściło to sniegu). Dzisiaj rano niektóre ulice były już posypane (i miejscami nawet czarne - ul Płochocimska). Zreszta czym posypywac, solą i pchać jej nie wiadome ilości w ziemie, czy piachem, który zgninie w takiej ilości śniegu.

A ja pozdrawiam Pana z VW Passata, który wczoraj wieczorem na skrzyżowaniu Słowackiego i Wyspiańskiego nie mógł niemalże ruszyć z miejsca (nawrót i dojechanie do Jagiellońskiej zajeły mu bez przesady z 10 minut). Chyba prosto z tego skrzyżowania pojechał zmienić opony na zimowe.
          Pozdrawiam
          • gromanik Re: Zima 30.11.10, 22:05
            Czy ktoś z was widział może tej zimy tę zamiatarkę należącą do SMLW:
            www.youtube.com/watch?v=786PlNK7J5s ??

Poprzedniej zimy dzięki niej jakość odśnieżania chodników była nieporównywalnie lepsza...
            • 3goust Re: Zima 30.11.10, 22:43
              Traktorek widziałem ale nie miał osprzętu, miał za to przyczepę....oddelegowali go do innych zadań.
          • madziulec Polokokcie drogi ;) 30.11.10, 22:53
            A gdzie jest ul. Płochocimska????
    • 3goust Re: Zima 09.12.10, 16:17
      piesi i użytkownicy dróg, mamy gołoledź na drodze. Na Sowińskiego na wysokości przychodni potrącili kogoś....czy wypadek nie wiem bo odbiłem w bok. Następny przykład Czarnieckiego/rycerska po wstawieniu do garażu auta minął mnie samochód typu dżip czy terenówka. Gdy chciał zahamować owszem zatrzymał się lecz tył go wyprzedził i bagażnik wyjechał mu na środek rycerskiej. Zanim doszłem odjechał. Lecz to samo miejsce pani z wózkiem idzie [taki na zakupy] i fru na plecy;) Miejskie lodowisko otworzono na Czarnieckiego? i wielu innych ulicach, hetmańska od rycerskiej => parkowa, Norwida => od prezydenckiej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka