Dodaj do ulubionych

Internet Al.3Maja - co polecacie?

07.01.11, 12:14
Witam
Niedawno przeprowadziłem się do bloku na 3 Maja 31 , aktualnie poszukuję jakiegoś sprawdzonego dostawcę usług internetowych

Z wstępnego rozeznania mam 2 typy
TP 2 Mega za 84zł (55 ab + 29 utrzymanie łącza)
Point 2 Mega usługa DOM 5G - 65 zł
Jest jeszcze jakiś dostawca osiedlowy ale nazwy i oferty nie znam

Zależy mi bardzo na :
*niskiej usterkowości i ewentualnym szybkim usuwaniu problemów
*rozsądnej cenie
*niskich pingach w grach

Co polecacie? Jakie plusy i minusy
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wentor Re: Internet Al.3Maja - co polecacie? 07.01.11, 13:51
      Polecam kablówkę dobrze działa nie laguje meczy.Przesył jes taki jak podają a nie jak inni podaja do iluś tam a jest z tego 30 % albo i mniej.
    • kwitkows Re: Internet Al.3Maja - co polecacie? 07.01.11, 15:21
      Point nie może do Ciebie dociągnąć kabla? Wszędzie będę polecał kabel jeśli jest taka możliwość.
      • polokokt Re: Internet Al.3Maja - co polecacie? 07.01.11, 16:16
        Ja mam Point'a 2MB ale po infrastrukturze światłowodowej. Uzywam tego od maja tego roku i jak na razie nie było żadnego problemu. Przyszli, podłączyli, podpisaliśmy umowę i tyle. Prędkość mierzona kilkakrotnie to 1,91-1,92MB, więc ciut mniej niż to jest napisane w ofercie, ae nie robi mi to wielkiej różnicy, biorąc pod uwagę, że przez te kilka miesiecy ni ebyło ani jednej przerwy. Teraz 5 maja była przerwa wgodzinach rannych (więc dla użytkowników dowmowych bez znaczenia w sumie), ale przerwa była wcześniej zapowiedziana, bo przekładali okablowanie w związku z remontem ulicy Warszawskiej. Także ja mogę polecić, ale wersję kablową, nie wiem jak w przypadku wersji radiowej.
        Tak jak wyżej, ja bym też wybierał pomiędzy ofertami po kablu. Radio to radio, wystarczy gorsza pogoda i pozamiatane.

Pozdrawiam
        • mareklegionowo Re: Internet Al.3Maja - co polecacie? 07.01.11, 17:24
          a czy ktos z was wie jaki internet jest na ulicy Zegrzyńskiej 11 w tym nowym bloku
          • mac.greg Re: Internet Al.3Maja - co polecacie? 07.01.11, 18:08
            @kwitkows
            niestety jak na razie nie ma możliwości podłączenia od nich światłowodem tylko 5G:(

@wentor
            Piszesz o necie z kablówki od Spółdzielni mieszkaniowej?(SMLW dzisiaj wyczytałem na drzwiach taką nazwę?) Hmm właśnie odwiedziłem ich stronę i troch dziwnie wygląda pakiet Down 1,5 Up 1 Mega - ale w sumie down 3Mega jest tylko 10 zł większy...
            • guayazyl1 Re: Internet Al.3Maja - co polecacie? 07.01.11, 20:32
              mam internet 4M w Netii za 50 pln i nie narzekam.
              • kka69 Re: Internet Al.3Maja - co polecacie? 09.01.11, 10:48
                Potwierdzam, że Netia ma bardzo dobrą ofertę , szkoda tylko że na łączach TP, przynajmniej taką mam ja.
                Ładnie działa i cena w miarę OK.
                W ogóle ceny internetu w Legionowie są jakieś jedne z wyższych w Polsce,
                przykład :
                w Łodzi są operatorzy lokalni, którzy oferują łącza 2 MB za 19 zł
                Czy to jest możliwe u nas?
                • kwitkows Re: Internet Al.3Maja - co polecacie? 09.01.11, 12:06
                  > w Łodzi są operatorzy lokalni, którzy oferują łącza 2 MB za 19 zł
                  > Czy to jest możliwe u nas?
                  - Point, umowa na 3 lata 30PLN za 2Mbit.
                  - Aster w ramach promocji, w pakiecie z TV i telefonem, wtedy Internet jest za 19PLN. Ale tylko w wybranych miejscach (w Legionowie też) i tylko na dwa lata promocji (do czasu wyniszczenia konkurencji?).
                  • mac.greg Re: Internet Al.3Maja - co polecacie? 09.01.11, 12:52
                    aster nie udostępnia swojej oferty w moim bloku

Co do netii to nie wiem czy da radę jak ktoś wspomniał działają oni na łączach tp a takowe do mieszkania nie jest jeszcze podłączone. Z tego co się w tepsie dowiadywałem mógłbym podłączyć sam internet (trzeba jednak opłacać dodatkowo utrzymanie łącza - pisałem o tym w pierwszym poście)

Jak na razie jestem za netem ze spółdzielni osiedlowej - fajnie by było gdyby ktoś z mojego bloku 3 maja się wypowiedział jak z tym jest:)
                    Ps. Dzięki za zainteresowanie
                    • harp Re: Internet Al.3Maja - co polecacie? 09.01.11, 21:25
                      Internet w SMLW jest niestety drogi.
                      • kka69 Re: Internet Al.3Maja - co polecacie? 10.01.11, 13:31
                        Dostępność NETII na łączach Netii można sprawdzić na ich stronie .
                        W Legionowie jest to możliwe, ale nie w każdej lokalizacji, akurat moja ulica jest przez nich nie obsługiwana, ale inne mogą być w zasięgu kabla.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka