Dodaj do ulubionych

Arena i miejaca parkingowe

31.01.11, 12:15
Mamy piekny budynek, sale widowiskowa.
No i co? Chcialoby się napisac "no i pstro".
Kolejna impreza masowa, ktora wcale nie jest jakos masowa pokazala, ze Arena wysiada przy organizacji.
Owszem, herbatka, kwaka, zeleczki, prazone orzeszki. prezydent wpuszczany gratis, bo nazwisko na liscie figuruje (cóz to z prezydenckiej pensji nie stac na marne 10 zeta??).

No i tu zgrzyt... Parking i jego brak.
Kolejny raz.
Wszyscy staja gdzie sie da i gdzie sie nie da. Okoliczne uliczki poobstawiane, Sobieskiego zastanwione prawie do stacji benzynowej, teren MOSiR caly zastawiony, cala bodajze Chrobrego (nie dm lapy sobei uciac, ale chodzi o te odchodzaca od Sobieskiego) tudzież.
Rozumiem, ze budynki mieszkalne maja "przydzial" 0.8 miejsca parkingowego na mieszkanie. Ilez wiec ma nasza sztandarowa inwestycja, nasza Arena? Ilez ma miejsc siedzacych?

Pozdrawiam, bo w perspektywie niedalekiej w tej samej okolicy ma powstac aquapark i wtedy dopiero bedzie...
Obserwuj wątek
    • misiek1974 Re: Arena i miejaca parkingowe 31.01.11, 12:59
      Ludzie to się stali wygodni. Mając samochód to nawet do sklepu 100m zamiast na piechote to nim jadą. Jest jednak wielu takich co na stadion potrafią przez pół miasta przejść i im nie straszne brak miejsc parkingowych. Spacerek to zdrowie a jazda samochodem to odkładanie kolejnych kilogramów tłuszczu :).
      Parking jest ale raczej dla przyjezdnych spoza naszego miasta.

Co do nie płacenia przez Prezydenka za wejściówkę. Ja się nie dziwię, że nie płaci bo dziwne aby właściciel płacił za wejście do siebie.
      • 3goust Re: Arena i miejaca parkingowe 31.01.11, 13:28
        wygodni? czy korzystanie ze zdobyczy ludzkości jest wygodnictwem? może tak ale czemu mają z tego nie korzystać. Ja się ciesze i tak że nie jesteśmy warszawą gdzie urzędy dzielnic rewitalizującą parki i place. Bo place i parki zmieniły się w parking, rewitalizującą do stanu z przed wojny, ale zapominają o jednym, przed wojną był jeden samochód na blok, teraz jest jeden na mieszkanie, a już coraz więcej rodzin jest takich co ma dwa pojazdy. Jestem za tym by orliki na czas kiedy będzie impreza w arenie zmieniały się na parking;)

A tak serio należy dokończyć parking, dociągnąć go do parkowej i wyrwać te krzaki co tam rosną. Powinno to lekko poprawić sytuacje.
        • madziulec Re: Arena i miejaca parkingowe 31.01.11, 13:40
          3goust, parking ogolnie przed Arena jest.
          Wczoraj kolejny raz zamkniety.

Pewnie dla tych co to "rowni i rowniejsi".
      • madziulec Re: Arena i miejaca parkingowe 31.01.11, 13:38
        Chetnie pojechalabym autobusem ;))
        Pasjami zreszta nimi jezdze (mam bezplatne, a co:) chwale sie).
        Problem, ze ode mnie autobus w weekend chodzi raz na 2 godziny, czasem nawet rzadziej, w normalne dni az raz na godzine... do tego do Areny nim nie dojade i musiałabym jeszcze lecieć. (więcej autobusow nie ma, bo miejskie dylizansy miasto skosowalo uznajac, ze mamy nadmiar pojazdow, by dojezdzac do centrum i autobus nam jest zbedny!)

Poza tym na wystawę maja prawo przyjśc ludzie z malymi dziecmi, czasem na wozkach (widzialam wczoraj jednego niepelnosparwnego) - takim tez bedziesz kazal leciec moze od Warszawskiej, bo to dla zdrowia i stana sie za grubi????
        Fajnie jest kogos oceniac przez pryzmat wlasnego tylka i wlasnej sprawnosci.

PS
        Nie wiedzialam, ze prezydent jest z racji stanowiska zwolniony z oplat przy wejsciowkach an wszelkie imprezy. Zdaje sie, ze organizatorem był Elitarny Klub Kota Rasowego ;))) (www.koty.pl/wydarzenia/art139,miedzynarodowa-wystawa-kotow-rasowych-w-legionowie.html) A ci pewnie haracz placili za wynajem hali jak za zboze ;)

PS2
        Nie wiedzialam tez, ze Arene zbudowano dla przyjezdnych. Jesli tak to ogolnie ja chrzanie. Podatki poszly na budowe parkingu dla przyjezdnych.
        Gratuluje Tobie takze, ze dalej sie w to wrobic.
        nastepnym razem bedzi enapis "Nur fuer Warschauer'.
        • ralphie Re: Arena i miejaca parkingowe 31.01.11, 15:07
          Byłem na rzeczonej imprezie i był to mój pierwszy raz w Arenie i... na kolana mnie nie powaliła. Ale po kolei. Parking, jest tam jakiś parking? Bo nie dopatrzyłem. Zaparkowaliśmy przy domkach jednorodzinnych przy stadionie, najbliższe wolne miejsce. Nie wiem, czy mieszkańcy byli zadowoleni, czy nie.. skargi do Prezydenta proszę ;) Hala całkiem fajna, nie znam się na sporcie ale wyglądała na nie za dużą, w sensie widowni. Arena zdaje się jest jeszcze nie wykończona? Wewnątrz stawiają się ścianki działowe. Jedyne co mnie tam zachwyciło to przeróżnej maści kociaki, a zagorzałym ich fanem nie jestem :)
          • madziulec Re: Arena i miejaca parkingowe 31.01.11, 15:43
            Nie przesadzaj. Arena zla nie jest, jak na takiej wielkosci miasto prawdopodobnie wystarczy (nie wiem).
            Parking jest - z przodu budynku. Nie widziales go?? Byl zablokowany, tak tak. Postawione dodatkowo osoby z policji czy strazy miejskiej by swolocz, ktora ma sie wg miska odchodzac nei zaparkowala zbyt blisko ;)

Pozdrawiam.
            Koty rekompensowaly wszystko? Czy rzeczywiscie?
            • ralphie Re: Arena i miejaca parkingowe 01.02.11, 08:06
              Tak, to pierwsza w mym życiu taka wycieczka na taką imprezę i prysła myśl o tym, że te rasowe to zepsute rozpieszczone leżaki :) Strasznie spodobały mi się norweskie leśne i cornish rex :)
              • madziulec Re: Arena i miejaca parkingowe 01.02.11, 10:31
                Polecam ragdole ;) Idealne do felinoterapii ;)
        • misiek1974 Re: Arena i miejaca parkingowe 31.01.11, 16:27
          madziulec napisała:

>
          > Poza tym na wystawę maja prawo przyjśc ludzie z malymi dziecmi, czasem na wozka
          > ch (widzialam wczoraj jednego niepelnosparwnego) - takim tez bedziesz kazal lec
          > iec moze od Warszawskiej, bo to dla zdrowia i stana sie za grubi????
          > Fajnie jest kogos oceniac przez pryzmat wlasnego tylka i wlasnej sprawnosci.
          >
          >
          Madziulec czy ja gdzieś pisałem o ludziach niepełnosprawnych??? Z twojej wcześniejszej wypowiedzi nie wynikało, że o nich piszesz. Nie wkładaj mi w usta słóch, których nie wypowiedziałem. Wiadomo, że takim osobom należy zapewnić jak najbliższy dojazd o drzwi wejściowych.
          Czasami się zastanawiam czy jesteś w pełni władz umysłowych.

Pytanie do Ciebie. Kiedy na swoim osiedlu psie kupy z chodników posrzątasz. Byłem ostatnio u znajomych i tam się jak po polu minowym chodzi. Zaparkować nie można bo zbyt mały parking jest. Czemu budując te bloki nikt o innych mieszkańcach Legionowa nie pomyślał??
          • madziulec Re: Arena i miejaca parkingowe 31.01.11, 17:24
            Spadaj.
            To tak ogolnie ;)
            Bo jak widac argumentow Ci kolejny raz brakuje i zaczynasz szukac czegokolwiek.

Ani ja wlasciciel psa, wiec dlaczego mam sprzatac po cudzym psie, ani jestem we wspolnocie, wiec nei jestem odpowiedzialna za zapewniane gosciom miejsc parkingowych (jakbys choc raz zadal sobei trud przecztania posta, to bys wiedzial, ze jest zapewnione 0,8 miejsca parkingowego dla mieszkancow).

W pelni wladz umyslowych jestem. Ty jak widac kolejny raz, nie za bardzo. Nie umiesz bowiem prowadzic dyskusji, zmieniasz temat i znow zaczynasz personalne wycieczki. Jak zwykle zalosne i niesmaczne.
            • misiek1974 Re: Arena i miejaca parkingowe 31.01.11, 20:58
              Wiesz jesteś osobą aspołeczną nic Ci się w naszym mieście nie podoba. Do tej pory niczego i nikogo nie chwaliłaś. Czemu zamiast ciągle narzekać byś zmieniła np miejsce zamieszkania np na Serock:)
              Jak tam w przeczkolu jest ci juz ciepło czy nadal zimno bo jak wiem to twemu dziecku zawsze ciepło było.

Odnośnie parkingu. Jak przy Arenie jest mało miejsc parkingowych to jest źle a jak na twoim osiedlu to problemu nie widzisz?

W okolicy Areny są dwa parkingi. Jeden z frontu dla gości a z tyłu dla organizatorów imprez, zawodników.
              • madziulec Re: Arena i miejaca parkingowe 31.01.11, 21:04
                "Przeczkolu":)))

Wstydu oszczedz ;) Buahahahahahahahahahahaha ;)

PS
                Kto przypadku wystawy kotow byl organizatorem? (podpowiedzialam Ci juz odpowiednim linkiem, wiec nei osmieszaj sie, ze nasze miasto, ktore tylko wynajelo sale)
                A "zawodnikiem"??? Parking dla kotow??? No prosze Cie....
                Wez moze zaczniesz pisac skecze dla miejscowego kabaetu ;)
                • e-legionowo Re: Arena i miejaca parkingowe 31.01.11, 22:01
                  Dobrze że nie była to wystawa koni rasowych, niektórzy by mieli miejsce parkingowe za free.
                  Misiek nie kop się z koniem bo i tak nie masz szans :))
                  • 3goust Re: Arena i miejaca parkingowe 31.01.11, 22:15
                    miejsc parkingowych brak pod areną to jest problem legionowa, a używanie tylko pustych sloganów pokazuje brak argumentów na konkretne zagadnienie.
                    Z jednej strony jest parking na dwa autobusy i uwaga na 10 aut, to znaczący wynik jak na hale co mieści 3 tysiące ludzi? Po drugiej stronie jest już większy to ten od Sobieskiego. Miejsc ci dostatek ale czy na pewno na 3 tysie ludzi? A jak czytamy jest on zamykany i jest tylko dla dygnitarzy.
                    Można na cele parkingowe na czas mistrzostw czy wystaw dać plac targowy, ale każdy chciał by podjechać pod same drzwi, bo to takie wiejskie. Tak tak na wsi autem pod stodołę się podjeżdża by nie łazić w błocie. Łączność miedzy parkingiem a areną powinien zapewniać mały bus, dowozowy. I po problemie. na razie ze względu braku parkingów wstyd jest organizować tu coś. By później mówili obiekt ładny ale *** parkingi
                    • madziulec Re: Arena i miejaca parkingowe 31.01.11, 22:58
                      Arena:
                      liczba miejsc siedzących: 1988
                      (wg wikipedii)
                      Tu inne dane: liczba miejsc siedz�cych: 2029
                      (www.turniejlegionowo.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=75&Itemid=37)
                      Hmmm..
                      Tu jeszcze inaczej 1730 miejsc.. (www.rdc.pl/index.php?/pol/artykuly__1/warto_wiedziec/z_wizyta_w_legionowie)

W zaleznosci od potrzeb ta Arena ma rozna pojemnosc ;) gumowa jest ;)
                      • jorge_76 Re: Arena i miejaca parkingowe 31.01.11, 23:21
                        Nie jest gumowa tylko dolne trybuny ma rozkładane (jak w amerykanckich filmach) w zalezności od rodzaju i rangi imprezy.

Co do miejc parkingowych to uwazam że przejść się nawet 300m nie zaszkodzi. Dziecko czy osobę niepełnosprawną można podwieść pod wejście i grzecznie samochód odstawic dalej, no ale sa tacy co chcieliby wjechac nawet na klatkę schodowa jak by się dało ;-p
                        • harp Re: Arena i miejaca parkingowe 01.02.11, 06:33
                          to Ty sobie chodź, a nie stosuj erystycznych chwytów.
                        • madziulec Re: Arena i miejaca parkingowe 01.02.11, 06:46
                          Chetnie sie dowiem, gdziez to te 300 metrow dalej przewidziano parking na imprezy masowe dla 2000 miejsc w Arenie.
                          Nie przewidziano.

Ale wychodzi, że tylko ja sie czepiam. NIE ;)
                          nasze-legionowo.pl/archives/840 - nasz populistyczny portal, ktoremu sie wszystko podoba i slowa "Przede wszystkim istnieje dość duży problem z parkingami pod Areną. Hala nie była wypełniona do ostatniego miejsca, a pomimo tego zabrakło miejsc parkingowych"

www.ekkr.republika.pl/html/wystawy.html - tu z kolei opis jak mozna parkowac. Co dowodzi, ze nie ma miejsc parkingowych, a wiec problem nie jest wyssany z palca, jak niektorzy tu sugeruja (konkretnie zdaje sie JEDEN forumowicz i drugi mu zaczal wtorowac)

Dla zainteresowanych
                          fl-studio.pl/targi/?page_id=75 - najbardziej ubawily mnie te bezpieczne wyjazdy ;) Ciekawe wiec dlaczego zjawia sie tam przy kazdej im[prezie stado strazy miejskiej, bo inaczej nie sa sie utrzymac porzadku.

Pozdrawiam. MOzna cos zmienic jeszcze. A tak to pewnie kiedys dojdzie do tragedii i dopiero bedzie.
                          • jorge_76 Re: Arena i miejaca parkingowe 01.02.11, 15:21
                            Naciągasz fakty do twojej tezy. Po co parking na 2000 miejsc, skoro hala ma niespełna 2000? W takim razie uważasz że każdy uczestnik masowej umprezy potrzebuje dojechac samochodem? A co z dziećmi, zonami, niepełnosprawnymi. Można spokojnie to podzielic przez trzy.
                            • madziulec Re: Arena i miejaca parkingowe 01.02.11, 15:52
                              Do konca to eni wiadomo ile ta Arena ma miejsc ;)))
                              Roznie wedlug roznych zrodel.
                              zalozmy, ze te 2000. No i co?? Ile samochodow ma przyjechac. Nakaz jest przywiezc 4 osoby, a moze 5? Wiec wtedy 400 miejsc wystarczy.
                              A jesli ktos jedzie tylk z zona na impreze to go an parking nei wpuszcza, bo marnuje tak cenna powierzchnie???

PS
                              Sorki, ale wlasnie przeczytalam w Powiatowej, ze ogolnie dworzec niepotrzebny, aquapark tez nie i szpital tez nie./
                              No to kochani, zesmy sie obeszli ze smakiem.
                    • harp Re: Arena i miejaca parkingowe 01.02.11, 06:31
                      zgadzam się, miejsc parkingowych wokół "areny" jest za mało.
                      A co do wypowiedzi niejakiego miśka1974, być może jesteś zbyt otłuszczony, więc sobie spaceruj do "Areny" lub gdzie tam będziesz spacerował.
                      • misiek1974 Re: Arena i miejaca parkingowe 01.02.11, 15:28
                        lenistwo przez ciebie przemawia :)
                        • harp Re: Arena i miejaca parkingowe 02.02.11, 13:06
                          a na jakiej podstawie tak wnioskujesz?
                  • madziulec Re: Arena i miejaca parkingowe 31.01.11, 22:51
                    I tak wiedza co poniektorych zarowno co do koni jak i kotow jak rownie nikla, by nie powiedziec, ze zerowa ;)
                • misiek1974 Re: Arena i miejaca parkingowe 01.02.11, 15:26
                  "kotow, wiec, sie, odpowied, nei" czy ty jak piszesz to pijesz coś mocniejszego bo jak widzę to z polską pisownią u ciebie problem :))) "Wstydu oszczedz" ha ha ha

Staraj się tak pisać aby inni mogli cię zrozumieć.

"
                  • cyberwolf Re: Arena i miejaca parkingowe 03.02.11, 11:55
                    Czy ktoś może wie jaka firma wygrała przetarg na wynajęcie powierzchni w Arenie i na jakich zasadach?
                    Szukałem na stronie miasta ale nie udało mi się nic znaleźć na ten tema. Są jedynie informacje o tym, że kilkakrotnie przetarg wznawiano za każdym razem obniżając cenę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka