Dodaj do ulubionych

Śliczna i nowa SP2

27.08.11, 11:03
Fiu, fiu...
Chciałbym to zobaczyć.
www.legionowo.tv/a.50.Pierwszy_dzwonek_juz_za_chwile_.html
Obserwuj wątek
    • gabryel_przesmiewca Re: Śliczna i nowa SP2 29.08.11, 16:28
      no i się doczekałem :)
      www.legionowo.tv/a.59.Zdjecia_rozbudowanej_szkoly_podstawowej_nr_2_w_Legionowie.html
      • godgod Re: Śliczna i nowa SP2 29.08.11, 18:53
        łyżeczka dziegciu - boczne wejście SP2. Kostka a dookoła piach. Raz na jakiś czas ktoś to grabi, ale dzieci jak wylecą ze szkoły, to nie patrzą gdzie chodnik. Wydawałoby się, że 2 miesiące spokoju, to idealny czas, żeby to zaorać, posypać ziemią i zasiać trawę. Do września powstała by fajna murawa. Ale nie. 2 tyg temu przejeżdżałem i nic się nie działo. Nawet jak coś tam teraz powstanie/powstało, to i tak w 3 dni zadepczą. Nie jest to wielka robota. Jakieś 30-40 m2. Sprawę załatwiłoby pół przyczepki ziemii i paczka trawy. Podlewać nie trzeba, bo co chwila padało.
        • gabryel_przesmiewca Re: Śliczna i nowa SP2 30.08.11, 13:24
          Na pewno jest jeszcze więcej niedociągnięć, ale nie przesadzajmy, skrawek trawy to drobnostka w porównaniu z tym co zostało zrobione...
          Może na wiosnę? ;-)
    • unoman Re: Śliczna i nowa SP2 29.08.11, 18:56
      A kiedy "Dzień otwarty" dla Rodziców na zwiedzanie?
      • w.iwo Re: Śliczna i nowa SP2 30.08.11, 11:40
        nie ma jak inteligentna reklama strony internetowej... ludzie przestańcie zakładać dziesiątki nowych nicków, bo to nieuczciwe w stosunku do innych użytkowników

jak wklejacie linki to napiszcie coś więcej, by dla przyzwoitości wyglądało to na chęć dyskusji a nie na spam...
        • gabryel_przesmiewca Re: Śliczna i nowa SP2 30.08.11, 13:20
          :o
          Przecież mój nick istnieje bardzo długo, nie rozumiem tego tekstu.
          Na pewno nie był zakładany w celu reklamy żadnego podmiotu.
        • gabryel_przesmiewca Re: Śliczna i nowa SP2 30.08.11, 13:22
          A dyskusja za chiwlę, nie siedzę 24h na forum i czasem nie mogę odpowiedzieć od razu :)
          • godgod Re: Śliczna i nowa SP2 05.09.11, 10:05
            Mam dodatkowe uwagi na temat nowiutkiego skrzydła szkoły.
            1. Absurdalne wejście od strony szkoły specjalnej. Efekt - podjeżdżający autami ( a ze względu na 'rozrzedzenie' zabudowy w okolicy, w SP2, to standard) czeka dosyć długi spacerek.
            2. Klasy duże, ładne, korytarze i łazienki też duże i czyste, tylko dlaczego są tylko jedne, wąskie schody ! Jakim cudem budynek odebrała straż pożarna ? Rano na schodach jest taki kocioł, że nie da się przejść. Dodatkowo klatka schodowa jest zrobiona w taki sposób, nie widać, czy idzie ktoś z naprzeciwka (wąskie schody wiją się dookoła windy - z resztą winda nie działa) i ludzie wpadają na siebie (bo jak wytłumaczyć dziciom, żeby chodzili tylko z prawej). Co chwila jakieś absurdalne drzwi, zwężenia, zakręty. Naprawdę nie dało się zrobić bardziej funkcjonalnego projektu ?
            3. Gładkie ściany i podłogi, plus niski sufit powoduje że hałas jest nie do zniesienia. Już stara SP2 była dosyć akustyczna, ale w nowym skrzydle uczą się chyba potencjalni klienci Kajetan. Dlaczego nikt o tym nie pomyślał ?
            4. No i oczywiście przepiękny "tarwnik" dookoła szkoły. Ciekawe, czy wysypując na ten piach trawę we wrześniu, ktoś liczy na piękną murawę.

Nie to żebym nie był zadowolony, że dzieci nie kończą o 17:00, albo że nie ma gdzie stanąć, jak przed rozbudową, ale jak buduje się tak długo, to chyba jest czas, żeby parę rzeczy przemyśleć i nie robić czegoś, co jet od początku do poprawki. O ile oparking i trawnik, da się przeżyć, to projekt schodów to dla mnie skandal.
            • mamarity Re: Śliczna i nowa SP2 05.09.11, 15:49
              Rzeczywiscie, masz racje te schody to porazka. Na koniec lekcji gdy dzieci schodza na dol do szatni jest taki scisk, tlok i rejwach ze mozna oszalec :( Ogolnie szkola mi sie podoba, zwlaszcza duze, widne i przestronne sale, ladne szatnie, sliczna sala gimnastyczna dla maluchow, stolowka tez niczego sobie. Tylko te schody...no i moze jeszcze wejscie po drugiej stronie niz parking, malo pomyslowe :(
            • pleg Re: Śliczna i nowa SP2 05.09.11, 20:33
              godgod napisał:

> Mam dodatkowe uwagi na temat nowiutkiego skrzydła szkoły.
              > 1. Absurdalne wejście od strony szkoły specjalnej. Efekt - podjeżdżający autami
              > ( a ze względu na 'rozrzedzenie' zabudowy w okolicy, w SP2, to standard) czeka
              > dosyć długi spacerek.

Parking jest również na tyłach szkoły (od strony nowego boiska ze sztuczną nawierzchnią). Nie przesadzamy z tym podjeżdżaniem pod drzwi?
              • godgod Re: Śliczna i nowa SP2 13.10.11, 10:46
                Kilka dni temu na wjeździe na tylny parking robotnicy zaczęli przebudowę. W miejscu, gdzie jest ,nazwijmy delikatnie, niezbyt udany wjazd na tylny parking. Brama przesunięta o ładnych kilka metrów od końca Gnieźnieńskiej, przez co trzeba się dosyć ostro łamać potem dziura na progu bramy (no przecież tego brakującego metra asfalu już nikt nie doleje), a potem przez następne 10 metrów mamy : wąską drogę, gdzie nie minie się nic, i dwa ostre skręty pod kątem 90 stopi. Prędkość max, to 5-10km/h.
                Myślałem, że w końcu ktoś poszedł po rozum do głowy i to wyprostuje. A panowie zbudowali chodnik (no i dobrze), tylko ten chodnik jest jednocześnie dosyć ostrym progiem. Funkcji zwalniającej to nie ma żadnej, bo tam się po prostu nie da jechać nawet na dwójce. A jak ktoś jedzie z wózkiem, to przez to i tak nie korzysta z chodnika (próg jest też dla pieszych, a raczej dół przed progiem). Pomijam fakt, że zaraz na środku chodnika jest latarnie.
                Gdzie tu rozum ? Chodnik tak, próg jest utrapieniem dla aut i dla matek/ojców z dzieckiem na wózku 9dosy częsty widok).
                • w.iwo Re: Śliczna i nowa SP2 13.10.11, 11:30
                  druga brama miała być wg planów szeroka na dwa samochody...
                  pierwsza awaryjna, położona nieszczęśliwie tuz przy rondzie, pasach, ścieżce rowerowej, przystanku autobusowym i wystającym słupie stwarza codziennie problemy około 8 rano... wystarczy podjechać i obserwować masakrę, jak wszystko się korkuje...

i nikogo to nie interesuje mimo apeli od kilku lat - jak kogoś przejadą, będzie dopiero płacz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka