avia_82 29.12.11, 12:51 Poszukuję lokalu na chrzciny na ok. 20 osób. Buchnikowa Chata wygląda bardzo przyjemnie, czy ktos z forumowiczow tam byl/ organizowal przyjecie rodzinne? Co sądzicie o tym lokalu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuza-1231 Re: Buchnikowa Chata na ul.Modlińskiej - czy ktoś 29.12.11, 13:23 Jak dla mnie żadne rewelacja. Bardziej polecam restaurację Bukowiec na W-wskiej w Legionowie, sama tam organizowałam chrzciny, przystępna cena, menu bogate, różnorodne i obsługa super. Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Buchnikowa Chata na ul.Modlińskiej - czy ktoś 29.12.11, 16:50 W Klepisku nad zalewem możesz zrobić taka imprezę. Powinni sie udać, tylko ceny troszkę wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
edytaonly Re: Buchnikowa Chata na ul.Modlińskiej - czy ktoś 29.12.11, 17:31 My wyprawialiśmy tam chrzciny syna i niestety nie polecam tego lokalu. Drugich chrzcin już tam nie robiliśmy,bo nie byliśmy zadowoleni. Jedzenie takie sobie,babka była milutka tylko podczas 1 spotkania,na 2 już znacznie mniej,kiedy okazało się że będzie mniej osób niż przewidywaliśmy,bo kilka osób z rodziny zrezygnowało. Następna kwestia to fakt że podczas gdy my mieliśmy naszą uroczystość rodzinną,lokal był normalnie otwarty i dostępny dla innych klientów,którzy kilka stolików dalej jedli obiad i palili papierosy przy naszym kilkumiesięcznym dziecku!!! Jak można udostępnić komuś lokal i wpuszczać do niego jeszcze innych ludzi,przecież my za to płaciliśmy i to wcale niemało. Dlatego odradzam Buchnikową Chatę,myślę że za te pieniądze lub za niewielką dopłatą można znaleźć w okolicy lokal na znacznie wyższym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
kukuryku20 Buchnikowa Chata na ul.Modlińskiej - nic ciekawego 29.12.11, 21:48 Też chcieliśmy tam urządzić chrzciny. Zrezygnowaliśmy po obejrzeniu lokalu. Chrzciny wyprawiliśmy w lokalu Mega Bait na ul. Produkcyjnej, niedaleko Urzędu Dzielnicy Białołęka. Było na tyle przyjemnie, że urodziny pociechy też tam się odbyły. Odpowiedz Link Zgłoś
em-k-a Re: Buchnikowa Chata na ul.Modlińskiej - nic ciek 29.12.11, 21:53 ja dwa lata temu miałam zaszczyt być na kameralnym przyjęciu weselnym na Ranczu Bena - polecam szczerze ten lokal, ponieważ jest tam kilka salek i nikt nikomu nie wchodzi w paradę... Odpowiedz Link Zgłoś
hurapesymista Re: Buchnikowa Chata na ul.Modlińskiej - nic ciek 29.12.11, 23:12 Ale na Ranchu Bena salki potrafią też wydzielić poprzez postawienie parawanu. Raczej mało separującego :-) em-k-a napisała: > ja dwa lata temu miałam zaszczyt być na kameralnym przyjęciu weselnym na Ranczu > Bena - polecam szczerze ten lokal, ponieważ jest tam kilka salek i nikt nikomu > nie wchodzi w paradę... Odpowiedz Link Zgłoś
zamieszkanka Ranczo Bena ... 30.12.11, 13:37 Jeśli chodzi o Ranczo Bena to zdecydowanie nie moje klimaty. Podczas poszukiwania lokalu na przyjęcie komunijne córki zjeździłam chyba wszystkie restauracje w okolicy Marek, Legionowa i Zielonki. Przyznam szczerze, że na Ranczu Bena odepchnął mnie wszędobylski kurz i brzydki zapach staroci. Byś może to tylko moje odczucia ale to nie moja bajka. Nie podobało mi się. Poza tym w lato podobno ciężko tam wytrzymać z powodu komarów. Osobiście polecam Carską w Legionowie albo dom weselny AFRODYTA. Czysto, elegancko, pysznie ... no i z klimatem. Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq ..A ja tak z innej strony 30.12.11, 21:06 Czy te chrzciny czy komunia to naprawdę musi być z taką pompą? nie wiem nie znam się, z ciekawości pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
jewka82 Re: ..A ja tak z innej strony 31.12.11, 17:40 zdebeq napisał: > Czy te chrzciny czy komunia to naprawdę musi być z taką pompą? nie wiem nie zna > m się, z ciekawości pytam. nie muszą, my robiliśmy w pierwszy dzień Świąt. Było miło, uroczyście i bez pompy. Laptopa też nie trzeba dziecku z tej okazji sprawić ;) Każdy robi jak lubi ja te pieniądze wolę dołożyć i wyjechać z dzieckiem na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
zamieszkanka Re: ..A ja tak z innej strony 01.01.12, 18:53 Pewnie, że nie muszą !!!!! Imprezę można zrobić w domu, siedzieć kilka dni przed nią w garach, w dniu Komunii też oczywiście nie wychodzić z kuchni. Tylko po co ??? Mamy bardzo liczną ( najbliższą ) rodzinę. Komunia Święta to uroczysty dzień, także dla rodziców. Nie chcę byc kucharką tego dnia - chcę cieszyć się szczęściem swojego dziecka. ... a na wakacje jedziemy całą rodziną w lipcu ;) Jedno nie wyklucza drugiego. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
bronka777 Re: ..A ja tak z innej strony 01.01.12, 20:58 otóż to - to nie ma nic w spolnego z zastaw się a postaw się czy też poddaniu się modzie (no w każdym razie nie w moim przypadku) Chrzciny naszej córeczki ambitnie organizowałam sama - upchałam kilkanaśie osób na 16m2 tzw "dużego pokoju" - masakra, duszno, ja głównie w kuchni, a jak ktoś chciał odejść do stału, kilka osób musiało równiez sie podnieść by go przepuscic. Nie wiem co będzie za te 4 lata które nam zostało do komunii, ale jeśli będzie mnie stać - wynajmę salkę najchetniej gdzies nad Zalewem.... i też nacieszę się tym wyjątkowym dniem Odpowiedz Link Zgłoś
jewka82 Re: ..A ja tak z innej strony 02.01.12, 09:55 ale ja nie neguję, że jest wygodniej. Wcale też nie twierdzę, że w domu jest taniej. Chrzciny Syna były w domu, masz racje spędziłam dzień( oby jeden) w tzw garach. Jak się robi w domu nie liczy się ceny drobiazgów oraz kosztów gazu, wody itp. Chrzciny córki były w domu,gdyż wykorzystaliśmy to że w Swięta i rodzina i jedzenie są na miejscu ;) Mnie tylko czasem śmieszy jak dzieci podawane do chrztu mają ubranka kosztujące jak stroje ślubne i całe wydarzenie jest na miarę wesela. Tylko tu chyba nie o to chodzi( ale to oczywiście podejście indywidualne). Ot i tyle...a komunie( obie) również mam zamiar zrobić w lokalu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: ..A ja tak z innej strony 01.01.12, 21:47 dokladnie tak jak ktoś juz napisal. Organizacja w domu wcale nie jest dużo tansza (sa lokale specializujace sie tylko w takich małych przyjeciach i "cene talerzyka" mozna dostosowac do swoich mozliwosci). A dodtkowo organizacja w domu to stanie w garach na 3-4 dni przed imprezą. A w dniu imprezy wlasciwie 2 czy 3 osoby z najblizszej rodziny nie uczestniczą w przyjeciu, bo muszą obsłuzyć pozostałe 20-cia. A po imprezie do końca dnia sprzątanie... No wiec czy o to chodzi? A tak, placisz, pojawiasz sie na miejscu imprezy o ustalonej porze. Po 4-5h wychodzisz, zabierasz całe jedzenie które zostało. Placisz... i nic nie musisz sprzątać... No wiec czy oszczednosc 300 czy 400 PLN jest warta tygodnia pracy najmarniej jednej osoby? Inna kwestia, to czy każdy ma takie mieszkanie, aby zmieścic te 20 lub nawet wiecej osob we w miarę komfortowych warunkach? Dla mnie wybór jest prosty :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: ..A ja tak z innej strony 02.01.12, 11:49 Zawsze zamiast stać w garach to można do domu catering zamówić :) Odpowiedz Link Zgłoś
zamieszkanka Caterring ... 02.01.12, 17:51 Zamawiałam caterring na minione święta. Pewnie, że to wygoda i mniej pracy. Tyle tylko, że różnica między ceną tego samego jedzenia w lokalu a ceną caterringu w domu to ok 15 zł. W lokalu każdy jest gościem ... a w domu wiadomo jak jest. Mama, babcia, ciocia ... kucharki. Siostra być może jako kelnerka i mąż jako "polewacz" ;p Ja wybieram wygodę i spokój ;D Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: ..A ja tak z innej strony 02.01.12, 19:25 jest duzo opcji, co kto lubi. Znajomi majacy duuuzy dom z ogrodem, po prostu wynajeli Panią która od A do Z przygotowala, podala i posprzatala po imprezie. Ale... warunek to posiadanie duzego domu. W malym mieszkaniu nadal pojawia sie sprawa pomieszczenia najblizszej rodziny, ktora na Chrzciny czy Komunie się troche rozrasta. Takze kazdy moze wybrac cos dla siebie, Ceny kazdej z opcji az tak bardzo od siebie nie odbiegają. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasialip5 Re: Buchnikowa Chata na ul.Modlińskiej - nic ciek 30.12.11, 21:54 Ja robiłam obiad po chrzcie dziecka w restauracji Lungomare. Było 25 osób, pyszne jedzenie, przystępna cena i super obsługa. Bawiliśmy się świetnie i my i goście bardzo zadowoleni- na pewno zorganizujemy tam kolejną imprezę rodzinną. Odpowiedz Link Zgłoś
julitta.only Re: Buchnikowa Chata na ul.Modlińskiej - nic ciek 02.01.12, 08:58 polecam restaurację samba w chotomowie, bardzo miła obsługa , wcześniej robiłąm kilka impraez w innych lokalach, także porónanie mam Odpowiedz Link Zgłoś
annam2012 Re: Buchnikowa Chata na ul.Modlińskiej - czy ktoś 25.01.12, 13:29 byliśmy tam na urodzinach u znajomego. Lokal jest dość kameralny przez co idealny na nieduże grupy (było nas około 40 osób) bo wtedy byliśmy sami. Atmosfera b. familijna i miła obsługa. Jednak najważniejsze jedzenie, które było bardzo smaczne i w dużych ilościach (podobno za niezbyt wygórowaną cenę). Pamiętam rewelacyjny tort bezowy. Polecam całość. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalski105 Re: Buchnikowa Chata na ul.Modlińskiej - czy ktoś 16.02.12, 18:07 statnio organizowałem przyjęcie weselne w Buchnikowej Chacie, podobał mi się wystrój lokalu i panująca tam atmosfera, cena przyjęcia tez bardzo przystępna, wszyscy goście wraz zemną byli zachwyceni jedzeniem, było dużo i bardzo smacznie, miła obsługa pań która reagowały na kazde nasze życzenie, napewno chrzciny mojego dziecka tez zrobie w tym lokalu, polecam lokal wszystkim którzy chcą zorganizowac miłe rodzinne przyjecia kamil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zelamir Re: Buchnikowa Chata na ul.Modlińskiej - czy ktoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.20, 14:03 Otwarto nowa restauracje Buchnikowa CHATA ul Produkcyjna Bialoleka serdecznie- polecam bylem na sniadaniu i z rodzin,a na obiedzie - rewelacja , smaczne domowe jedzenie, wszystko łacznie z pieczeniem chleba robią na miejscu majaa przwepyszne ryby smazone , placek po zbonicku naet racuchy z jabkami jakby mama qw domu piekla. Dobrym zwyczajem jest podawanie gratis od firmy nalewki z ciastem marchewkowym. A poza tym co sie ceni duzy spokoj , maja tez letni ogrodek ! Bede tu zawsze w srody na kolacji i co najmniej 2 niedziele miesiacu ! Odpowiedz Link Zgłoś