Dodaj do ulubionych

Awaria SKMki

15.02.12, 20:27
Czy ktoś z forumowiczów może przybliżyć co się działo z poranną SKMką, 8:41 z Wieliszewa/8:50 z Legionowa. Podobno była awaria miedzy mostem Gdańskim a dworcem Gdańskim. Ludzie awaryjnie otworzyli drzwi i przedzierali się po torach i rowach do Gdańskiego. Ktoś wie jak długo pociąg tam stał?
Obserwuj wątek
    • nietuzinka777 Re: Awaria SKMki 15.02.12, 20:40
      Akurat jechałam ta skmką. Pociąg stanął przed dworcem Gdańskim. Podobno zepsuł się pociąg towarowy. Wyszłam z pociągu kilka minut po awaryjnym otworzeniu drzwi,wiec nie mogę powiedzieć ile pociąg dokładnie stał...
      • marceloza Re: Awaria SKMki 16.02.12, 18:30
        też miałam (nie) przyjemność jechać ta skmką. siedziałam w pociągu ok 15-20 minut, potem w ślad za ludźmi wyskoczyłam przez otwarte drzwi, telepałam się do gdańskiego niecałe 10 minut..pociąg jeszcze stał..
        • guayazyl1 Re: Awaria SKMki 16.02.12, 21:08
          marceloza napisała:
          ...siedziałam w pociągu ok 15-20 minut, potem w ślad za ludźmi wyskoczyłam przez otwarte drzwi, telepałam się do gdańskiego niecałe 10 minut..pociąg jeszcze stał..
          -----------------------
          podoba mi się nowa SKM-ka.
          pociągi płynnie ruszają i hamują, toalety prawdziwie europejskie, pojemne schowki, pomysłowe półki na plecaki i uchwyty na rower, panoramiczne okna, ciepełko jak w solarium, moje uszy odzwyczaiły sie już od charakterystycznego kolejowego stuk-stuk, moje okulary już nie parują...cud, mniód i malyna.
          w takich wagonach proszem Państwa nawet nie wypada integrować się przy browarze albo papierosku jak dotąd bywało.
          jest jeden feler. pociągi czasem zatrzymują się w okolicach stacji Warszawa Zoo, czasem gdzieś indziej. z jakich powodów? tego pasażerowie nie wiedzą. ale wtedy zamiast brunatnych niedźwiadków baraszkujących w strumieniu, serwowanych podróżnym bez umiaru na kolorowych wyświetlaczach, wolałbym usłyszeć z głośników komunikat Pana Maszynisty: przepraszamy Państwa, ruszymy za dziesięć minut.
          byłoby pięknie. nieprawdaż?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka