Dodaj do ulubionych

kablówka jakość programów

22.03.12, 20:18
Witam. Czy ktoś może korzysta z SSTP i jej programów cyfrowych, HD? Jak wygląda kwestia jakości tych programów?, często zdarzają się przerwy w nadawaniu? Jest sens rozważać ich ofertę czy wybrać lepiej którąś z platform cyfrowych?
Obserwuj wątek
    • misiagumisia Re: kablówka jakość programów 22.03.12, 21:16
      Nie mają serwisu całodobowego, więc lepiej wybierz co innego. Bo jak ci padnie kablówka po południu w piątek....to w poniedziałek może zauważą... :D
    • swirek2001 Re: kablówka jakość programów 22.03.12, 21:56
      Jeśli masz jeden TV albo dwa to nie ma co kombinować i lepiej brać np. n-kę.
    • nikos82 Re: kablówka jakość programów 23.03.12, 12:00
      Ja korzystam z cyfrowej kablówki i nie narzekam. Jakość bardzo dobra ... zresztą inna być nie może bo standard DVB-C to zakłada. Co do awaryjności, póki co nie miałem problemów, czasem się potrafi się zwiesić dekoder, ale reset pomaga (włączenie/wyłączenie). Szwankuje EPG, na wielu programach niestety nie dostępne. Cenowo mogło by być lepiej i oferta większa, ale liczę że jednak się rozwiną.... Generalnie zależy co chcesz mieć w ofercie, jeżeli taka ogólna mieszanka kanałów to opłaca się brać, jeżeli wyspecjalizowana lepiej pomyśleć o N lub Cyfrze.
      • truskaweczka18 Re: kablówka jakość programów 02.10.14, 17:42
        A jak na dzień dzisiejszy wygląda kwestia jakości obrazu cyfrowego oraz HD z kablówki?
        • bolek1921 Re: kablówka jakość programów 03.10.14, 12:55
          Całkiem dobrze, konkurencja na mieście w postaci, nawiasem mówiąc mało ciekawej vectry, podziałała. SSTP obecnie na tle konkurencji wypada bardzo dobrze. Jakość bez większych problemów i dobra cena za pakiety.
          Opieram się na odczuciach subiektywnych, jako że mam 2 kablówki i sstp i vectrę w rożnych miejscach, to spółdzielcza wypada naprawdę dobrze.
          • jarexa Re: kablówka jakość programów 03.10.14, 17:08
            Ja korzystam z cyfrowej kablówki naszej spółdzielni od początku dostępności sygnału cyfrowego (ponad dwa lata). Nie było awarii braku sygnału, który trwałby dzień czy dwa. Nie pamiętam nawet kilkuminutowej.
            Jakość bardzo dobra. Jeśli oferta programowa Ci pasuje to warto.
            • zlegionowaiokolic38 Re: kablówka jakość programów 03.10.14, 21:22
              jakość nadawanego sygnału jest tragiczna, programy analogowe potrafią wręcz śnieżyć, cyfrowe mają wyraźnie niższą jakość w porównaniu do telewizji satelitarnej. mamy już 2014 rok i nie jest dobrze. Poza tym w ofercie tylko kilka sygnałów radiowych. Mam od 3 lat i sygnału nie było jeden dzień, więc to jest ok.
              • bolek1921 Re: kablówka jakość programów 05.10.14, 19:33
                zlegionowaiokolic38 napisał(a):

> jakość nadawanego sygnału jest tragiczna, programy analogowe potrafią wręcz śni
                > eżyć, cyfrowe mają wyraźnie niższą jakość w porównaniu do telewizji satelitarne
                > j. mamy już 2014 rok i nie jest dobrze. Poza tym w ofercie tylko kilka sygnałów
                > radiowych. Mam od 3 lat i sygnału nie było jeden dzień, więc to jest ok.

To trzeba zgłosić problem do SSTP żeby monter przyszedł i sprawdził poziom sygnału w gniazdku abonenckim. Generalnie sygnał cyfrowy nie musi być aż tak silny jak analogowy do prawidłowego odbioru. Temat swego czasu przerabiałem i Panowie z SSTP przyszli i wyregulowali sygnał i odbiór analogowy się zdecydowanie poprawił. Trzeba zgłaszać usterki do SSTP, serwis nie jest jasnowidzem i wróżek nie zatrudnia żeby wiedzieć u kogo jaki jest odbiór.
                Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka