Dodaj do ulubionych

Nasza wspaniał klinika MEDIQ

30.10.12, 15:56
Tydzień temu "złapałam" ospę ( ja lat 35) idę do Mediq aby obejrzał mnie jakiś lekarz rodzinny, pani w rejestracji mówi: na dziś nie ma zapisów, ja mówię: - prawdopodobnie mam ospę, odpowiedź: proszę iść do gabinetu 111 lub 112 i pytać lekarz czy przyjmie. Idę pytam, 112 dr. Kunicka w żadnym wypadku nie bo jest w ciąży - OK. rozumiem;
111 dr Metrycka tak proszę wyjąć kartę. Karta wyjęta, ja sobie czekam aż mnie dr poprosi ( bo wzywa do gabinetu nazwiskami). Ludzie się schodzą, pytają która godzina weszła - ja odpowiadam, jestem nagłym przypadkiem - mam ospę. A ludzie na mnie fukają, dlaczego ja tu siedzę i zarażam wszystkim, ani dr ani rejestracja nie widzą problemu, że rozsiewam zarazki. Dobra udało, weszłam. Na 02.11 zapisana wizyta kontrolna, koniec L4 no i co dalej ... Dziś tel z Mediq, przykro ale dr Banaszek (bo do niej mnie zapisali) nie będzię przyjmowała w piątek; proszę o przepisanie do innego lekarza na piątek - przykro nam ale w piątek nie ma żadnego lekarza rodzinnego, pierwszy wolny termin na 08.11!!!!! a L4 do 02.11?!
Nie zostaje nic innego, wrócić do pracy, wyjść do ludzie i pozarażać jeszcze więcej.
Śmieszne ale prawdziwe
Obsługa w Mediq spada na psy, tam liczy się tylko kasa, a nie człowiek ...
Brakuje kogoś z jajami, kto by umiał zarządzić tą kliniką ...
Porażka, a kultura pań z rejestracji, szkoda mówić ... może powinny poszukać innej pracy.
Obserwuj wątek
    • marek_ka_lwo Re: Nasza wspaniał klinika MEDIQ 30.10.12, 16:08
      Chory zakaża na 2 doby przed wystąpieniem wysypki do czasu zaschnięcia pęcherzyków ( wystąpienia strupków) to jest zwykle po 7-8 dniach od pojawienia się pierwszych pęcherzyków, więc po 2.11 już Pani nie zarazi

zuza-1231 napisała:

> Tydzień temu "złapałam" ospę ( ja lat 35) (...) a L4 do 02.11?
      > !
      > Nie zostaje nic innego, wrócić do pracy, wyjść do ludzie i pozarażać jeszcze wi
      > ęcej.
      >
      • szarak.net Re: Nasza wspaniał klinika MEDIQ 30.10.12, 16:41
        W spółczuje ja przechodziłem ospę 3 lata temu w wieku 36 lat - lekarz od razu dała mi 2 tygodnie zwolnienia ( powiedziała ze Broń Bożę ospy ni emozna przeziębić ) , niestety przychodnia Megiq działa jak działa kiedys poszedłem tam do Pana urologa - podczas płatnej wizyty lekarz przez 5 min. rozmawiał przez telefon a mnei przyjął przy okazji. Mama miała Usg woreczka zółciowego - stwierdzono jego brak po czym po roku miąła usunięcie z tego nieistniejącego woreczka - o innych przypadkach nie chce pisać jak przyjecia u gastrologa o 12 w nocy itd. Przykro bo przy tym zapleczu naprawde mogłaby być to wspaniała przychodnia.
    • agulla1983 Re: Nasza wspaniał klinika MEDIQ 31.10.12, 09:54
      Proponuję pogotowie w 1. Zwolnienie można wystawić wstecz 3 dni.
      Mnie Panie kiedyś proponowały abym zapłaciła za wizytę - mimo posiadanego pakietu medycznego i ubezpieczenia w ZUS.. Masakra..
    • goraca_ziuta Re: Nasza wspaniał klinika MEDIQ 05.11.12, 09:31
      zuza-1231 napisała:

> Obsługa w Mediq spada na psy, tam liczy się tylko kasa, a nie człowiek ...
      A kiedykolwiek i gdziekolwiek było inaczej?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka