Dodaj do ulubionych

Awaria IP-Point

01.02.13, 12:22
Hey,
Czy ktoś wie co się stało - wczoraj przestał działać u mnie internet z IP-point. Nie działa tez ich strona.
Piotr
Obserwuj wątek
    • gaspode22 Re: Awaria IP-Point 01.02.13, 12:37
      Telefon komórkowy do biura obsługi klienta jest wyłączony. :)
    • arekpanfil Re: Awaria IP-Point 01.02.13, 12:57
      Faktycznie od wczoraj interent nie działa, dziś dzwoniłem - komórka supportu wyłaczona. Trochę to niepoważne - mogli chociaż dać komunikat na stronie, a tak trzeba sie poafatygować do ich punktu w UM.
      • brat_dyrektor Re: Awaria IP-Point 01.02.13, 12:59
        Strona też nie działa.
      • gaspode22 Re: Awaria IP-Point 01.02.13, 13:15
        Trochę to dziwne że wyłączyli telefon i to że awaria wystąpiła na koniec miesiąca. Mam nadzieje że jest to awaria a nie zakończenie działalności.
        • arekpanfil Re: Awaria IP-Point 01.02.13, 13:19
          Szkod by było gdyby sie zwijali, mam od nich internet od chyba 6 lat i nie mogłem do dziś narzekać. Poczekamy zobaczymy.
        • sztormik20 Re: Awaria IP-Point 01.02.13, 13:22
          Dzwoniąc na telefon księgowej można usłyszeć informację że mają awarię i mają ją usunąć do godziny 14... tylko którego dnia:)
          • gaspode22 Re: Awaria IP-Point 01.02.13, 13:30
            To dobra wiadomość bo niechciałbym innej firmy. Mogliby by zrobić jakąś prostą strona www po sieci lokalnej z informacjami dla swoich klientow.
    • kwitkows Re: Awaria IP-Point 01.02.13, 13:48
      Podobno ktoś im obciął główny światłowód. Czy ktoś zna prawdę?
      • gaspode22 Re: Awaria IP-Point 01.02.13, 13:52
        Być może to prawda, jest ruch po sieci lokalnej a piekty dochodzą do ich routera. Wygląda na to że nie ma tylko wyjścia na zewnątrz.
      • woloszki Re: Awaria IP-Point 01.02.13, 14:10
        ostatnio jak była awaria to też ktoś pożyczył sobie kawałek swiatłowodu w piątek wieczorem.
        Czyżby robota konkurencji?

Aczkolwiek firma mogłaby na jakims twiterze/facebooku umieść informację.
        Telefony pewnie wyłaczyli bo wszyscy dzwonią i zamiast zabrać się za awarię to trzeba by każdemu tłumaczyć .
    • woloszki A tak BTW 01.02.13, 14:17
      Tak przy okazji że udało się zgromadzić trochę użytkowników w tym wątku to chciałbym zapytać o opinie dotyczącą tv jambox w wydaniu ip-pointu?
      Jak to się sprawuje, jak dekodery?
      • sztormik20 Re: A tak BTW 01.02.13, 15:51
        jakby co u mnie już działa:)
    • goraca_ziuta Swiatłowody 05.02.13, 16:48
      czy IP point ma własna sieć światłowodówą czy korzysta z tpsowskiej czy może jeszcze innej?
      • kwitkows Re: Swiatłowody 05.02.13, 17:03
        Mają własne światłowody do styku z operatorem, którym jest chyba teraz Netia. Ale gdzie ten styk to nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka