Dodaj do ulubionych

Nowy listonosz :)

04.02.13, 15:03
Cześć,
\czy jest ktoś z okolicy Krasińskiego. Od jakiegoś czasu zniknął nasz wieloletni listonosz, a pojawił się szybki jak błyskawica nowy ;). Niestety zdarza mu się pomylić. czy poza mną i moimi sąsiadami ktoś z naszego rejonu ma z tym problemy?
Obserwuj wątek
    • misiek1974 Re: Nowy listonosz :) 04.02.13, 16:32
      Są ferie to i pewnie na urlop wyjechał :]
      • goraca_ziuta Re: Nowy listonosz :) 05.02.13, 10:20
        ...to mam nadzieję, że szybko wróci, bo mam dość obcej korespondencji w mojej skrzynce ;)
        • dagrod2007 Re: Nowy listonosz :) 05.02.13, 10:43
          Jeśli powiesz jak miał na imię twój listonosz to może powiem co się z nim stało
          • goraca_ziuta Re: Nowy listonosz :) 05.02.13, 11:48
            Aż tak dobrze się nie znamy :))))))))))))
            • dagrod2007 Re: Nowy listonosz :) 05.02.13, 12:34
              Kilku listonoszy jest w wieku emerytalnym i bardzo możliwe że ,wlaśnie ten który jest w twoim rejonie . Dlatego prosiłem o imię twojego listonosza ( jeśli jest wieloletnim ) jak piszesz to zakladam że znasz imię swojego listonosza . Ot i cała zgadka ps Zdarza się że jednak mimo kilku lat pracy w rejonie nie wszyscy z rejonu wiedzą jak ma na imię ich listonosz.
              • goraca_ziuta Re: Nowy listonosz :) 05.02.13, 14:24
                Już wiem :) sąsiadki z dłuzszym stażem wiedziały ;)
                ma na imię Marek

• dagrod2007 Re: Nowy listonosz :) 05.02.13, 16:16
                  Oczywiście Marek K znany legionowski listonosz ----stara szkoła ponad 40 lat pracy. Zaczynał wLEGIONOWIE gdy były 2 rejony a ja byłem małym dzieckiem --
                  • goraca_ziuta Re: Nowy listonosz :) 05.02.13, 16:44
                    Fakt nowy to młodzik mam nadzieję, że jednak się dotrze :)
                    1300 zł niedużo :( tym bardziej, że rower listonosz musi nabyć we własnym zakresie.

Nie jest dla mnie problemem wrzucenie listów, które omyłkowo do mnie dotarły do skrzynki przy poczcie tak żeby trafiły do adresata, ale nieco się obawiam, że ktoś kto dostanie moją pocztę nie będzie miał czasu albo chęci i wyrzuci do kosza. O ile w przypadku spraw cywilnych wszystko da się załatwić, to boję się nieco zawieruszenia korespondencji z jednostką wojskową i sądem gdzie w pierwszym przypadku mam 14 dni, a w drugim 7 na reakcję i to już może być poważny problem.
                    • dagrod2007 Re: Nowy listonosz :) 05.02.13, 18:10
                      Każdy problem da się rozwiązać - można go też uniknąć -------
                  • ola.rog Re: Nowy listonosz :) 05.02.13, 18:07
                    Pan Marek "działał" również w moim rejonie, zawsze wiedziałam kiedy jest na urlopie bo po przesyłki polecone zawsze musiałam chodzić na pocztę a i czas oczekiwania był wydłużony. . teraz też sadziłam, że jest na urlopie - jak odejdzie na emeryturę bedzie to wielka strata dla PP i dla klientów PP. Mieszkanka ul. Sowińskiego
                    • grubymuffin Re: Nowy listonosz :) 05.02.13, 23:32
                      Mój Pan listonosz też czasem ma urlop i wtedy zdarza się troszkę pomyłek... W Legionowie mieszkam od kilku lat i przyznam, że jeszcze nigdy nie spotkałam takiego listonosza jak Pan Kazimierz (nie jestem pewna, ale chyba mój rejon to 4...). Od zawsze nie działa mi domofon, powiedziałam to Panu Kazimierzowi 3 lata temu, i teraz z każdym poleconym przychodzi i puka (a nie mieszkam na parterze). Nawet jak spotka mnie w Legionowie to zawsze pyta o której będę w mieszkaniu, bo przy drugim kursie z poczty weźmie dla mnie paczkę (to samo z sąsiadami). Byłam na poczcie, pochwaliłam Pana Kazimierza do naczelnik poczty, i szczerze zachęcam do tego innych. Nie mam najczęściej problemu z publicznym wyrażeniem swojego niezadowolenia, ale o tych pozytywnych ludziach i rzeczach często zapominamy... Chwalcie się swoimi listonoszami i chwalcie ich (oczywiście jeśli zasłużyli ;-) ) dopóki są i możemy na nich liczyć.
                      Miłego wieczoru.
                      • dagrod2007 Re: Nowy listonosz :) 06.02.13, 08:39
                        Pan Kazimierz też pewnie odejdzie na emeryturę i tak znikną ci starsi listonosze .
                        • ola.rog Re: Nowy listonosz :) 06.02.13, 12:23
                          Właśnie był listonosz, spytałam się czy Pan Marek jeszcze będzie - niestety już nie.
                          • dagrod2007 Re: Nowy listonosz :) 06.02.13, 13:01
                            W życiu przychodzi czas na zmiany dotyczy to też listonoszy , w tym przypadku powiedziano prawdę że Marka już nie będzie. Mój następca mówił że jestem na urlopie to było kłamstwo a tak przekazywali mi ludzie z mojego rejonu. Za jakiś czas odejdą starsi listonosze na emerytury jest jeszcze kilka osób i zostaną zastąpieni młodymi, a jak długo będzie młody pewnie tyle ile wytrzyma . Miłego Dnia.
    • goraca_ziuta Problem staje się poważny - listy polecone. 03.03.13, 08:02
      W skrzynce awizo na nazwisko nieznanej osoby z oznaczeniem S (czyli sąd lub urząd skarbowy)
      jest nazwisko i nalepka z numerem przesyłki i kodem kreskowym, ale brak wpisanego adresu...
      to pewnie coś ważnego, ale tym razem nawet nie ma możliwości zaniesienia awiza pod prawidłowy adres.

• dagrod2007 Re: Problem staje się poważny - listy polecone. 03.03.13, 08:42
        UWAGA -------podaję moliwość rozwiązania problemu : prawy górny róg awizo powinno by ręcznie wpisane v numer rejonu . Dalej udajemy się do Pani naczelnik poczty i prosimy o obecność przy rozmowie listonosza ustalamy ilość osób (Pani naczelnik ) o tym nazwisku w rejonie v . Listonosz w gestii naczelnik ponosi konsekwencje takiego nieprofesjonalnego podejćia do wykonywanej pracy .
        • 13ko13 Re: Problem staje się poważny - listy polecone. 05.03.13, 18:13
          W ostatnim czasie (w ciagu 2 tygodni) zdarzyło się, że w swojej skrzynce miałam 2 listy nie do siebie, na zupełnie inny adres. Byłam bardzo zdziwiona bo p. Markowi takie rzeczy się nie zdarzały. Też myślałam że może ma urlop i ktoś go zastępuje. Nawet miałam dzwonić na pocztę, by to wyjaśnić, ale w końcu jakoś mi uciekało. Zaczynam się martwić, ja miałam tyle samozaparcia, że zaniosłam listy do innych bloków pod wskazany adres, ale myślę sobie, że nie każdy tak zrobi, bo jednak wymaga to zachodu :-( Poza tym znacznie wydłuża czas dotarcia przesyłki :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka