madziulec
04.02.13, 18:48
Przyszedł dzis umyślny z wymiarem podatku za rok 2013 (popatrzcie czy macie dobrze wyliczony, bo mi wychodzi, ze ja nie, ale to tak BTW).
Do podatku dołączono ulotkę propagandową, a wniej:
centrum komunikacyjne jako główne założenie budżetu - ciekawe, że dworzec będzie z biblioteką (nie wiem, może ja ślepa, ale nie wspomniano o finansowaniu z innych funduszy (detal)
- wewnętrzna obwodnica miasta
- budynek socjalny + budynek mieszkalny
- zmiana oblicza Jagiellońskiej
- zakończenie modernizacji odprowadzaia wód ściekowych
- wsparcie inwestora Galerii Legionowo (tu pytanie, wg informacji z innych stron jest to Celtic Property Developments - na ich stronie nei znalazłam informacji, a podobno ma byc basen i uwaga: SETKI miejsc pracy....)
- zakończenie tunelu w Al. Róż
- przeznaczenie 56 mln na oświatę - dzięki zmianie w systemie opłat za przedszkola sporo pozostało w kieszeniach rodziców - tu bym prosiła rodziców przedszkolaków o wyjaśnienie dlaczego zostało w ich kieszeniach i czy rzeczywiście był to gest ze strony miasta, czy ... inny powód (dziękuję)
- stworzenie dodatkowych miejsc w gminnych przedszkolach (dogęszczenie???? czy co??? - ale może rodzice przedszkolaków wiedzą coś więcej, bo ja ewidentnie nie jestem w temacie, zdaje się po prostu, że 6-latki idą do szkół i nei ma wyjścia, opuszczą gościnne progi przedszkoli i nei ma w tym jakoś zasługi prezydenta i UM)
- rok wyzwań jeśli chodzi o kumunikację kolejową i autobusową. Sami wiecie, że wszystkich to się zapewnie nei uda zadowolić, ale ... W pisemku jest zdanie "Warszawa zapowiedziała już likwidację "wspólnego biletu".
Do tego 2 akapity zachęcające do newslettera, sms-ów, facebooka.
No i o ograniczeniu wydatków na imprezy miejskie i promocję. Czy na premie dla urzędników również????
Jak wy odebraliście ten liścik?