kasiulek35 19.01.04, 13:49 Czy kogoś w tym mieście pasjonuje tango? Zapraszam na forum... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TGIF Re: mrożka ? IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 20.01.04, 06:22 Odpowiedz godna mistrza. A mistrz jest wtedy mistrzem gdy go uczen przewyzsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: TANGO IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 20.01.04, 16:11 Pasjonuje to moze za duzo powiedziane w moim przypadku, ale wlasnie wczoraj bylam na nauce tanca i bylo to tango :) Calkiem fajne, a znasz jakies strony w necie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
garg_ul Strona: tango argentyńskie w Krakowie 20.01.04, 20:55 merlin.in.uj.edu.pl/tango/ _____________________________________ Na początku było Słowo – a na końcu.. Tango ;) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya REPUBLIKA i ... 21.01.04, 08:54 NIEUSTANNE TANGO ile dni od ilu dni tańczymy tango ile lat nie mija nic - tańczymy tango oto piękna fordanserka która dawno zmarła w moich rękach, w moich rękach tańczę z nią bo taniec trwa - tańczymy tango nie zostanę przecież sam bo tańczę tango obok ktoś wiruje z lustrem inny ktoś przytula suknię pustą, suknię pustą dalej w tan orkiestra gra dalej w tan orkiestra gra dalej w tan orkiestra gra dalej tańczmy tango... tango... tango... tango... nieustanne tango tango... tango... tango... tango... nieustanne tango tango... tango... tango... tango... nieustanne tango tango... tango... tango... tango... nieustanne tango konkurs trwa kto dłużej z nas wytrzyma tango który z nas i która z was upadnie nagle każdy chce partnera mieć i każdy kłamie nie ma par do tańca nikt nie prosi ładnie nie strzelajcie do orkiestry jeśli oni zginą - przyjdą lepsi, przyjdą lepsi dalej w tan orkiestra gra dalej tańczmy tango... tango... tango... tango... nieustanne tango tango... tango... tango... tango... nieustanne tango tango... tango... tango... tango... nieustanne tango tango... tango... tango... tango... nieustanne tango tango... tango... tango tango... tango... tango tango... tango... tango tango... tango... tango tango... tango nieustanne tango tango... tango nieustanne tango tango... tango...tango...tango... nieustanne tango tango...tango...tango...tango... nieustanne tango tango... tango... tango... tango... tango... tango... tango... tango... tango... tango Odpowiedz Link Zgłoś
garg_ul Re: BUDKA SUFLERA i.. ;P 21.01.04, 10:46 Takie tango. Na sali wielkiej i błyszczącej Tak jak nocne Buenos Aires Które nie chce spać Orkiestra stroi instrumenty Daje znak i zaraz zacznie Nowe tango grać Siedzimy obok obojętni Wobec siebie jak turyści Wystukujemy rytm Nie będzie tanga między nami Choćby nawet cud się ziścił Nie pomoże nic Chociaż płyną ostre nuty W żyłach płonie krew Nigdy żadne z nas do tańca Nie poderwie się Bo do tanga trzeba dwojga Zgodnych ciał i chętnych serc Bo do tanga trzeba dwojga Tak ten świat złożony jest Zaleje w końcu Buenos Aires Noc tak gęsta jak atrament A gdy przyjdzie brzask Co było w naszych sercach kiedyś Kiedyś jak świecący diament Cały straci blask I choć będą znowu grali Bóg to jeden wie Nigdy razem na tej sali Nie spotkamy się Bo do tanga trzeba dwojga Zgodnych ciał i chętnych serc Bo do tanga trzeba dwojga Tak ten świat złożony jest _____________________________________ Na początku było Słowo – a na końcu Frazes.. Odpowiedz Link Zgłoś
garg_ul Re: IRENA SANTOR i.... 21.01.04, 10:49 Tango milonga. Kiedy gitary zadźwięczą l harmonii śpiew słodko brzmi, Snuje się nicią pajęczą Echo wspomnień mych z dawnych dni. Płynie melodia do ranka Serca całując ustami kochanka l cichną myśli, co dręczą, Gaśnie w piersi mej płomień krwi. Tango milonga, tango mych marzeń i snów, Niechaj me serce ukołysze. Tango milonga, jak dawniej, grajcie mi znów, Zabijcie tę dręczącą ciszę. Żegnajcie, dawne wspomnienia, Żegnajcie, burze i serc uniesienia, Czas wszystko odmienia. Kochanku mój, żegnam cię, bywaj zdrów. Tango milonga, tango mych marzeń i snów, Niechaj ostatni raz usłyszę. Tylko w piosence i winie, Prawda życia jest, życia blask... Szalona noc w Argentynie Z wolna bierze mnie do swych łask Czasem coś w sercu zapłacze, Ozwą się dawne obłędne rozpacze, Lecz wszystko zgaśnie i minie Nim z melodią tą wstanie brzask. Tango milonga... ______________________________________ Na początku było Słowo – a na końcu Frazes.. Odpowiedz Link Zgłoś
garg_ul Re: ALIBABKI i... 21.01.04, 10:51 Kapitańskie tango. Wszystkie morza, oceany, opływają wszerz i wzdłuż Porty świata ich witają, twardych ludzi słonych wód Ech, fantazjo marynarska, co w zadymce mew W słonej mgle i pełnym szkwale bierzesz morski chrzest Ref. Kapitańskie tango, z torsem w paski, miną hardą Z fajką w zębach, długą brodą, przesiąknięte morską wodą Kapitańskie tango, niespokojne przed wyprawą Znów tęsknota zaćmi oczy, długich, morskich, smutnych nocy Czy to dzień, czy noc sztormowa, pod sklepieniem obcych gwiazd Bagatelka mórz otchłanie, monotonia ciągłych wacht Marynarze, lwom podobni, gdy ich wita dom Trącą zwykłą swą zuchwałość, skąd ta zmiana, skąd Ref. Kapitańskie tango, z torsem w paski, miną hardą Z fajką w zębach, długą brodą, przesiąknięte morską wodą Kapitańskie tango, niespokojne przed wyprawą Znów tęsknota zaćmi oczy, długich, morskich, smutnych nocy _____________________________________ Na początku było Słowo – a na końcu Frazes.. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: STARSI PANOWIE i... 21.01.04, 10:52 Tango kat! sł. J. Przybora, muz. J. Wasowski Kabaret Starszych Panów Kiedy ujrzałam go w knajpie "Pod Knotem" Zabiło serce radosnym łomotem, Zabiło serce, a ciało zadrżało, Wiedziało, że się stało to, Co stać się miało. A potem w noce zbryzgane gwiazdami Gdy moich pieszczot go znużył aksamit Ot, dla rozrywki mnie bijał masami, A ja szeptałam wtedy ciche słowa te:' Katuj! Tratuj! Ja przebaczę wszystko ci jak bratu. Męcz mnie! Dręcz mnie Ręcznie! Smagaj, poniewieraj, steraj, truj! Ech, butem, Knutem, Znęcaj się nad ciałem mem zepsułem! Za cię, Dla cię W szmacie Ja pójdę na kraj świata, Kacie mój! Kiedy zabrali go z knajpy "Pod Knotem" Zabiło serce bolesnym łomotem, Zabiło serce, a ciało zadrżało, Wiedziało, że się stało to, Co stać się miało. A teraz w noce raniące gwiazdami Na tego ciała spoglądam aksamit l ślady razów rachując ze łzami Do fotografii jego szepczę słowa te: Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: SDM i... 21.01.04, 10:53 Tango triste sł. E. Stachura, muz. K. Myszkowski Stare Dobre Małżeństwo To było tak jak zaćmienie słońca w sercu Przestała naraz widzieć mnie To było tak jak trzęsienie ziemi w Peru Przestała naraz słyszeć mnie To było tak jak o latarnię morska Rozbija się wędrowny ptak W najgłębszą ciemność strącił mnie Największy blask Tango - żałosny śpiew jak po szarańczy Tango - to smutna myśl, którą się tańczy Z kulą u nogi przeklętej pamięci Nożem, co w plecach aż do rękojeści Z obłędem, co w oczach się nie mieści Niech będzie tak, że zaćmienie zawsze będzie Nie wyjdzie słońce dla mnie już Niech będzie tak, że trzęsienie ziemi wszędzie Zaginął wszędzie po mnie słuch Niech będzie tak, bo ja nie żyję wcale Bo duchem ptaka stał się ptak W najgłębszej nocy tańczę Do czarnego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
garg_ul Re: SDMu to pewnie 21.01.04, 10:56 co druga to tango ;PP ____________________________________ Na początku było Słowo – a na końcu Frazes.. Odpowiedz Link Zgłoś
garg_ul Re: MIECZYSŁAW FOGG i... 21.01.04, 10:52 Ta ostatnia niedziela. Teraz nie pora szukać wymówek fakt, że skończyło się, dziś przyszedł inny, bogatszy i lepszy ode mnie i wraz z Tobą skradł szczęście me. Jedną mam prośbę, może ostatnią pierwszą od wielu lat, daj mi tę jedną niedzielę, ostatnia niedzielę, a potem niech wali się świat. To ostatnia niedziela dzisiaj się rozstaniemy, dzisiaj się rozejdziemy na wieczny czas. To ostatnia niedziela, więc nie żałuj jej dla mnie, spojrzyj czule dziś na mnie ostatni raz. Będziesz jeszcze dość tych niedziel miała, a co ze mną będzie - któż to wie... To ostatnia niedziela, moje sny wymarzone, szczęście tak upragnione skończyło się. Pytasz co zrobię i dokąd pójdę, dokąd mam iść, ja wiem... dziś dla mnie jedno jest wyjście, ja nie znam innego, tym wyjściem jest, no, mniejsza z tem. Jedno jest ważne - masz być szczęśliwa o mnie już nie troszcz się, lecz zanim wszystko się skończy, nim los nas rozłączy, tę jedną niedzielę daj mi. To ostatnia niedziela dzisiaj się rozstaniemy, dzisiaj się rozejdziemy na wieczny czas. To ostatnia niedziela, więc nie żałuj jej dla mnie, spojrzyj czule dziś na mnie ostatni raz. Będziesz jeszcze dość tych niedziel miała, a co ze mną będzie - któż to wie... To ostatnia niedziela, moje sny wymarzone, szczęście tak upragnione skończyło się. ____________________________________ Na początku było Słowo – a na końcu Frazes.. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: MARYLA RODOWICZ i... 21.01.04, 10:56 A wariatka tańczy Rodowicz, Maryla Ale szum, ale tłum Czarna noc, biały rum Złote stosy pomarańczy Dudni dom dana da... Jak zabawa to zaba... I wariatka dzisiaj tańczy Kto tu wlazł ten tu pan Jeszcze łyk, jeszcze dzban I dzieciaków nikt nie niańczy Każdy ma na cos chęć Bo zabawa jest na pięć I wariatka jeszcze tańczy Szalona wiruje chusta, Szalone wirują usta Ot kaczałka, wariatka ech... Nie patrzy do lustra Czerwona na niej sukienka, Czerwona w sercu udręka Ot kaczałka, wariatka ech... Przed losem nie klęka Wódka już jeży włos Ej do bab, ej do kos Kto powiedział, że wystarczy Jeden już nie chce żyć Na ostatek prosi pić A wariatka jeszcze tańczy Taką to by na stos Po co jej durny los Dajcie chłopcy ten kagańczyk Warkocz jej płonie już Dookoła złoty kurz A wariatka jeszcze tańczy Szalona wiruje chusta, Szalone wirują usta Ot kaczałka, wariatka ech... Nie patrzy do lustra Czerwona na niej sukienka, Czerwona w sercu udręka Ot kaczałka, wariatka ech... Przed ogniem nie klęka Odpowiedz Link Zgłoś
garg_ul A-TO-NIE-WIEM-KTO :) i... 21.01.04, 11:02 W letnią noc siedzę sam, Wkoło cisza panuje. Jakiś żal w sercu mam, Tak mi jakoś źle. Smutną dziś piosenkę gram I tęsknota budzi się, Upiór snów mych prześladuje mnie. Mały biały domek w mej pamięci tkwi, Mały biały domek wciąż mi się śni. Okna tego domku dziwnie w słońcu lśnią, Jakby czyjeś oczy zachodziły łzą. W domku tym przeżyłem szczęścia tyle I cudownych dni, Gdy wspominam te rozkoszne chwile, Serce moje drży. Mały biały domek budzi w sercu żal Za tym, co minęło i odeszło w dal. Mały biały domek... Może ktoś dziwi się, Że ten domek wspominam, Który tak tkliwi mnie Nocą czy wśród dnia. Niech więc dziś każdy wie, Czemu serce moje łka, Bo w nim mieszka ukochana ma. Mały biały domek... ____________________________________ Na początku było Słowo – a na końcu Frazes.. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: ??? i... 21.01.04, 11:03 Emigranckie tango sł. A. Bacińska, muz. L. Luther Kiedy nad Bremą gaśnie rude słońce A obcy Landschaft pod powieką żre Siadam przy barze w Cafe "Unter Birke" Gdzie stary skrzypek za trzy marki rżnie Emigranckie tango - znad Renu i Salu Emigranckie tango - z drugiego obszaru Emigranckie tango - oczy patrzą w dal Landschaft mgłą zachodzi, kelner noch einmal Nad Rozenheimem gaśnie rude słońce Odprowadzone chmur leniwych kołem Liczę na palcach niedospane noce Wolny najmita z Volksrepublik Polen Emigranckie tango - po łbie się kołacze Entschudige Fraulein, tego się nie tańczy Emigranckie tango - mistrzu bitte tusz Za tych co nad Wisłę nie powrócą już Na Ravensburgiem gaśnie rude słońce Za chwilę wstanie gdzieś nad Illinois Może tam właśnie, w drugim świata końcu Nuci nad Brandy jakiś John Pavlovski Emigranckie tango, tango nieskończone Dla tych co dostali bilet w jedną stronę Emigranckie tango - w rytm pulsuje skroń Przed pamięci zmorą Boże myśli chroń Odpowiedz Link Zgłoś
garg_ul Dobra, bo musze juz lecieć na zajęcia ;P.. 21.01.04, 11:06 Dodam jeszcze tylko "Umówiłem sie z nią na dziewiątą", "Nie kochać w taką noc.." i "Pamiętasz była jesień".. Nie mogę niestety znaleźć tekstów ;P ____________________________________ Na początku było Słowo – a na końcu Frazes.. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Dobra, bo musze juz lecieć na zajęcia ;P.. 21.01.04, 11:14 garg_ul napisał: > Dodam jeszcze tylko "Umówiłem sie z nią na dziewiątą", Umówiłem się z nią na dziewiątą sł. E. Schlechter, L. Starski, muz. H. Wars 5.15 -odczyt rolniczy, 6.30 - płyty, 7.5 - słuchowisko dla dzieci... Ósma cztery jakaś płyta Ósma dziewięć ktoś coś czyta To nie ważne, najważniejsza dziś jest ona Pierwsza,siódma, trzecia, piąta Ktoś mi wszystko dziś poplątał Ale jedno, jedno wiem Umówiłem się z nią na dziewiątą Tak mi do niej tęskno już Zaraz wezmę od szefa a konto Kupię jej bukiecik róż Potem kino, cukiernia i spacer W księżycową jasną noc I będziemy szczęśliwi, weseli Aż przyjdzie północ i nas rozdzieli I umówię się znów na dziewiątą Na dziewiąta tak jak dziś Jak ten czas powoli leci Pierwsza, druga, w pół do trzeciej Do dziewiątej jeszcze tyle tyle godzin Gdyby można zrobić czary Ponapędzać te zegary By dziewiąta była już "Nie kochać w taką noc.." "Pamiętasz była jesień".. Pamiętasz, była jesień, Mały hotel "Pod różami", pokój numer osiem. Staruszek portier z uśmiechem dawał klucz. Na schodach niecierpliwie Całowałeś po kryjomu moje włosy. Czy więcej złotych liści było, Czy twych pieszczot, miły, Dzisiaj nie wiem już. Odszedłeś potem nagle, drzwi otwarte, Liść powiewem wiatru padł mi do nóg, I wtedy zrozumiałam: to się kończy, Pożegnania czas już przekroczyć próg. Pamiętasz, była jesień, Pokój numer osiem, korytarza mrok. Już nigdy nie zapomnę hoteliku "Pod różami", Choć już minął rok. Kochany, wróć do mnie, ja tęsknię za tobą. I niech rozstania, kochany, nie dzielą nas już, Pociągi wstrzymać, niech nigdy już listonosz Złych listów nie przynosi pod hotelik "róż". Odszedłeś potem nagle, drzwi otwarte, Liść powiewem wiatru padł mi do nóg, I wtedy zrozumiałam: to się kończy, Pożegnania czas już przekroczyć próg. Pamiętasz, była jesień, Pokój numer osiem, korytarza mrok. Już nigdy nie zapomnę hoteliku "Pod różami", Choć już minął rok. Nie mogę niestety znaleźć tekstów ;P > > ____________________________________ > Na początku było Słowo – a na końcu Frazes.. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Dobra, bo musze juz lecieć na zajęcia ;P.. 21.01.04, 11:17 garg_ul napisał: > "Nie kochać w taką noc.." Nie kochać w taką noc to grzech Można zamknąć serce przed miłością l uczynić najsilniejszą z twierdz. W taką noc ktoś jakby więzy rozciął, Miłość wchodzi w taką noc do serc. Nie kochać w taką noc, to grzech, Gdy sercu serca brak. Bez tego pusty dźwięk ma śmiech l wino traci smak. Nie kochać w taką noc, to grzech, Gdy tęsknią serca dwa, Gdy ktoś miłości wart, jak ty, Ktoś o niej śni, jak ja. Czy dzień, czy wiek cię znam, To przecież rzecz obojętna. Przyjemnie z sobą nam W tę dziwną, pijaną noc. Nie kochać w taką noc, to grzech, Kochajmy póki czas. Niech miłość wejdzie w krew i myśl, Niech porwie dziś i nas! Świat zatonął w księżycowej ciszy, Nad głowami mlecznej drogi szlak, Noc jest blisko, noc miłością dyszy, Serce w piersi tłucze się jak ptak. Nie kochać w taką noc ... Słowa: J. Jurandot Muzyka; Z. Wiehier ____________________________________ > Na początku było Słowo – a na końcu Frazes.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: TANGO IP: *.net.autocom.pl 21.01.04, 11:01 OK, tylko spiewacie czy też tańczycie ? lub próbujecie.... bo do tanga trzeba dwojga, a faceci okrutnie sie tego tanga boją/wstydzą a może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: COHEN i... 22.01.04, 09:44 Tańcz mnie po miłości kres sł. i muz. L. Cohen Wtańcz mnie w swoje piękno i niech skrzypce w ogniu drżą Przez paniczny strach aż znajdę w nim bezpieczny port Chcę oliwną byc gałązką podnieś mnie i leć Tańcz mnie po miłości kres Wtańcz mnie w swoje piękno, póki nikt nie widzi nas W twoich ruchach odżył chyba Babilonu czas Pokaż wolno to, co wolno widzieć tylko mnie Tańcz mnie po miłości kres Odtańcz mnie do śłubu aż jeszcze, jeszcze raz Tańcz mnie bardzo delikatnie długo, jak się da Bądźmy ponad tej miłości pod nią bądźmy też Tańcz mnie po miłości kres Tańcz mnie do tych dzieci, które proszą się na świat Przez zasłony, które noszą pocałunków ślad Choć są zdarte lecz w ich cieniu można schronić się Tańcz mnie po miłości kres Wtańcz mnie w swoje piękno i niech skrzypce w ogniu drżą Przez paniczny strach aż znajdę w nim bezpieczny port Pieść mnie nagą dłonią albo w rękawiczce pieść Tańcz mnie po miłości kres Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek35 Re: TANGO 22.01.04, 10:52 Potrzebuję partnera na warsztaty taneczne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: TANGO IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 23.01.04, 15:00 A co to za warsztaty? Gdzie sie odbywaja i jak czesto? Odpowiedz Link Zgłoś
garg_ul Tangonalia 23.01.04, 15:35 www.tango.art.pl/:)) ____________________________________ Na początku było Słowo – a na końcu Frazes.. Odpowiedz Link Zgłoś