zchotomowa
23.02.13, 16:36
Witam,
dziś sprawy dwie, być może dające do myślenia:
1) Starosta Jan Grabiec, zasłaniający się wielokrotnie ograniczeniami budżetowymi, przyznał sobie trzynastkę. To jego ustatwowe prawo, ale też kwestia obyczaju. Warto bowiem pamiętać, że te pieniądze to nie jest manna z nieba, ale pochodzą one z naszych podatków i byłoby wskazane, by nagrody dla Starosty miały związek z rozwojem Powiatu. A tak, niestety, nie jest. Starosta Jan Grabiec jest rekordzistą, jeśli chodzi o trzynastki, co łatwo można sprawdzić: tinyurl.com/trzynastka-grabca
Stąd moje publiczne pytanie do Starosty Grabca: czuje się Pan w porządku, przyznając sobie taką nagrodę w sytuacji, gdy dla przykładu, w Legionowie jest właśnie zamykana kolejna biblioteka? Pobiera Pan bowiem nagrodę w chwili, gdy Miasto Powiatu traci właśnie jedną z instytucji kultury? Nie jest Panu głupio?
2) Widząc niską jakość zarządzania powiatem Legionowskim postanowiliśmy bliżej przyjrzeć się partyce zarządzania powiatem. I warto zwrócić uwagę, że Starosta Jan Grabiec śmieje się nam wszystkim w nos. Oto proszę sobie wyobrazić, że do codziennych dojazdów Jan Grabiec używa samochodu Subar Forester (źródło: tinyurl.com/subaru-starostwa ), które formalnie jest na stanie Referatu Zarządzania Kryzysowego oraz z Powiatowego Centrum Zarządzania Kryzysowego. Oznacza to więc, że ostatnie przejazdy Starosty Jana Grabca, (które zaczeliśmy obserwować, w końcu powiat nie jest wielki), dzieją sie z użyciem pojazdu, ktory mam nam wszystkim służyć w razie prawdziwego kryzysu. To chyba żart?
Stąd moje publiczne pytanie do Starosty Grabca: czy może Pan nam, finansującym Pana przejazdy podatnikom, upublicznić na stronie www ewidencję kilometrów, jakie pokonuje Pan "pojazdem kryzysowym"? Mamy bowiem podejrzenia, że słabo Pan gospodaruje powiatowym majątkiem. Będziemy także wdzięczni za informację, czy odporowadza Pan podatek za używanie pojazdu Starostwa Powatowego do celów prywatnych, jako podatnicy mamy do prawo to wiedzieć.
pozdrawiam,
Marcin