Dodaj do ulubionych

Nie lubię

30.03.13, 14:25
www.facebook.com/antyncplus
Z tego co widzę to w Atenie będą mieć dużo roboty

pozdro

uwaga na przesyłki z N lub C+ nie zerwiesz umowy do 19 kwietnia to przedłużą umowę na 18 miesięcy na gorszych warunkach i za większa kasę
Obserwuj wątek
    • zchotomowa Re: Nie lubię 30.03.13, 17:25
      wprowadzasz ludzi w błąd:

a) nie ma co uważać na przesyłki, bo przychodzą one zwykłą pocztą,
      b) zwykłą pocztą nie można skutecznie doręczyć zmiany umowy,
      c) reszta info na Fejsie,
      d) jedyne co się zgadza w Twoim poście to "przedłużenie" o 18 miesięcy (które nie jest skuteczne, patrz pkt "b").

pozdrawiam,

Marcin
      • zchotomowa Re: Nie lubię 30.03.13, 17:37
        pieniadze.gazeta.pl/Kupujemy/1,124630,13655948,Najczestsze_pytania_dotyczace_NC___Odpowiadamy_na.html#TRNajCzytSST
        to takie najszybsze kompedium wiedzy dotyczące nc+

pozdrawiam,

Marcin
    • amonides Re: Nie lubię 30.03.13, 20:49
      Tekst linka
      • amonides Re: Nie lubię 31.03.13, 21:52
        www.youtube.com/watch?v=Pq5W8J49uHI
        portal-satelitarny.cba.pl/index.php/apel-o-dokladnie-zapoznanie-sie-z-trescia-listu-od-operatora-nc/

• amonides Re: Nie lubię 31.03.13, 22:17
      CanalSat Francja - full pakiet - 39 euro,
      - Canal + Hiszpania - full pakiet - 35 euro,
      - Sky DE - full pakiet - 39 euro,
      - Sky Irlandia - full pakiet - 35 euro,
      - nc+ Polska - full pakiet 50 euro.
      • polokokt Re: Nie lubię 31.03.13, 23:32
        Tylko przeklejasz, czy sprawdzasz te informacje? Ktoś tam nawet napisał, że ceny podane w tym przykładzie są nieprawdziwe, bo nie zawierają wielu składowych, które trzeba płacić...
        Przykład pierwszy zbrzegu, podałeś Sky Irlandia za 35 Euro za full pakiet, a na stronie:

www.sky.com/ireland/tv/
        Jest jak byk, że taki full pakiet kosztuje 78 Euro...
        Gdzies tam jeszcze ktoś podał operatora z Kanady, tylko też nie uwzględnił, że w przykładzie nie uwzględniono opłaty za dodatkowe kanały i opłaty za wypożyczenie dekodera... i tez zaczeło wychodzić drożej niż full pakiet w NC+

To tak w nawiązaniu do przeklejania czegokolwiek z internetu...
    • widget82 Re: Nie lubię 01.04.13, 00:12
      Prawdę mówiąc od strony oferty jest ona świetna, rozmawiałem ze znajomymi, którzy do tej pory posiadali często dwie platformy n i c+ rzecz jasna głównie dla piłki nożnej.
      Ale jak że nie jestem użytkownikiem tych platform uważam to za złodziejstwo w biały dzień i sprawę dla UOKiK lub RPO ... choć z drugiej strony jako że to forum Legionowskie można by zapytać czy te same organizacje nie miały by nic do powiedzenia w związku z brakiem u nas sieci UPC lub Vectra, które naszą Legionowską kablówkę biją na głowę i nakrywają czapką, podobnie jak oferty CP i NC+.
      Prawda jest taka że dla osób oblatanych w necie dotychczasowa oferta C+ za 49,90 gdzie mieli pełny pakiet C+ dla sportu była super, ekstra promocje n z kanałami premium dla filmów i rozrywki za 69,90 była ekstra, dla zwykłych zjadaczy teraz w zupełności wystarczy DVB-T (które na pewno się będzie rozwijać), więc nc+ to zwykły skok na kasę uderzający w fanów sportu, gdyż jak wiadomo kanały nPremium zanikną na rzecz C+ Film, który to np jako posiadacz pakietu C+ szczerze powiem że przez 1,5 roku używałem głównie do przerzucania kanałów pilotem (może ze 4 filmy obejrzałem .... ). Do tej pory podział był jasny C+ to najlepsze ligi p.n. i sport, a n to oferta filmowo-dokumentalna+HD, teraz powstał gigant bez konkurencji dla osób oczekujących tych dwóch rzeczy, ale one akurat to mały promil rynku czyli te ok 200 tys posiadaczy obu platform do tej pory....
      • zchotomowa Re: Nie lubię 01.04.13, 00:18
        witam,

a) RPO - nie ta tematyka (vide: pl.wikipedia.org/wiki/Rzecznik_Praw_Obywatelskich)

b) UOKiK - już na tym siedzą, mają dać interpretację do piątku,

c) na dziś jest całkiem spory ruch ludzi (ponad 45.000 na Facebooku) i dziesiątki artykułów o najnowszej ofercie nc+. W piątek nc+ wystrzeliło z roboty Panią, co była autorką tej oferty a dzień wcześniej - jej podwładnego.

zainteresowanym polecam komplet info tu:
        pozdrawiam,

Marcin
        • widget82 Re: Nie lubię 01.04.13, 01:37
          Myślę że i tak o to samo nam chodzi więc, czyli że nc+ to zamach na kasę :) Ale odniosę się do podpunktów.
          a) RPO to jak najbardziej też ta tematyka w zakresie prawa cywilnego i bezprawnego zrywania umów z obecnymi użytkownikami, ponieważ stosując zasadę równości osób wobec prawa każdy podpisujący umowę tak naprawdę bez konsekwencji prawnych mógłby ją zerwać jak to robią w obecnej chwili platformy n i c+. Niestety Polska to nie Stany i nie mamy prawa precedensowego, aby się na coś takiego powołać, bo jednak zapewne ok 2 mln abonentów chętnie by się połasiło na bezprawne rozwiązanie podpisanych umów bez poniesienia konsekwencji przez operatora.
          b) No zobaczymy, ale skoro wyrazili zgodę na połączenie to raczej wątpię, aby przyznali się do tego że to był błąd. W każdym razie będzie to miłe zaskoczenie jeżeli np cofną zgodę na połączenie platform.
          c) Ruch to cały czas jest spory :) Ja miałem kontakt ze znajomymi zadowolonymi, ale obiektywnie uważam to za skok na kasę. A ta Pani to jednak poleciała podobno właśnie za krytykę w nc+, ale to pewnie pokaże przyszłość jak naprawdę było :)
          • benieck Re: Nie lubię 02.04.13, 11:37
            widget82 napisał:

>A ta Pani to jednak poleciała podob no właśnie za krytykę w nc+, ale to pewnie pokaże przyszłość jak naprawdę było
            > :)

Pani odeszła z innego powodu: Beata Mońka odchodzi z nc powodem różnica zdań

A kary za krytykę to co innego: Stracił pracę w NC+, bo polubił tekst o kłopotach NC+
            • zchotomowa Re: Nie lubię 02.04.13, 12:45
              benieck napisał:
              > Pani odeszła z innego powodu: Beata Mońka odchodzi z nc powodem różnic
              > a zdań

Nie chciałbym się za bardzo wymądrzać, ale po 15 latach pracy w korporacjach naprawdę umiem czytać takie komunikaty. Część takich korpo-tekstów sam pisuję a atmosfera tak szybkich zmian to jest moje środowisko zawodowe i obszar realizowanych zleceń.

W najnowszej korporacji, żeby uniknąć śladu po konfliktach, używam formułki "wybrała karierę poza strukturami naszej firmy". Brzmi ładnie?

:) Marcin
            • amonides Re: Nie lubię 02.04.13, 14:36
              osobiście nie mam żalu do pani Beaty Mońko (ładna ta pani )

robiła to co jej żabojady kazały a jak się sprzeciwiła to poleciała z pracy

a my na to
              =====================================================

{Data i miejscowość}

Tyczy się umowy nr {tu wpisać nr umowy}

Rezygnacja z umowy o abonament

Niniejszym oświadczam, iż w związku ze zmianami programowymi, które nastąpią dnia 1 kwietnia, oraz ze zmianami polityki Waszej firmy, które moim zdaniem są nie do przyjęcia (mowa o nowej platformie NC+) nie zamierzam kontynuować umowy o abonament zawartej w dniu {Data zawarcia umowy} i wnoszę o jej rozwiązanie w trybie natychmiastowym.

Z poważaniem,

{Imię i nazwisko}

{Adres},

{Telefon},

{Nr abonenta}

========================================

http://pieniadze.gazeta.pl/Kupujemy/...amy_wasze.html
              • amonides Re: Nie lubię 02.04.13, 14:45
                Temat jest po to aby powiadomić osoby które nie zdają sobie sprawy co NC+ knuje .

PROSZĘ POWIADOMCIE OSOBY STARSZE W SWOIM OTOCZENIU O TYM .

aby wysłały deklarację o rozwiązaniu umowy

pozdro

M
                • zchotomowa Re: Nie lubię 02.04.13, 14:51
                  drugi raz ostrzegam, że wprowadzasz ludzi w błąd.

odpowiedź antync+ poszła dopiero dziś. Dziś też jest odpowiedź UOKiK, że wszczyna postępowanie. ( www.hotmoney.pl/Nc-zostanie-ukarane-UOKiK-wszczal-postepowanie-a30012 )

Może zanim każesz wszystkim rozwiązywać umowy, poczekasz aż nc+ zareaguje na nasze żądania? To chyba prostsze niż pakować starsze osoby w proces, którego nie ogarniają?

Marcin
    • zchotomowa Re: Nie lubię 02.04.13, 14:40
      Ewaryst Fedorowicz ujął to dobrze:

blog.wirtualnemedia.pl/ewaryst-fedorowicz/post/nc-czyli-mentalnosc-kolonialna?fb_action_ids=145141815663302&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=246965925417366
      a Ew ma pojęcie, bo robił reklamę gdy ja jeszcze robiłem w pieluchy.

M
      • brunno34 Re: Nie lubię 02.04.13, 15:19
        O co tyle zamieszania? Przeciez był na stronie N komunikat o możliwości bezkosztowej rezygnacji z dotychczasowej umowy - do 19.04.2013. Także przez telefon dostałem informację że rezygnację w punktach abonenckich można składać, ja składam jutro. I miesiąc czasu na zwrot sprzętu. Pozdroawiam
        • zchotomowa Re: Nie lubię 02.04.13, 17:45
          :) no i tak właśnie jest, dla mnie OK,
          powodzenia, daj znać, co załatwisz :)

pozdrawiam,

Marcin
        • metron1 Re: Nie lubię 02.04.13, 21:15
          brunno34 napisał:

> O co tyle zamieszania? Przeciez był na stronie N komunikat o możliwości bezkosz
          > towej rezygnacji z dotychczasowej umowy - do 19.04.2013. Także przez telefon do
          > stałem informację że rezygnację w punktach abonenckich można składać, ja składa
          > m jutro. I miesiąc czasu na zwrot sprzętu. Pozdroawiam

O co tyle zamieszania?. Właśnie o to jak abonenci zostali potraktowani, umowę z N podpisałem zaledwie miesiąc temu. Owszem teraz mogę ją wymówić ale kto odda mi kasę za aktywację dwóch dekoderów
          • zchotomowa Re: Nie lubię 02.04.13, 21:38
            zgadzam się,

jeśli na życzenie Żony przerobiłem całą instalację antenową w domu, żeby był multiroom, VOD i timelapse, to nie po to, żeby jakiś baran jednostronnie teraz zmieniał umowę i zasady współpracy. Po coś chyba te umowy się zawiera, nie?

pozdrawiam,

Marcin
            • metron1 Re: Nie lubię 02.04.13, 21:45
              Przerobiłem to samo, pociągnąłem dodatkową instalację antenową, pociągnąłem kabel sieciowy do komunikacji między dekoderami, zapłaciłem za wymianę i aktywację drugiego dekodera
              I po co, po to aby po miesiącu dostać ofertę nie do odrzucenia gdzie mam płacić więcej o 40 zł ?
          • kka69 Re: Nie lubię 02.04.13, 21:45
            Najbardziej na tym zamieszaniu z NC+ jako firma , to zyska polsat cyfrowy
            Ja znam kilka osób, co właśnie przechodzą do tej platformy, wszyscy moi znajomi składają wypowiedzenia umowy, bo ogólnie wiadomo, ze za chwile NC+ zrobi jakąś super promocję, na lepszych warunkach niż obecny aneks.
            A najwięcej na tej fuzji to zyskali ci, co jeszcze w zeszłym roku podpisali umowę z C+ i mieli kilka pierwszych miesięcy patrzenia w ekran za darmo. :)
            • zchotomowa Re: Nie lubię 02.04.13, 21:50
              najwięcej zyskali ci, co wzięli w promo Cyfry+ LED TV lub PS3. Po 3 miesiacach mogą rozwiązać umowę i podpisać nową np. z Polstaem :)

pozdrawiam,

Marcin
              • kka69 Re: Nie lubię 02.04.13, 22:01
                Nie jest tak różowo.
                Przy rozwiązywaniu umowy te gadżety trzeba oddać, ale za chwile, pewno będzie można dostać nowe.
                • zchotomowa Re: Nie lubię 02.04.13, 22:09
                  tak i nie:

a) przy rozwiązywaniu - owszem,
                  b) obecna sytuacja nie jest rozwiązaniem umowy a podpisaniem aneksu,
                  c) jeśli nie zgadzasz się na aneks możesz:
                  c1) wysłać wypowiedzenie,
                  c2) milczeć i nc+ najpierw zbierze wpiernicz od UOKiK a następnie przedstawi warunki zgodne z oczekiwaniami rynku + na 90% będą to zupełnie nowe umowy.

anyway - to jest bardzo dobry przyczynek do dyskusji nad prawami konsumenta, akurat trafiło na malowniczy przykład firmy, która grabi sobie już od dawna (mowa o Cyfra+). Zabawne, że dostają nie od regulatora rynku, który dopiero co zezwolił na koncentrację u fuzję a od zwykłych Kowalskich; mnie taka inicjatywa cieszy podwójnie, bo daje w korporacjach zupełnie inną optykę patrzenia na robienie biznesu (na bardziej zbieżną z moim postrzeganiem rzeczywistości, nawet jeśli bywam po stronie korporacji).

pozdrawiam,

Marcin
                  • amonides Re: Nie lubię 03.04.13, 17:13
                    walka o klienta trwa ale kasa robi swoje

www.wiadomosci24.pl/artykul/anty_nc_zniknelo_z_wyszukiwarki_facebooka_portal_zostal_265765.html

sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/72910_233923070066295_803949299_n.jpg
                    • amonides Re: Nie lubię 03.04.13, 17:19
                      Czy wiesz że.. ? Czyli kruczki i gwiazdeczki w umowie z nC+

platformysatelitarne.blogspot.com/2013/04/czy-wiesz-ze-czyli-kruczki-i.html
                      uwaga jest podróba strony ANTYNC+

to jest prawdziwy adres www.facebook.com/antyncplus

tu dopiero piszą warto poczytać o szwindlach NC+

pozdrawiam
                      • amonides Re: Nie lubię 03.04.13, 17:40

Według poszczególnych dokumentów na stronie ncplus.pl, ceny standardowe (bez promocji) pakietów wyglądają następująco:

Comfort+ 59 zł/mc (wg aktualnej ulotki 39 zł/mc w promocji / 59 zł/mc bez promocji)
                        Universe+ 89 zł/mc (59 zł/mc / 79 zł/mc)
                        CANAL+ Silver - 119 zł/mc (79 zł/mc / 109 zł/mc)
                        CANAL+ Gold - 149 zł/mc (99 zł/mc / 129 zł/mc)
                        CANAL+ Gold + HBO - 199 zł/mc (129 zł/mc)
                        CANAL+ Platinum - 179 zł/mc (119 zł/mc / 149 zł/mc)
                        CANAL+ Platinum + HBO - 229 zł/mc (149 zł/mc)
                        All Inclusive+ 299 zł/mc (199 zł/mc / 249 zł/mc)

źródło
                        satkurier.pl/news/84323/wkrotce-dwa-nowe-pakiety-w-nc.html
        • mie-kus Re: Nie lubię 03.04.13, 19:05
          nie chcę Cie straszyć kolego ale obwaiam się, że z punktu Cie dośc skutecznie odeslą
          nie ma juz punktów nki :) a nc+ nie chce słyszeć o wypowiedzeniach
          sa trzy punkty w wawie, które jak będziesz miał fart załatwia te sprawę
          powodzonka
          :)

brunno34 napisał:

> O co tyle zamieszania? Przeciez był na stronie N komunikat o możliwości bezkosz
          > towej rezygnacji z dotychczasowej umowy - do 19.04.2013. Także przez telefon do
          > stałem informację że rezygnację w punktach abonenckich można składać, ja składa
          > m jutro. I miesiąc czasu na zwrot sprzętu. Pozdroawiam
          • zchotomowa Re: Nie lubię 03.04.13, 19:08
            mie-kus napisała:

> nie chcę Cie straszyć kolego ale obwaiam się, że z punktu Cie dośc skutecznie o
            > deslą
            > nie ma juz punktów nki :) a nc+ nie chce słyszeć o wypowiedzeniach
            > sa trzy punkty w wawie, które jak będziesz miał fart załatwia te sprawę
            > powodzonka

nie prostuj ich, proszę,

nie chcą czytać - niech się nauczą na własnym tyłku. Wklejam już gotowe linki do poczytania dlaczego tak a dlaczego nie, ale naród i tak wie lepiej. Kolega Amonides wkleja news tak z 2-3 dniowym opóźnieniem i tak naród zaraz ruszy, żeby się przekonać, że nie ma gdzie.

pozdrawiam,

Marcin
            • amonides Re: Nie lubię 04.04.13, 19:55
              www.gloswielkopolski.pl/artykul/797709,zalozyciel-anty-nc-o-protescie-facebooku-i-walesie-wywiad-z,id,t.html?cookie=1
              supernowosci24.pl/oburzeni-klienci-telewizji-n-i-cyfry-plus/
              www.reuters.com/article/2013/04/02/poland-vivendi-idUSL5N0CP2JM20130402?type=companyNews
              media2.pl/media/101667-UOKiK-stawia-zarzuty-ncplus-a-ncplus-wstrzymuje-wysylke-listow.html
              forum.satkurier.pl/viewtopic.php?f=174&t=30988&start=1140#p763308
              ANTYNC+

• amonides Re: Nie lubię 04.04.13, 23:06
                OŚWIADCZENIE antync+ prosi o pomoc
                • basset2 Re: Nie lubię 12.04.13, 12:38
                  nc+ czyżby zmiękła ?

finanse.wp.pl/kat,104130,title,nc-kapituluje-Firma-przeprasza-klientow,wid,15487762,wiadomosc.html?ticaid=11065c
                  • zchotomowa Re: Nie lubię 12.04.13, 15:03
                    nie żebym się wymądrzał, ale prosiłem: nie wypowiadajcie umów w ciemno.
                    szczegóły są tu: ncplus.pl/

jeśli ktoś wysłał już wypowiedzenie, to do końca maja może je wycofać bez konsekwencji.

pozdrawiam,

Marcin

basset2 napisała:

> nc+ czyżby zmiękła ?
                    >
                    > finanse.wp.pl/kat,104130,title,nc-kapituluje-Firma-przeprasza-klientow,wid,15487762,wiadomosc.html?ticaid=11065c
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka