Dodaj do ulubionych

Przedszkole Mini Einstein opinie proszę

06.04.13, 21:23
witam, czy ktoś mi może powiedzieć coś o tym przedszkolu tak od siebie, może dziecko tam chodzi lub znajomych dzieci byłabym wdzięczna o opinię na temat tego przeszkola, czy rzeczywiście jest tak jak opisują na stronie internetowej, jak panie czy miłe czy dzieci chętnie tam chodzą?
dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • trombonosek Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 06.04.13, 23:06
      Albert Einstein - Wikicytaty

Jest to właściwie jakiś cud, że nowoczesny system nauczania nie zadusił [we mnie] do końca świętej ciekawości badawczej.

Źródło: Pisma filozoficzne
    • b4rt76 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 08.04.13, 13:14
      Witaj. Moje pociechy tam prowadzam i z czystym sumieniem mogę przedszkole polecić. Dobra opieka, uśmiechnięte i pomocne "ciocie", dużo zajęć dodatkowych, wizyty ciekawych osób, teatrzyków itp co miesiąc newsleter opisujący co się działo w przedszkolu. Osobiście polecam.
      • 3kasia_31 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 11.04.13, 20:08
        Mam córkę w tym przedszkolu i jestem bardzo zadowolona. Córka bardzo chętnie chodzi do przedszkola, szybko się przyzwyczaiła do opiekunek, pomocnych i sympatycznych. Są małe grupy, można dowiedzieć się jak dziecko sobie radzi. Od kiedy chodzi do przedszkola wciąż mnie zaskakuje - ostatnio słówkami po angielsku albo hiszpańsku. No i te króliki, codziennie karmimy :) Jest też dobra cena, za nic dodatkowo nie płacimy. polecam.
        • telemann Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 12.04.13, 17:15
          a chiński jest, słyszałem że to powoli norma :-)
        • mamastasia19 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 27.05.13, 17:15
          Zdecydowanie odradzam to przedszkole. W ośrodku są trzymane zwierzęta w tragicznych warunkach i traktowane jak zabawki. Tego ma nauczyć dzieci to przedszkole?!
          • milenanatalka Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 09.06.13, 21:50
            co ta mamastasia wypisuje,takie głupoty , przedszkole jest super ,fajne ,,ciocie,,a to moim zdaniem jest najważniejsze jeśli dziecko dobrze sie czuje w przedszkolu , ,, ciocie,, mają podejscie do dzieci , ja jestem naprawdę bardzo zadowolona!!!!!!!!!!!!!!!!! i polecam w 100 procentach
          • b4rt76 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 10.06.13, 12:47
            Z tego co wiem ( i jest napisane na ogrodzeniu) zwierzętami opiekuje się gabinet weterynaryjny z Legionowa, zatem raczej nie należy pisać o "tragicznych warunkach" tylko popatrzeć, przeczytać zanim się napisze opinię.

A przedszkole polecam.
          • takieuroki Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 06.07.13, 12:09
            uuuu ale złośliwość, widzę że ktoś wstał lewą nogą i własne niepowodzenia życiowe próbuje zwalić na Bogu Ducha winną placówkę, która jest warta samych pozytywnych komentarzy. Moje dziecko tam chodziło, ale niestety się przeprowadziliśmy, i z bólem serca musieliśmy zrezygnować. No nic zdarzają się i tacy ludzie :) Pozdrawiam Pana/ Panią złośnicę :)
    • girlsjustwanttohavefun Amator tekstów pisator. 10.06.13, 10:55
      Teksty na stronach internetowych nigdy nie kłamią, podobnie jak sami copywriterzy.
      Od dawna uchodzą za najbardziej prawdomówną grupę społeczną. Warto wspomnieć, że nie mają zielonego pojęcia o zmianie postaw, perswazji oraz komunikacji z potencjalnymi konsumentami ;)
    • calisi2000 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 18.09.13, 13:40
      Witam
      Od września moje 4-letnie dziecko uczęszcza do Przedszkola Mini Einstein w Legionowie. Ogólnie jestem bardzo zadowolona , ale... od kilku dni rano(mocno płacząc) i po powrocie dziecko wykazuje niechęć do przedszkola. Mówi że Panie krzyczą?
      W związku z tym mam do Was Rodziców pytanie ?
      Czy Wasze pociechy też przekazały Wam taką uwagę?
      Pozdrawiam
      • monea1 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 03.03.14, 18:18
        Witam, też myślę o tym przedszkolu, czy wyjaśniło się czemu dziecko płakało?
        • nikos82 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 04.03.14, 14:55
          Sugeruję udać się i pogadać z dyrektorką. U nas był przypadek że jedna z "ciotek" będąca na zastępstwie zareagowała właśnie krzykiem, ale sprawa się wyjaśniła i to był jedyny taki wypadek.
          Dodam jeszcze tak jak wspomniano powyżej nauka języków hiszpański, angielski. Dość często wyjścia i wycieczki. Teraz czekają kulki w hula-kuli na realizację. Dość zróżnicowane menu i poza w/w wypadkiem generalnie wszyscy są mili i przyjaźnie nastawieni.
          • madzik982 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 04.03.14, 15:30
            Witam. Wie ktoś jaki cennik obowiązuje na rok 2014/2015 i do kiedy trzeba zapisać dziecko żeby poszło od września do przedszkola?
            • monea1 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 04.03.14, 20:34
              Też mam zamiar wysłać tam moją pociechę od września, niedługo wybieram się do przedszkola jak coś będę wiedzieć więcej to dam znać. Pozdrawiam.
            • justaa0501 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 19.04.14, 20:03
              Ja zapisałam tam moją córkę miesiąc temu. Nie pamietam jaka jest dokladnie oplata ale czesne chyba 490 zl plus 8 zl stawka zywieniowa. Wszystko razem jakos kolo 620zl.
        • calisi2000 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 12.03.14, 11:43
          Tak, sprawa się wyjaśniła, nikt na dziecko nie krzyczał. Na szczęście konfabulował. Po długim drążreniu tematu okazało się, że to była wymówka bo poprostu miał kłopt z porannym wstaniem z łóżka. Po kilku miesiącach uczęszczania do tego przedszkola mogę jednoznacznie stwierdzić, że jest to super placówka.Jesteśmy bardzo zadowoleni i Młody też:).Panie są bardzo miłe i świetnie przygotowane do wykonywania tego zawodu.Prace plastyczne jakie moje dziecko przynosi z przedszkola zapierają dech... a atrakcje .... parę razy w miesiącu teatrzyki, częste wyjścia na wycieczki, grota solna( w przedszkolu), angielski, hiszpański, świetny logopeda itd. Naprawdę polecam wszystkim to przedszkole:).
    • pola_kp Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 29.04.14, 21:13
      wybierając przedszkole dla swej pociechy warto i to wiedzieć
      gazetapowiatowa.pl/wiadomosci/legionowo/legionowo-strazacy-lapali-umierajacego-krolika/
      dla mnie placówki z tzw. mini zoo są z góry skreślone. Nie tym sposobem należy uczyć dzieci "miłości" do zwierząt. Zwierzęta to nie zabawki. Lepiej będzie i dla dziecka i dla zwierzaków jak w przedszkolach pozostaną tylko pluszowe króliki.
      • b4rt76 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 05.05.14, 08:11
        Byzeduuura.
        "Umierający" królik przez 20 minut uciekał policji i strażakom. Hehehe. Odwodniony, niedożywiony i wycieńczony...
        Trzeba być baranem z fundacji Viva żeby coś takiego zgłaszać na policję.
        Inna sprawa, że policja zajmuje się i reaguje na takie "zgłoszenia" zwłaszcza w okresie zapisów do przedszkoli (dziwne, no nie?)
        No, ale eksperci z fundacji Viva na oko widzą cierpienie zwierząt (zwłaszcza w konkurencyjnych prywatnych placówkach) o czym niezwłocznie powiadamiają organy ścigania (najlepiej wieczorem ok. 20-ej) a dzielni funkcjonariusze reagują.
        Szkoda, że ich nie ma na rynku koło fontanny, gdzie notorycznie pomimo zakazu i monitoringu spożywa się piwko i pali fajeczki. No ale to tylko dzieci a fundacja Viva dziećmi się nie zajmuje...
        • pola_kp Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 05.05.14, 09:11
          To czy bzdura czy nie to się dla mnie okaże, czy będzie sprawa miała dalszy ciąg i z jakim skutkiem. Ja uważam tylko, że zastanawiając się nad wyborem przedszkola trzeba brać pod uwagę i tę ewentualność, że źdźbło prawdy w tym jest. Wybierając przedszkole dla dziecka często słucha się znajomych, opowieści rodziców, którzy uczęszczali do danej placówki itd. Cenna jest każda informacja, może być nawet i z prasy. Swobodna ocena i tak należy do rodziców. Ja w takich sprawach zawsze bym chciała, aby opisana sytuacja okazała się fałszem. Ale przedszkola z mini zoo tego czy owego i tak nie wybiorę, mimo że o Mini Einsteinie słyszałam też i wiele dobrego. Sądzę, że z zapełnieniem miejsc nie będą mieli problemu.
          • paula13-79 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 05.05.14, 17:46
            Witam,
            miałam okazję odwiedzić przedszkole i nie zauważyłam aby przebywające tam króliki miały złe warunki.Dodam że jestem lekarzem weterynarii.Moja koleżanka też lek.wet.z Legionowa opiekuje się tymi zwierzętami od strony medycznej i niedługo przed świętami badała je na okoliczność szczepieniaNie stwierdziła chorób i rzadnych nieprawidłowości.Nie rozumiem co mają na myśli wszyscy Ci Państwo,którzy wypisują opinie o złych,tragicznych warunkach,proszę więcej szczegółów.Drugą kwestią jest kontakt dzieci ze zwierzętami.Dzieci mogą karmić króliki,zaznajomić się z ich zachowaniem i sposobem opieki nad nimi.Tego uczy się w tym przedszkolu.Nie każde dziecko ma zwierzę w domu,lub w jego otoczeniu.Ja zdecydowałam się zapisać tam córkę po naprawdę wnikliwej ocenie i kilku wizytach w tym przedszkolu.
          • lara_croft Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 06.05.14, 13:00
            Moje dzieci już drugi rok chodza do tej placówki i będa w następnym roku kontynuować naukę. Jestem bardzo zadowolona.
            Na plus zaliczam mocno proaktywną postawę oplacówki jesli chodzi o udział w wielu konkursach dla przedszkoli i przedszkolaków. I to jeszcze z sukcesami!
            Placówka zdobyła wyróżnienie w konkursie plastycznym organizowanym przez nasza miejską bibliotekę publiczną (ilustracja do ksiązki Jana Brzechwy"lokomotywa") czy 3 miejsce w konkursie zorganizowanym przez Hula Kula.
            Ciocie są super fajnymi i zmotywowanymi nauczycielkami z powołaniem. Ja podziwiam i oddaję hołd.
            Jestem też lekarzem weterynarii - przeszkoloną w zakresie oceny dobrostamu zwierząt i absolutnie nie stwierdziłam, aby zwierzęta były chore czy trzymane w niewłaściwych warunkach a tym bardziej aby były maltretowane.
            Jestem ciekawa w jaki sposób i na podstawie jakich wskaźników stwierdziła to straż pożarna czy obywatel z organizacji Viva. Na jakiej podstawie łapali tego królika na prywatnej posesji?
            • jadwiqa Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 06.05.14, 18:42
              czyli rozumiem, że królik przeżył, czuję się świetnie i jest w znakomitej formie... ??? bo jeśli nie to o czym tutaj w ogóle dyskutować???? fakty są faktami. Najlepsze jest to, że teraz wszystkie mamy przedszkolaków to wykształceni lekarze weterynarii , śmiech na sali, jesteście żałosne kobiety! Większość niepublicznych placówek czy to szkolnych czy przedszkolnych to "ekskluzywna patologia" liczy się tylko kasa nic więcej, tylko ja, ja, ja i wychowują takich małych buców niewrażliwych na świat... lepiej już teraz zajmiecie się swoimi pociechami, żebyście później nie musiały ich zgłaszać do popularnego programu telewizyjnego "weterynarki".
              na marginesie nie jestem z żadnej fundacji, po prostu znam podobne mamuśki jak wy...
              • polokokt Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 06.05.14, 20:59
                możemy sobie gdybać o królikach.Fakt jest taki, że po dwóch latach działalności(o ile dobrze pamiętam), w przedszkolu nie ma miejsca żeby zapisać dziecko. Znaczy że rodzice dzieci które do tej pory chodziły są zadowoleni i przedszkole cieszy się dobrą opinią.
              • b4rt76 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 07.05.14, 10:16
                Zal mi Ciebie jadwiqo. Tak zwyczajnie , po ludzku.
                Ktoś, coś lub może po prostu życie musiało Cię bardzo skrzywdzić, skoro tak obficie wylewasz z siebie żółć...
              • lara_croft Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 07.05.14, 12:06
                Jadwiqo
                Po pierwsze działanie strazy pożarnej było bezpodstawne i bezzasadne.
                W konsekwencji doprowadziło ono do śmierci królika. Bo zostało przeprowadzone przez osoby do tego nieuprawnione - niesprzeszkolone i bez kwalifikacji.

I właśnie dlatego, gdybym ja była włascicielką przedszkola i jego dyrektorką, pozwałabym osoby za tą sytuację odpowiedzialne. Za szkodę i w obronie dobrego imienia placówki i godności osobistej. By uniknąc takiego szkalowania jakie Ty uprawiasz.

A straż dla zwierząt - to nie zaden organ. To jest poprostu tak nazywjąca się organizacja pozarządowa, która nie ma żadnych uprawnień czy nadanych kompetencji kontrolno-nadzorczych. To żaden argument w rozmowie.
                Argumentem byłaby opinia powiatowego lekarza weterynarii wydana w oparciu o przeprowadzone badanie przez uprawnionego do tego lekarza weterynarii - inspektora do oceny dobrostanu zwierząt. A takiej nie było.
    • avac55 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 06.05.14, 21:36
      wlascicielka przedszkola maly einstein zaglodzila krolika ktory byl " maskotka dzieci ,juz sami to mowi za siebie ,to nie przedszkole to fabryka pieniedzy ,przedszkole uczy opieki ,tu wydarzyla sie tragedia ,tego potwora (wlascicielke ) czeka wyrok !!!!!!!! interweniowala straz dla zwierzat
      • pola_kp Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 06.05.14, 22:07
        Do ewentualnego wyroku to daleka droga. A wyrok może być uniewinniający. Ale jedno jest pewne - przedszkole to zyskało rozgłos. Dla niektorych nieważne jak gadają, aby gadali. Zwierzaki, tak jak zwykle niestety, gdzieś z boku.
      • calisi2000 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 07.05.14, 08:27
        Człowieku!!!!!!!!!!!! czy widziałeś te zagłodzone króliki?????Jestem mamą jednego z dzieci i codziennie obserwowałam zwierzątka przy odbieraniu dziecka z przedszkola, więc na pewno nie wyglądały na zagłodzone!!!! miały świetne warunki i dzieciaczki je kochały.Uważam, że wyrządzono im wielką krzywdę a wszystkie Wasze złośliwe i kąśliwe wpisy wynikają z tego, że dla Waszych dzieci nie było już miejsca w tym przedszkolu lub Was po prostu na nie STAĆ!!!!! HEHEHE i mówcie co chcecie nie wierzę w żadną dobrą wolę pseudo obrońców zwierząt. Dobrze że nasze dzieci nie będą musiały obcować z dziećmi tak nienawistnych i złych ludzi. Pozdrawiam serdecznie:)
        • teleon Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 08.05.14, 16:16
          A ja słyszałem, że starszaki są na etapie obalanie teorii względności Einsteina ;-)
          Czytam, czytam i sam nie wierzę w to co czytam.
          Po co skracać dzieciństwo poprzez spełnianie ambicji rodziców?
          W przedszkolach jest taniec, rytmika, języki, karate, judo, ekonomia, fizyka ...tylko przedszkola nie ma :-((
          Ale krzyczeć głośno, że skraca się dzieciństwo bo sześciolatki mają iść do szkoły to w Legionowie jest w dobrym tonie to robić.
          Do tego dochodzą teksty, że kogoś nie stać - żałosne.

T
          • calisi2000 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 09.05.14, 00:11
            no właśnie, trzeba było zacząć edukację od przyzwoitego przedszkola, to nie byłoby problemów, z czytaniem tekstu ze zrozumieniem. Pozdrawiam serdecznie.
            • teleon Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 09.05.14, 16:08
              A co tu rozumieć - robicie wyścig szczurów od najmłodszych lat.
              Poza tym to nie ja wyjechałem z tekstem o kasie - no chyba, że ja po zwykłym przedszkolu, zwykłej podstawówce itd nie potrafię czytać ze zrozumieniem.
              " Uważam, że wyrządzono im wielką krzywdę a wszystkie Wasze złośliwe i kąśliwe wpisy wynikają z tego, że dla Waszych dzieci nie było już miejsca w tym przedszkolu lub Was po prostu na nie STAĆ!!!!! HEHEHE..."
              T

• w.iwo Re: Przedszkole 11.05.14, 19:45
                w szkołach i przedszkolach są rybki, króliki, chomiki, żółwie... często są zaniedbane, źle karmione i porzucane w okresie wakacyjnym... pytanie tylko czy to dobre miejsce dla zwierząt?
              • calisi2000 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 12.05.14, 08:15
                no i? .... proszę przeczytać swój komentarz co Pański wpis ma do mojego? Naprawdę brak zdolności czytania ze zrozumieniem i polecam przeczytanie wszystkich wpisów, może w końcu impulsik trafi?
                • teleon Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 12.05.14, 09:57
                  Może jaśniej? Oświeć mnie bo nijak nie kumam ?
                  Co ma wpis - np odniosłem się do tego, że pisałaś o pieniądzach. Jednocześnie negując mój zapis.
                  Co znaczy brak zdolności ze zrozumieniem i do czego to się odnosi?
                  Napisz wyraźnie o co chodzi zamiast pisać slogany ;-)
                  " Uważam, że wyrządzono im wielką krzywdę a wszystkie Wasze złośliwe i kąśliwe wpisy wynikają z tego, że dla Waszych dzieci nie było już miejsca w tym przedszkolu lub Was po prostu na nie STAĆ!!!!! HEHEHE i mówcie co chcecie nie wierzę w żadną dobrą wolę pseudo obrońców zwierząt. Dobrze że nasze dzieci nie będą musiały obcować z dziećmi tak nienawistnych i złych ludzi. Pozdrawiam serdecznie:)"
                  Może i dobrze, że geniusze pozostaną w swoich grupach, w swoich sławnych przedszkolach , opłacanych przez ( jakże by inaczej ) swoich genialnych rodziców.
                  Zdanie o tym, że odnosisz się majętności pozostawię bez komentarza. Bardzo, bardzo jest w złym tonie nawiązywać do tego, czy kogoś na coś stać czy nie. Tym bardziej, że kasa nie wpływu na rozum i inteligencję.
                  " no właśnie, trzeba było zacząć edukację od przyzwoitego przedszkola, to nie byłoby problemów, z czytaniem tekstu ze zrozumieniem. Pozdrawiam serdecznie."
                  Może i masz rację z tym przyzwoitym przedszkolem. Ja jednak wolę te zwykłe przedszkola i szkoły. Przynajmniej wiem, że zdanie zaczyna się od wyrazu pisanego z dużej litery. No i nie zarzucam co wpis nikomu, że nie potrafi czytać ze zrozumieniem bo to jest po prostu w złym tonie.

"w szkołach i przedszkolach są rybki, króliki, chomiki, żółwie... często są zaniedbane, źle karmione i porzucane w okresie wakacyjnym... pytanie tylko czy to dobre miejsce dla zwierząt? "
                  Do tych zwierzątek dodałbym kwiaty. Przychodzą wakacje i a po nich kwiaty są suche, królik zabiedzony, woda w akwarium jak w kałuży... itd.
                  Znowu kupuje się rybki, chomika, żółwika itd przychodzą ferie i... Istne Perpetuum Mobile .
                  T
                  • calisi2000 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 12.05.14, 10:04
                    ok, proszę:
                    zacznę od pytania "Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę" rozumiem, że masz dziecko w tym przedszkolu? i możesz wystawić opinię? teraz " kumasz"? czy jeszcze nie? . Naprawdę skończ proszę...bo nie ma nic gorszego niż wcinanie się gdy nie ma się nic do powiedzenia w danej sprawie.
                    • teleon Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 12.05.14, 12:48
                      Nie, nie mam bo moje dzieci dawno z przedszkoli wyrosły. A jak chodziły do przedszkola to było zwykłe przedszkole, gdzie nikt nie kazał się dzieciom na siłę " uczyć przez zabawę ".
                      Z tej racji, że jest to forum mam prawo odnieść się do pewnych stwierdzeń i opinii w tym Twoich.
                      Jestem zdecydowanym przeciwnikiem tworzenia " super szkół, przedszkoli itd ". Pozostawmy dzieciom dzieciństwo i pozwólmy się nim cieszyć bo po przedszkolu jest szkoła w której powoli dzieci uczą się świata dorosłego. A jaki on jest każdy z nas to wie :-(
                      T
                      • calisi2000 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 12.05.14, 13:13
                        Twój świat to przeszłość, teraz mamy XXI wiek, czy to się nam podoba czy nie wszystko się zmienia, więc powinieneś wypowiadać się na forum Ministerstwa Edukacji. To jest forum rodziców, którzy zapytują konkretnie o TO przedszkole, więc naprawdę Twoje komentarze nic nie wnoszą i daruj sobie.
                        • justaa0501 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 22.07.14, 22:01
                          Skoro temat królików przycichł:) mam pytanie: czy są tu rodzice dzieci, które rozpoczną nauke w tym przedszkolu od września?
                          • 5mamija Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 12.09.14, 19:24
                            CZY SĄ TU RODZICE, KTÓRZY WIDZIELI JAK PROWADZONE SĄ W TYM PRZEDSZKOLU ZAJĘCIA???
                            Planowałam zapisać tam dziecko, Pani dyrektor nawet po zaplanowanym podpisaniu umowy nie zgodziła się, abym zobaczyła (na choćby jednych zajęciach) jak pracuje podczas nich moje dziecko, czy grupa współpracuje podczas wspólnych zadań itp. choćby przez 15 minut. Oczywiście rodzice nie są po to, aby zwiedzać przedszkole(są sposoby, aby nie przeszkadzać grupie), ale każdy z rodziców ma prawo zobaczyć za co płaci. Jest to przedszkole w którym są grupy integracyjne, zdradziłam na rozmowie, że mam przygotowanie pedagogiczne, może to było powodem odmowy.
                            Sale super, czesne niskie, zajęcia zróżnicowane- to pod tym względem najlepsza oferta w Legionowie. Z taką postawą spotykam się pierwszy raz.
                            Czy inni rodzice mają podobne lub odmienne doświadczenia z owym przedszkolem?
                            • monea1 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 15.09.14, 12:13
                              Witam,
                              mój mały chodzi do tego przedszkola od początku września. Na razie jestem bardzo zadowolona, mały szybko się zaadoptował, chodzi do przedszkola bardzo chętnie i nie płacze, czego bardzo się obawiałam. Obie opiekunki są bardzo miłe i z tego co widzę kompetentne. Co do zajęć, to owszem widziałam jak prowadzone są zajęcia na dniach adaptacyjnych plus dziecko mi trochę opowiada, przynosi prace przez siebie wykonane i mnie to wystarczy. Przecież to jeszcze maleńkie dzieci na razie przede wszystkim powinny się bawić i cieszyć dzieciństwem. Jedynym dla mnie minusem to to że leżakowanie miało być nieobowiązkowe, a jak się okazało wszystkie dzieci w grupie śpią oprócz mojego małego i siłą rzeczy on też :( Pozdrawiam serdecznie.
                              • evellyn1 Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 30.09.14, 11:21
                                Witam,
                                moje dziecko chodzi do tego przedszkola 3 rok i wszystko jest ok . Ja jestem zadowolona i przede wszystkim moje dziecko! Ciocie faktycznie są kompetentne zajęć dodatkowych jest pełno (wliczone w cenę). nie ma tygodnia by w przedszkolu nie odbywały się jakieś atrakcje dla dzieci. Dzieci wiele się uczą ale przez zabawe i nie są do niczego zmuszane raczej stosuje się metodę przekonywania jeżeli dziecko nie ma ochoty na coś. dla mnie ważne jest też to, że głównie stosuje się system nagradzania, a kary typu stanie w kącie to tylko w ostateczności jak żadne argumenty nie trafiają. Pozdrawiam
      • karolkarolewski Re: Przedszkole Mini Einstein opinie proszę 01.09.17, 15:17
        Odświeżam temat. Po dniach adaptacyjnych mam mieszane uczucia. Chciałbym poznać opinie innych rodziców na temat tego przedszkola, możliwe, że przesadzam. Pozdrawian
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka