conspekt 29.07.04, 20:20 Co o tym Ludek Boży sądzi???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulec Re: Legionowo:Zadupie-czy fajne miejsce do mieszk 30.07.04, 17:50 Zalezy od punktu widzenia w danym momencie. Jezeli siedze sobie w domu i nic nie potrzebuje to ide sobie z dzieckiem do lasu i jestem szczesliwa. Z drugiej jednak strony do dobrego lekarza mam 30 km, do szpitala rowniez, a dziecko chorowite. Do kina daleko, do wiekszego sklepu rowniez, bo nie robie zakupow w Kauflandzie i innych tego typu Biedronkach czy Globiastosciach i Leaderach. Ale za to spotykam sie z wielka zyczliwoscia w sklepach osiedlowych... Tak jak zawsze mawiam - cos za cos ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
singleman Re: Legionowo:Zadupie-czy fajne miejsce do mieszk 05.08.04, 18:35 Zgadzam sie z Madziulcem. Miejsce do mieszkania fajne. Fajnie robi sie zakupy. Laski blisko. Woda tez. Bazarek jest suuuuper!!! Tylko ten cholerny dojazd. Ja autkiem jade do WAW 25 min do pracy./ Mijam sie z korkami/. Zas w korkach- horrrrrrrrooooooorrrrr! Pozdrawiam. Ps-. No i zajebiscie mi ptaszki cwierkaja jak na taras wyjde:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Legionowo:Zadupie-czy fajne miejsce do mieszk 05.08.04, 21:37 Ja poszlam ostatnio na maly bazarek (blizej ode mnie). Na ten normalny, przy Sobieskiego mam za daleko, a chcialam kupic cos na surowke. Moglam zapomniec. Oczywiscie na surowke mogly byc kosmetyki i ubrania lub ziemniaki.... Tak to nas, Legionowszczan z wyboru tu traktuja ;-) Pojechalam do mojego ulubionego pana, hadlujacego na drodze do Nieporetu ;-)))) Lasek mam za domkiem. Co do wody... Podobno zakaz kapieli w Zalewie.... Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Legionowo:Zadupie-czy fajne miejsce do mieszk 05.08.04, 21:37 Ja poszlam ostatnio na maly bazarek (blizej ode mnie). Na ten normalny, przy Sobieskiego mam za daleko, a chcialam kupic cos na surowke. Moglam zapomniec. Oczywiscie na surowke mogly byc kosmetyki i ubrania lub ziemniaki.... Tak to nas, Legionowszczan z wyboru tu traktuja ;-) Pojechalam do mojego ulubionego pana, hadlujacego na drodze do Nieporetu ;-)))) Lasek mam za domkiem. Co do wody... Podobno zakaz kapieli w Zalewie.... Odpowiedz Link Zgłoś
patriszia co tu duzo mówić 30.08.04, 14:37 średnio mi się tu podoba, może dla tego że mi się Legionowo "przejadło". mieszkam tu od 20 lat. mieszkam niedaleko targowiska więc codziennie widzę sterty śmieci, idę do lasu z psem i co widzę sterty śmieci, idę do kina ... nie do kina nie idę bo nie mamy, porządnej dyskoteki też nie mamy (tylko siedziby dresiarstwa), na rowerze też za bardzo nie pokolrzuje bo nie ma ścieżek rowerowych, madziulcowi się dzieciak rozchoruje to jedzie do Wawy albo Nowinka, stadion mamy ale tylko dla tego że Kicman dożynki zrobił a nie dla tego że wypada żeby tak duże miasto miało taki obiekt. basen mamy ale obskurny, pordzewiały. wieczorkiem na piwo trzeba iść całym stadem bo jak się pójdzie we dwie to osiłkowie w dresach się przystawiają (bleee...). jednak do Warszawy tak daleko nie mamy (mimo że korki są cholerne), więc potrzeby zakupowo-kulturalne jest gdzie zaspokoić. jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: co tu duzo mówić 30.08.04, 15:31 Co do smieci to niestety czesc mieszkancow Legionowa ma gdzies porzadek i jak nawet widza smietnik to i tak wola wywalic papierek wczesniej , bo tak wygodniej. Ja akurat mieszkam w takim miejscu ze jeszcze niedawno ludzie ktorzy szli rano do pociagu potrafili worek ze smieciami postawic komus pod brama, albo wyrzucic na spory teren zielony. I wtedy to nie ich problem. Tylko ze po pol roku takiego procederu z tych pojedynczych torebeczek urosla gora smieci. A co gorsze, ze mialem na nia piekny widok z okna. Kiedys sasiad sie wkurzyl i przejzal worek ze smieciami zostawiony pod brama, ku swemu zaskoczeniu znalazl rachunek telefoniczny :) Z danymi adresowymi wlasciciela :) Co bylo dalej to juz zachowam dla siebie... Chyba w Nieporecie czy Chotomowie mieszkaja inni ludzie (mentalnie inni) bo tam smieci jest zdecydowanie mniej. Co do wieczornych wypadow to raczej nie mam problemow, pewnie dlatego ze jestem facetem. Powiem nawet ze lubie sobie okolo polnocy pobiegac po miescie. Tym bardziej ze wiekszosc tych gosci tylko groznei wyglada a z forma u nich mizernie jak przyjdzie co do czego.. No ale to trzeba lubic. Jakies dwa tygodnie temu jak biegalem wlasnie czterech takich lysych dzentelmenow bylo rozlozonych przez policje na srodku ulicy Pilsudskiego. Wiec jesli chodzi o spacery wieczorne Pan to raczej jest srednio.... Kino sie predko nie pojawi bo zbyt blisko sa multipleksy warszawskie. I nawet jesli jakas firma by tu zainwestowala w porzadne kino, to zanim ludzie zaczeliby chodzic to juzby splajtowali. Takie jest moje zdanie po tym jak przez pewien moment dzialalo kino i chodzilo do niego kilka osob, za to wszyscy narzekali ze jest kiepskie i w ogole, ale przeciez prywatna osoba, ktora wtedy tym rzadzila, nie zainwestuje wielkiej kasy w cos co niewiadomo jak sie potoczy (a potoczylo sie nedznie). To samo sie tyczy dyskoteki z prawdziwego zdarzenia. Niestety jak pojawi sie cos fajnego to zaraz zjezdzaja sie dresy z okolicy i juz klimat ucieka.... A wlasciciel jednak musi jakos zyc i lokal musi generowac zysk. Basen faktycznie przydalby sie jakis nowsz. Dobry basenik (dlugosc i glebokosc) jest w CSP ale tez wymaga remontu. Basen w SP6 jest dobry ale dla uczniow. Z moim wzrostem 186cm czuje sie jakos nie swojo, zbyt plytki jak dla mnie. Ale co by nie bylo, to cos tam w tym miescie sie dziac. Remonty ulic (tempo moze nie jest szokujace, ale zawsze), ja licze ze jenak w koncu ktos zobi choc jedna sciezke rowerowa, tym bardziej ze przystosowanie drogi technicznej nad zalew Zegrzynski i do Choszczowki nie wymaga az takich nakladow finansowych a z czasem do tej sciezki moznaby podlaczyc nowe arterie. Ostatnia incjatywa "masa krytyczna" moze w koncu zwrocila uwage rzadzacych i w koncu ktos cos zrobi w tym kierunku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: co tu duzo mówić 31.08.04, 08:45 W Chotomowie mniej smieci? Moze na ulicy, ale proponuje pozwiedzac chotomowskie lasy. Takiego syfu w Legionowie na szczescie (juz) nie ma... Moze Jablonna przetrze szlak i uda im sie wprowadzic obowiazek podpisywania umowy na odbior smieci. Legionowo kiedys mialo takie plany, ale to kilka lat temu i nic juz o tym nie slychac. Pewnie urzedasy nic by na tym nie zarobily wiec po co sie tym zajmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
patriszia jabłonna nie podpisze wywozu śmieci... 31.08.04, 13:55 ...bo mają za dużo szklarni a czymś trzeba grzać tylko dla czego prawie zawsze jest wiatr w stronę Legionowa :( Odpowiedz Link Zgłoś