Dodaj do ulubionych

UPC czy VECTRA ? który internet

23.08.13, 10:43
Witam, na Piaskach do tej pory był UPC i inne "internety" Teraz okablowała VECTRA. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia? Nie widać oferty VECTRY a obecna UPC jest do 9go września. Miałem już jedno podejście do UPC i nie uważam ich za w pełni profesjonalną firmę. A VECTRA?
Obserwuj wątek
    • bolek1921 Re: UPC czy VECTRA ? który internet 24.08.13, 00:06
      Mam w W-wie internet z vectry 30Mb/s na czas n-określony i płacę 49,9zł. Działa bez zarzutu. Konkurencja na bloku w postaci UPC jest za droga stąd wybór vectry.
      Polecam.
      • plies3 Re: UPC czy VECTRA ? który internet 26.08.13, 11:46
        zdecydowanie upc który internet akurat jest dobry. mam go od roku i w sumie w porównaniu do konkurencji. zwlaszcza vectry s której byłem średnio zadowolony. zwłaszcza jesli chodzi o prędkość neta i jego ceny do tego co mialem de facto. i jeszcze dostalem wi-fi do pakietu z upc. wiec ideolos.
    • didi-ishiwata Re: UPC czy VECTRA ? który internet 27.08.13, 07:23
      Z okablowaniem Vectry na Piaskach, jest o tyle dziwna sprawa, że firma ta nie planuję ekspansji na ten teren. Nie posiadają żadnych informacji na temat instalacji w naszych budynkach, i nie wiedzą czy i kiedykolwiek budynki zostaną podłączone do sieci .
      To są informację z ich biura obsługi klienta. Więc kto i po co założył te gigantyczne skrzynki?
    • agaj11_net Re: UPC czy VECTRA ? który internet 29.08.13, 17:00
      A poza tym Spółdzielnia w Legionowie ma ceny z dup... Takiego bandyctwa jeszcze nie widziałem. Bodajże 130zł za 20MB ! Takie ceny to były chyba ze 7 lat temu. I jeszcze w ofercie 0,5MB - takiego zacofania jeszcze też nigdy nie widziałem. Jak można oferować 0,5MB ? buuuuuuuuuuahahaha Mieli monopol, ale teraz się obsrali bo Vectra wchodzi. Z tymi cenami zachowują się jak w Korei Północnej !!!!!!!!!!!!
      • godgod Re: UPC czy VECTRA ? który internet 29.08.13, 17:52
        Naprawdę, dałbym wiele za STABILNE 0,5 MB/s.
        Firmy internetowe zapraszam do osieciowania domków. Nawet najtańszym kabelkiem. Proszę...

"Klient" Netii WiMax...
        • bolek1921 Re: UPC czy VECTRA ? który internet 29.08.13, 18:21
          Dla porównania jako klient pakietu TV+net z SSTP (10Mb/s) i netu z sieci vectra (30Mb/s) mogę zdecydowanie napisać, że są to stabilne łącza. Odczuwalnie te z vectry jest faktycznie szybsze (pobieranie danych). Co do UPC, bo taki jest temat dyskusji nie wypowiadam się, ponieważ nie miałem takowej usługi. Jednak myślę, że jakość usług może być ta podobnym poziomie. Wybór między dwoma operatorami może jedynie polegać na różnicy w cenie abonamentu czy ilości kanałów oraz opłat za dzierżawy dekoderów, multiroomy i inne bajery. Dla przykładu w W-wie gdzie w bloku mam obydwie kablówki najtańszą ofertą jest vectra. Tu za pakiet Platynowy z netem 40Mb/s przedstawiciel handlowy proponował 2zł + VAT przez 5 m-cy a potem 80zł już z VAT-em. UPC w tym przypadku wypada zdecydowanie drożej.
          • plies3 Re: UPC czy VECTRA ? który internet 29.08.13, 20:15
            możliwe ze w porównywalnych pakietach wychodzi drożej, ale ja np. wole dopłacic pare złotych i miec dobrą jakość. bo niestety w kwestii internetu i szybkości łącza vectra zdecydowanie przegrywa z upc.
            • mieszkanieczbloku Re: UPC czy VECTRA ? który internet 30.08.13, 09:27
              Mnie jako starszego gościa zadowala SSTP płacę 65 zeta za pakiet komfort. Mam za to 88 kanałów cyfrowych i 48 analogowych plus internet 3 Mb. Vectra mnie nie ucieszyła cenami. Najtańszy pakiet z internetem 80 zł, to jak dla mnie porażka...hehheehe :P No i oczywiście typowo, mało jasno opisana oferta. Dodatkowo szlajająca się po domach ich akwizycja.. :( odstręczyła mnie całkowicie!
              • bolek1921 Re: UPC czy VECTRA ? który internet 30.08.13, 21:14
                Na terenie Legionowa SSTP jest najlepsze, ponieważ jest to sieć spółdzielcza, która mimo pewnych niedoskonałości technicznych jest dla mieszkańców przyjazna. Dla vectry, upc, czy innego potentata medialnego liczą się przede wszystkim słupki, wskaźniki, wyniki i inne duperele a nie klient. UPC w ostatnim czasie wprowadziła nowość w postaci dostępu do oferty cyfrowej DVB-C do podstawowych kanałów, głównie TV naziemnej. Dotyczy to pakietu analogowego gdzie przekaz cyfrowy dostajemy jako gratis. Jednak pakietu DVB-C nie odbierzemy na dowolnym tanik odbiorniku dostępnym na rynku, gdyż takowych nie ma. Natomiast kablówka SSTP już od dawna daje możliwość odbioru przekazu cyfrowego - również dodanego gratis do pakietu analogowego w systemie DVB-T a więc posiadacze starych kineskopowców mają dodatkowo kilka kanałów więcej w lepszej jakości na dodatkowym tunerze DVB-T.
                Wracając do tematu, nie sądzę żeby Vectra montując swoją infrastrukturę sprzedawała gorsze usługi niż UPC. W W-wie gdzie UPC weszło na blok po przejęciu Aster City straciło wielu klientów po wejściu Vectry. Jakość zarówno internetu jest naprawdę bardzo dobra, ale jest to "świeża" instalacja z przed 2 lat.
                • unoman Re: UPC czy VECTRA ? który internet 02.09.13, 09:26
                  ZApewnie Panowie nie zauważyli, że temat jest o kablówce na Piaskach. Prosze nie reklamować SMLW , które jest w zasobach Przezesa Rosiaka. Po to się wyprowadziłem na Piaski, żeby nie być zależnym od takiego cudu jak SMLW. Zresztą kablówka spółdzielcza jest przestarzała i kiepska.
    • marceloza Re: UPC czy VECTRA ? który internet 08.10.13, 18:45
      Witam.
      Czy może ktoś ma jakieś świeże informacje co z tą Vectrą na Piaskach?
      Bo u nas piwnica podziurawiona, wielka skrzynia wisi już chyba dobre pół roku albo więcej i cisza...
      na infolinii wielkie zdziwienie. To kto to instalował? Co to za ściema..
      może trzeba dać cynk złomiarzom ;-)
      • mieszkanieczbloku Re: UPC czy VECTRA ? który internet 08.10.13, 18:50
        marceloza napisała:

> Bo u nas piwnica podziurawiona, wielka skrzynia wisi już chyba dobre pół roku a
        > lbo więcej i cisza...

______
        U mnie w bloku było podobnie.... teraz się odpędzić nie można od akwizycji i ulotek w skrzynkach... hehehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka