Dodaj do ulubionych

Wieliszew - wieża widokowa

16.09.13, 22:16
Mam nadzieję, że nie będzie nadużyciem zaproszenie kolegów forumowiczów do Wieliszewa do odwiedzenia wyjątkowej, tak mi się przynajmniej wydaje, atrakcji... Od wczoraj tj. od 15.09 udostępniona jest do zwiedzania wieża widokowa w kościele parafialnym. Dzięki współpracy gminy i parafii przy wsparciu unijnym i wsparciu mieszkańców (fundatorzy schodków) możliwe było udostępnienie miejsca widokowego.
Zwiedzanie jest za darmo!

REGULAMIN ZWIEDZANIA DZWONNICY KOŚCIOŁA
W WIELISZEWIE
1. Godziny otwarcia i zasady zwiedzania:
• Obiekt udostępniony jest dla osób indywidualnych i grup zorganizowanych (do 10 osób) w niedzielę i święta w godz. od 8.00
do 16.00.
• W pozostałe dni zwiedzanie jest możliwe po wcześniejszym umówieniu się telefonicznie z Kancelarią Parafialną (z jednodniowym wyprzedzeniem) lub po skontaktowaniu się z Urzędem Gminy Wieliszew w dniu zwiedzania.
• Dzieci mogą zwiedzać dzwonnicę w obecności opiekuna

2. Zwiedzanie dzwonnicy jest bezpłatne.

3. Przepisy porządkowe
Na terenie obiektu dzwonnicy Kościoła obowiązują następujące zakazy:
• zabronione jest wprowadzanie i wnoszenie zwierząt (z wyjątkiem psa przewodnika),
• zabronione jest hałaśliwe zachowanie się i bieganie,
• zabronione jest palenie tytoniu oraz wyrobów tytoniowych,
• zabronione jest wnoszenie i spożywanie żywności oraz napojów,
• zabronione jest wnoszenie broni i ostrych przedmiotów,
• zabronione jest dotykanie eksponatów i innych elementów wyposażenia,
• plecaki, duże torby i pakunki prosimy o pozostawienie w miejscu
do tego wyznaczonym,
• prosimy o nie pozostawianie w plecakach, dużych torbach i pakunkach pieniędzy, dokumentów oraz przedmiotów wartościowych ponieważ nie ponosimy za nie odpowiedzialności,
• w trakcie zwiedzania należy stosować się do zaleceń pracowników obsługi.

Zabrania się wstępu zwiedzania osobom nietrzeźwym lub zachowującym się w sposób, który zakłóca porządek zwiedzania, zagraża bezpieczeństwu, narusza ogólne przyjęte normy zachowania
w miejscach publicznych.
Telefony :
- Kancelaria Parafialna: 22 782 21 11
- Urząd Gminy Wieliszew: 22 782 26 32
22 782 26 22
Obserwuj wątek
    • zdebeq Re: Wieliszew - wieża widokowa 16.09.13, 23:23
      dobrze, że regulamin nie zabrania sikania z wieży
      • bimm Re: Wieliszew - wieża widokowa 17.09.13, 07:23
        Skoro nie zabronili to wejdź i nasikaj. Nie masz nic lepszego do powiedzenia to czasem się nie odzywaj.
      • dartiki Re: Wieliszew - wieża widokowa 17.09.13, 12:17
        zdebeq: możesz wierzyć albo nie, ale z tej wieży to nawet widać komin ciepłowni PEC, a na palcach to już widok aż po samuśkie Tatry i warto dla tych widoków za friko tam wejść.
        Weź z sobą stołeczek, bo jak wejdziesz na niego to możesz nawet zobaczyć te stację kosmiczną, co nad nami lata.
        • zdebeq Re: Wieliszew - wieża widokowa 17.09.13, 13:22
          No właśnie się zastanawiam co z tej wieży widać. Może postęp w pracach nad obiecanymi ścieżkami rowerowymi:
          www.wieliszew.pl/921,1,1,jeszcze-w-tym-roku-bedziemy-mogli-bezpiecznie-oddac-sie-turystyce-rowerowej-w-wieliszewie,czytaj-wiecej.html
          Mam nadzieję,że będzie też widać postawione patrole policji z alkomatami.

Przejeżdżałem dzisiaj tamtędy i nawet zapragnąłem ponapawać się widokiem, ale przecież widoki tylko w niedziele, jakiś głupi byłem. Poza tym nie można ze sobą zabierać stołeczka więc chyba tylko komin PEC pozostanie
          • ralphie Re: Wieliszew - wieża widokowa 17.09.13, 14:59
            zdebeq napisał:

> No właśnie się zastanawiam co z tej wieży widać.

Pacz i napawaj się widokiem ;) wieliszew.pl/915,1,kamery.html
            • zdebeq Re: Wieliszew - wieża widokowa 17.09.13, 16:14
              zapiera dech w piersiach.
              • dartiki Re: Wieliszew - wieża widokowa 17.09.13, 16:53
                A nie mówiłem?
                Ten wirujący obiekt na początku każdego ekranu, to ta stacja kosmiczna leci na tle czarnego nieba - o której wcześniej pisałem - i w NASA aż zębami szczękają z zazdrości, że mamy takie widoki na gołe oczy.

zdebeq napisał:

> zapiera dech w piersiach.
                • zdebeq Re: Wieliszew - wieża widokowa 17.09.13, 17:00
                  naprawdę? Ja myślałem, że to te ścieżki rowerowe.
                  • dartiki Re: Wieliszew - wieża widokowa 17.09.13, 17:12
                    Co TY?
                    Na własne oczy widziałem, że ta stacja kosmiczna leci - tylko pamiętaj o tym stołeczku do lepszego oglądania, chyba że ten pracownik obsługi wieży, weźmie Cię na barana.

zdebeq napisał:

> naprawdę? Ja myślałem, że to te ścieżki rowerowe.
                    • zdebeq Re: Wieliszew - wieża widokowa 17.09.13, 17:29
                      czy ten pracownik będzie z urzędu gminy czy z Kancelarii Parafialnej. Bo nie wiem czy wypada się proboszczowi pchać na barana.
                      • kalaput Re: Wieliszew - wieża widokowa 17.09.13, 17:59
                        On dobrze pisze o tej stacji kosmicznej.
                        Ja też się początkowo pomyliłem i już miałem uciekać, bo myślałem, że to taki jeden Marcin leci na motolotni prosto w wieżę i dobrze że nie spanikowałem, bo to ta stacja w kosmosie leciała.
                        Jak się wstydzisz na barana, to zrób jak ja i wnieś w spodniach szczudła składane, bo na nich dużo lepiej widać stację i trudniej się pomylić, że jakiś kamikadze leci.
                        • zdebeq Re: Wieliszew - wieża widokowa 19.09.13, 00:57
                          Myśle ze zabiorę ze sobą poziom naszej rozmowy i sens istnienia punktu widokowego. To mi wystarczy żeby mieć pogląd lepszy. Może dojrze kosmiczne pomysły na kolejne inwestycje w powiecie.
    • ugly_bad Re: Wieliszew - wieża widokowa 30.09.13, 20:05
      o, wójcina :>
      ciekawe dlaczego pod pseudo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka