Dodaj do ulubionych

HOT SPOTy w powiecie

18.09.13, 10:28
UKE na swoich stronach opublikowało mapę hot-spotów, przez które JST świadczą usługę dostępu do internetu. Zaskoczyło mnie, że wg tej mapy w naszym powiecie nie ma żadnego. A przecież są.

MAPA_UKE_p.legionowski

Czy to oznacza, że usługi świadczone są bez zgody Prezesa UKE?
Obserwuj wątek
    • zchotomowa Re: HOT SPOTy w powiecie 18.09.13, 10:49
      AP nie zostaly zgłoszone np. z UM Legionowo, z którego udało mi sie wyslac pare przesmiewczych postów onegdaj :-)

Ale tak na poważnie, to nie jest wielka zbrodnia.
      Może zamiast tego chłopaki od IT Urzędu Miasta mogą:
      A) uruchomic publiczny AP w sali konferencyjnej na I. piętrze? Bo ten z holu nie sięga,
      B) wystawić zewnetrzna antenę z b/g/n na park za UM?

Inwestycje za maks 1000 zł a ułatwienie dla mieszkancow spore.

Pozdrawiam,

Marcin
      • ralphie Re: HOT SPOTy w powiecie 18.09.13, 11:33
        OK ale w Dz. U. Nr 106, poz. 675 stoi, że powinni wystąpić o decyzję.

Art. 7.
        1. Usługa dostępu do Internetu może być świadczona bez pobierania opłat lub w
        zamian za opłatę niższą niż cena rynkowa, po spełnieniu wymagań, o których
        mowa w art. 3 ust. 2 i 5 oraz art. 6 ust. 1, i uzyskaniu zgody Prezesa UKE, wy-
        danej w drodze decyzji.

Jeśli UKE nie podała ich na mapie to one oficjalnie są? Nie chodzi mi o to by udup... takie inicjatywy. Ustawa ta została opracowana po to by JST nie wchodziły za bardzo w drogę komercyjnym dostawcom, mają uzupełniać braki. Powiedzmy, te w urzędach są zrozumiałe, bo podczas załatwiania sprawy ktoś może dosłać brakujący "kwit", w kolejce można pobuszować na fejsie, pisać na forum jakie to kolejki są w naszych urzędach ;) Jestem jak najbardziej ZA darmowymi hotspotami.
        • e-legionowo Re: HOT SPOTy w powiecie 01.10.13, 13:05
          Chyba, że hotspot jest realizowany przez operatora na rzecz jednostek JST. Wtedy nie jest wymagana zgoda UKE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka