Dodaj do ulubionych

Dobry i tani lekarz weterynarii w Legionowie?

03.10.13, 19:00
Serdeczna prośba, może ktoś zna i polecić, dobrego i taniego lekarza weterynarii w Legionowie?
Rzeczony lekarz jest niezbędny do leczenia i prowadzenia ciąży mojej kotki.
Proszę nie traktować tego, jako próbę reklamy lub jednostkowego przypadku do ogłoszeń drobnych, bo kotka jest niepełnoletnia, została napadnięta ciemną nocą i brutalnie zgwałcona przez jakiegoś kota rudzielca.
Ten rudzielec, wygląda na strasznego zboczeńca i stanie się bardzo poważnym problemem dla wszystkich właścicieli kotek w Legionowie i sądząc po jego penisie, kłach i pazurach, nawet tych wysterylizowanych kotek.
Obserwuj wątek
    • malgosiamatuszewska Re: Dobry i tani lekarz weterynarii w Legionowie? 03.10.13, 19:34
      od roku chodzimy z naszymi 2 kotkami do nowej przychodni wet na Rycerskiej 8 i bardzo sobie chwalimy prefesjonalizm, obsługę i warunki cenowe; nawet nasza nieufna Mela polubiła panią doktor;) wcześniej chodziliśmy na Husarska czy Hetmanska (mieszkam tu już 7 lat a ciagle mi się myla te dwie ulice:-), ale tam zawsze były kolejki; no i ciut drożej, choć jak już koty były w gabinecie- nie było zastrzezen
      Pani doktor z Rycerskiej potrafi dla pacjenta przyjechać nawet poza godzinami pracy, wiec widać, ze jest naprawdę weterynarzem z powołania. Polecam. Małgosia
      • kalaput Re: Dobry i tani lekarz weterynarii w Legionowie? 03.10.13, 19:53
        Serdecznie dziękuję za informację, chociaż nie oczekiwałem aż tak szczegółowej, żeby wbrew moim intencjom, moderator nie uznał tego za reklamę.
        Stan mojej kotki po napaści tego rudzielca jest ciężki, ale jeszcze stabilny i mam nadzieję na szybkie znalezienie odpowiedniego weta w Legionowie, również w interesie innych właścicieli kotek zagrożonych przez tego rudego zboczeńca.
        • zdebeq Re: Dobry i tani lekarz weterynarii w Legionowie? 03.10.13, 19:59
          No tak, rozumiem, że kotka w tym udziału nie brała:D
          A czy braliście z kotką ewentualnie opcję kastracji?
          • kalaput Re: Dobry i tani lekarz weterynarii w Legionowie? 03.10.13, 20:24
            Przecież pisałem, że absolutnie nie chodzi mi o reklamę usług weterynaryjnych, tylko ratowanie zdrowia i życia mojej kotki i innych kotek w naszej lokalnej społeczności w Legionowie: "Ten rudzielec, wygląda na strasznego zboczeńca i stanie się bardzo poważnym problemem dla wszystkich właścicieli kotek w Legionowie i sądząc po jego penisie, kłach i pazurach, nawet tych wysterylizowanych kotek."

zdebeq napisał:

> No tak, rozumiem, że kotka w tym udziału nie brała:D
            > A czy braliście z kotką ewentualnie opcję kastracji?
            • zdebeq Re: Dobry i tani lekarz weterynarii w Legionowie? 03.10.13, 20:33
              Z całym szacunkiem, ale nie wiem z jakimi penisami miał Pan/Pani do czynienia, ale koty spośród ssaków mają naprawdę stosunkowo małe przyrodzenia. Może to nie był kot. Może jaki kotofil, może i wojskowy nawet.
              a w kwestii kastracji to pytam szczerze, bo czy na pewno chce Pan/Pani kociego potomstwa.
              W każdym razie życzę rychłego powrotu do zdrowia i pozdrawiam kota.
              • kalaput Re: Dobry i tani lekarz weterynarii w Legionowie? 03.10.13, 20:58
                Co Ty wiesz o penisach?
                Ten kot, rudzielec jest dużo lepszy w tych sprawach (18+) i groźniejszy od Rasputina i jak złapię tego rudego skurw..la, to przyniosę go do uśpienia.
                Przedstaw ofertę tej usługi tylko tak, żeby moderator nie nabrał podejrzeń, bo nie chodzi o reklamę, tylko o działanie dla dobra lokalnej społeczności w Legionowie.
                • zdebeq Re: Dobry i tani lekarz weterynarii w Legionowie? 03.10.13, 21:38
                  Uśpić na życzenie nie możemy, ale wyjajczyć tak:D
    • gazo-beton Re: Dobry i tani lekarz weterynarii w Legionowie? 03.10.13, 20:16
      Jak nic ten rudzielec to nasz Gustaw.
      • kalaput Re: Dobry i tani lekarz weterynarii w Legionowie? 03.10.13, 20:37
        Jak tego pier.....ego Gustawa dopadnę to będziesz pokrywał koszty leczenia mojej kotki, odszkodowanie i alimenty za tego zboczeńca.

gazo-beton napisał:

> Jak nic ten rudzielec to nasz Gustaw.
    • marakut Re: Dobry i tani lekarz weterynarii w Legionowie? 04.10.13, 12:17
      Coś słabiutki ten odzew lokalnych wetów.
      Może postawiłeś im za wysokie wymagania i trzeba wykonać kawałek roboty, na której trzeba się trochę znać i może dziś prawdziwych weterynarzy w Legionowie już nie ma ?
      • zdebeq Re: Dobry i tani lekarz weterynarii w Legionowie? 04.10.13, 17:03
        Na tym forum oficjalnie chyba występuje tylko jeden wet. Jest beznadziejny, ale chociaż drogi.
        • kalaput Re: Dobry i tani lekarz weterynarii w Legionowie? 04.10.13, 19:05
          Aż takiej samokrytyki nie oczekiwałem, ale każde spojrzenie prawdzie w oczy jest oczywiście godne pochwały i szacunku.
          Są w telewizji programy o różnych animalsach i nie można się jakoś podszkolić, żeby skończyć z tymi beznadziejnymi kwalifikacjami i chociaż częściowo oraz w miarę uczciwie, zarabiać na tak wysokie stawki?

zdebeq napisał:

> Na tym forum oficjalnie chyba występuje tylko jeden wet. Jest beznadziejny, ale
          > chociaż drogi.
          • zdebeq Re: Dobry i tani lekarz weterynarii w Legionowie? 04.10.13, 19:31
            dobra bez głupot.
            teoretyzując, że mamy do czynienia z prawdą.
            Sytuacja wygląda tak: jest odpowiedzialny w swoim mniemaniu właściciel płodnej kotki. Kotka płodna w okresie rujowym będąc udała się, w celu poczęcia, na łowy. Złapała kawalera. Czy on rudy czy pręgowany już nieważne. Ów kawaler potencjalnie się sprawdził.
            Odpowiedzialny właściciel zaobserwował efekty tej współpracy. Oczywiście płodna kotka i właściciel są bez winy, bo rudy czy też pręgowany supersamiec nie przyszedł z kwiatami i wódką prosić o łapkę.
            I co się dzieje? otóż odpowiedzialny właściciel ze swoim zwierzęciem nie ma zaufanego lekarza weterynarii, do którego udawał się w dotychczasowych kwestiach szczepienia, odrobaczania, informacji w kwestii antykoncepcji, etc.
            I rozpoczyna się bezsensowna dyskusja bardzo istotna dla całego powiatu. A tymczasem supersamiec rudy kotofil grasuje i zapładnia kolejne rusałki niewinnie skaczące po kwiatkach.
            Niestety nie będę w stanie dalej polemizować bez sensu bo wyjeżdżam na chwilę. CO ma też swoje dobre strony, bo poziom legionowskiej opieki weterynaryjnej na ten tydzień drastycznie wzrośnie.
            Jeszcze raz życzę rychłego powrotu do zdrowia i sensu.
            • kalaput Re: Dobry i tani lekarz weterynarii w Legionowie? 04.10.13, 20:06
              O co chodzi?
              Przecież sam wystawiłeś temu wetowi rekomendację: "Jest beznadziejny, ale chociaż drogi" i ja tylko zadałem pytanie pro publico bono.
            • incognitosss Re: Dobry i tani lekarz weterynarii w Legionowie? 04.10.13, 20:25
              Pozdrawiam serdecznie Kolegę po fachu. Ja na szczęście dla całego powiatu nie praktykuję, co ma zbawienny wpływ na taniość i jakość leczenia.
              Rudego odjajczyć i problem niechcianych ciąż u kotek niewinnych zniknie jak sen złoty :-)
              Jest i pozytyw, zaciążona rusłałka przestała się przynajmniej wydzierać.
              • zdebeq Re: Dobry i tani lekarz weterynarii w Legionowie? 04.10.13, 20:30
                A witam.
                Doświadczenie uczy, że wyjajczenie jednego rudego nie do końca załatwia temat. To jakby np. odłączyć mi dostęp do internetu i z automatu oczekiwać, że poziom dyskusji na forum wzrośnie. Natura nie lubi próżni.
                • incognitosss Re: Dobry i tani lekarz weterynarii w Legionowie? 04.10.13, 20:43
                  Nie śmiem nawet sugerować, że niewypuszczanie kotek w rui na szlajanie się po mieście mogłoby ździebko pomóc w ciążowym temacie. Takiego słowa jak antykoncepcja, aż się boję pisać :-)
                  Ale co tam, ja i tak na szczęście się nie znam. A autor, albo będzie miał trochę więcej kotów w domu albo uśpi przychówek, c'est la vie.
                  • kalaput Uwaga moderatora wątku 04.10.13, 21:10
                    Jako autor wątku nadałem sobie uprawnienia moderatora i dopuszczam dyskusję na temat antykoncepcji dla kotek.
                    O uśpieniu tego rudego zboczeńca, myślałem tylko na początku i pełny w nerwach, ale pod wpływem perswazji forumowicza "zdebeq" odstąpiłem od tego zamiaru, co nie oznacza, że tego rudego zboczeńca nie spotka sprawiedliwa i współmierna kara.
                    Kategorycznie zabraniam reklamy w tym wątku i nie robić mnie w konia z lokowaniem produktów i innymi podobnymi numerami - naruszającymi regulamin forum .
                    • zdebeq Re: Uwaga moderatora wątku 04.10.13, 21:27
                      no to koteczkie cienżarnom najlepiej wykajstrować 2 tygodnie od poczęcia.
                      a to dlatego, że progiesteron jest prolaktynoniezależny, a co zatem idzie raczej cycek się jej po tej kastrajcji nie powienkszy. poziom estrogienów czy innych babskich hormonów już jest na tyle niewielki, że ryzyko krwawienia się zmniejsza i prawdopodobieństwo rychłego powrotu do zdrowia zwiększa.
                      jako, że cionża bendzie wczesna to obcionżenie tom cionżom niewielkie i samom operacjom kastracyji także, czyly, że rana niewielka ten tego Panie dzieju.

ta przytoczona przeze mnie brutalna bestialska metoda antykoncepcji jest najbardziej humanitarną, paradoksalnie mimo znieczulenia, na dłuższą metę najbezpieczniejszą, a przede wszystkim najskuteczniejszą.
                      lece na saksy, bo robie nom stop.
                      • kalaput Uwaga moderatora wątku 04.10.13, 21:55
                        Renoma forum zobowiązuje mnie do wyznaczenia języka urzędowego oraz jego minimalnego poziomu znajomości w tym wątku i decyduję: Należy posługiwać się językiem polskim na minimalnym poziomie szkoły średniej w Legionowie - mile widziany wyższy poziom.

WYKONAĆ BEZ DYSKUSJI!
    • niskonasycona43 Nie ma dobrego i taniego, nie ma w ogole dobrego 04.10.13, 12:28
      to strasznie przykre ale ja korzystaam juz z uslug wszytskich i nadja sie do szczepienia labo odpchlania
      do niczego wiecej
      albo niekompetencja, albo olewactwo, albo totatlne partactwa na calej linii
      • roxy361 Re: Nie ma dobrego i taniego, nie ma w ogole dobr 04.10.13, 19:23
        Korzystałam z usług wielu lekarzy wet w Legionowie i tylko o jednym, co śmieszne z bardzo dużym doświadczeniem, mogę powiedzieć, że jest niekompetentny bo nie poznał się na zwykłej alergii pokarmowej.
      • incognitosss Re: Nie ma dobrego i taniego, nie ma w ogole dobr 04.10.13, 20:33
        To rzeczywiście smutne. Ale i tak dobrze, że szczepionek nie pomylą i w zwierzę trafią. I to po taniości.
        Nie ma się co przejmować, dr Google rulez i to prawie za darmo.
    • zdebeq Re: Dobry i tani lekarz weterynarii w Legionowie? 04.10.13, 21:29
      A i jeszcze jedna ważna rzecz.
      Przed znieczuleniem warto krewkie pyknąć, a jak się z jakim parchem zadawała to i FIV i FeLV testy warto zrobić. Choć to pewnie wiarygodne będzie za parę tygodni.
      • kalaput Uwaga moderatora wątku 04.10.13, 22:01
        Proszę pisać w sposób zrozumiały dla przeciętnego forumowicza, który nie musi znać określenia specjalistyczne i skrótowe.
        Co to jest FIV i FeLV?
        • zdebeq Re: Uwaga moderatora wątku 04.10.13, 22:05
          FIV to taki koci HIV, a FeLV to wirus zakaźnej białaczki kociej.
          rezerwuarem obydwu są rude koty o imieniu Gustaw albo Rysiek.
          • kalaput Uwaga moderatora wątku 04.10.13, 22:23
            Chcesz minimum 1 miesiąc banu na tym wątku, za robienie sobie takich jaj z forumowiczów: "rezerwuarem obydwu są rude koty o imieniu Gustaw albo Rysiek?"
            Jak chcesz być poważnie traktowany przy "odjajczaniu" kotek przy takim poziomie odpowiedzi?
            • zchotomowa Re: Uwaga moderatora wątku 04.10.13, 22:54
              kalaput napisał(a):

> Chcesz minimum 1 miesiąc banu na tym wątku, za robienie sobie takich jaj z foru
              > mowiczów: "rezerwuarem obydwu są rude koty o imieniu Gustaw albo Rysiek?"
              > Jak chcesz być poważnie traktowany przy "odjajczaniu" kotek przy takim poziomi
              > e odpowiedzi?

Kalaput,

Ty poczucie humoru zgubiłeś gdzieś po drodze? :)

pozdrawiam,

Marcin
              • w.iwo Re: 04.10.13, 23:00
                i nie straszyć mi tu forumowiczów ;)
                • kalaput Uwaga moderatora wątku 04.10.13, 23:34
                  A kto straszy?
                  Mnie tylko chodzi o przestrzeganie zasad, netykiety, regulaminu forum i porządek powinien być.
                  • zchotomowa Re: Uwaga moderatora wątku 05.10.13, 08:47
                    kalaput napisał(a):

> A kto straszy?
                    > Mnie tylko chodzi o przestrzeganie zasad, netykiety, regulaminu forum i porząde
                    > k powinien być.

Zapomniałeś jeszcze o Konstytucji i regulaminie korzystania z rowerów w parku Jablonna :-) bez tego porządku nie może być.

M
                    • zdebeq Re: Uwaga moderatora wątku 05.10.13, 09:12
                      No i oczywiście prawa: primae noctis. W sumie to chyba nie powinno być tematu skoro rudy kot to lokalny władca.
                      • kka69 Re: Uwaga moderatora wątku 05.10.13, 09:41
                        A ten rudy gwałciciel-pedofil to w jakim rejonie miasta grasuje?
                        • kalaput Re: Uwaga moderatora wątku 05.10.13, 10:36
                          Ten rudy gwałciciel jest bardzo mobilny i już może atakować na terenie całego powiatu legionowskiego - jego apetyt na kotki jest niezaspokojony i nie przestrzega żadnych zasad, w tym wieku kotki.
                          Obawiam się, że jego psychopatyczny popęd seksualny może spowodować, że może atakować inne zwierzęta domowe i hodowlane.

kka69 napisał:

> A ten rudy gwałciciel-pedofil to w jakim rejonie miasta grasuje?
                          • incognitosss Re: Uwaga moderatora wątku 05.10.13, 21:23
                            "Obawiam się, że jego psychopatyczny popęd seksualny może spowodować, że może atakować inne zwierzęta domowe i hodowlane. "
                            Powiało grozą. Rybki, moje biedne rybki! Nic nie jest bezpieczne.
                            Myślisz, ze ten rudy zboczeniec może być bi?
                            • kalaput Re: Uwaga moderatora wątku 05.10.13, 21:51
                              Ryby mają usta i ....... chyba wiesz o co chodzi (18+).
                              Jeżeli masz piranie lub podobne, to możesz spać spokojnie - Rudzielec nie jest taki głupi i wie czym taki seks grozi.

incognitosss napisał(a):

> "Obawiam się, że jego psychopatyczny popęd seksualny może spowodować, że może a
                              > takować inne zwierzęta domowe i hodowlane. "
                              > Powiało grozą. Rybki, moje biedne rybki! Nic nie jest bezpieczne.
                              > Myślisz, ze ten rudy zboczeniec może być bi?
                      • kalaput Uwaga moderatora wątku 05.10.13, 10:13
                        Decyzja moderatora wątku do wykonania:
                        Wyrażam zgodę na dyskusję na temat ius primae noctis ale tylko w odniesieniu do kotów i bez segregacji rasowej tzn. bez względu na kolor skóry i sierści kotów, sprawy genetyczne itp.
                        Zabraniam podziału na koty domowe(mające właścicieli) i bezdomne.
                        Należy bezwzględnie przestrzegać, że wszystkie koty są równe w prawach do pierwszej nocy i wypowiedzi mogą czytać niepełnoletni forumowicze.
                        Dodatkowo przypominam:
                        Kategorycznie zabraniam reklamy w tym wątku i nie robić mnie w konia z lokowaniem produktów i innymi podobnymi numerami - naruszającymi regulamin forum.

zdebeq napisał:

> No i oczywiście prawa: primae noctis. W sumie to chyba nie powinno być tematu s
                        > koro rudy kot to lokalny władca.
                        • zchotomowa Re: Uwaga moderatora wątku 05.10.13, 10:33
                          Sprzedam golfa.

:-) Marcin
                          • kalaput Uwaga moderatora wątku 05.10.13, 10:41
                            A ja mogę Ci dowalić kijem do golfa za nieprzestrzeganie regulaminu forum - taki wpis to na ogłoszenia drobne.
                            • zchotomowa Re: Uwaga moderatora wątku 05.10.13, 12:43
                              a czy groźby mieszczą się w którymś z tych regulaminów, czy też chcesz to wykonać pozaregulaminowo, tak w ramach słonecznej soboty? :)

odetchnij chwilę, naprawdę, obiecuję, że już nie będę trollował :)

pozdrawiam,

Marcin

kalaput napisał(a):

> A ja mogę Ci dowalić kijem do golfa za nieprzestrzeganie regulaminu forum - tak
                              > i wpis to na ogłoszenia drobne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka