Dodaj do ulubionych

wybory szansą na więcej pociągów

09.10.14, 21:06
Witam,
Ostatnio zapoznałem się z programem pewnej wspólnoty samorządowej , bodajże Mazowieckiej w każdym razie pamiętam nazwisko Ambroziak , proponują zmiany w dojazdach po to aby ulepszyć nam życie i dojazdy , co Wy na to ?
Obserwuj wątek
    • em-k-a Re: wybory szansą na więcej pociągów 09.10.14, 22:14
      parówki... kiełbaski... przedwyborcze...
      jak była przebudowa linii to było po stokroć więcej pociągów,a po remoncie biedaki nie mogą się dogadać... w nic już nie uwierzę w L-wie dopóki nie zobaczę na własne oczy... a nie wiem czy zobaczę... myślę o wyprowadzce,bo tu się zrobiło potwornie ciasno...
    • nielot_dodo Re: wybory szansą na więcej pociągów 09.10.14, 22:15
      jerzy_nalepa napisał(a):
      co Wy na to ?

Grabiec musi odejść
      • jerzy_nalepa Re: wybory szansą na więcej pociągów 10.10.14, 09:41
        Z tego co czytałem ich wiceprezes Ambroziak startuje teraz chyba do Sejmiku w wyborach , może tak by było łatwiej ruszyć tę kwestę - z wyższego szczebla ?
        • ralphie Re: wybory szansą na więcej pociągów 10.10.14, 15:09
          jerzy_nalepa napisał(a):

> może tak by było łatwiej ruszyć tę kwestę - z wyższego szczebla ?

Mamy swoich przedstawicieli też i na wyższym szczeblu - posła i senatorkę. Lepiej będzie do Kopacz od razu uderzyć, albo Bronka, chociaż.... większe szanse byłyby u Rutkowskiego, albo Natanka...
        • jedrzej_80 Re: wybory szansą na więcej pociągów 17.10.14, 18:20
          czytałem o nim - on był w sejmie już, teraz z ramienia MWS, czyli niepartyjnie idzie do Sejmiku. A człowiek obyty w biznesie, wysokich kręgach politycznych, ale kolalnie działa, blisko ludzi jest, więc może mu się udać.
    • polokokt Lista 10.10.14, 18:37
      tak się zastanawiam, jaka kiełbasa wyborcza powinna się znaleźć naulotkach kandydatów aby nas chwycić za serce.

1. Pociągi (najlepiej od razu nowe składy Pendolino, a co...)
      2. Szpital
      3. Basen
      4. Tor gokartowy albo od razu F1
      5. Obniżenie podatków ustanawianych przez miasto, od razu na najnizszy, możliwy pułap
      6. dwa nowe wiadukty i trzy tunele przez tory kolejowe
      7. po solarze i piecu gazowym dla każdego mieszkańca Legionowa ;)
      7 ???

Jaka jeszcze kiełbasa wyborcza? a może zupełnie inna kolejność?

PS
      Tak na prawdę chcę ułatwić kandydatom druk ulotek, żeby sie nie trudzili i nie wymyślali niepotrzebnych i nieoczekiwanych rzecz. ;)
      • mieszkanieczbloku Re: Lista 10.10.14, 18:43
        Apropo kandydatów... a raczej ich brak, jak zapodali na jednej stronie w obwodach 13, 14 i 17... zgłosiło się tylko po jednym kandydacie... ;) jeśli nie będzie więcej chętnych zostaną automatycznie radnymi... więc nie tylko kiełbaska nie potrzebna a nawet i kaszanki nie ma co dawać.... hhahahaaa
        • jerzy_nalepa Re: Lista 13.10.14, 18:15
          Wybory coraz bliżej a tu naprawdę nie widzę realnej szansy na konkretnych kandydatów, znaczy mam swoich właśnie z ramienia Wspólnoty Samorządowej ale nie wiem na ile ta wyborcza kaszanka jest smaczna bo kaszanka kaszance nie równa :)
          • jedrzej_80 Re: Lista 17.10.14, 18:16
            a wiesz co tam było najsmaczniejsze? zniesienia opłaty targowej! Nie widziałem u nikogo innego takiego postulatu, więc mają u mnie plus.
            • wentor Re: Lista 19.10.14, 13:35
              Marzenia dają ludziom ogólnokrajowe a nie spełniają nawet powiatowych Takich od razu trzeba wskazywać palcem bo do niczego się nie nadają.
              • jedrzej_80 Re: Lista 19.10.14, 15:50
                @wentor: postulat to nie marzenie. Ambroziak wie, że ta opłata dyskryminuje drobny handel. A co do marzeń powiatowych, po to chyba chce być wybrany do sejmiku by je realizować, co nie oznacza, że trzeba go od razu skreślać :)
                • wentor Re: Lista 19.10.14, 18:59
                  Ehh podatki były są i będą tego nigdy nikt nie zlikwiduje może tylko mydlić oczy i obiecywać gruszki na wierzbie. A nawet jak zlikwidują to z kogo ściągną to co zlikwidowali ??
        • wentor Re: Lista 13.10.14, 18:59
          pewnie się zgłoszą jacyś spóźnialscy wiec wybór będzie prosty albo stara gwardia upadająca albo nowa ekipa z zaangażowaniem przez 4 lata a nie od września jak co niektórzy się ujawniali że w ogóle są.
      • jedrzej_80 Re: Lista 17.10.14, 18:07
        dobre, jakiś sztab powinien cie zatrudnić ;) @jerzy_nalepa wspominał MWS - zajrzałem do ich programu. Na szczęście nie ma toru formuły 1, ale nie mamy tam Kubicy, więc wiadomo, że się nie opłaca, hehe. Ale na kolej pomysły to oni mają i nie jakieś Pendolino, które do WWy jest mi niepotrzebne, ale usprawnienie WKD i SKM - to wystarczy.
        • i.blotny Re: Lista 19.10.14, 14:50
          Jej, wukadka do Legionowa, najlepiej trasą Kolei Jabłonowskiej. Jestem za.
          • jedrzej_80 Re: Lista 19.10.14, 16:15
            to dawaj do Ambroziaka z tym ;) Kolej lokalna jest jednym z jego priorytetów, więc kto wie ;)
            • brunno34 Re: Lista 19.10.14, 17:54
              Ależ oczywiste to jest. I zamiast pchać metro na białołękę, dojazd do wkd jabłonna a że kasa na inwetsycje kolejowe/tramwajowe jest, grzech byłoby nie skorzystać
              • jedrzej_80 Re: Lista 20.10.14, 19:47
                No właśnie!!! Dobrze, że niektórzy to rozumieją. Ambroziak pisze o tym, że kolej jest ważna dla regionu, ludzi, biznesu. A nie jak pani premier przy prezentacji nowego rządu, w którym jest osoba z kolei (pal licho, czy dobra, czy zła) tylko o nowych do zakorkowania drogach gada :/
    • konikowaty2 Re: wybory szansą na więcej pociągów 19.10.14, 19:10
      Jak top ktoś z poza sitwy www.toiowo.eu/index.php/808-aktualnosci/2013/3664-glosujcie-na-mistrzow-swiata oraz toiowo.eu/index.php/808-aktualnosci/2013/3660-widmo-supermarketu wszystko byle nie PO
      • wentor Re: wybory szansą na więcej pociągów 19.10.14, 19:55
        Aksamit , Durka itp można by długo wymieniać jak działają powiązania ale w jakiej branży tak nie jest ??
        Tylko czemu ludzie głosują na nazwisko a nie po tym co ta konkretna osoba z sobą reprezentuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka