Dodaj do ulubionych

rock bar w Legionowie

03.02.15, 09:21
Koledzy i kolezanki, tak sobie siedze i mysle, ze w Legionowie nie ma takiej restauracji, gdzie mozna oprocz posilenia sie i wypicia czegokolwiek posluchac jeszcze dobrej muzyki, np rock, czy blues. Co Wy na to? Sorki za brak polskich znakow, ale takiego mam kompa.
Obserwuj wątek
    • aaggnness80 Re: rock bar w Legionowie 03.02.15, 16:09
      o tak! dorzućmy do tego metal, chociaż czasem...
      kiedyś był taki lokal w Legionowie
      • aallicja Re: rock bar w Legionowie 03.02.15, 16:29
        a Przodownik?
        p.s. jaki to był lokal? amok?
        • robson3750 Re: rock bar w Legionowie 03.02.15, 16:42
          myslicie, ze taki lokal mialby racje bytu w Legionowie?
          • kka69 Re: rock bar w Legionowie 03.02.15, 17:03

A ta muzyka to będzie mechaniczna , czy na żywo będzie grane do kotleta?
            • robson3750 Re: rock bar w Legionowie 03.02.15, 17:19
              Myślę o restauracji, do której można przyjść, zjeść coś smacznego, wypić kawę, czy piwko. Muza raczej mecheniczna, ale kto wie?
              • zdebeq Re: rock bar w Legionowie 03.02.15, 18:16
                no to przecież jest kilka takich w Legionowie. A to jaka akurat leci muzyka jeśli leci, to już drugorzędna przecież rzecz.
                myślałem, że chodzi o granie na żywo.
                • 3goust Re: rock bar w Legionowie 03.02.15, 18:28
                  No też myślałem że na żywo, takie miejsce gdzie menager będzie przesłuchiwał młodych utalentowanych i dawał im pośpiewać przed publiką.... mieli by kącik taki gdzie by grali....
                  i myślę sobie fajne miejsce gdzie chętnie przyjdę, by posłuchać może jakiś talent się trafi :)
                  A tu nagle będę grał z radia <FQU*>
                  • kka69 Re: rock bar w Legionowie 03.02.15, 19:02
                    Taa.
                    Muza z CD czy z radia to nie jest to co przyciągnie klientów do restauracji.
                    Ważniejsza jest jakość jedzenia i ceny.
                    Kiedyś w Wawie byłem miło zaskoczony w restauracji Baszta przy ulicy Puławskiej, tam grały do kotleta takie młode zespoły rockowe , każdy im po obiedzie coś sypnął do kapelusza.
                    Podobne tradycje muzyczne są w Suwałkach, w hotelu Logos, tam chyba raz , czy dwa razy w miesiącu są wieczory swingowo-bluesowe z udziałem lokalnego zespołu , też super sprawa, co poniektórzy goście sypią im do kapelusza naprawdę grube papierki.
                    A w Szczecinie są też takie wieczorki z muzyką rosyjską na statku Ładoga, oczywiście z udziałem "zasłużonych artystów scen ludowych" , ale klimat niezapomniany.
                    Gdyby coś takiego było w Legionowie, to do tej restauracji były by zapisy.
                    • zdebeq Re: rock bar w Legionowie 03.02.15, 22:09
                      hmm.
                      Byłem ostatnio w restauracji Ratusz i był grał Pan Bogdan-wirtuoz gitary. Nie wiem czy to była kwestia pory późnej niedzielnej czy tez wirtuozerstwa samego Pana Bogdana, ale większość ludzi wyszła w czasie występu. Kwestia ryzykowna. Bo granie "do kotleta" nie każdemu pasuje, czasem przegląd talentów jest obowiązkiem a nie przyjemnością i efekt jest odwrotny.
                      • aaggnness80 Re: rock bar w Legionowie 03.02.15, 22:52
                        marzy mi się miejsce, gdzie mogłabym spokojnie iść ze znajomymi na piwko z pewnością, że nie będzie nam towarzyszyć dicho i pop, co to akurat jest wszędzie
                        a raz na jakiś czas koncert
                        bywało tak w Piekarni
                        • zdebeq Re: rock bar w Legionowie 03.02.15, 23:56
                          może z takich względów piekarnia przestała istnieć.
                          • robson3750 Re: rock bar w Legionowie 05.02.15, 09:14
                            No wlasnie, nie w kazdej loalizacji jest mozliwa taka dzialalnosc. Jasne, ze fajnie byloby posluchac muzyki live, ale ta wlasnie jest zazwyczaj uciazliwa dla okolicznej ludnosci. Natomiast miejsce poza okolicami centrum Legionowa bedzie malo atrakcyjne z marketingowego punktu widzenia.
                            • zdebeq Re: rock bar w Legionowie 05.02.15, 10:28
                              muzyka Live w knajpie nie jest uciążliwa dla okolicznej ludności. przecież to nie stadion.
                              Mówię o tym, że obawiam się, że nie będzie klienteli po prostu
                              • robson3750 Re: rock bar w Legionowie 05.02.15, 11:22
                                Chodzi Ci o to, ze jak nie bedzie muzyki live, to nie bedzie klientow, czy ze to wogole utopia?
                                • kka69 Re: rock bar w Legionowie 05.02.15, 11:35
                                  Muzyka mechaniczna jest praktycznie wszędzie.
                                  Aby się wyróżnić ( mieć styl) trzeba zaproponować coś więcej niż muzykę z CD lub radia.
                                  Tak jeszcze myślę, że typowy rock nie jest stymulujący podczas jedzenia w restauracji ( takiej prawdziwej, z obrusami i kelnerem) , ale może w barze szybkiej obsługi by się nadał.
                                  Mnie do kotleta w restauracji najbardziej pasuje lekka , powolna muzyka, chyba nawet lepsza sama muzyka bez wokalu .
                                  Ale każdy ma inny gust.
                                  • zdebeq Re: rock bar w Legionowie 05.02.15, 11:46
                                    zapytam tak: czy Wasz kontakt z muzyką się ogranicza do jedzenia kotleta? Bo chyba rozmawiamy trochę o czym innym w ogóle.
                                    • kka69 Re: rock bar w Legionowie 05.02.15, 12:49
                                      Ale przecież autor tematu podał temat dyskusji, dotyczy otwarcia nowego baru lub restauracji z określonym typem muzyki.
                                      Jak do tej pory nie padł pomysł budowy filharmonii w Legionowie, ale może oto kolejna będzie obietnica wyborcza . ;)
                                      • robson3750 Re: rock bar w Legionowie 05.02.15, 12:59
                                        Jak ktos pisal jest kilka lokali w Legionowie, gdzie jest grana muzyka, nie wazne w jakie sposob jest odtwarzana, ale jaka. Chodzi mi o to, ze bedac ukierunkowanym na bluesa, czy rocka chcialbym posiedziec w knajpie, gdzie jest grana taka i tylko taka muzyka i wcale nie przeszadzaloby mi to w konsumpcji czegokolwiek. Nie wiem, czy to tylko moje subiektywne odczucie, bo moze sie myle?
                                        • misiek1974 Re: rock bar w Legionowie 05.02.15, 14:16
                                          Taka muzyka jest dobra w barze. Do baru się chodzi raczej po to aby wypić coś i przy okazji muzyki posłuchać. Do restauracji aby zjeść i ewentualnie porozmawiać a głośna muzyka raczej nie jest wskazana.
                                          • aaggnness80 Re: rock bar w Legionowie 05.02.15, 17:11
                                            dobry obiad idę zjeść do dobrej restauracji i tu koncert mi nie jest potrzebny do szczęścia
                                            pisałam w tym wątku, bo już fajna knajpa typu piwko, napoje, dobre przekąski + dobra muzyka dla mnie byłaby bardzo mile widziana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka