Dodaj do ulubionych

Mała obwodnica

09.11.04, 10:25
Witam Was.Wczoraj rozmawiałem ze znajomymi i cóż sie dowiedziałem. Otóż były
wicestarosta (Ochrymowicz)doprowadził do rzeczy niemożliwej. Wyobraźcie sobie
że zostało podpisane porozumienie na czasowe udostępnienie i zmodernizowanie
drogi technologicznej Wodociągu Północnego, biegnącej od zakrętu Strużańskiej
do Warszawy Choszczówki z wyjazdem na modlińską na poziomie Fabryki Mebli
Stylowych.Porozumienie podpisało i Nadleśnictwo i Wodociąg Północny i Gmina
Legionowo i Starostwo. Modernizacja miała być finansowana po części przez
Legionowo po części przez Starostwo. I co wy na to. Smogorzowi Nadleśnictwo
nie dawało, Ochrymkowi udało się załatwić i ktoś to zablokował. Toć kierowcy
powinni zlinczować winnych. Jak myślicie kto tak bardzo nie lubi legionowa i
kierowców?
Obserwuj wątek
    • twardziel-recenzent Re: Mała obwodnica 09.11.04, 10:27
      twardziel-recenzent napisał:

> Witam Was.Wczoraj rozmawiałem ze znajomymi i cóż sie dowiedziałem. Otóż były
      > wicestarosta (Ochrymowicz)doprowadził do rzeczy niemożliwej. Wyobraźcie sobie
      > że zostało podpisane porozumienie na czasowe udostępnienie i zmodernizowanie
      > drogi technologicznej Wodociągu Północnego, biegnącej od zakrętu Strużańskiej
      > do Warszawy Choszczówki z wyjazdem na modlińską na poziomie Fabryki Mebli
      > Stylowych.Porozumienie podpisało i Nadleśnictwo i Wodociąg Północny i Gmina
      > Legionowo i Starostwo. Modernizacja miała być finansowana po części przez
      > Legionowo po części przez Starostwo. I co wy na to. Smogorzowi Nadleśnictwo
      > nie dawało, Ochrymkowi udało się załatwić i ktoś to zablokował. Toć kierowcy
      > powinni zlinczować winnych. Jak myślicie kto tak bardzo nie lubi legionowa i
      > kierowców?
      P.S Porozumienie podpisane przez wszystkich widziałem na własne oczy. Ale numer.
      • grracjan Re: Mała obwodnica 10.11.04, 00:55
        Wszystko fajnie, tylko o ile mnie pamięć nie myli (a może, bo nie byłem tam od
        ponad roku) to ta droga kończy się zaraz na skraju lasu na Choszczówcy, a
        stamtąd jest jeszcze kawałek do najbliższego asfaltu (Chlubnej wzdłuż lasu też
        chyba nie wyasfaltowali). Tak więc jeżeli Kaczor nie chluśnie 500-800 metrów
        asfaltu to trzeba będzie jeździć po gruntowych drogach, a takie przy
        zwiększonym ruchu mogą (ale nie muszą) nie wytrzymać.

pozdrawiam,
        grracjan
    • madziulec Re: Mała obwodnica 09.11.04, 12:37

No dobra, a kiedy to ruszy?? Mnie bardzo interesi, boc to zaraz obok domu mi
      wylatuje ;-))))
    • patriszia z tego co wiem 12.11.04, 14:15
      to szefostwo Północnego nietrawi Ochrymowicza bo kiedys dopóścił się samowolki
      bidowlanej na ich terenie czy coś w tym rodzaju, ale niebawem powęsze gdzie
      trzeba i się dowiem :)
      • madziulec Re: z tego co wiem 12.11.04, 15:18

Byłoby bardzo miło ;-) Czekamy na wieści
      • twardziel-recenzent Re: z tego co wiem 12.11.04, 15:49
        patriszia napisał:

> to szefostwo Północnego nietrawi Ochrymowicza bo kiedys dopóścił się
        samowolki
        > bidowlanej na ich terenie czy coś w tym rodzaju, ale niebawem powęsze gdzie
        > trzeba i się dowiem :)
        Nie rozumiem cię Patriszia, jeśli go nie trawi to dlaczego jemu podpisało
        porozumienie a Smogorzewskiemu i Kwiatkowskiemu nie chciało? Poza tym z tego co
        mi wiadomo z zeznań majątkowych to Ochrymowicz nie ma w terenie nic a w
        Legionowie ma Lecznicę i mieszkanie. Coś mi tu nie pasi.
        • patriszia Re: z tego co wiem 15.11.04, 10:06
          nie chodzi o prywatną samowolę inwestycyjną tylko coś dla Legionowa budował i
          narudzył strefe bezpieczeństwa przy rurach wodociągowych i po drogach
          wewnętrznych wodociagowych ruch samochodowy chciał puścić bez ustalenia, siakoś
          tak, moge się mylić bo nie pamiętam za dokładnie.
    • patriszia Re: Mała obwodnica 17.11.04, 07:56
      hmmm... w północnym o tym nic nie wiedza więc to może z innym wodociągiem
      podpisał. w północnym tylko wydali zgode na czasowe udostępnienie jakiejś drogi
      na czas remontu wiaduktu.

co do Ochrymowicza, gościu ma chyba ostro zawyżone mniemanie o sobie i o
      stanowisku które piastował za to pewnie poleciał. stwierdził że nei chce mieć
      na terenie powiatu wodociągu i Wodociąg północny od tak sobie ma zostać
      zamknięty. i dobrze słyszałam o tym ze chciał póścić ruch którąś z
      wodociągowych przesylówek wogóle nie pytając się czy wodociągi się na to
      zgadzają. brawo jasiu. panie ochrymowcz oby tak dalej, Wodociągi najwiekszy
      płatnik podatków w naszym powiece i go zamknijmy. i tacy ludzie siedzą w radzie
      miasta i powiatu, beznadzieja.
      • twardziel-recenzent Re: Mała obwodnica 17.11.04, 15:29
        patriszia napisał:

> hmmm... w północnym o tym nic nie wiedza więc to może z innym wodociągiem
        > podpisał. w północnym tylko wydali zgode na czasowe udostępnienie jakiejś
        drogi
        >
        > na czas remontu wiaduktu.
        >
        > co do Ochrymowicza, gościu ma chyba ostro zawyżone mniemanie o sobie i o
        > stanowisku które piastował za to pewnie poleciał. stwierdził że nei chce mieć
        > na terenie powiatu wodociągu i Wodociąg północny od tak sobie ma zostać
        > zamknięty. i dobrze słyszałam o tym ze chciał póścić ruch którąś z
        > wodociągowych przesylówek wogóle nie pytając się czy wodociągi się na to
        > zgadzają. brawo jasiu. panie ochrymowcz oby tak dalej, Wodociągi najwiekszy
        > płatnik podatków w naszym powiece i go zamknijmy. i tacy ludzie siedzą w
        radzie
        >
        > miasta i powiatu, beznadzieja.
        Cześć Patriszia. Dużo gadam z ludźmi , w tym i radnymi i jakoś nic mi się klei
        z tego co piszesz.Ktoś gdzieś ściemnia. O rzadnej innej przesyłówce nikt nie
        słyszał, jedyne rozmowy na temat drogi dotyczyły tej tzw "Małej obwodnicy" a co
        do opisywanego zamknięcia kórka dla Warszawy to dotyczyło to sprawy unikania
        przejęcia robót nad opaską sanitarną i wodociągiem przez Warszawę. Wodociąg
        Północny podlega pod MPWiK w Warszawie, a koszty budowy opaski ponoszą
        noiesłusznie wszystkie gminy, za sprzedawaną wodę nic nie dostajemy a jedynie
        dla wieliszewa Wod. Półn. płaci podatek od nieruchomości.Ciekaw jestem kto Ci
        tak ściemnia, lepiej niech sięgnie do archiwów TVP tam na ten temat było dużo
        rozmów. A może by tak się zapytać u źródła?
        • patriszia Re: Mała obwodnica 19.11.04, 00:31

> Cześć Patriszia. Dużo gadam z ludźmi , w tym i radnymi

gatuluje wiarygodnych informatorów, jak ostatnio widać kązdy polityk w
          mniejszym bądź większym stopniu jest zamieszany w afere, lae no cóż, możesz
          ufać komu chcesz.

> O rzadnej innej przesyłówce nikt nie
          > słyszał, jedyne rozmowy na temat drogi dotyczyły tej tzw "Małej obwodnicy" a

W wodociągu Północnym zgodzili się na udostępnienie jednej z wielu swoich
          przesyłówek, na czas remontu wiaduktu. Wierz Ochrymowiczowi daleko zajdziesz.

> A może by tak się zapytać u źródła?
          na sam koniec wreszcie coś mądrego napisałeś
        • patriszia Re: Mała obwodnica cd 19.11.04, 08:26

> Północny podlega pod MPWiK w Warszawie,
          częśc decyzji jest podejmowana na poziomie zakładu. w przypadku remontu zrobił
          to zarząd, jednak rurami sanitarnymi lecą też nasze ścieki więc coś nasze gminy
          tez powinny dołozyć do interesu.

> dla wieliszewa Wod. Półn. płaci podatek od nieruchomości.
          tylko? to ciekawe skąd się bierze w budrzecie gminy Wieliszew tyle pieniędzy?
          pewnie z nieczynnych szklarni?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka