Dodaj do ulubionych

Forum a strona www.

23.11.04, 16:32
Skoro kiedys tam padl pomysl zeby sie blizej poznac, to co powiecie na
propozycje zrobienia stronki o ludziach z naszego forum i tego co sie wogole
tutaj działo i dzieje.
Jesli bylyby zainteresowane osoby to moze by sie pozyskalo miejsce pod nia w
dwoch potencjalnych domenach:
- legionowo.org - uklon w strone Domelu
- legionowo.com.pl - uklon w strone Jangofett3

to teraz czekam na uwagi i glosowanie otwarte:
na strona : przeciw niej
1:0
Obserwuj wątek
    • polokokt Re: Forum a strona www. 23.11.04, 18:02
      mi sie pomysl podoba, jestem ZA (czyli 2:0)

Ale..... przy pewnych zalozeniach
      - strona musialaby byc o mieszkancach, dla mieszkancow i przez nich tworzona, w
      przeciwnym razie bedzie to powielanie informacji ze stron legionowa,
      miejscowej....
      - moglaby byc mozliwosc aby kazdy cos mogl na taka strone skrobnac, jakas fotke
      zamiescic (ja np. cesto mam przy sobie aparat wiec czasem jestem swiadkiem
      jakis fajnych sytuacji...)
      - jesli ktos tu jest za strona, to moim zdaniem powienien powiedziec co mialoby
      na niej byc, konkrety, i powinno to byc cos co sam tez od czasu do czasu by
      zrobil. Bo niestety ten kto udostepni miejsce na serwerku nie bedzie takiej
      strony prowadzil, moze cos tam wrzucic od czasu do czasu, ale stronka musialaby
      pewnie byc tworzona przez Nas
      - mamy przyklad strony www.legionowo.com.pl na razie to poczatki, ale mnie np
      razi ze sa linki ktore nigdzie nie prowadza, reklama byla na forum a tresci
      poza dwoma informacjami i 4 linkami brak. Jak dla mnie wlasnie ktos mial pomysl
      ze zrobi cos innego niz byo do tej pory (moim zdaniem pomysl super), tylko
      wlasnie z realizacja gorzej. Trzeba patrzec racjonalnie, zeby tez nie zamiescic
      4 informacji na krzyz i stronka umrze smiercia naturalna.
      Takie moje przemslenia na szybko :)
      Pozdrawiam
      • jangofett3 Re: Forum a strona www. 23.11.04, 19:49
        No problem :-)
        Pomyslow jest sporo, tylko brak czasu na ich realizacje :-(

Ale pomysl ze stronka formum itp. jest jak najbardziej ok.
      • e-legionowo Re: Forum a strona www. 24.11.04, 11:46
        polokokt napisał:

> mi sie pomysl podoba, jestem ZA (czyli 2:0)
        >
        > Ale..... przy pewnych zalozeniach
        > - strona musialaby byc o mieszkancach, dla mieszkancow i przez nich tworzona, w
        >
        > przeciwnym razie bedzie to powielanie informacji ze stron legionowa,
        > miejscowej....
        tak, oczywiscie prawidlowe zalozenie i z nim sie zgadzam

> - moglaby byc mozliwosc aby kazdy cos mogl na taka strone skrobnac, jakas fotke
        >
        > zamiescic (ja np. cesto mam przy sobie aparat wiec czasem jestem swiadkiem
        > jakis fajnych sytuacji...)
        tak, nie ma byc to suchy opis, raczej "zyjaca" strona za sprawa ludzi
        udzielajacych sie na forum
        > - jesli ktos tu jest za strona, to moim zdaniem powienien powiedziec co mialoby
        >
        > na niej byc, konkrety, i powinno to byc cos co sam tez od czasu do czasu by
        > zrobil. Bo niestety ten kto udostepni miejsce na serwerku nie bedzie takiej
        > strony prowadzil, moze cos tam wrzucic od czasu do czasu, ale stronka musialaby
        >
        > pewnie byc tworzona przez Nas
        proponuje zeby to byla opcja bezplatnego uzyczenia subdomeny w jednej z domen
        domen, cos w rodzaju serwisu "niby"portalowego gdzie kazdy moze miec swoj login
        i dopisywac swoje pomysly/tworczosc/dane" oczywscie o ile wlasciciele ktorejs z
        domen beda tym zainteresowani nadal :)

> - mamy przyklad strony www.legionowo.com.pl na razie to poczatki, ale mnie np
        > razi ze sa linki ktore nigdzie nie prowadza, reklama byla na forum a tresci
        > poza dwoma informacjami i 4 linkami brak. Jak dla mnie wlasnie ktos mial pomysl
        >
        > ze zrobi cos innego niz byo do tej pory (moim zdaniem pomysl super), tylko
        > wlasnie z realizacja gorzej. Trzeba patrzec racjonalnie, zeby tez nie zamiescic
        >
        > 4 informacji na krzyz i stronka umrze smiercia naturalna.
        ten pomysl juz byl nie raz realizowany:
        - legionowo.net.pl
        - wml.pl (czyjakos tak)
        - e-legionowo.pl
        wszystkie projekty z roznych przyczyn umarly lub sa wiecznie undeconstruction,
        sam z doswiadczenia wiem ze jedna osoba nie podola stalym aktualizacjom,
        rozbudowa strony itd itp dlatego proponuje aby to byl zbiorczy projekt

> Takie moje przemslenia na szybko :)
        > Pozdrawiam
        a teraz byly moje:))

• patriszia Re: Forum a strona www. 24.11.04, 12:31
          > dlatego proponuje aby to byl zbiorczy projekt

nie ma sprawy, to kiedy zaczynamy i jak mogę się przydać? :)
          • grracjan Re: Forum a strona www. 24.11.04, 15:58
            może i ja w końcu bym coś napisał, bo kiedyś chyba przy pierwszym www uciekło
            ze mnie powietrze :/
    • zuzka323 Re: Forum a strona www. 23.11.04, 18:18
      Dobry pomysł, ale konieczne te fotki i życiorysy?
      Chciała bym zeby każdy znalazł tam coś dla siebie i żeby strona nie była
      zdominowana przez tematy męsko polityczne, więcej sprawdzonych adresów firm i
      fachowców (coś w stylu tego jest ok, a tego lepiej omijać:(.
      Może niekoniecznie otwarta dla wszystkich?
      • e-legionowo Re: Forum a strona www. 24.11.04, 11:49
        zuzka323 napisała:

> Dobry pomysł, ale konieczne te fotki i życiorysy?
        to nie bedzie obowiazkowa rubryka, wystarczy wpisac swoj nick bez zadnych wiecej
        danych o sobie, kto bedzie chcial to bedzie sie wpisywal

> Chciała bym zeby każdy znalazł tam coś dla siebie i żeby strona nie była
        > zdominowana przez tematy męsko polityczne, więcej sprawdzonych adresów firm i
        > fachowców (coś w stylu tego jest ok, a tego lepiej omijać:(.
        jak narazie nawet tu na forum dominuja kobiety, co bardzo mile zaskakuje patrzac
        pod katem tego ze do tej pory raczej w mniejszosci byly panie na necie.

> Może niekoniecznie otwarta dla wszystkich?
        Moze byc otwarta dla wszystkich, ale nie wszyscy beda mieli prawo publikowac teksty.
    • zuzka323 Re: Forum a strona www. 23.11.04, 18:20
      a i podobał mi się ten wątek co nowego nam zbudowano i za ile...to może byc
      ciekawe:)
    • jangofett3 Re: Forum a strona www. 23.11.04, 19:46
      Jako podstrona do www.legionowo.com.pl raczej nie powinno byc problemu
      Trzeba by tylko pogadac o szczegolach
      • polokokt Re: Forum a strona www. 23.11.04, 20:57
        dokladnie, ja bylbym za tym aby to byla podstrona tego co juz jest, a ww
        zasadzie startuje.
        Pozdrawiam
        • jangofett3 Re: Forum a strona www. 14.12.04, 00:10
          Wydaje się, że sprawa umarła chyba śmiercią naturalną jak to się mówi.
          Może jednak wrócimy do niej?

Jeżeli ktoś jest zainteresowany to prośba o podesłanie jakiegoś swojego zdjęcia
          w formie JPG (najlepiej nie więcej niż 500 0 100 kilo) oraz kilku słów o sobie.

O:
          - tym czym się zajmujesz
          - czym się interesujesz
          - jakie masz marzenia
          - co Ci się podoba w Legionowie
          - co Ci się w Legionowie nie podoba
          - co należy zmienić

i inne takie tam

Jeżeli cokolwiek przyjdzie postaram się wymajstrować jakąś prostą stronkę...
          • e-legionowo Re: Forum a strona www. 14.12.04, 02:09
            jangofett3 napisał:

> Wydaje się, że sprawa umarła chyba śmiercią naturalną jak to się mówi.
            > Może jednak wrócimy do niej?
            >
            > Jeżeli ktoś jest zainteresowany to prośba o podesłanie jakiegoś swojego zdjęcia
            >
            > w formie JPG (najlepiej nie więcej niż 500 0 100 kilo) oraz kilku słów o sobie.
            >
            > O:
            > - tym czym się zajmujesz
            > - czym się interesujesz
            > - jakie masz marzenia
            > - co Ci się podoba w Legionowie
            > - co Ci się w Legionowie nie podoba
            > - co należy zmienić
            >
            > i inne takie tam
            >
            > Jeżeli cokolwiek przyjdzie postaram się wymajstrować jakąś prostą stronkę...

nie umarla smiercia naturalna, narazie nie ma zaplecza technicznego zwlaszcza w
            przypadku Twojej domeny zeby taka strone realizowac, jak widze co sie wyprawia
            na tej stronie to az mi jest szkoda mojego czasu zeby przygotowac info o forum.
            radze Ci najpierw uporzadkuj aktualna zawartosc:
            - nie laduje sie i jakis problem z aktualnosci.html(opera,mozilla)
            - tragiczna grafika na ciekawostki.html
            - linki do stron w linki.html powinny sie otwierac w nowym oknie, nie w tym samym
            Aby utworzyc prosta stronke wystarcza ankiety ktore byly tu przeprowadzone, nikt
            nie musi sie podpisywac imieniem i nazwiskiem, wystarcza nicki. A jak zobaczymy
            ze cos jest robione z Twojej strony wtedy zapewne beda prosby o uzupelnienie
            danych na stronce.
            • domelu Re: Forum a strona www. 14.12.04, 05:21
              e-legionowo napisał:

[..]

> - linki do stron w linki.html powinny sie otwierac w nowym oknie, nie w tym
              > samym

oczywiscie.. ze nie; ogladajacy powinien miec mozliwosc decydowania czy dana
              strona otworzy sie w nowym oknie/tabie, badz w tym samym
              • jangofett3 Re: Forum a strona www. 14.12.04, 05:40
                No to jezeli jestescie lepsi, to postawcie te strone u siebie. No problem :-)
                Nikt nie ma monopolu na wyłączność.

Tylko niech to nie skończy się tylko na gadaniu...

Może domelu coś wykombinuje?
                • domelu Re: Forum a strona www. 14.12.04, 07:17
                  jangofett3 napisał:

> No to jezeli jestescie lepsi, to postawcie te strone u siebie. No problem :-)
                  > Nikt nie ma monopolu na wyłączność.
                  > Tylko niech to nie skończy się tylko na gadaniu...
                  > Może domelu coś wykombinuje?

skrytykowano Twoja strone i zasugerowano konkretne zmiany i przez wymagasz od
                  nas zrobienia innej, 'lepsza'? ;)

• domelu Re: Forum a strona www. 14.12.04, 07:47
                    mialo byc:

"skrytykowano Twoja strone i zasugerowano konkretne zmiany i przez to wymagasz od
                    nas zrobienia innej, 'lepszej'? ;)"
                • e-legionowo Re: Forum a strona www. 14.12.04, 08:11
                  jangofett3 napisał:

> No to jezeli jestescie lepsi, to postawcie te strone u siebie. No problem :-)
                  > Nikt nie ma monopolu na wyłączność.
                  >
                  > Tylko niech to nie skończy się tylko na gadaniu...
                  rety jak mnie to wkurza, przez prawie dwa lata prowadzilem jeden z pierwszych
                  niezależnych serwisów Wirtualne Legionowo wiec moze przestan zarzucac ze nic sie
                  nie robi tylko krytykuje, gdybys troche zamknal dume w kieszeni i zauwazyl ze
                  doradzalem juz 2-3 raz co powinienes poprawic i za czym sie rozejrzec.
                  Zaczynając prowadzić serwis zrobiłem go tak jak umiałem, wyglądało nieciekawie
                  ale chociaż jednego czego nie można było temu zarzucić to braku informacji,
                  Pierwsza informacja poszła dopiero gdy na stronie byl kompletny teleadresownik
                  instytucji publicznych, urzedow, szkol, rozkładów jazdy mza, pkp, transluda,
                  pks, a nawet była zeskanowana mapa (tak wiem copyright) ale dzieki mojemu
                  znajomemu mapa byla podzielona na 16 kwadratów i w ramach tego byla zrobiona
                  wyszukiwarka ulic, do tego zaproszenia i informacje z tego co siedzialo i bedzie
                  dzialo w kulturze i sporcie aktualizowane 1-2 razy w tygodniu.
                  Chciales wiedziec czego ludzie oczekuja zobaczyc na twojej stronie, no to masz
                  odpowiedz.
                  Serwis padl z powodu czasowego "wyemigrowania" do Wawy za praca, a takze z
                  powodu braku świeżych informacji o tym co sie dzieje w Legionowie, a nie moglem
                  znalezc osoby chetnej wspolpracowac lub pociagnac to dalej. Wiec zycze tego
                  samego zapalu co ja mialem i na poczatku moj kolega (uklony z podziekowaniami w
                  kierunku kubah1) a duzo lepszego konca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka