Dodaj do ulubionych

sklep komputerowy

12.04.05, 20:02
Czesc,
czy ten sklep komuterowy na ulicy Reymonta 12 paw.30 jest w dobry
Znalazłem dzisiaj ich ulotkę i nie wiem czy to kolejny naciągacz?
Obserwuj wątek
    • e-legionowo Re: sklep komputerowy 12.04.05, 20:51
      qbek_11 napisał:

> Czesc,
      > czy ten sklep komuterowy na ulicy Reymonta 12 paw.30 jest w dobry
      > Znalazłem dzisiaj ich ulotkę i nie wiem czy to kolejny naciągacz?

zalezy co chcesz kupic i czytaj uwaznie kwestie gwarancji, jakis czas temu byla
      gwarancja dwana nawet na 3 lata, ale musialem robic platne przeglady co pol
      roku, koszt takiego przegladu wynosil ok 80-100zl, do tego napedy cd/dvd/cdrw
      nie byly objete ta 3 letnia gwarancja
      co do negocjacji cen polecam o wiele bardziej sklep w blekitnym centrum, na
      poczatku rzucaja wysoka cene zeby mozna bylo z czego sie targowac, a reszta to
      juz kwestia Twoich zdolnosci
    • andkolo Re: sklep komputerowy 12.04.05, 21:06
      Składałem u nich komputer i nie tylko ja,również wszyscy moi znajomi.
      Bardzo solidny sklep.To jest jedyny sklep komputerowy w Legionowie gdzie
      sprzedawcy dobrze znają się na komputerach.Ceny też można negocjować.
      Jestem u nich co tydzień od 2 lat i nie zmienię na inny sklep.Jedyna ich
      konkurencja to giełda na Batorego w Warszawie.
      • asiekk21 Re: sklep komputerowy 13.04.05, 10:26
        Potwierdzam tą opinię. Ceny zbliżone do giełdowych i chłopaki znają się.
        Polecam.
        • e-legionowo Re: sklep komputerowy 13.04.05, 21:49
          asiekk21 napisała:

> Potwierdzam tą opinię. Ceny zbliżone do giełdowych i chłopaki znają się.
          > Polecam.

z jakich powodow ceny gieldowe sa wyznacznikiem czy sprzet w sklepie jest
          sprzedawany tanio czy drogo??? informacja dla laikow, 9O% nowego sprzetu
          sprzedaanego na gieldzie pochodzi z hurtowni czyli z tych samych zrodel w
          ktorych zaopatruja sie sklepy, pozostale 1O% to sprzet "wypadniety z tira" bez
          gwarancji i wlasny import takze bez gwarancji polskich.
          wiec biorac pod uwage aspekty serwisu, pomocy technicznej, kosztow dzialalnosci
          firmy sprzet na gieldzie i tak jest drogi w stosunku do tego co byc powinno.
          Natomiast praktyki takie jakie byly stosowane w Last MInute dotyczace gwarancji
          na 3 lub jesli sie nie myle na 5 lat na zestawy, gdzie w gwarancji jest
          okreslone ze jest wazna przy dokonaniu PŁATNYCH przegladow gwarancyjnych jest
          nie ukrywajmy oszustwem, bo biorac pod uwage 4x minimalna stawka 6Ozł wynosi
          24Ozł a przy maksymalnej 4OOzł a nadal mimo tego gwarancja nie obejmowane sa np.
          napedy cd/dvd/cdrw. Firma załatwia sobie dodatkowe zyski od kazdego zestawu a
          kosztami jest powietrze w spreyu i pedzelek, bo przeciez wiekszosc plyt glownych
          , dyskow, kart graficznych posiada minimum 24mies gwarancji a bardziej markowe i
          wszyskie procesory w wersji BOX maja 36mies gwarancje i sa to gwarancje
          producentow. Także monitory posiadają 24 lub 36 mies gwarancje.
          MOdernizowalem pare komputerow tam skladanych i nie zaprzeczam, że osoby tam
          pracujace maja znajomosc tematu ale nie mieszajmy pojęć fachowosci w zakresie
          technicznym a prawidlowego podejscia do spraw gwarancyjnych.
          • asiekk21 Re: sklep komputerowy 14.04.05, 22:39
            Strasznie się rozpisałeś kolego, tylko nie wiem dlaczego właśnie mi piszesz
            szczegóły dotyczące gwarancji. Ja o swój sprzęt dbam sama i jeszcze mi się nie
            zdarzyło, żeby ktoś wymagał ode mnie płatnych "wizyt" w czasie gwarancji ( no
            poza rowerem - aby w ogóle została podpisana gwarancja musiałam zgłosic sie na
            przegląd po dwóch tygodniach użytkowania). Następnym razem jak odpowiadasz, to
            odpowiadaj osobie, która na ten temat pisała. Zresztą czytajac Twój tekst mam
            nieodparte uczucie, że ten sklep jest po prostu dla Ciebie konkurencją. Ps. Nie
            każdy ma dostep do hurtowni i innych źródeł, w których można legalnie i
            wzglednie tanio kupić sprzęt.
            • e-legionowo Re: sklep komputerowy 15.04.05, 00:10
              asiekk21 napisała:

> Strasznie się rozpisałeś kolego, tylko nie wiem dlaczego właśnie mi piszesz
              > szczegóły dotyczące gwarancji.
              rozpisalem sie Tobie a w watku w ktorym z innym formowiczem zachwalaliscie
              fachowosc i niskie ceny, nie byl to post do Ciebie a w temacie podjetym m.in.
              przez Ciebie.
              nie bede przeciez pisal osobnego postu o gwarancjach skoro caly watek jest o w/w
              sklepie
              > Ja o swój sprzęt dbam sama i jeszcze mi się nie
              > zdarzyło, żeby ktoś wymagał ode mnie płatnych "wizyt" w czasie gwarancji ( no
              > poza rowerem - aby w ogóle została podpisana gwarancja musiałam zgłosic sie na
              > przegląd po dwóch tygodniach użytkowania). Następnym razem jak odpowiadasz, to
              > odpowiadaj osobie, która na ten temat pisała.
              j/w
              >Zresztą czytajac Twój tekst mam
              > nieodparte uczucie, że ten sklep jest po prostu dla Ciebie konkurencją.
              ale przeciez sam to przyznalem piszac ze modernizowalem komputery, ktore bylyl
              tak kupowane, tak samo jak i sklep z blekitnego centrum co nie przeszkadzalo mi
              napisac ze jest lepszy od Last Minute. W kwestii gwarancji jesli ktos nie
              zauwazyl napisalem w czasie przeszlym, poniewaz nie wiem jakie aktualnie
              posiadaja gwarancje, a wiem ze takie zapisy byly w gwarancjach sprzed dwoch lat
              poniewaz kilka razy zwracali sie do mnie byli klienci Last Minute, z zapytaniem
              o koszt modernizacji lub naprawy bo ich reklamacja zostala odrzucona z powodu
              braku platnego przegladu. Takze jakbys nie zauwazyla to mimo ze sa konkurencja
              nie zaprzeczylem o ich fachowosci, bo to co do tej pory widzialem jesli chodzi o
              skladanie i konfiguracje komputerow nie odbiegalo od dobrych standardow.

> Ps. Nie
              >
              > każdy ma dostep do hurtowni i innych źródeł, w których można legalnie i
              > wzglednie tanio kupić sprzęt.
              o bardzo dobrze, ze tak jest i oby tak bylo jak najdluzej bo sa to ceny do tzw
              "dalszej odsprzedazy", wspomnienie o wyskosci cen w hurtowni, na gieldzie i w
              sklepach mialo tylko przedstawic ze ceny na gieldzie sa za wysokie w stosunku do
              tego co sie otrzymuje w efekcie koncowym i ze gielda nie powinna byc
              wyznacznikiem "taniosci" sklepu komputerowego oczywiscie jesli bierzemy pod
              uwage tylko i wylacznie fabrycznie nowy sprzet z hurtowni.
    • misio_patysio Re: sklep komputerowy 18.04.05, 12:23
      Łojku... jeżeli jest to ten sklep na piętrze w starych pawilonach do się nawet
      nie zastanawiaj tylko wal tam śmiało. Zostawiłem u nich już parę ładnych
      złotych. Najpierw komputer, potem monitor, od czasu do czasu jakieś części do
      modernizacji mojego kochanego „zgredzika”.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka