Dodaj do ulubionych

Remonty w Legionowie

29.10.05, 20:37
do niedawna na lamach lokalnej prasy wciaz sie mowilo, ze w Wieliszewie i
Nieporecie to ukladaja kilometrami chodniki, drogi etc a w Legionowie nic a
nic, ale tak ostatnio chyba w waszym miescie troche sie ruszylo.
Czy to kwestia zblizajacych sie wyborow (jakby pewnie stweirdzily osoby z
opozycji) czy jednak Legionowa ma w koncu gospodarza??
Jakie sa wasze opinie??
pozdrawiam
MM
Obserwuj wątek
    • pkownacki Re: Remonty w Legionowie 29.10.05, 20:44
      hmm w zasadzie cala kadencja wladz to jakas tam praca na wyborczy wynik, ale
      fakt troche jakb wiecej tych inwestycji w Legionowie i musze to u nas
      podpowiedziec, zeby stawiano takie tablice z przeprosinami za utrudnienia :)
      • e-legionowo Re: Remonty w Legionowie 29.10.05, 21:05
        pkownacki napisał:

> hmm w zasadzie cala kadencja wladz to jakas tam praca na wyborczy wynik, ale
        > fakt troche jakb wiecej tych inwestycji w Legionowie i musze to u nas
        > podpowiedziec, zeby stawiano takie tablice z przeprosinami za utrudnienia :)

Tez uwazam ze dziwnym trafem miasto sie zmienia, co trzeba przyznac dosyc
        zauwazalnie, wlasnie w ostatnim roku kadencji obecnego prezydenta.
        Od razu zaznaczam ze nigdy nie bylem jego zwolennikiem, ale wiadac ze zaczal sie
        starac, zostali zatrudnieni w UM specjalisci d/s pozyskiwania funduszy m.in. z
        unii europejskiej, a widac ze sa calkiem niezli bo zostaly juz pozyskane spore
        kwoty wlasnie na remonty i docieplenia szkol/przedszkoli/zlobka, remonty ulic i
        chodnikow.
        Jeszcze niech przestanie sie tak promowac w kazdy mozliwy sposob ((

najgorzej ze dopiero po wyborach dowiemy sie czy ta zmiana byla na pokaz czy nie
        • 44pp Re: Remonty w Legionowie 30.10.05, 20:40
          Jedno jest pewne, jeszcze nigdy w historii miasta, nieutwardzono (naprawiono) tylu kilometrów dróg w ciągu 2 - 3 lat.
          NIe wiem czy to dobrze, czy źle, ale takie są fakty
          Ale mi się zrymowało :)
    • juros1 Re: Remonty w Legionowie 30.10.05, 21:37
      te kosteczki ktore się układają to jest ok a jak myślićie ile się
      bierze od tego
      • pkownacki Re: Remonty w Legionowie 30.10.05, 21:38
        moglbys wyrazac sie bardziej klarownie??mam swoje teorie na temat tego co
        chciales powiedziec... ale...
        • juros1 Re: Remonty w Legionowie 31.10.05, 08:11
          jak widzę te chodniki prowadzące w las to wiadomo ktoś kasiorkę wzioł
          • pkownacki Re: Remonty w Legionowie 31.10.05, 09:43
            troche te slowa ocieraja sie o pomowienie, zaznaczam, że nie jestem rzecznikiem
            legionowskich władz i nawet w Legionowie nie mieszkam wiec nie mam interesu by
            kogos bronic, ale troche mnie szlag trafia, ze w Polsce wszystko oceniane jest z
            gory zalozona teza - gdyby mu sie nie opłacało to by tego nie zrobił.
          • e-legionowo Re: Remonty w Legionowie 31.10.05, 17:44
            juros1 napisał:

> jak widzę te chodniki prowadzące w las to wiadomo ktoś kasiorkę wzioł

w las, jesli Ci chodzi o doslowne znaczenie czyli np. ul. Sielankowa na Bukowcu
            to tej ulicy dawno juz sie nalezal remont, takze chodnikowi idacemu wzdluz niej
            a jesli chodzilo w przenosni "w las" czy do nikad, to jakos nie zauwazylem
            takich uliczek, wszystkie ostatnio remontowane maja jakies znaczenie czy to
            lokalne czy "tranzytowe"

a co do wziecia kasy to jest taka konkurencja i odpowiednie procedury
            przetargowe ze kazdy i wszystko jest w stanie zaskarzyc, patrz niedawny przyklad
            mostu polnocnego, wiec bez dobrych dowodow raczej bym glosno nie pomawial nikogo
            • juros1 Re: Remonty w Legionowie 31.10.05, 20:13
              masz rację ale zobacz ul. lokietka podobno prezydant dał kostkę kazdyy w
              swoim zakresie mial zrobić a wyszlo z tego nie da się opisać
    • busse Re: Remonty w Legionowie 31.10.05, 20:15
      Nie jest to przypadek że mamy nasilenie inwestycji w naszym mieście.Jest to
      taktyka sprawdzona nie tylko u nas .Zawsze przed wyborami włodarze chcą pokazać
      jacy są sprawni i operatywni.Jak narazie taktyka zdaje egzamin,społeczeństwo ma
      krótką pamięć i nie pamięta bezczynności naszego kochanego Romka w pierwszych
      latach tej kadencji.Znowu pójdą i wybiorą Romka bo pracowity zaradny miły
      oddany ludziom,atak naprawdę to on robi to dla siebie,żeby wygrać wybory.Gdzie
      znajdzie pracę ,wróci do filmowania wesel-nie wypada,zrobi wszystko aby załapać
      się na następne cztery lata.Co do wziątek przy przetargach to raczej bym był
      ostrożny w stawianiu takich hipotez.Nasz Romek jest osobą dośc
      majętną/oficjalnie/,ale chłopisko tyle lat tyra napaństwowej posadzie to i
      grosza odłożył i dom pobudował i kupił kilka działek i....
      A wybory powinny być częściej to mielibyśmy wszyscy kanalizację ,piękne ulice
      chodniki i Prezydenta częściej w kościele,więcej festynów ,pomików itd
      • juros1 Re: Remonty w Legionowie 31.10.05, 21:26
        jeśli on -prezydent to przeczyta to pewnie sobie przypomni co o nim myślą
        ludzie ktorzy mają coś do powiedzenia ale będą wybory myślę ze
        świadomość spoeczeństwa wzrasta
      • guayazyl1 Re: Remonty w Legionowie 01.11.05, 17:19
        busse napisał:

Gdzie znajdzie pracę ,wróci do filmowania wesel-nie wypada,zrobi wszystko aby
        załapać...
        -----------------------------------------------------------------------------
        nie eksponowalbym tego watku...kazdy od czegos zaczynal. podobno Watykan od
        betlejemskiej stajenki. uczciwe bogacenie sie tez w katalogu grzechow glownych
        nie wystepuje. moze mi sie wydaje ale autor jednak sugeruje, ze wie wiecej niz
        napisal. nie ujawnia jednak szczegolow co stawia pole domyslom.
        okrutnie zzera mnie ciekawosc :).

--
        Translud.Dostarczamy ludziom niezapomnianych wrazen.
    • keechaczu Re: Remonty w Legionowie 17.11.05, 21:27
      zachecam do lektury dokumentu zawierajacego wykaz zadan inwestycyjnych na
      przyszly rok w Legionowie
      www.bip.legionowo.pl/pliki/budzet2006proj////////////////wykzadan.pdf
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka