Dodaj do ulubionych

Moralność radnych

11.01.06, 17:26
Co sądzicie o sprawie radnego Mirosława P ze stowarzyszenia Platforma
Samorządowa ,któremu przewodniczy Prezydent Roman Smogorzewski.Radny jest
zatrudniony w naszym starostwie ,jest oskarżony o podpisywanie listy
obecności w pracy i pobieranie diety radnego za obecność na sesji w tym samym
dniu.Jak oceniacie obronę swojego kolegi przez członków klubu Platformy
Samorządowej / radni T.Budzyńska , J.Klejment,Smuniewski ,T Szulc ,P
Zadrożny ,K Zieliński ,A Żuchowski/.
Obserwuj wątek
    • narewa Re: Moralność radnych 11.01.06, 17:42
      no cóż..sami swoi...
    • madzia69 Re: Moralność radnych 11.01.06, 17:50
      takie samo szambo jak w kazdej innej organizacji czy instytucji...
      tacy sami ludzie ani lepsi ani gorsi
    • chupacabra009 Re: Moralność radnych 12.01.06, 10:18
      No tak, zostali wymieniemi z nazwiska i z liter pewni samorządowcy.
      Przestepstwo tego gostka jest tak pospolite (znaczy występujące niemal
      wszędzie, gdzie dla się coś ukręcić z panstwowego czyli niczyjego) jak słońce w
      afryce. Wszyscy wiedzą, że to naganne, ale wszyscy chętnie by tak zrobili gdyby
      m ieli okazję. A swoją droga, to rozumiem, że jak sa czarne charaktery w tej
      radzie darmozjadów to sa może też i bohaterowie walki o lepsze jutro?
      Naturalnie nie lepsze jutro radnych mam na mysli, ale lepsze jutro mieszkańców
      miasta.
    • magda_kielczyk Re: Moralność radnych 12.01.06, 16:07
      Wiecie co, nie wierzcie we wszystko co przeczytacie w gazetach.
      Zapytam tak:
      Kogos nie ma jeden dzien w miesiacu, ale potem w sobote i niedziele lata zgodnie
      z zakresem swojej pracy na imprezy oficjalne pod tytulem "wreczenie nagrod w
      konkursie takim czy innym", "oficjalne uroczystosci z okazji tyego lub innego
      święta", "dzien powiatu i inne takie bla bla bla" i wychodzi, ze odrobil z
      okdladem ten "skradziony" czas. Jakos olal, zeby sie na czas upomniec o kase za
      nadgodziny wynikajace z tego "okladu", bo szkoda zachodu.
      Czy jest niemoralnym przestepca?
      Nie moja sprawa, ale znam Mirka i teraz zbiera dlugie i krotkie za to, ze
      nadepnal komus na odcisk (i mam w nosie, ze bedziecie krytykowac moje prywatne
      zdanie na ten temat).
      Pozdro
      Magda
      • chupacabra009 Re: Moralność radnych 12.01.06, 20:54
        "...znam Mirka i teraz zbiera dlugie i krotkie za to, ze
        > nadepnal komus na odcisk..." A więc Twoje zdanie jest prywatne, na dodatek
        pozbawione bezstronności. Cikawe, czy zdanie niejakiego(kiej) "busse" również
        jest prywatne i bezstronne? A może to ktoś komu ten mirek nastapił na odcisk?
        Moje natomiast jest prywatne, bezstronne i myslę, że gostek normalnie pobrał
        kasiorę, która mu się nie należała. A jak posuwa w święta, to niech pisze kwit
        o nadgodziny i za to dostanie kesz, albo niech się byczy jak Pan Bóg przykazał.
        I nikogo nie powinno dziwić, że elektorat się interesuje takimi sprawami.
        • bimm Re: Moralność radnych 13.01.06, 09:08
          hmmm - mysle, ze prawda lezy gdzies po srodku. Wydaje mi sie, ze wysylanie pana
          P. od razu pod sad zakrawa na zwykla nagonke. Ktos powinien nalozyc na niego
          nagane za pobieranie wynagrodzenia w czasie kiedy go w pracy nie bylo i
          oczywiscie zwrot kasy.
          Nie znam szczegolow jego kariery i moze faktycznie komus nadepnal na odcisk?
          Jedno wiem, ze gazety na czele z TiO zaczely kampanie wyborcza. A juz jak
          nazwisko dziennikarza, ktory slynal z napastliwych artykulow w Powiatowej,
          pojawilo sie w TiO to mozemy uznac - ruszyl wyscig po siedziska (stolki sa takie
          oklepane).
          • chupacabra009 Re: Moralność radnych 13.01.06, 10:53
            To do sądu go podali? Ale jaja. No, ale faktycznie to kawał bandyty... takich
            przestepców jednak mamy tyle w Legionowie, że sąd powinien pracować całą dobę.
            Z drugiej strony, to gostek powinien oddać kasiorę i byłoby po sprawie. Sprawa
            legionowskich gazet to jeden wielki kabaret. Ale jesteś z nami albo przeciw
            nam. Jedni są za preziem, drudzi przeciw, trzeci za czymś tam , albo az kimś
            tam. No i trzeba jeszcze pamietać o starej zasadzie na wybory. Nie ważne kto
            rzuca głosy, ważne kto je liczy.
            Zdaje się, ze taki radny potrafi skosić 1000 zeta miesięcznie albo i lepiej.
            Przecież to jedna wielka granda. Zeby tyle zarobić, to wielu ludzi musi cały
            miesiąc posuwać po 8 i więcej godzin dziennie, a taki radny pojawi się ze dwa
            razy w miesiącu na posiedzeniu, za nic nie odpowieda i kasa leci...
            • gapajestem Re: Moralność radnych 13.01.06, 15:51
              "gostek powinien oddać kasiorę i byłoby po sprawie"

O ile ja się dobrze wczytałem w tekst to gostek oddaje, a właściwie odpracowuje
              wszystkie godziny.
              Ale wiecie prokuratorowi łatwo jest rozwiązać taka sprawę i się wykazać,
              zwłaszcza teraz, gdy moherowi rządzą (a pamiętajcie, że sprawę dostali na tacy
              za pomocą donosu).
              Gorzej jest i będzie (z policjantami do spółki) z łapaniem jakiś bandytów, czy
              zwykłych złodzieji.
              • chupacabra009 Re: Moralność radnych 13.01.06, 16:20
                O widzę tu jakiegoś POstępowca. Uważaj, bo moherowcy ciebie wytropią i
                odszczekasz. Ciekawi mnie skąd taki strach przed PiS? A stronnistwo które
                wydało tych światłych radnych, którzy wspierają "mirka", to moherowcy czy może
                światła lewica? Patrząc na zaangażowanie ich guru romka s. we wszelkie
                inicjatywy olatkowe pań w moherowych nakryciach głowy, to byłbym skłonny
                twierdzić, że to moherowcy. Ale jak mawiają ludzie na mieście, romek s. polezie
                wszędzie i wszystko obieca, byleby tylko znowu go elektorat wybrał. On taki
                trochę mały kaws...
    • ksbatory Re: Moralność radnych 26.02.06, 18:57
      CO za dziady!
    • martyna.j Re: Moralność radnych 08.03.06, 12:40
      Co tam tacy nasi radni, jeśli wicepremier też pobiera nienależne mu pieniądze:
      wiadomosci.wp.pl/kat,8172,wid,8218050,wiadomosc.html
      "Tanie państwo" ministra Dorna

Ludwik Dorn ostatnio się przemeldował. Regulując swoje rodzinne sprawy,
      przeniósł się do Warszawy. Nadal jednak pobiera dodatek przysługujący posłom
      mieszkającym poza stolicą - czytamy w "Trybunie".

Gazeta przypomina, że 15 lutego, podczas konferencji prasowej, Dorn bardzo
      narzekał na biurokrację panującą w administracji - jako przykład przedstawił
      swoje perypetie ze zmianą adresu zameldowania. Chcąc ulżyć społeczeństwu,
      zapowiedział przyspieszenie informatyzacji urzędów, aby ludzie nie musieli tak
      jak on wypełniać dziesiątków kwitów.

REKLAMA Czytaj dalej

Według dziennika Dorn zapomniał zgłosić w kancelarii sejmu fakt zmiany adresu.
      Ta - w przeświadczeniu, że Dorn jest nadal zameldowany w Pruszkowie - wciąż
      wypłaca mu: comiesięczny dodatek mieszkaniowy w wysokości 1,1 tys.,
      przysługujący tylko posłom mieszkającym poza Warszawą.

Dyrektor biura informacyjnego Sejmu Marek Kostrzewa wyjaśnił gazecie, że po
      przemeldowaniu poseł powinien zmienić swoje oświadczenie o miejscu zamieszkania.

My nie sprawdzamy co posłowie mają wpisane w dowodach. Wypełnienie deklaracji
      należy do posła - powiedział "Trybunie". (PAP)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka