Dodaj do ulubionych

Jakie Opony Zimowe

IP: 217.96.94.* 06.11.03, 09:08
Może ktoś mi doradzi jakiej firmy opony zimowe kupić do Corolli 2,0 D4D.
Czy wystarczą kormorany czy może lepiej jakieś bardziej firmowe
Powiedzmy do 300 za sztukę ?????
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Jakie Opony Zimowe IP: *.telia.com 06.11.03, 18:09
      Damianie!,
      zalezy gdzie swoja Corollke eksploatujesz.Jezeli poza miastem to kup takie zeby
      pomogly wyjechac ze sniegu z blota czyli z bieznikiem dosc grubym,jezeli w
      malym miescie bardziej przystosowane do jazdy po asfaltach.jezeli planujesz
      duze wyciezczki do Alp i bedzie szosa ,autostrada,to warto jakies kierunkowe i
      lepsze.To samo jak mieszkasz w duzym miescie to wybierz takie co dobrze hamuja
      na sniegu i slizgawicy.Pamietaj w duzych miastach snieg lezy tylko w momencie
      jak pada.potem jest rozjezdzony i jest breja dlatego tzreba miec opony odobrym
      wsopolczynniyu hamowania.Pzdr.Michal
    • Gość: wal Jakie Opony Zimowe?? Najlepiej z gumy:)(n/t) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.03, 19:38
    • niknejm Re: Jakie Opony Zimowe 06.11.03, 21:32
      Jeśli masz te 300zł za sztukę, to warto kupić opony w tych granicach cenowych.
      Popatrz sobie w sklepach internetowych (www.opony.com.pl), tam ceny są zwykle
      niższe niż w warsztatach. Za tą cene kupisz tam opony z raczej górnej półki.

Co do ocen modeli opon, zerknij na www.adac.de (jeśli choć trochę znasz
      niemiecki), mają dobre testy opon.

Ja Ci polecę Continental WinterContact TS790. Dobre na śniegu, błocie
      pośniegowym, lodzie i mokrej nawierzchni. Trochę gorsze na suchym, ale na
      suchym i tak bez problemu sobie poradzisz, a w zimie dni z suchym asfaltem jest
      raczej mało. :-) Cena za 'mój' rozmiar 185/60/15 w zeszłym roku (za sztukę) =
      280zł. Nie wiem, jakiego Ty potrzebujesz rozmiaru opon.

Pzdr
      Niknejm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka