Dodaj do ulubionych

UWAGA!! ZNALEZIONO PSA!

21.01.06, 16:31
Znalazłam psa, albo raczej pies znalazł mój dom.
Wygląda na to , że się zgubił, więc może ktoś, kto przeczyta ten wątek właśnie
go poszukuje.
Piesek jest mały, ma ok 30-35 cm wzrostu, brązowo-złoty, o dłuższej sierści,
brązowych oczach i nosku i ma kłapnięte uszka. Pałętał się w okolicy ul.
Lipowej w Dąbrowie Chotomowskiej.
Pod poniższym adresem umieściłam jego zdjęcia.

www.swistak-i-niedzwiedz.webpark.pl/pies_001sm.jpg
www.swistak-i-niedzwiedz.webpark.pl/pies_002sm.jpg
Jeśli ktoś go rozpozna proszę o kontakt na mój adres mailowy: cinnoir@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • cinnoir Re: UWAGA!! ZNALEZIONO PSA! 21.01.06, 16:34
      jeszcze raz link do zdjęć
      www.swistak-i-niedzwiedz.webpark.pl/pies_002sm.jpg
      www.swistak-i-niedzwiedz.webpark.pl/pies_001sm.jpg
    • aganiok32 Re: UWAGA!! ZNALEZIONO PSA! 21.01.06, 16:42
      śliczny, może rozwieś ogłoszenia w okolicy, warto też powiesic ogłoszenia w
      najbliższych schroniskach może go ktoś szuka...
      • cinnoir Re: UWAGA!! ZNALEZIONO PSA! 21.01.06, 17:09
        aganiok32 napisała:

> śliczny, może rozwieś ogłoszenia w okolicy, warto też powiesic ogłoszenia w
        > najbliższych schroniskach może go ktoś szuka...
        Już to zrobiłam.... Na razie cisza. Do schroniska też dzwoniłam, ale szkoda mi
        go oddawać do schroniska. Jak się nikt nie zgłosi to zamieszka pewnie z nami :)
        • aganiok32 Re: UWAGA!! ZNALEZIONO PSA! 21.01.06, 17:53

no tak, ale jak się ktoś po niego zgłosi do schronu to niekoniecznie zostanie
          przez nich poinformowany o piesku
          Fajnie, że nie planujesz tego biedaka tam oddać, szczególnie że mróz trzyma
          • cinnoir Re: UWAGA!! ZNALEZIONO PSA! 21.01.06, 18:06
            Spokojnie, już taki alarm zrobiłam , że kobietka ze schroniska w Józefowie
            obdzwoniła inne schroniska, że jakby ktoś szukał to ma się do mnie zgłosić :)
            • aganiok32 Re: UWAGA!! ZNALEZIONO PSA! 21.01.06, 20:33
              mogę go wrzucic na dogomanię? może tam go ktoś będzie szukać?
              • joasia8 Re: UWAGA!! ZNALEZIONO PSA! 21.01.06, 21:32
                Glowy nie dam,ale mam wrażenie,że widzialam takiego psa na posesji przy
                Bagiennej-dom zaraz przy Tokaju,a raczej przy weterynarzu
                • cinnoir Re: UWAGA!! ZNALEZIONO PSA! 21.01.06, 22:44
                  bardzo proszę o wrzucenie linka do zdjęć na dogomanii.
                  jutro lub w poniedziałek wybiorę się do tego weta przy Bagiennej to popytam.
                  Dzięki za info!
                  • aganiok32 mówisz - masz ;) 21.01.06, 22:52
                    www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=20872
                    • cinnoir Re: mówisz - masz ;) 21.01.06, 23:24
                      Dzięki!!!! :)
    • aganiok32 halo! mam wieści o piesku! 22.01.06, 20:33

• aganiok32 Re: halo! mam wieści o piesku! 22.01.06, 20:34
        i za szybko kliknęłam ;)

kopiuję z dogomanii :
        "psiak jest wziety z Palucha jest tam jego zdjecie od ludzi ktorym zaginal
        (p.Dyr sprawdzal, ale bez danych) psiak powinien miec czipa!"

więc teraz trzeba sprawdzić chipa u pieska :-)
        • chotomow72 pytanie do znawców 22.01.06, 20:47
          witam,

dziś miałem historię i stąd pytanie:

Pojechalem do kina. W trakcie zamykania bramy (długa jest) musiał uciec mi pies,
          t już mu się zdarzało. Siedzi wtedy pod bramą i czeka, aż wrócę. Dziś też tak
          było, z małą zmianą:

Sąsiedzi (mam takich jednych życzliwych, od casu jak zaczałem zwracać im uwagę,
          by wyprowadzali swojego wilka na smyczy) zadzwonili anonimowo na policję, że
          pies marźnie i że o skandal (Baca nawet w mrozy woli spać na zewnątrz, to duży
          pies). Ja w kinie, przyjeżdza policja a sąsiedzi mówią, że nie widzieli mnie już
          dawno i może na narty pojechałem :)))

OK, na razie jeszcze trzyma się kupy. Baca, po pierwszych wycieczkach w las,
          dostał zawieszkę z metalu, gdzie jest wygrawerowany mój nr gsm, więc nie powinno
          byc problemu. Policja przyjechała, nie mogła się do mnie dodzwonić, bo w kinie
          wyłączam telefon. Co zrobili? Zadzwonili do hycla gminnego (nie wiedziałem, że
          coś takiego jest), który przyjechał i zabrał zdziwionego psa spod jego własnej
          bramy :) Pani Hycel okazała się OK, zadzwoniła i przysłała SMSa, że pies jest u
          niej. Śmiała się, że już nie przetapia psów na słoninę. Mnie jakoś nie do
          śmiechu było.

I teraz pytanie: z jednej strony, pomjając moich sąsiadów, to chyba pozytywna
          historia. Ale z drugiej, gdyby Baca nie miał tabliczki, to gdzie mialbym go
          szukać? I czy Pani Hycel nie powinna byc znanan, że jak pies zaginął, to
          najpierw do niej? Czy to oby słuszna metoda traktowania zwierzaków?

co myślicie?

Marcin
          • aganiok32 Re: pytanie do znawców 22.01.06, 21:09

pani hycel odstawia psy do schroniska i tam najpierw nalezy psa szukac. Bardzo
            dobrze zrobiles dajac mu adresówkę, to niewielki koszt ( mozna kupic a kazdym
            sklepie zoologicznym) a ile mniej kłopotów. Mozna tez pieska zachipować, to
            koszt ok 50 zł...
            • chotomow72 Re: pytanie do znawców 22.01.06, 21:20
              witam,

w chipy, choc pomysl jest zajebsity, t jeszcze nie wierze w Polsce - tyle razy
              juz bylem z roznymi zwierzakami u Vet i co? Żaden nawet nie zapytal, nie
              sprawdził, nic.

pozdrawiam,

Marcin
              • aganiok32 Re: pytanie do znawców 22.01.06, 21:22

mozesz nie wierzyc, ale to dobry sposob. Tam sa zaszyte wszytkie dane psa, psy
                w schroniskach zaczynają byc chipowane teraz....
              • aganiok32 jestem wkurzona 23.01.06, 13:31

kurcze zła jestem. Miałeś rację Marcin - chipowanie to świetny pomysł, tylko
                kto do cholery moze tego chipa odczytac to tego nie wiem! Straż M w Legio
                oczywiście nie dysponuje 9 w sumie nie spodziewałam się)
                Ale pani ze SM nawet NIE WIE kto moze dokonać takiego odczytu! A to już
                śmieszne...
                paranoja.
                • polokokt Re: jestem wkurzona 23.01.06, 14:13
                  no wlasnie jak tak Was wczoraj czytalem to tez sie nad tym zastanawialem, ze
                  milo jak tak wszyscy wszczepiaja te czipy ale kto ma czytnik? Bo jak znam zycie
                  chip jest tani ale czytnik do tanich juz nie nalezy.
                  Pozdrawiam
                  • aganiok32 Re: jestem wkurzona 23.01.06, 14:29
                    czipa można odczytać u weterynarzy. Ale nie wiem u kogo konkretnie w Legionowi.
                    SM powinna miec go koniecznie, ale jak widać nie pomyśleli...
                    natomiast skandal, że nie wiedza nawet o co chodzi! i nie potrafią skierować
                    człowieka z zaczipowanym psem do nikogo. Postawiłam sprawę jasno, znalazłam
                    psa, pies ma czipa, gdzie moge go odczytać? Pani odpowiedziała, że nie wie...
                    paranoja
                    • chotomow72 Re: jestem wkurzona 23.01.06, 15:29
                      Aganiok,

1. Idea czipów jest słuszna, tylko jej zderzenie z rzeczywistością - bolesne,

2. Chcesz to zmienić - zrób oddzielny wątek na forum i wyślij maila do Szefa
                      Straży Miejskeij w Legionowie. Pan przegląda nasze forum, nawet już się odzywał
                      (w sprawie foto-radaru), więc facet kuma. Zadaj mu te pytania z kopia do "To i
                      Owo" i niech publiczniie nam Komendant odpowie. Gwarantuję, że za tydzień okaże
                      się, że straż wie, gdzie ma najbliższy czytnik albo że znalazła własny.

3. Nie odpuszczaj, wtedy następni nie odbiją się od SM, jak od ściany.

pozdrawiam,

Marcin
                      • cinnoir Re: jestem wkurzona 24.01.06, 10:44
                        Moi drodzy! Fakt te chipy to jakaś paranoja, na razie ja nie mam czasu ,zeby
                        jeździć po wetach i pyać kto może mieć taki czytnik a kto nie.
                        Piesek ma się dobrze, je na potęgę, śpi sobie w ciepłej budzie i sam sobie
                        wychodzi na spacery o poranku, zanim się obudzę, bo jak wychodzę na zewnątrz to
                        on właśnie przeciska się pod bramą z powrotem na podwórko i wyczekuje na miskę :)))
                        Na razie nikt się po niego nie zgłosił, ale poczekam jeszcze i może w przyszłym
                        tygodniu pójdę do weta bo teraz to nie odrywam się od roboty praktycznie.
                        Pozdrawiam wszystkich i dzięki za wsparcie, zwłaszcza Aganiokowi!!
                        • aganiok32 Re: jestem wkurzona 24.01.06, 10:59

nie ma za co :)
                          najważniejsze, że piesek ma się dobrze, wiadomość, że jest u Ciebie poszła w
                          świat, właściciel jak się postara powinien go odnaleźć :)
                          pozdrówki
                          Aga i Sara :-)
    • cinnoir Znaleźli się właściciele! 27.01.06, 20:47
      Dziękuję bardzo tym, którzy przejęli się losem pieska - na szczęście odnaleźli
      się właściciele , dzięki wydrukowanemu przeze mnie zdjęciu powieszonemu w
      sklepie przy torach w Chotomowie. Piesek juz od wczoraj cieszy się powrotem do
      domu. Dzięki raz jeszcze za wsparcie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka