Dodaj do ulubionych

Pierwsza sesja nowej rady

26.11.10, 22:34
Uprzejmie informuję, że na 1 grudnia na godz. 13.30 zwołana została I sesja Rady Miejskiej w Serocku. Odbędzie się ślubowanie nowych radnych, oraz wybór Przewodniczącego i v-ce.
Sesja odbędzie się w sali konferencyjnej UMiG.
Obserwuj wątek
    • scot.f Re: Pierwsza sesja nowej rady 26.11.10, 22:55
      A to dziękuję za info... jak dam tylko radę to napewno będę.
    • aktywny15 Re: Pierwsza sesja nowej rady 27.11.10, 20:48
      Dziękujemy nowej pani radnej za dotrzymywanie obietnic i komunikowanie się ze swoimi wyborcami
    • justm33 Re: Pierwsza sesja nowej rady 01.12.10, 19:04
      Dzisiaj odbyła się pierwsza sesja. Rozpoczęła ją p. Zawadzka. Zgodnie z założeniami, rozpoczęto od ślubowania nowych radnych. Kolejnym punktem był wybór przewodniczącego. P. Zawadzka zwróciła się z pytaniem do radnych, czy chcą zgłosić kandydatów. O głos poprosili J. Matuszewska i J. Lutomirski. P. Zawadzka udzieliła głosu P. Lutomirskiemu. Zaproponował kandydaturę A. Borkowskiego. Ponieważ, mając na uwadze ilość zdobytych w wyborach głosów, J. Matuszewska również chciała zgłosić tę kandydaturę, nie zabrała głosu. Kolejnym punktem był wybór vice, ale o tym w następnym poście, za 2 godz.
    • yet.i Re: Pierwsza sesja nowej rady 01.12.10, 20:52
      Jestem pozytywnie zaskoczony!
      Nie głosowałem na Panią, bo przeraziła mnie wizja PiS czająca się za Panią,
      ale teraz jestem pod wrażeniem, że wywiązuje się Pani ze swoich obietnic
      (nawet jeśli dotyczą one informowania nas tu na forum).
      Życzę powodzenia i trzymam kciuki smile
      • chce_dobrze Re: Pierwsza sesja nowej rady 01.12.10, 21:59
        równierz się cieszę, że pani zaczyna robić to co obiecała.

Emocje już opadły przedwyborcze i moje przeczucie mówi mi, że raczej nic nie wyjdzie z tego wszystkiego i będzie tak jak było... mam nadzieję, że się mylę.

Pozdrawiam
    • justm33 Re: Pierwsza sesja nowej rady 01.12.10, 23:20
      Przepraszamy, za przerwę w programie... Usterka techniczna. Radny też człowiek, rodzinę ma i wnioski typu: "poczytaj mi mamo", lub " przytul przed snem" mają pierwszorzędny tryb rozpatrywania, bez sprzeciwów.
      Wracając do pierwszej sesji. Pan Borkowski - przewodniczący, dalej poprowadził sesję. Na v-ce zgłoszono 1 kandydata. P. Krzyczkowski zgłosił kandydaturę J. Matuszewskiej. Przewodniczący zapytał, czy są jescze jakieś propozycje, głosów z sali nie było. Wówczas sam zgłosił kandydaturę P. Lutomirskiego. Przed głosowaniem zaznaczył, że w imię demokracji etc. etc. niezależnie od wyniku głosowania będzie prosił radę o podjęcie uchwały o zmianę statutu gminy, aby zamiast 1 było można wybrać 2 v-ce. Wynik głosowania: Lutomirski 8, Matuszewska 7. Na podjęciu uchwały o wyborze v-ce sesję zakończono.
      Jeszcze pamiątkowe zdjęcie i koniec.
      Następna sesja w poniedziałek, w Mikołajki. Pozdrawiam szanownych czytelników. Dobranoc.
      • justm33 Re: Pierwsza sesja nowej rady 01.12.10, 23:33
        I jeszcze oficjalna informacja o I sesji: www.serock.pl/493-49ec6614ceb6d-23952-p_1.htm
        • scot.f Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 00:13
          Jakość zdjęć wskazuje na to że, Gmina powinna albo fotografowi zakupić porządny sprzęt, albo wysłać Go(Ją) na porządny kurs fotografii. No chyba ze ta jakośc i ujęcia wybrane zostały specjalnie ... by ukazać prawdziwe oblicza radnych, bo jak to mówią fotografia prawdę ci powie, i pokarz mi swoje zdjęcie a powiem ci kim jesteś. Ogólnie bardzo słaby poziom tych zdjęć , to żenujące ...sądzę że nie robiono po jednym ujęciu, więc ??? wnioski???
          Natomiast samo sprawozdanie ..dzięki, za tak rzeczowe, bo z oficjalnego to stary zwyczaj przebija... Rada to ...Rada tamto... a kto za kim i jakie miał zdanie?, tego nikt się nie dowie...
          Te tajne głosowanie na kandydatów??? przecież to wybrani radni - czyżby sie wstydzili jawności własnych poglądów?! To paranoja Ustawa co prawda tego wymaga ale to przyczynek do targów, korupcji, itp... ja bym to zmienił, a radni chyba mogą takie zmiany przegłosować? czyż nie... bo po czym poznać jak mój radny mnie reprezentuje, jak nie po tym jak głosuje?... tu już mamy przykład ... w Pani relacji wynik głosowania za V-ce to 8 do 7-miu, a w oficjalnej relacji to bezwzględna większość... tak jak by co najmniej 10 do 5-iu.
          Zupełnie inaczej się odbiera relację , niby o tym samym a jakby zupełnie inaczej... Proponuję by Pani w pierwszym rzędzie stawiała sprawę jawności działań i głosowań Rady. Bez tego to wyborcy jak było przedtem będą zwodzeni i robieni w bambuko... i nie będą wiedzieć jak głosować w przyszłych wyborach i co dany radny dla nich lub przeciw nim zrobił (przegłosował) Pozdrawiam i życzę powodzenia i wytrwałości.
          Ps. A tak po za tym, to czy gmina przygotowana na atak zimy ? A może wiadomo jakie są z tym związane potrzeby... i jakie jest zabezpieczenie gminy na wypadek kataklizmu spowodowanego naturą(aurą zimową czy wiosennymi roztopami)..a co w wypadku uszkodzeń przez mrozy ? tyle w ostatnich duch dniach się wydarzyło, że ciekawy jestem jak nasza gmina i Miasto do tego podchodzą? U nas wszystko jest OK. nie ma zamarzających ? niedogrzanych (bez opału)? itd, itp.? rad bym cokolwiek wiedzieć z tej nawet oficjalnej strony ... a może by Pani zasięgnęła informacji byśmy mieli pogląd i mogli ocenic to czy rzeczywiście wybraliśmy właściwe osoby...
          • justm33 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 00:40
            Fakt, przynajmniej moje zdjęcie, to chyba najpaskudniejsze, jakie w życiu miałam.... Koleżanka-amatorka robiła mi przed wyborami zdjęcia do ulotek i plakatów, może powinna się tym zająć profesjonalnie, bo przy moim zdjęciu zamieszczonym na stronie UMiG - jej zdjęcia, to była fotografia artystyczna ( do obejrzenia na Facebooku, w moim profilu "Justyna Matuszewska"). Pozdrawiam Cię gorąco Violu!
            • justm33 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 00:45
              Co do przygotowań do ataków zimy i innych kataklizmów, nie wiem jeszcze, jak gmina jest na to przygotowana, ale wczoraj o 8 zawoziłam dzieci do szkoły i na najnowszym parkingu " przy rondzie" były odśnieżone 2 miejsca. Niemniej rozejrzę się w temacie i spróbuję się czegoś dowiedzieć.
              • w1-0 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 11:18
                Zdjęcia moglyby byc lepsze, ale szczerze nie widzę tragedii, nikt nie wygląda na nich źle. Nie sądzę też, że Radni sa po to, żeby ładnie wyglądać na zdjęciach...
                Ciekawe, ile negatywnych opinii pojawiłiby się, gdyby na sesji byly robioe zdjęcia super profesjonalnym sprzetem, albo gdyby przyszedł fotograf? Z pewnością ktoś by zauważył pilniejsze wydatki. Ja z pewnością.

A zima to zima, mam nadzieję, że żadna firma, która będzie się zajmowała odśnieżaniem nie zawiedzie, że ludzie będą wywiązywać się z obowiązku odśnieżania własnych podwórek. A przede wszystkim, ze nie będzie zbyt sroga, bo to się wiąże z dużymi kosztami.
                • yet.i Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 15:41
                  Zdecydowanie zgadzam się z w1-0 w kwestii zdjęć!
                  Jeszcze tego by brakowało, żeby zatrudniano profesjonalnego fotografa!
                  Ktoś się chyba czepia jakości zdjęć dla zasady!
                  • johnywalker69 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 16:55
                    Zdjęcia to temat poboczny, więc nie zmieniajcie tematu głównego czyli sesji rady na bzdurki.
                    Zgadzam się natomiast obserwując wyborczą i aktualną działalność w1-0(posty) z opinią o nim/niej wyrażoną przez fredkazpoczty. W pewnej chwili miałem wrażenie,że to sam jaśnienampanujący Przewodniczący.
                    • janosik_2 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 21:03
                      Ciekawy jestem jak długo potrwają te wasze powyborcze przepychanki. Czyżby do poboru pierwszej diety...? A później co... ręce do góry tongue_out. Bycie radnym to nie popijanie kawy. Radzę tym którzy nie widzieli na oczy k.p.a, f.p. oraz nigdy nie mieli styczności z działalnością j.s.t. o wnikliwą lekturę - tak dla zasady żeby nie robić z siebie błazna... (a dlaczego tak a nie inaczej, a po co, a czemu - jak małe dziecko)...
                  • janosik_2 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 20:55
                    Nie ma to jak szukać dziury w całym... Tak dla zasady - No bo jestem w opozycji HAHAha
                • justm33 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 21:04
                  Akurat z brakiem potrzeby zatrudniania profesjonalistów zgadzam się i podpisuję się obiema rękami. Jest to zbyteczne. Pozdrawiam
            • janosik_2 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 20:46
              No... chyba teraz widać dlaczego tak wszyscy pchają się do tej rady. Jak ktoś ma parcie na szkło to.... no chyba rozumiecie. A nie lepiej wziąć udział w TOP MODEL. Zaraz będzie II edycja. Myślę że miałaby Pani szansę. Obiecuję że będę wysyłał smsy. A inni co... Inni to znowi dla K.A.S.Y. Zresztą rozliczymy was za 4 lata, no bo gadać o... to każdy umie...!!! hahaha
              • justm33 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 21:16
                Ha ha, gdybym wiedziała, że to wpisy poboczne o pierdołkach wyzwalają tyle emocji, to zamiast pisać dwa spore posty o sesji zajęłabym się tym kto i w co był ubrany, jak się uśmiechał, albo krzywił. Drobna dygresja do zdjęcia a tyle komentarzy. Chyba zamiast o konkretach zacznę pisać " kolumnę towarzyską". Specjalnie dla janosika_2. Hihihihi.
                • janosik_2 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 21:30
                  To po co Pani pisze o takich pierdołach. Nie lepiej zachować te komentarze dla siebie. Czekamy na waszą aktywność no bo z tego co słyszałem to żadna z podjętych uchwał przez poprzednią radę nie "wyszła" od radnych.
                  • justm33 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 21:44
                    A to akurat prawda i nauczka dla mnie na przyszłość. Vide wpis na końcu. Po prostu dla mnie to też nowość i jeszcze czasem coś podkusi skomentować. Postaram się być bardziej powściągliwą. Pozdrawiam.
                • gildia72 Re: Pierwsza sesja nowej rady 03.12.10, 09:30
                  o widzę, że przy innym wątku już nawet Pani zaczęła nazywając Prezydent Stolicy - bufetową... naprawde nieelegancko... jak będzie Pani miała taką wiedzę, doświadczenie, odpowiedzialność i dokonania, (o wychowaniu już nie wspomnę) jak była Prezes Narodowego Banku Polskiego, przewodnicząca Rady Polityki Pieniężnej, wiceprezes Europejskiego Banku Odbudowy i Rozwoju - to porozmawiamy, a na razie radzę trochę pokory i zajęcie się potrzebami mieszkańców Gminy. Ale cóż wyszło szydło z pisowskiego woreczka złośliwości - DO ROBOTY !!!
                  • aganiok32 Re: Pierwsza sesja nowej rady 03.12.10, 10:12
                    oj oj, zagolopowała się Pani w tych zasługach HG-W wink Prezesem NBP owszem była, ale przewodniczącą RPP niejako przy okazji, bo to były powiązane funkcje.
                    Natomiast w EBOiR pełniła rolę - owszem - wiceprezesa, ale ds. polityki personalnej i administracji - czyli w dużym uproszczeniu była głowną kadrową i dbała, aby w banku nie zabrakło papieru toaletowego wink Jej działania w Warszawie są również mocno kontrowersyjne, wystarczy przypomnieć o 460 mln złotych przekazanych prywatnemu inwestorowi ( ITI) na budowę stadionu Legii.
                    • gildia72 Re: Pierwsza sesja nowej rady 03.12.10, 10:59
                      tak, tak i każdy z nas taką kadrową może być - prawda, tylko nam się nie chce - bo my jesteśmy lepsi i papierem toaletowym zajmować się nie będziemy...
                      • aganiok32 Re: Pierwsza sesja nowej rady 03.12.10, 11:14
                        pewnie, że nie każdy. Co nie zmienia faktu, że przejście z prezesa NBP do administrowania bankiem jest w sumie degradacją.
                        Jak ktoś już wskoczy na świecznik, to innym, może nawet lepszym, jest się trudno przebić.
            • ppelagia Re: Pierwsza sesja nowej rady 03.12.10, 16:33
              kurcze-a ja na Panią głosowałam..

• w1-0 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 11:30
            A co do sprawozdania, to mogłoby być bardziej jasne jesli chodzi o ilość głosów. Ze zwględu na skład rady z pewnością wynik nie zaskakuje. Jednakże z tego co sie orientuję, to bezwzględa ilość głosów jest wymagana w tego typu wyborach, więc mozliwe, że ten zapis pojawil sie ze względu na procedury. Zresztą prawdopodobnie i tak zostanie wybrany drugi vice- bardzo dobra, przyzwoita, sprawiedliwa propozycja ze strony przewodniczacego, jak można przeczytać w sprawozdaniu poparta przez viceprzewodniczacego. Krok w stronę rozsądnego porozumienia.
            • fredekzpoczty Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 11:45
              Polecam Tobie w1-0 uważne wczytanie się w sprawozdania z sesji (gminne,radnej tutaj oraz na iserock.pl forum). Nie jest tak OK. Poza tym glosy w radzie według slow własnych kandydatów powinny rozkładać się odwrotnie, któryś z nowych zmienił opcję wyborczą.A ty mi w1-0 wyglądasz na DYŻURNEGO.
              • w1-0 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 12:07
                może mi w tym momencie byc jedynie przykro, ze ktos mnie błednie osądza. O Panu/Pani tez ktoś może napisac, że wygląda na czyjegoś "dyzurnego". Pragne też zauważyć, że moja wypowiedź nie neguje nowowybranych radnych, nie mam narazie nic przeciwko nim i mam nadzieję, że ich praca pozwoli mi kształtowac pozytywne opinie. Nie piszę, że sprawdozdanie jest całkiem w porzadku, znalazło się też słowo krytyki.
                Poza tym widziałam wyniki wyborów i 7 radnych jest z jednego komitemu, a pozotałych ośmiu jest z różnych komitetów, nie widziałam żadnej oficjalnej, ani też nieoficjalnej informacji, że w jakis sposó oni "zwarli szeregi". Zresztą nawet w obrebie jednej opcji różnice zdań dziwic nie powinny. Dlatego wynik głosowania mnie nie dziwi. Jeśli zostanie wybrany drugi przewodniczacy, wszyscy powinni byc zadowoleni.
              • janosik_2 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 20:52
                A dlaczego wy wszyscy z góry zakładacie że wszyscy nowi radni są w opozycji z władzą. Coś wam się chyba przyśniło... A może podczas kampanii wyborczej "graliście w jednej drużynie" ale w różnych turniejach.. :p
            • janosik_2 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 20:54
              bezwzględna (czytaj. połowa głosów + jeden) = 8 przy 15 radnych. Nie ma w tym nic podejrzanego...
              • scot.f Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 22:28
                Nie wiem jak dla pana(ni). Nikt nie poddał pod wątpliwość arytmetykę...
                Chodziło mi o wydźwięk słowa BEZWZGLĘDNY, połowa + jeden to większość. Słowo bezwzględny niesie podtekst...
                Pozwolę sobie na komentarz odnośnie innych wypowiedzi. Czyżby szanownego pana(nią) raziło w ogóle to ze temat rady wywołuje dyskusję? To jest wyraz naszej aktywności, przedtem jak szanowny sam stwierdził nic nie było .. a jedyne sprawozdania z działalności rady to jak nazwać ulicę, to była kpina z wyborców. Czyżby uważał pan(ni) że, do następnych wyborów nie nalezy nic robić i trzeba siedzieć cicho? a potem się zobaczy. A co w tedy pan(ni) zobaczy i komu wystawi ten rachunek? skad radni maja wiedzieć co tak naprawdę Nas (mieszkańców) nurtuje? Polecam rozwadze bo nick zobowiązuje...chyba że ta cyferka (2) to nie przypadek tylko podszywanie się...Co?-smile)
                • janosik_2 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 23:28
                  No witam. Odezwał się kolega fotograf smile. Pewnie że należy robić i właśnie... czekamy na aktywność naszej nowej rady... Bo krytykować innych to żaden problem... Nie bronię nikogo. Też cieszę się że częsć "starej gwardii odeszła na emeryturę"...
                • janosik_2 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 23:44
                  Co do mojego nicku to nie dajcie się zwieść. Bronił będę wszystkich biednych. I nie chodzi tu o biedę materialną - po prostu niektórzy naprawdę nie zasługują na zbyt ostrą krytykę... Będąc w przeszłości pracownikiem samorządowym, co prawda w innym urzędzie, mam troszkę świadomości jak działa ta "maszyna" potocznie zwana samorządem. Nie wszystko jest takie łatwe i piękne jak nam się wydaje. :_).
                  Nazwy ulicy fajna rzecz. A jakich uchwał wy się spodziewacie. To nie sejmik wojewódzki czy sejm że decyduje się o losach ludzi.
    • fredekzpoczty Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 18:28
      Cieszy mnie niezmiernie to,że administrator strony urzędu poprawił sprawozdanie z sesji. dobrze to świadczy..........???
      • marynianka Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 20:12
        Dla mnie brakuje podpisów pod zdjęciami, nie każdy zna ich osobiście, czy z widzenia.
    • justm33 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 21:40
      Na koniec, już tak poważnie - zdjęcia są ok, Pani fotograf sprawiła się. Ja od dziś piszę tylko o sesjach. Nie komentuję, bo z żartu urasta problem. Z szacunku dla poważnych osób, które to czytają wolałbym tego uniknąć. Kolejna sesja w poniedziałek. Zapraszam chętnych, a tych którzy nie bedą mogli być, do lektury, być może, jeśli fizycznie dam radę, już w poniedziałek wieczorem. Pozdrawiam. Dobranoc.
      • janosik_2 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 23:35
        Skoro radni są na tym forum i są otwarci na problemu mieszkańców to czekamy na wasze pomysły... Ze swojej strony postaram się na bieżąco je weryfikować - czytaj: oceniać ich realność wcielenia w życie no bo raczej nikt mi nie wmówi że za 4 lata do serocka będzie dojeżdzała kolej :_) POZDRAWIAM WSZYSTKICH a szczególnie radnych. Przepraszam jeśli byłem lub będę w niektórych wpisach zbyt ostry... ludzka słabość.
        • chce_dobrze Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 23:37
          piszesz, że radni "są otwarci na problemu mieszkańców" to weź podaj problem i czekaj na odzew a nie oczekuj ich pomysłów jak nie podasz swojego
          • janosik_2 Re: Pierwsza sesja nowej rady 02.12.10, 23:52
            A niby dlaczego mam nie oczekiwać od nich pomysłów. W trakcie kampanii prześcigali się z pomysłami i obietnicami więc teraz mają pole do popisu. O... każdy by tak chciał żeby ktoś podał mu na tacy jakiś pomysł a on później zbierze za to laury...
            No ale jeśli chcecie to proszę. Na pewno każdy z was był na Mazurach lub nad morzem. W okolicach jezior czy wody w sezonie tętni życie towarzyskie. Kilkanaście knajp, restauracji - jest gdzie zjeść, wypić p.i.w.o. - moje pytanie: Czemu w Serocku tak nie ma? Może nowa rada coś temu zaradzi?
            • scot.f Re: Pierwsza sesja nowej rady 03.12.10, 01:12
              Populizm kolego, populizm. Widać troszkę zostało po tamtym samorządzie-smile
              Ale do rzeczy ...bo Serock to nie morze i nie mazury... proste ale dla uspokojenia poczytaj inne tematy i wpisy , zobacz trwa dyskusja, a wiec jednak coś w temacie sie dzieje... obwodnica dobiega końca i te tematy siłą rzeczy wyjdą na wierzch. I o to chodzi by przypadkiem społeczność nie została postawiona przed faktem dokonanym... za który będziemy winić radnych, ale przede wszystkim samych siebie za brak inicjatywy i lenistwo.
              Jest tym razem szansa, wiec należy ją wykorzystać i nie dopuścić do tego by aktywność opinii spadła. To przede wszystkim. Mam nadzieje że ten temat jakże istotny choć picie P.I.W.A. nie uważam za szczególna rozrywkę, zostanie poruszony i objęty w ramach wspomagania inicjatyw i przedsiębiorczości... bo w tym zakresie to Nasza Gmina leży... a jest nad czym pracować i są możliwości, wg mnie. Pozdrowienia od uciśnionych -smile
    • co_wy Re: Pierwsza sesja nowej rady 03.12.10, 10:05
      Informuje nas no ni co z tego , sami możemy się dowiedzieć, sesje dla wszystkich są otwarte i kto ma ochote może się na niej pojawić!!!
      Stary radni , tych już znamy ale nowi to są dopiero .... Np. taka Pani Gryc by się fryzjerstwem zajęła nie do rady się wepchneła, wygrała i co z tego tylko jak wygrała o tym wszyscy mówią, Pan Kopka dowoził wszystkich aby wygrać, itd..... Ludzie przejrzyjcie na oczy wszystkiego nie da się od tak zrobić, radni to są pionki władza to kto inni jakbyście nie wiedzieli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Niektórzy ci co zostali radnymi myślą że Amerykę odkryją poraz drugi, że będą zarabić kupe kasy, a patrzcie na to że oni tylko idą dla kasy która jest jaka jest 1200 drogą wkońcu nie chodzi!!!!!!!!!! Ludziska Ci nowi radni nic nie wiedza na tematy które piszą i które tu można załatwić!!!ZWszyscy coś chcą zrobić tylko albo to co piszą jest w trakcie załatwiania albo nie da się załatwić!!!!!!!!!
      • mackowy1 Re: Pierwsza sesja nowej rady 03.12.10, 10:54
        Miałem napisac wczoraj, ale dobrze, że się powstrzymałem, bo niektórym by sie oberwało. Co do zdjęć po pierwsze - trochę się na tym znam, więc osmielam się zabrac głos - technicznie nie sa one złe, natomiast bywając kilka razy nie tylko na sesjach, ale na róznego rodzaju przedsięwzieciach gminnych widziałem, że urzedowi brakuje sprzetu. Brak lampy przy tak kiepskim oświetleniu jakie jest na sali, gdzie odbywają się sesje niestety powoduje takie, a nie inne efekty. Zapisałem fotki na dysku, sprawdziłem, że były robione aparatem SONY, który niestety pomimo dobrej reklamy robi kiepskie zdjęcia, czesto się przycina i fotki jakościowo odbiegają od zdjeć robionych lustrzankami (swoją drogą dziwne, dam sobie rękę odciąć, że kiedyś zdjecia były robione Canonem, czemu zmienili na gorszy model??).
        Ale też zdjecia w urzedzie nie musza być profesjonalne, bo celem jest dokumentacja i przekazywanie informacji, a nie wykonywanie sesji fotograficznej (fotografom to się płaci grube pieniądze za tego typu usługi, a lepiej te kasę spozytkowac na coś innego).

Po drugie wydaje mi się, że Pani Justyna, pomimo wielkiej sympatii, niedługo wpadnie w dołek, bo zaczna je pod Pania kopac - gwarantuję. Gdzie? Ano, jesli będzie Pani za mocno związana z jakimkolwiek forum, to własnie na forum przede wszystkim. Bo radny, ale nie tylko radny, bo i urzędnik i policjant i lekarz, itd. sa od tego, żeby wysłuchiwać i pomagac, ale ludzi, którzy mają odwagę stanąć przed nimi ze swoimi problemami, pomysłami, krytykami - twarza w twarz. Na forum można sobie pozwolić na wiele, jest się o wiele bardziej odwaznym i 'mądrym' niż w rzeczywistości. Więc niedługo zaczną Pania rozliczać z niespełnionych obietnic, bo szybko przekona się Pani, że spełnić ich najprościej nie sposób. Każdy z nas bedzie miał tu jakiś problem, a że Pani jest nasza przedstawicielką, to będziemy z nim biec do Pani, żeby Pani załatwiła to w gminie. A jesli sie nie uda - buch minus. A nie uda się wiele, bo rada tak naprawde ma w gminie mało do powiedzenia. Najpierw jest burmistrz, sa urzędnicy, do których chodzi się po to, aby załatwiac sprawy (a nie pisac na forum), a dopiero potem radni.

A Pani, Pani Justynko, jest za dobra na tego typu starcia - z forumowiczami, którzy pod pseudonimami moga zbesztać każdego, a widząc Panią w kościele chociażby, czy w przedszkolu będa się 'życzliwie' uśmiechać.

Ha! ale się zaraz głosy odezwą. Gwoli wyjasnienia nie jestem niczyim dyżurnym,nie pracuję w urzędzie serockim, nie jestem radnym, rzadko wypowiadam swoje zdanie, bo nie lubię cwaniactwa na forach, ale kiedy mnie coś wkurzy mocno, to nie mam sumienia milczeć.

pozdrawiam.
        • justm33 Re: Pierwsza sesja nowej rady 03.12.10, 11:18
          To co, mam się bać kilku anonimowych osób, które w złej wierze kopną mnie anonimowo w tyłek? Nie, jeżeli uda się dzięki temu załatwić choć jedną małą sprawę, to warto. Ja już trochę w życiu widziałam, na 100 kopów 1 uśmiech. Ale za ten 1 usmiech ( np. wpis powyżej ) warto. Bo wtedy się chce. Jedyne co do tej pory obiecałam i mogłam w ciągu tygodnia bycia radną zrealizować, to kontakt z mieszkańcami i tego dotrzymuję. Na pewno zadbam również o wyzanczenie dyżurów, zobaczymy, ile będzie osób, które przyjdą i będę chciały rozmawiać na konkretne tematy. Pozdrawiam.
          • mackowy1 Re: Pierwsza sesja nowej rady 03.12.10, 11:57
            Własnie, jesli uda się Pani wywalczyć te dyżury, to bedzie super.

my dziś za bardzo ograniczamy sie do świata wirtualnego, tworząc i wirtualny obraz siebie i robiąc z siebie swego rodzaju ludzi ograniczonych niestety. A czy tak trudno wyjść z domu, do człowieka, pogadać?

powodzenia P. Justyno
            • mackowy1 Re: Pierwsza sesja nowej rady 03.12.10, 12:55
              p.s. o kompetencjach rady:

www.mswia.gov.pl/portal/pl/53/1660/
              Ustawa z dnia 8 marca 1990r. o samorządzie gminnym, Art.18.
              • co_wy Re: Pierwsza sesja nowej rady 03.12.10, 15:46
                Mówicie tyle i w ogóle a dlaczego w takim razie nie widać tego w zmianach w których i Wy możecie działać, było trzeba mówić o tym wszystkim przed wyborami i wybrać tych odpowiednich ludzi na tych stanowiskach a nie teraz narzekacie na nich, mieliście prawo wyboru i to tak niedawno. Tylu radnych mówiła że idzie tylko dla kasy a Wy i tak ich wybraliście. Porażka w Serocku, porażka w Jadwisinie (wybrany radny który nie mieszka tam- śmiech na sali),w Wierzbicy ( niby pożadna osoba a tak się zachowywała i nawet w Serocku wiedzą że poszła dla kasy i przeszła w sposób porażkowy) - długo nie nabędą i sami się zorientują że są na niewłaściwym miejscu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • fredekzpoczty Re: Pierwsza sesja nowej rady 03.12.10, 19:02
                  a co_wy to nie przypadkiem przegrany w tych wyborach(hihihi),z tonu tak wnioskuję ciekaw tylko jestem czy stary radny czy nowy kandydat.no tak wybory za pasem a mnie właściwego człowieka nie ma przy kasie.....(uuuaaaaaa)
                  • si.gma Re: Pierwsza sesja nowej rady 03.12.10, 23:47
                    (hihihi)...jakie wybory za pasem?. Już dawno po wyborach. Złośliwość cię zjada. Ty nie z tej planety jesteś (uuuaaaaaa). !!! KAŻDEMU UBLIŻASZ JAK ZAUWAŻYŁAM Z TAKIMI PROBLEMAMI TO NIE NA TO FORUM.
                    • co_wy Re: Pierwsza sesja nowej rady 04.12.10, 15:28
                      czytam te Wasze wypowiedzi i zastanawiam się czym tak naprawdę się kierujecie. Z radnostwem nie mam nic wspólnego i nigdy nie miało to miejsca w moim życiu, tak w kwestii wyjaśnienia! Poprostu jestem za osobami które stają twardo na ziemi, które tak naprawdę wiem że żyją na tym świecie i realnie podchodzą do całych tych sytuacji. Bo chyba jest to oczywista oczywistość że będą mieszkancem tutaj wiem co się dzieje, wsie mnie nie interesują tak apropo tylko w mieście dużo się o tym mówi, i podzielone zostało z Wami, a Wy się dopatrujecie nie wiadomo czego, ja po prostu myśle realnie i wiem że te wszystkie obietnice to raczej tylko obietnice!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka