Dodaj do ulubionych

białe ulice

26.01.06, 08:20
wydaje mi sie, ze powinny byc czarne. Dlaczego nie są? Moze jest ktos, kto mi
wyjaśni dlaczego nic w tej sprawie sie dotąd nie wydarzyło? Oszczędzamy, czy
czekamy aż śnieg na drogach sam sie roztopi i zamieni w powodz błota?
Obserwuj wątek
    • polokokt Re: białe ulice 26.01.06, 08:26
      na www.legionowo.pl jest odpowiedz prezydenta na identyczne pytanie. Jak z niej
      wynika, srodki chemiczne nie dzialaja (nie rozpuszczaja) sniegu gdy temperatura
      jest nizsza niz -7. Dlatego na razie mozna bylo przejechac tylko plugiem, co
      nie daje 100% odsloniecia asfaltu a na dalsze dzialania trzeba poczekac gdy
      temperatura delikatnie sie podniesie.
      Pozdrawiam
      • aleksa14 Re: białe ulice 26.01.06, 09:42
        Z tego co zaobserwowałam, to pługi w Legionowie pojawiły się dopiero rano, a
        może nawet później. Wówczas, gdy kierowcy rozjeździli śnieg. Odśnieżanie
        powinno mieć miejsce "na bieżąco", gdy pada, aby nie dopuścić do takiego
        zaśnieżenia jakie nastąpiło w Legionowie.Zresztą nie po raz pierwszy bo już tej
        zimy mieliśmy podobną sytuację.A wniosków nie wyciągnięto żadnych!
    • polokokt Re: białe ulice 26.01.06, 15:45
      widzialem ze jak bylo dzisiaj slonce to solarki jezdzily i sypaly, faktycznie
      przez chwile zaczelo sie topic, ale teraz jak slonce zaszlo niestety scielo sie
      na nowo...
      Pozdrawiam
      • polokokt Re: białe ulice 26.01.06, 21:51
        a ja powiem szczerze ze jak dla mnie lipa totalna, to co w dzien sie
        rozpuscilo, to teraz juz jest dawno zamarzniete i mamy cos w rodzaju lodowiska
        posypanego sniegiem. Oczywiscie nie wszedzieale na tych ulicach co w dzien
        rozmarzly do asfaltu.
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka