aaania5 26.01.06, 08:20 wydaje mi sie, ze powinny byc czarne. Dlaczego nie są? Moze jest ktos, kto mi wyjaśni dlaczego nic w tej sprawie sie dotąd nie wydarzyło? Oszczędzamy, czy czekamy aż śnieg na drogach sam sie roztopi i zamieni w powodz błota? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polokokt Re: białe ulice 26.01.06, 08:26 na www.legionowo.pl jest odpowiedz prezydenta na identyczne pytanie. Jak z niej wynika, srodki chemiczne nie dzialaja (nie rozpuszczaja) sniegu gdy temperatura jest nizsza niz -7. Dlatego na razie mozna bylo przejechac tylko plugiem, co nie daje 100% odsloniecia asfaltu a na dalsze dzialania trzeba poczekac gdy temperatura delikatnie sie podniesie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aleksa14 Re: białe ulice 26.01.06, 09:42 Z tego co zaobserwowałam, to pługi w Legionowie pojawiły się dopiero rano, a może nawet później. Wówczas, gdy kierowcy rozjeździli śnieg. Odśnieżanie powinno mieć miejsce "na bieżąco", gdy pada, aby nie dopuścić do takiego zaśnieżenia jakie nastąpiło w Legionowie.Zresztą nie po raz pierwszy bo już tej zimy mieliśmy podobną sytuację.A wniosków nie wyciągnięto żadnych! Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: białe ulice 26.01.06, 15:45 widzialem ze jak bylo dzisiaj slonce to solarki jezdzily i sypaly, faktycznie przez chwile zaczelo sie topic, ale teraz jak slonce zaszlo niestety scielo sie na nowo... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: białe ulice 26.01.06, 21:51 a ja powiem szczerze ze jak dla mnie lipa totalna, to co w dzien sie rozpuscilo, to teraz juz jest dawno zamarzniete i mamy cos w rodzaju lodowiska posypanego sniegiem. Oczywiscie nie wszedzieale na tych ulicach co w dzien rozmarzly do asfaltu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś