Dodaj do ulubionych

Rahabilitacja

24.03.06, 08:26
witam,

musze rehabilitowac kolano i poszukuje miejsca, w ktorym moge to zrobic.
Okazalo sie, ze w tzw. duzej/starej przychodni nie moge, poniewaz (i tu
paradoks) mam skierowanie ze szpitala wojewodzkiego w Otowcku.
Nie wiem o co w tym wszystkim chodzi, ale "uwielbiam" procedury naszej sluzby
zdrowia.

Agnieszka
Obserwuj wątek
    • ankaw20 Re: Rahabilitacja 24.03.06, 11:02
      Z rehabilitacją w naszym mieście jest tragicznie. Spróbuj może zapisac się do
      lekarza rehabilitacji w Przychodni nr 1 (skierowanie od lekarza rodzinnego) a
      on powinien wydać Ci skierowanie na potrzebne zabiegi. Nie wiem jak to teraz
      jest z zapisami - ja miałam trochę szczęścia we wrześniu zeszłego roku. Zapisy
      miały być dopiero od stycznia, ale udało się załatwić nowe limity i udało mi
      się przejść cykl rehabilitacji na przełomie września i października. Inne
      wyjście to rehabilitacja płatna (nie wiem jakie konkretnie masz zabiegi) -
      bardzo sobie chwaliłam rehabilitację w El-medzie na Krasińskiego (udało mi się
      dostać 20% rabatu). Życzę powodzenia.
      • agniecha_zal Re: Rahabilitacja 24.03.06, 11:57
        Oj dziekuje - powodzenie na pewno sie przyda.
        W Przychodni nr1 odpada - terminy sa koszmarne.
        Poza tym, okazuje sie, ze do lekarza, ktory zapisuje na zabiegi tez trzeba
        cierpliwie poczekac - paranoja.
        W ktorym miejscu na Krasinskiego jest El-med?
        Niby mieszkam niedaleko (w okolicach "siódemki"), ale nie jestem w stanie sobie
        go skojarzyc.
        Z zabiegow ja mam laser i jono-cos tam. To raczej nie powinno byc koszmarnie drogie.
        • polokokt Re: Rahabilitacja 24.03.06, 12:25
          EL-MED przy Krasinskiego miesci sie w tym dwupietrowym budynku, dokladnie na
          przeciwko wjazdu w ta uliczke jednokierunkowa przy dawnej SP6 (a obecnie Zespol
          Szkol nr 2 chyba). W tym samym budynku na parterze jest nauka jazdy (LOK) a na
          I pietrze jest wlasnie EL-MED. a z prawej strony bydynku jest taki spory
          parking strzezony.
          Pozdrawiam
          • agniecha_zal Re: Rahabilitacja 24.03.06, 12:56
            to mam bardzo blisko
            dziekuje :)

• ankaw20 Re: Rahabilitacja 25.03.06, 10:45
              Zabiegi laserem na pewno robią - taki akurat miałam, tylko na kręgi szyjne. Co
              do tego drugiego nie jestem pewna (podaję tel - zadzwoń i dopytaj 0-22 784 93
              36 ). Reahabilitacją zajmuje się Pani Zosia - fantastyczna osoba, pracuje też w
              Przychodni nr 1. MOja rada - weź serię zabiegów w El-Medzie, ale zapisz się też
              do lekarza rehabilitacji. U mnie potrzebna było powtórzenie serii. W Przychodni
              nr 1 są dzikie tłumy, ale zawsze to zabiegi na fundusz zdrowia (płacę składki,
              więc chciałabym skorzystać nie tylko z płatnej rehabilitacji), warto zapisac
              się za wczasu, z wizyty zawsze możesz zrezygnować.
              • fenna Re: Rahabilitacja 27.03.06, 11:57
                W El-medzie niestety w oststnim miesiącu zmieniło się trochę na niekorzyść.
                Wcześniej na zabiegi nie trzeba było długo czekać a teraz zrobiło się jak w
                starej przychodni bo okazło się, że robią ponad norme i pod koniec roku może
                zabraknąć kasy :( Polecam zapisanie się również do przychodni na Białołęce.
                Najlepiej weź od lekarza rodzinnego od razu 3 skierowania :) W tedy na jedno
                można iść do starej przychodni, na drugie do el-medu a na trzzcie na białołękę.
                • ankaw20 Re: Rahabilitacja 27.03.06, 12:07
                  Ja w El-Medzie za rehabilitację płaciłam, nie wiedziałam nawet, że można tam
                  wziąć zabiegi na fundusz Zdrowia. I było to w sierpniu 2005. Tłumów nie było a
                  Pani Zosia, ze względu na godziny mojej pracy (niestety mogłam przyjśc do El-
                  medu dopiero na 19.00) zostawałą troche dłużej, zwykle byłam ostatnim
                  wychodzącym pacjentem. A na białołęce przyjmą skierowanie od legionowskiego
                  lekarza rodzinnego?
                  • fenna Re: Rahabilitacja 28.03.06, 13:38
                    Tak, przyjmą. Tylko, że musisz je tam zostawić. I jest ważne przez rok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka