optymistka123 05.10.06, 06:07 Czy to dobry wybór?? Prosze o opinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aretah Re: Internet z kablówki 05.10.06, 06:54 Ja nie narzekam. Mam juz prawie dwa lata. Konkurencja sprawia, ze ciągle go przyspieszają. Dla mnie oki. Odpowiedz Link Zgłoś
ralph123 Re: Internet z kablówki 05.10.06, 08:18 Przyspieszają, ale nie podnoszą opłat, warto dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
mkniuniek Re: Internet z kablówki 05.10.06, 11:13 Ja też posiadam internet z kablówki od około roku. W ciągu tego czasu tylko raz miałem problem, który został rozwiązany od ręki. Zadzwoniłem do serwisanta i za chwile działał jak należy. Obecnie łącze ma 512Kb rzeczywista prędkość około 60 Kb. Jestem zadowolony w 100%. Polecam jeśli ktoś się wacha Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
radi242 Re: Internet z kablówki 05.10.06, 11:38 > Obecnie łącze ma 512Kb rzeczywista prędkość około 60 Kb. nie pomylily Ci sie jednostki? jesli podajesz to co pokazuje np. IE czy Firefox przy sciaganiu, to sa KB/s, kilobajty na sekunde (podziel predkosc lacza przez 8). i jesli jest to okolo 60KB to znaczy ze mozesz wykorzystac pelna przeplywnosc lacza. Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Internet z kablówki 05.10.06, 11:42 to musi byc blisko bramki kablowki, ostatnio dwie osoby z okolic sowinskiego przeszly do nas bo nerwow nie chcieli juz tracic :) Odpowiedz Link Zgłoś
mkniuniek Re: Internet z kablówki 07.10.06, 19:38 Tak tak chodziło mi o KB/s, tak podaje Firefox i testery szybkości łączy na stronach internetowych Odpowiedz Link Zgłoś
optymistka123 Re: Internet z kablówki 15.10.06, 10:26 Może mógłby mi Ktoś napisać jakie modemy daje kablówka, słyszałam ze USB oraz etharnet? Mam w domu dwa komputery połączone routerem i chciałabym pod ten router podpiąć modem kablówki. Może Ktoś wie czy to możliwe? Te same pytania zadałam w kablówce ale nie otrzymałam odpowiedzi, zaproponowano mi tylko założenie drugiego gniazda za sto pare złotych. Z góry dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
aabbcc15 Re: Internet z kablówki 19.10.06, 13:29 a co z Netmaniak'iem? Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Internet z kablówki 19.10.06, 21:01 no coz jestem konkurencja dla Netmaniaka a aktualnie po przefarbowaniu Hobby i moge byc stronniczy ale slyszalem niedawno ciekawą odpowiedz na pytanie jak im dziala lacze? odp: Jak jest internet to dziala rewelacyjnie ... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
diskojsky Re: Internet z kablówki 20.10.06, 16:54 no co do netmaniaka, to nie slyszalem wlasnie zbyt dobrych opinii. Dlatego sie na nich nie zdecydowalem, mam obecnie z gvt i nie narzekam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misio_patysio Re: Internet z kablówki 27.10.06, 10:28 netmaniak czyli hobby... zapomnij o tym, gorszego badziewia dawno nie widziałem, a niestety jestem ich klientem ostatnio do nich dzwonie bo mi strasznie wolno internet działał, facet poklikał, popatrzył, posprawdzal i stwierdził że nie opłaciłem ostatniej faktury. Się tylko spytałem czemu mi monit nie wzskakuje tak jak to zawsze bywa i myśle sobie oki, jest wtorek rano, w niedziele przez internet przelałem pieniądze więc może jeszcze nie zaksięgowali (do poniedziałku miałem termin). w środę wysłałem im już potwierdzenie przelewu, bo nie mogli znaleźć mojej wpłaty, więc mają chyba niepełnosprytną księgową której się nie chce sprawdzać. to było w zeszłym tygodniu. wczoraj dzwonie do nich bo mi padł internet. okazało się że im dwa przekaźniki spółdzielnia kazała ściągnąć z bloków i gdybym nie zadzwonił i się nie spytał to przez długi czas jeszcze nie miał bym netu, a to chyba w ich gestii leży poinformowanie klientów. Ich serwisan pan Sławek, człowiek który lubi debatować i się spierać. najlepsy jego dowcip, kiedyś kumpel zadzwonił do nich w zime że mu transfer spadł, a dobrze widział że to wina netmaniaka, bo znowu im coś padło, to Pan Sławek kazał mu popukać w antenkę bo może coś przymarzło. Odpowiedz Link Zgłoś
pabelek_lwo Re: Internet z kablówki 21.10.06, 20:21 skoro juz jest wątek o internecie i firmach go udostepniających to mam prośbe o opinię bo dziś znalazłem na Piaskach ulotkę firmy Forweb, Internet 1024 kbps za 25 zł brutto ??? do tego jakiś VOIP i program antywirusowy za darmo ??? czy ktoś wie co to za firma i o co chodzi z ta ceną 25zł za tak szybkie łacze? Odpowiedz Link Zgłoś
unoman Re: Internet z kablówki 21.10.06, 22:46 Ja też znalazłem "forweb" w internecie, to jakiś internet satelitarny. Czasami korzystam z GO!internet, to też tzw. satelitarny internet. W jedną stronę dane idą talerzem do satelity a w drugą modem gprs Orange. O ile satelita jest ok, to przesyłanie danych gprs jest do ... Częsta utrata łacza itp. Porażka. Co do "forweb" to na stronie internetowej jest telefon do infolinii. Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Internet z kablówki 22.10.06, 10:41 o widzę,że zostałem wywołany do tablicy :) postaram się odpowiedzieć na pytanie dotyczące Forwebu w miarę możliwości nie łamiąc regulaminu forum, bo tak się składa że jestem przedstawicielem tej firmy w Legionowie i prywatnie moderatorem tego forum. Firma Forweb nie świadczy dostępu satelitarnego do Internetu, tak jak inne firmy (Connect, Netmaniak-Hobby, Point) świadczymy usługi drogą radiową (wifi) oraz kablową (światłowód, ethernet). Ulotki roznoszone w dniu wczorajszym na osiedlu Piaski są kolejnym etapem informowania klientów o tym, że rozpoczynamy świadczenie usługi na tym osiedlu. Wcześniej zostały dostarczone pisma do zarządów wspólnot z informacjami, że mamy podpisana umowę na dzierżawę studzienek telekomunikacyjnych na całym osiedlu i rozpoczynamy kładzenie światłowodów. Promocja 1024Mbps za 25zł jest naszą odpowiedzią na konkurencyjne oferty zarówno innych lokalnych providerów jak i TPSA. Internet: Za dowolnie wybrany abonament dostępny na naszej stronie przy umowie na 36 miesięcy zapłacicie Państwo tylko 25zł/mies brutto, następne 24 miesiące normalna cennikowa stawka. W przypadku umowy na 24 miesiące opłata w pierwszym roku to 45zł/mies brutto, następny rok w/g stawek z cennika. Telefonia VOIP: Płacisz tylko za tyle ile wydzwonisz, nie ma obowiązku wybrania abonamentu. Nie musisz mieć komputera, są dostępne aparaty telefoniczne VOIP. Opłaty : - w sieci 4web (Łódź, Legionowo, Wieliszew, Jabłonna) - bezpłatnie - lokalne - od 5gr/min - międzymiastowe - od 6gr/min - zagraniczne - od 15gr/min Do abonentów TPSA: W związku ze zmianą regulaminu PSTN (linia telefoniczna) oraz usługi Neostrada, każdy ma prawo nie podpisać nowego regulaminu co spowoduje zerwanie umowy z winy TPSA dzięki temu można bez płacenia kary zrezygnować z ich usług. Tu także nasza ciekawa oferta :) żeby nie przesadzać z reklamą adres naszej strony osoby zainteresowane znajdą w linku: www.technologie-satelitarne.pl/Legionowo/Legionowski/internet.html tak samo jak adresy innych lokalnych providerów. Po więcej informacji zapraszam na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
misio_patysio Re: Internet z kablówki 27.10.06, 10:07 napewno lepszy niż jeden z naszych radiowych operatorów netmaniak/hobby. z nimi są same problemy, czekam do końca umowy i uciekam od nich, najwyzej że wreszcie zdrowo dadzą ciała i będe mógł rozwiązać umowę przed czasem. Odpowiedz Link Zgłoś