Dodaj do ulubionych

Internet z kablówki

05.10.06, 06:07
Czy to dobry wybór?? Prosze o opinie. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aretah Re: Internet z kablówki 05.10.06, 06:54
      Ja nie narzekam. Mam juz prawie dwa lata. Konkurencja sprawia, ze ciągle go
      przyspieszają. Dla mnie oki.
      • ralph123 Re: Internet z kablówki 05.10.06, 08:18
        Przyspieszają, ale nie podnoszą opłat, warto dodać.
        • mkniuniek Re: Internet z kablówki 05.10.06, 11:13
          Ja też posiadam internet z kablówki od około roku.
          W ciągu tego czasu tylko raz miałem problem, który został rozwiązany od ręki.
          Zadzwoniłem do serwisanta i za chwile działał jak należy.
          Obecnie łącze ma 512Kb rzeczywista prędkość około 60 Kb.
          Jestem zadowolony w 100%. Polecam jeśli ktoś się wacha
          Pozdrawiam Mariusz
          • radi242 Re: Internet z kablówki 05.10.06, 11:38
            > Obecnie łącze ma 512Kb rzeczywista prędkość około 60 Kb.

nie pomylily Ci sie jednostki? jesli podajesz to co pokazuje np. IE czy Firefox
            przy sciaganiu, to sa KB/s, kilobajty na sekunde (podziel predkosc lacza przez
            8). i jesli jest to okolo 60KB to znaczy ze mozesz wykorzystac pelna
            przeplywnosc lacza.

• e-legionowo Re: Internet z kablówki 05.10.06, 11:42
              to musi byc blisko bramki kablowki, ostatnio dwie osoby z okolic sowinskiego
              przeszly do nas bo nerwow nie chcieli juz tracic :)
            • mkniuniek Re: Internet z kablówki 07.10.06, 19:38
              Tak tak chodziło mi o KB/s, tak podaje Firefox i testery szybkości łączy na
              stronach internetowych
              • optymistka123 Re: Internet z kablówki 15.10.06, 10:26
                Może mógłby mi Ktoś napisać jakie modemy daje kablówka, słyszałam ze USB oraz
                etharnet? Mam w domu dwa komputery połączone routerem i chciałabym pod ten
                router podpiąć modem kablówki. Może Ktoś wie czy to możliwe? Te same pytania
                zadałam w kablówce ale nie otrzymałam odpowiedzi, zaproponowano mi tylko
                założenie drugiego gniazda za sto pare złotych. Z góry dziekuje za odpowiedz.
                • aabbcc15 Re: Internet z kablówki 19.10.06, 13:29
                  a co z Netmaniak'iem? Proszę o opinie.
                  • e-legionowo Re: Internet z kablówki 19.10.06, 21:01
                    no coz jestem konkurencja dla Netmaniaka a aktualnie po przefarbowaniu Hobby i
                    moge byc stronniczy ale slyszalem niedawno ciekawą odpowiedz na pytanie jak im
                    dziala lacze?
                    odp: Jak jest internet to dziala rewelacyjnie ... :))

• diskojsky Re: Internet z kablówki 20.10.06, 16:54
                    no co do netmaniaka, to nie slyszalem wlasnie zbyt dobrych opinii. Dlatego sie
                    na nich nie zdecydowalem, mam obecnie z gvt i nie narzekam.

Pozdrawiam
                  • misio_patysio Re: Internet z kablówki 27.10.06, 10:28
                    netmaniak czyli hobby...
                    zapomnij o tym, gorszego badziewia dawno nie widziałem, a niestety jestem ich
                    klientem
                    ostatnio do nich dzwonie bo mi strasznie wolno internet działał, facet poklikał,
                    popatrzył, posprawdzal i stwierdził że nie opłaciłem ostatniej faktury. Się
                    tylko spytałem czemu mi monit nie wzskakuje tak jak to zawsze bywa i myśle sobie
                    oki, jest wtorek rano, w niedziele przez internet przelałem pieniądze więc może
                    jeszcze nie zaksięgowali (do poniedziałku miałem termin). w środę wysłałem im
                    już potwierdzenie przelewu, bo nie mogli znaleźć mojej wpłaty, więc mają chyba
                    niepełnosprytną księgową której się nie chce sprawdzać. to było w zeszłym
                    tygodniu. wczoraj dzwonie do nich bo mi padł internet. okazało się że im dwa
                    przekaźniki spółdzielnia kazała ściągnąć z bloków i gdybym nie zadzwonił i się
                    nie spytał to przez długi czas jeszcze nie miał bym netu, a to chyba w ich
                    gestii leży poinformowanie klientów.
                    Ich serwisan pan Sławek, człowiek który lubi debatować i się spierać. najlepsy
                    jego dowcip, kiedyś kumpel zadzwonił do nich w zime że mu transfer spadł, a
                    dobrze widział że to wina netmaniaka, bo znowu im coś padło, to Pan Sławek kazał
                    mu popukać w antenkę bo może coś przymarzło.
    • pabelek_lwo Re: Internet z kablówki 21.10.06, 20:21
      skoro juz jest wątek o internecie i firmach go udostepniających to mam prośbe o
      opinię bo dziś znalazłem na Piaskach ulotkę firmy Forweb, Internet 1024 kbps za
      25 zł brutto ???
      do tego jakiś VOIP i program antywirusowy za darmo ???

czy ktoś wie co to za firma i o co chodzi z ta ceną 25zł za tak szybkie łacze?
      • unoman Re: Internet z kablówki 21.10.06, 22:46
        Ja też znalazłem "forweb" w internecie, to jakiś internet satelitarny. Czasami
        korzystam z GO!internet, to też tzw. satelitarny internet. W jedną stronę dane
        idą talerzem do satelity a w drugą modem gprs Orange. O ile satelita jest ok,
        to przesyłanie danych gprs jest do ... Częsta utrata łacza itp. Porażka. Co do
        "forweb" to na stronie internetowej jest telefon do infolinii.
      • e-legionowo Re: Internet z kablówki 22.10.06, 10:41
        o widzę,że zostałem wywołany do tablicy :)
        postaram się odpowiedzieć na pytanie dotyczące Forwebu w miarę możliwości nie
        łamiąc regulaminu forum, bo tak się składa że jestem przedstawicielem tej firmy
        w Legionowie i prywatnie moderatorem tego forum.

Firma Forweb nie świadczy dostępu satelitarnego do Internetu, tak jak inne firmy
        (Connect, Netmaniak-Hobby, Point) świadczymy usługi drogą radiową (wifi) oraz
        kablową (światłowód, ethernet).
        Ulotki roznoszone w dniu wczorajszym na osiedlu Piaski są kolejnym etapem
        informowania klientów o tym, że rozpoczynamy świadczenie usługi na tym osiedlu.
        Wcześniej zostały dostarczone pisma do zarządów wspólnot z informacjami, że mamy
        podpisana umowę na dzierżawę studzienek telekomunikacyjnych na całym osiedlu i
        rozpoczynamy kładzenie światłowodów.

Promocja 1024Mbps za 25zł jest naszą odpowiedzią na konkurencyjne oferty zarówno
        innych lokalnych providerów jak i TPSA.

Internet:
        Za dowolnie wybrany abonament dostępny na naszej stronie przy umowie na 36
        miesięcy zapłacicie Państwo tylko 25zł/mies brutto, następne 24 miesiące
        normalna cennikowa stawka.
        W przypadku umowy na 24 miesiące opłata w pierwszym roku to 45zł/mies brutto,
        następny rok w/g stawek z cennika.

Telefonia VOIP:
        Płacisz tylko za tyle ile wydzwonisz, nie ma obowiązku wybrania abonamentu.
        Nie musisz mieć komputera, są dostępne aparaty telefoniczne VOIP.
        Opłaty :
        - w sieci 4web (Łódź, Legionowo, Wieliszew, Jabłonna) - bezpłatnie
        - lokalne - od 5gr/min
        - międzymiastowe - od 6gr/min
        - zagraniczne - od 15gr/min

Do abonentów TPSA:
        W związku ze zmianą regulaminu PSTN (linia telefoniczna) oraz usługi Neostrada,
        każdy ma prawo nie podpisać nowego regulaminu co spowoduje zerwanie umowy z winy
        TPSA dzięki temu można bez płacenia kary zrezygnować z ich usług. Tu także nasza
        ciekawa oferta :)

żeby nie przesadzać z reklamą adres naszej strony osoby zainteresowane znajdą w
        linku: www.technologie-satelitarne.pl/Legionowo/Legionowski/internet.html
        tak samo jak adresy innych lokalnych providerów.

Po więcej informacji zapraszam na priv.

• misio_patysio Re: Internet z kablówki 27.10.06, 10:07
      napewno lepszy niż jeden z naszych radiowych operatorów netmaniak/hobby. z nimi
      są same problemy, czekam do końca umowy i uciekam od nich, najwyzej że wreszcie
      zdrowo dadzą ciała i będe mógł rozwiązać umowę przed czasem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka