Dodaj do ulubionych

most Legionowo - Łomianki

04.01.07, 11:06
chciałam się dowiedzieć czy będzie most łączący Legionowo z Łomiankami.
śłyszałam że tak ale czy napewno?
Obserwuj wątek
    • psychomaszyna Re: most Legionowo - Łomianki 04.01.07, 11:13
      Wyszukiwarka się kłania, temat był niedawno poruszany
      Nie będziemy wciąż pisac o tym samym
    • e-legionowo Re: most Legionowo - Łomianki 04.01.07, 11:17
      oliwiaba napisała:

> chciałam się dowiedzieć czy będzie most łączący Legionowo z Łomiankami.
      > śłyszałam że tak ale czy napewno?

kiedys pewnie bedzie, narazie problemem są przetargi (byly juz 3) juz zaplanowanego mostu Polnocnego laczacego Bialoleke z druga stona Wisly na ktory jest zaplanowana kasa a prace pewnie rozpoczna sie pewnie kolo polowy 2007 roku. Oczywiscie o ile nowa Pani Prezydent kaczogrodu odwola decyzje poprzednika o rozpoczeciu prac projektowych nad nowym mostem umiejscowionym chyba w okolicach Swietokrzyskiego/Śląsko-dąbrowskiego bo stwierdzil ze ten most jest wazniejszy niz Połnocny. Temu panu juz pogratulowali warszawiacy z odpowiednim skutkiem i dzieki temu sa duzo wieksze szans na zakonczenie Mostu Pólnocnego przed 2010 rokiem.

kolejny raz uwaga do autorki watku, korzystaj z opcji szukaj na forum, sprawy ktore poruszasz byly niejednokrotnie poruszane juz na forum, staraj sie nie dublowac watkow
      • psychomaszyna Re: most Legionowo - Łomianki 04.01.07, 12:17
        Widze, ze nasz moderator jest troche niekonsekwentny i jednak odpisal

Nalezy zauwazyc, ze takie posty beda sie pojawiac coraz czesciej, bo ludzie po
        prostu poszukuja miejsc pod Warszawa, gdzie sa nowe mieszkania i gdzie sie
        fajnie mieszka.

Na naszym forum pojawilo sie juz kilka watkow w tym stylu "Jak sie mieszka w
        Legionowie?". Sledzac posty tych nickow w wyszukiwarce okazalo sie, ze
        identyczne posty poszly na fora prawie wszystkich podwarszawskich miejscowosci.

Sa dwa wyjscia:
        - Albo pytania zbywac dowcipem w stylu radia Erewan (dowcip sie jeszcze
        wymysli):

"- Czy to prawda, ze w Moskwie na Placu Czerwonym rozdaja za darmo mercedesy?
        - Tak, to prawda, tyle ze nie w Moskwie, a w Leningradzie, nie na Placu
        Czerwonym, tylko na Newskim Prospekcie, nie mercedesy, tylko rowery, i nie
        rozdaja, tylko kradna."

- Albo zrobic watek / link "Jesli chcesz zamieszkac w Legionowie to przeczytaj"
        i podczepic go w naglowku forum

A i tak nie obejdzie sie bez uzywania dowcipow w stylu radia Erewan, bo ludzie
        ciezko kapuja :-(
        • e-legionowo Re: most Legionowo - Łomianki 04.01.07, 17:46
          zaczalem odpisywac gdy twojego postu jeszcze nie bylo, chwile to trwalo gdyz odpisuje zazwyczaj w tzw. miedzyczasie :) wiec nie widze tu niekonsekwencji
          • toni84 Re: most Legionowo - Łomianki 04.01.07, 18:44
            aż strach się o cokolwiek zapytać albo założyć nowy temat żeby się nie powtórzyć
            • oliwiaba Re: most Legionowo - Łomianki 04.01.07, 19:03
              jesteś bardzo cwany "psychomaszyno"dobrze że to nie ty jesteś "adminem".
              • psychomaszyna Re: most Legionowo - Łomianki 04.01.07, 20:01
                Poczucie humoru świadczy o inteligencji
    • ivka82 Re: most Legionowo - Łomianki 05.01.07, 14:24
      ja tez jestem za odrobiną wyrozumiałości dla niezorientowanych. z tego co cztam,
      wydaje mi sie,że czesc forumowiczów zna sie z reala, pracuje w urzędach, czy
      instytucjach, które "mają rękę na pulsie" w sprawach Miasta. chyba po to jest to
      forum, zeby jedni pytali, inni odpowiadali
    • mmc_lomianki Re: most Legionowo - Łomianki 05.01.07, 14:27
      Witam,
      Perspektywa mostu łączącego nasze miasta jest raczej odległa (~2020?).
      Oficjalnych decyzji nie ma. Z tego co się orientuję w Łomiankach jest zostawiona
      rezerwa pod przebieg trasy od tego mostu w kierunku węzła kiełpin (w którym
      będzie skrzyżowanie obecnej gdańskiej dwupasmówki z trasą S7 i dalej ekspresówka
      w stronę Gdańska). Powstanie mostu jest kontrowersyjne, bo:
      1. Most przebiegałby przez obszar chronionych Ławic Kiełpińskich na Wiśle (z
      tego co się orientuję jest to rezerwat na którym lęgną się jakieś ptaki :) ).
      2. Po stronie Łomianek istnieją obawy, że most będzie bardzo ruchliwy i w
      jeszcze jednym miejscu przetnie naszą gminę trasami. Na ile te lęki są
      uzasadnione - trudno ocenić. Przypuszczam, że po otwarciu mostu północnego i
      jego trasy parcie w stronę mostu legionowskiego zmaleje.

Pozdrawiam serdecznie Sąsiadów zza Wisły! :)
      • oliwiaba Re: most Legionowo - Łomianki 16.01.07, 11:59
        dziękuję wszystkim za odpowiedz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka