Dodaj do ulubionych

Mamy własne FotoForum!

16.01.07, 12:25
Wreszcie doczekaliśmy się własnego fotoforum - link w nagłówku forum Legionowo.

Zapraszam wszystkich do publikowania własnych zdjęć związanych z naszym
miastem i powiatem.
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: Mamy własne FotoForum! 16.01.07, 12:42
      Psychomaszyna - jedna uwaga. Jesli robisz zdjecia to blaaagam, niech one cos
      przedstawiaja.
      Legionowo ma naprawde sporo uroczych zakatkow, wiel eladnych domow.
      Tymczasem ogladajac Twoje zdjecia czasem antykam si ena zdjecie parkingu, czasem
      cos co chyba mialo byc czyms, jest natomiast fotografia drzewa...

Pliiizzz, zrob cos z tym.
      Aha - i jeszcze jedno - mieszkancy Nowego Bukowca nadal czekaja chyba na
      przeprosiny, ze nazwales nasze osiedle zakladem karnym.
      • psychomaszyna Re: Mamy własne FotoForum! 16.01.07, 12:59
        W zasadzie jest to dyskusja na fotoforum, ale odpowiem.

Ja swoje fotografie traktuje w sposób dokumentalny - od poszukiwań artystycznych
        jest w.iwo i do niej proszę o reklamacje, że tak mało jest tego typu zdjęć na
        fotoforum :-) (oczywiście trochę żartuję i Iwonko nie obrażaj się).

Co do żartu - jak wreszcie będę miał dostęp do Waszego forum to na ten temat
        podyskutujemy. Mam trochę inne poglądy niż Wy na temat zamkniętych osiedli.
        • madziulec Re: Mamy własne FotoForum! 16.01.07, 13:36
          Powiem tak - nie do mnie temat pt. dostep do forum. Od tego admini i moderatorzy
          - do nich sie zwracaj, choc wcale sie nie zdziwie, gdy tego dostepu nei
          dostaniesz, w koncu mieszkancem osiedla nie jestes.
          Poza tym - coz, rozumiem adminow, po co ma sie paletac obcy element, ktory
          dodatkowo obraza mieszkancow? Widzisz powod? ja nie i podejrzewam, ze oni takze nie.
          Malo kto chcialby, by jego miejsce zamieszkania przyrownywac do zakladu karnego.

Ten nazwijmy to "zarcik" byl ewidentnie niesamczny i nie zwalaj winy na kogos na
          przyszlosc, opowiadajac, jak to dokumentujesz cos. Narazie obraziles ludzi. To
          chciales uzyskac?
          • w.iwo Re: Mamy własne FotoForum! 16.01.07, 13:49
            Madziulec... psychomaszyna raczej nie obraża ludzi, można rzec że czasem
            prowokuje... czasem mu wychodzi (sama dałam się podpuścić ;o)...
            ale gościu jest w porządku i można mu wiele wybaczyć... zaś sam pomysł fotoforum
            i zjednania sobie ludzi z maszynami do utrwalania czasu jest super, a trudno
            jest pracować z ludźmi zwłaszcza w tym trochę martwym wiosennym ;o) okresie...
            przebacz i wstąp na fotoforum...
            taka osobowość jak Ty z pewnością doda kolorytów :o)
            • madziulec Re: Mamy własne FotoForum! 16.01.07, 14:15
              No coz, widac inaczej pojmujemy nazwanie miejsca zamieszkania "zakladem karnym".
              osobnik Psychomaszyna pewnie mial na mysli brame i ogrodzenie, a nie rodzaj
              mieszkajacych tam ludzi - tu raczej pozostaje mi wierzyc w jego dobra wole, bo
              niestety jakos wyjasnien nadal nie ma.

A prowokacja?? Coz.. az by sie chcialo tu zacytowac pewien tekst z "Killera',
              ale po co?
              • psychomaszyna Nowy Bukowiec a reszta świata... 16.01.07, 16:49
                No to krótko i węzłowato postaram się wyjaśnić.

Oczywiście, że nie chodzi o ludzi, którzy mieszkają na tym osiedlu. Stosując
                wspomniane określenie miałem na myśli przysłowiową chęć izolacji od innych. Może
                zamiast tych słów powinienem napisać: Oblężona Twierdza Nowy Bukowiec?

Można oczywiście postawić ogrodzenie wysokie na kilka metrów, można je podłączyć
                pod prąd, ale nie można się izolować od spraw miasta, w którym się mieszka.

Jeśli potrzeba - mały przykład. Wrzuciłem sobie w wyszukiwarkę nicka crazyhawke
                i na forum Legionowo znalazłem jeden post. Oczywiście wiem, że można używać
                wielu nicków. Ale jestem ciekaw ile postów nicków pojawiających się na forum
                Nowy Bukowiec jest na forum Legionowo (no może poza wyjątkiem kilku dosłownie osób)?

Macie daleko z osiedla do sklepów, do żłobków, do przedszkoli - czy przed
                wyborami samorządowymi 2006, ktoś z Was napisał o tym na forum Legionowo?
                • madziulec Re: Nowy Bukowiec a reszta świata... 16.01.07, 20:28
                  Jak ja cokolwiek pisze - zaraz mi sie zarzuca wszystko.
                  Popatrz na watek - jak sie mieszka w Legionowie. MOj glos tam byl.

Wszystko w temacie. Mam dosc odmozdzajacych dyskusji.
                  • psychomaszyna Re: Nowy Bukowiec a reszta świata... 16.01.07, 21:03
                    Zauważ fragment zdania "no może poza wyjątkiem kilku dosłownie osób" - ja Ciebie
                    zaliczam do tych osób. Uspokojona?
                    • madziulec Re: Nowy Bukowiec a reszta świata... 16.01.07, 21:25
                      Nie. Bo to nie chodzi o ilosc postow na forum - chodzi o ich jakosc. Mozna pisac i pisac a nie zawrzec w nich zadnej tresci (uwierz mi, sporo osob tak robi).

poza tym - czuje olbrzymi patriotyzm lokalny i nadal oczekuje skromnego, jak to moje dziecko mowi magicznego slowa,"przepraszam", bo uwazam, ze zle dobrales slowa okreslajace nasze osiedle
            • crazyhawke Re: Mamy własne FotoForum! 16.01.07, 16:11
              prowokować też trzeba umieć, również tyczy sie to ponoszonej za prowokacje
              odpowiedzialności. Chyba, że ktoś czuje sie jak pepek świata i uważa swoja
              osobę za "nietykalną".
    • machiavelli2 Re: Mamy własne FotoForum! 16.01.07, 21:07
      :)
      Dzień Dobry Państwu

A powiem tylko, że zupełnie mi się podoba ten wątek. Psychomaszyna vs fustraci.
      Czyli osobowość i intelekt kontra "myślenie grupowe" (Irving Janis).
      Ano myślę obie tak oto, że czasem trzeba porzucić konformistyczne utożsamianie
      się z grupą i pozwolić dojść do głosu własnym przemyśleniom.
      Swoją drogą - Psychomaszyno - skoro Bukowiec chce się izolować - jego wola.
      Wszak wygodniej i bezpiecznie żyje się w małej - hermetycznej społeczności.
      Przecież doskonale wiemy - że tak naprawdę ich opinie tutaj to poza. Czy
      świadoma czy nie - tego nie wiemy.
      Co do prowokacji - świetna zabawa - przećwiczyłem na czacie. Wniosek taki mi się
      nasunął - z grupą się nie walczy. można nią manipulować - ale otwarta walka to
      zawsze porażka.

pozdrawiam M.

PS
      gratulacje za fotoforum.

• madziulec Re: Mamy własne FotoForum! 16.01.07, 21:26
        Intelekt Psychomaszyny???
        Tos mnie robawil ;))))

Pozdrawiam serdecznie:))) chociaz nie do konca wiem, czy bardziej mnie ta "osobowosc" nie urzekla ;))))))
        • w.iwo Re: Mamy własne FotoForum! 16.01.07, 21:36
          Madziulec, słoneczko, przecież nie wszyscy muszą od razu cytować książkę
          telefoniczną albo statystyki urzędu skarbowego żeby zadowolić pełnią
          konkretności ;o) wyluzujcie...
          • w.iwo Re: Mamy własne FotoForum! 16.01.07, 21:40
            Machiavelli2 ... jestem pełna podziwu :o)
            manipulacja ludźmi jest jak serfowanie po fali, do czasu gdy się nie pojawi
            jakiś wyraźniejszy odmienny prąd (osobowość)... zabawa trwa... (cynicznie i
            teoretycznie oczywiście, sama lubię bardziej instynktowne gierki)...
            zaś naprawdę zabawnie bywa w realu, na zebraniach na przykład... psychologia
            tłumu to ogromnie interesująca dziedzina :o) pozdrawiam ciepło i teoretycznie
            • w.iwo Re: Mamy własne FotoForum! 16.01.07, 21:43
              proponuję Psychomaszyno cmoknąć w mankiet, bąknąć przepraszam, boć kobiety
              zawsze trzeba przepraszać, nawet gdy nie trzeba to też trzeba... wie to każdy
              doświadczony mężczyzna co chce zaznać odrobiny spokoju :o)
              Madziulek, prawdziwa kobieto, daj się przeprosić, plisss :o)
              i bedzie jak mawiają górale ;o)))
              • psychomaszyna Re: Mamy własne FotoForum! 16.01.07, 21:47
                EOT, czyli End Of Thread
              • madziulec Re: Mamy własne FotoForum! 16.01.07, 22:06
                Powiem Ci tak - kindersztuba to cos co sie z domu wynosi.
                Pisalas o umiejetnosci serfowania po falach, na tym polega cale zycie - dostosowanie sie do sytuacji.
                Coz.. Psychomaszyna jak widac nie potrafi, bo nie moze zrozumiec, ze swoimi bardzo niecelnymi slowami potrafil kogos urazic.
                Coz, pewnie ciezko mu dobrac slowa.
                Ja czekam wiec na jego kolejne zdjecia, bo moze w takiej dzialalnosci potrafi si erealizowac chlopina lepiej, a jesli beda takie jak dotychczas nie bede klaskac jak inni i piac z zachwytu tylko je skrytykuje.
          • madziulec Re: Mamy własne FotoForum! 16.01.07, 22:03
            No wlasnie.. Znajomosc ksiazki telefonicznej albo statystyk GUS jako wyznacznik inteligencji...

Prosze Cie ;)
            • w.iwo Re: Mamy własne FotoForum! 17.01.07, 01:20
              Madziulec ciiiiszej.... wiesz, że Urząd Skarbowy czuwa ;o)
              • w.iwo Re: Mamy własne FotoForum! 17.01.07, 01:21
                Psychomaszyno, przetłumaczyłam, dotarło... ech.. ;o)))
                • psychomaszyna Re: Mamy własne FotoForum! 17.01.07, 01:46
                  Dziękuję.
    • damka3 Re: Mamy własne FotoForum! 17.01.07, 13:13
      A czy ktoś już pomyślał o publikacji starych zdjęć z domowych albumów (takich
      sprzed kilkunastu, kilkudziesięciu lat. Gdzie oprócz nas samych widać
      architekturę, krajobrazy Legionowa i okolic)?
      • ralphie Re: Mamy własne FotoForum! 17.01.07, 14:23
        To samo przyszło mi do głowy alem zakręcony ostatnio i wypadło. Można by stworzyć taki wątek, w którym publikowane byłyby fotki z dawnych lat. Pomysł nasunął mi się przy okazji wątku "rynek-panorama", dwa lata, a jakaż różnica w wyglądzie. Dlatego fajnie byłoby pokazać Legionowo - kiedyś, a dziś. Sam mam, gdzieś w rodzinnych albumach, fotki zrobione, gdy jako szczaw latałem po Legionowie ze Smieną :)
        Wniosek popieram! :)
        • zazenka Re: Mamy własne FotoForum! 17.01.07, 14:40
          Super pomysł!!! jak ktos ma takie zdjęcia, to bardzo prosimy o umieszczenie :)))
          • psychomaszyna Re: Mamy własne FotoForum! 17.01.07, 14:44
            No to dobrzy ludzie - na co czekacie?

Warunek jest jeden - to muszą być Wasze zdjęcia! Niestety mamy ograniczenia
            wynikające z praw autorskich i trzeba tego przestrzegać, aby się potem z nikim
            nie szarpać po sądach itp.
            • foamclene Re: Mamy własne FotoForum! 17.01.07, 17:02
              i pamietajcie ze pulblikujac zdjecia oddajecie prawa do publikacji w innych
              miejscach i na innych nosnikach - agorze ;) polecam uwazne zapoznanie sie z
              regulaminem i dodawanie wlasnego znaku "rozpoznawczego" do prezentowanych
              fotek ;)
              • psychomaszyna Re: Mamy własne FotoForum! 17.01.07, 19:31
                Prawo do publikacji nie jest równoznaczne z przekazaniem praw autorskich dla
                Agory - przynajmniej ja się tego nie doczytałem.

Oczywiście problem powstaje, kiedy ktoś profesjonalnie fotografuje i chce
                kontrolować co się dzieje z jego dorobkiem.
                • foamclene Re: Mamy własne FotoForum! 18.01.07, 15:07
                  przekazujesz parwo do publikacje aprawoautorskie jest niezbywalne ;)
                  • foamclene Re: Mamy własne FotoForum! 18.01.07, 15:28
                    a praw majatkowych do dzila :) pozbywamy sie akceptuja regulamin foto forum...
                    przynajmniej tak to rozumiem...
                    • foamclene Re: Mamy własne FotoForum! 18.01.07, 15:29
                      a raczej umozliwiamy czerpanie korzysci innym...
      • foamclene Re: Mamy własne FotoForum! 17.01.07, 17:00
        jak tylko zeskanuje i okaze sie ze jest to cos warte to wrzuce...
        mam troche fotek z poznych lat 70-tych i wczesnych 80-tych :)
        jakie wtedy byly puste parkingi osiedlowe ;)
        • ralphie Re: Mamy własne FotoForum! 18.01.07, 10:14
          i puste tereny w miejscu gdzie teraz jest BC, Albert i reszta budynków, była tam swoista piaskowa pustynia:) Postaram się w weekend wyszarpać od rodziców te zdjęcia z "pustyni" :)
    • damka3 Re: Mamy własne FotoForum! 17.01.07, 19:15
      ja to najpierw muszę uzbierać na skaner :(
    • madziulec Psychomaszyna... 18.01.07, 15:19
      A dlaczego owoz fotoforum nie jest w regionalnych tak jak inne tylko w czasie
      wolnym?????
    • e-legionowo Re: Mamy własne FotoForum! 27.01.07, 09:59
      prosze o zaprzestanie spamowania dotyczacego FotoForum Legionowa, tutaj jest watek dotyczacy fotoforum i uwazam ze tutaj powinny sie pojawiac wszelkei nowosci tego tematu dotyczace
      • tw.oko Re: Mamy własne FotoForum! 27.01.07, 10:03
        e-legionowo nas nie lubi i skasował mój wątek :(((((((((
        • psychomaszyna Re: Mamy własne FotoForum! 27.01.07, 10:47
          Trochę go rozumiem, ale jeśli miał wyrozumiałość dla takiego postu
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=56211983
          to jest niekonsekwentny i sam się naraża na zarzuty.
          Ja myślę, że jak ciąć - to wszystko równą miarą.
          • e-legionowo Re: Mamy własne FotoForum! 27.01.07, 22:29
            a moge czasem czegos nie zauwazyc? wpadlem na chwile, przejrzalem forum i musialem smigac w polske
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka