Dodaj do ulubionych

Market Plus

04.02.07, 18:57
Witam - czy market "Plus", który widziałem kilka tygodni temu w budowie przy
ul. Sowińskiego jest już może otwarty? Bo to jedyny jak na razie w okolicach
Wawy, a za daleko mam, żeby często sprawdzać :)
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pja Re: Market Plus 04.02.07, 19:24
      Jeszcze jest w budowie.
      • kapitan.kirk Re: Market Plus 04.02.07, 19:26
        Dzięki - to może ponowię pytanie za jakis czas ;)
        Pzdr
        • pja Re: Market Plus 04.02.07, 19:37
          Dobrze mieszkam blisko.
    • psychomaszyna Re: Market Plus 04.02.07, 19:59
      Jeszcze się nie uruchomił
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,880,55621757,56728139.html
      • pja Re: Market Plus 04.02.07, 20:31
        Nie. Dziś przejeżdżałam obok prace trwają nawet w niedzielę, ale wyposażenia
        sklepu i towaru jeszcze nie widziałam.
    • e-legionowo Re: Market Plus 04.02.07, 20:33
      i cale szczescie ze jeszcze nie otwarty, jak go uruchomia to bedzie dopiero jazda z korkami i organizacja ruchu Warszawska/Sowinskiego/Zakopiańska
      • psychomaszyna Re: Market Plus 04.02.07, 21:31
        Jest proste rozwiązanie - zburzyć
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,880,54051737,54658401.html
        • polokokt Re: Market Plus 04.02.07, 22:03
          a może wiecie co będzie w tym budyneczku co właśnie kończą stawiać przy stacji
          paliw Shell?
          Pozdrawiam
        • e-legionowo Re: Market Plus 05.02.07, 10:05
          majac swoj prywatny budynek na swojej prywatnej działce chciałbys zeby Ci go zburzono? (pomijajac niektore aspekty legalnosci podczas jego powstawania).
          nie sadze, wiec po co takie idiotyczne teksty piszesz, nawet jakby go zburzono to i tak dzialka jest prywatna a znajac troche charakter jej wlasciciela do konca zycia nie sprzedalby jej nawet gdyby byla pusta i nie przynosila mu dochodu
          • psychomaszyna Re: Market Plus 05.02.07, 11:43
            Zacznijmy od tego, że była to samowola budowlana i wielką tajemnicą jest to
            dlaczego nadzór budowlany we właściwym momencie nie nakazał rozbiórki. Reszta
            niech pozostanie milczeniem.
            • psychomaszyna Re: Market Plus 05.02.07, 11:50
              Co do tej samowoli budowlanej - tak pamiętam, ale pamięć ludzka bywa omylna. W
              każdym razie plotki tak mówiły.
              • e-legionowo ... 05.02.07, 13:22
                tez o tym slyszalem dlatego napisalem w nawiasie (pomijajac niektore aspekty legalnosci podczas jego powstawania) ale nie zmienia to faktu ze jest to teren prywatny i dopuki taki zostanie nie ma wplywu na polepszenie komunikacji w omawianym przez nas miejscu
                • w.iwo Re: ... 05.02.07, 19:15
                  czy przy takiej inwestycji, nie ma specjalnych przepisów ustalających przebieg
                  drogi, parkingów i dojazdów ? wydział komunikacji na pewno miałby tu coś do
                  dodania ? .... zobaczymy na własnej skórze, za jakiś czas :o)
                  • e-legionowo Re: ... 06.02.07, 03:33
                    oni (UM) sa jak krowa zezre to co najlepsze (zbiora pochwaly ze Legionowo przezywa swoj rozkwit) a g..o zrobia i zostawia innym (komunikacja, parkingi)
                    • w.iwo Re: ... 06.02.07, 03:44
                      jak to ciepło na sercu się robi jak się widzi jakąś jeszcze duszę przed
                      monitorem o tej porze... pozdrawiam ciepło...
                      • e-legionowo Re: ... 06.02.07, 03:51
                        Spiochom Nocnym mowimy NIE:)))
    • alan_25 Re: Market Plus 19.02.07, 12:12
      Witam!
      Jeśli Cię to nadal interesuje, to otwierają go 22.02
      , ale osobiście uważam, że mieszkańcy Legionowa chyba nie mają powodów do
      radości z istnienia 5-ciu tego typu marketów na 1km2 i to niemal w centrum.
      Pozdr
      A.
      • polokokt Re: Market Plus 19.02.07, 21:29
        eee, konkurencja powoduje spadek cen i podniesienie jakosci uslug (przynajmniej
        normalnie tak powinno byc).
        Pozdrawiam
        • roxy361 Re: Market Plus 19.02.07, 22:00
          no ale czy jest sens budowac koło siebie tyle marketów? za chwile otworzy sie
          koło Shell`a Polomarket a w planach podobno jest jeszcze Kaufland na Piaskach.
          • polokokt Re: Market Plus 19.02.07, 22:22
            skoro buduja to widocznie jest a jak nie ma to sami zamkna. Najprostrzy sposob
            na pozbycie sie "ich" to nie chodzic i nie kupowac tam. A tak to wszyscy
            narzekaja ze tyle ich a i tak chodza i kupuja.... :)
        • alan_25 Re: Market Plus 21.02.07, 13:01
          eee, no teoretycznie masz rację , ale co do jakości usług w takich sklepach ,
          to niezbyt często zdarza się uśmiechnięta pani w kasie. Ale zawsze można tam
          nie chodzić, tylko zanim takie molochy upadną, małe, rodzinne sklepy będą tylko
          wspomieniem, no i takie "stodoły" w środku miasta? Nie wiem czy to wypada :-)
          pozdr
    • jacekleg Re: Market Plus 22.02.07, 22:22
      Z tymi supermarketami to już wielka przesada. Zbyt duzo ich tu jest. Ja sam
      pracuje w centrali pewnej firmy i wiem jakie jedzenie bedzie w PLUSIE. W takich
      duzych sklepach, aby mogły konkurować cenowo, zastępuje się naturalne jedzenie
      wypełniaczami. Ludzie myslą, że takie dobre jedzenie a to bzdura. Tam jest sama
      chemia.
      Teraz w tym nowym sklepie mozna kupować jeszcze jedzenie bo za jakiś czas będą
      stosować praktyki jak w innych supermarketach. Przebijanie dat - normalka.
      Gdyby tego nie robili to zbyt duże straty by mieli.
      W mojej firmie przeprowadzili pewne badania. Polegały one na tym jaki wpływ
      może mieć te chemiczne jedzenie na zdrowie człowieka. Wynik był bardzo
      zaskakujący. Jedzenie "wypełniaczy" przez parę lat może doprowadzić do różnych
      chorób min. raka.

Radzę wam nie kupujcie tego jedzenia.
      • ralph123 Re: Market Plus 23.02.07, 08:33
        Ameryki nie odkryłeś, a Twoja wypowiedź to jeden wielki bełkot.
        no offence
      • mike56 Re: Market Plus 23.02.07, 08:36
        Nie chce mi się wierzyć by fima handlowa zlecała kosztowne badania tylko po to
        by z nich nie korzystać i narażać się na konsekwencje prawne (świadome i masowe
        narażanie ludzi na utratę zdrowia lub życia) - bo chyba nie umieszczacie na
        opakowaniach napisów o treści podobnej do tych z paczek papierosów. Zgoda co do
        jakości różnych wyrobów ale nie wierzę, że wędliny z małych sklepików pochodzą
        z wytwórni ekologicznych czy choćby gospodarstw klasycznych. Tylko w specjanych
        sklepach czy stoiskach lub bezpośrednio u wytwórców można nabyć produkty
        spożywcze smaczne, z minimalną ilością konserwantów i bez sztucznych
        wypełniaczy, wspomagaczy itp.
        • misiek1974 I się zaczyna oszukiwanie. 23.02.07, 09:59
          Wczoraj wieczorkiem udałem sie do sklepu PLUS aby zobaczyć co tam ciekawego się
          znajduje. Chodząc po sklepie zauważyłem promocję pewnego piwa. Jego cena
          wynosiła 1,99. Postanowiłem skorzystać z tej promocji i kupiłem 6 piw. Zrobiłem
          pozostałe zakupy. Wróciłem do domu rozpakowałem torbę wziąłem piwko do lewej
          reki a do prawej rachunek. Zaszokowało mnie to co zobaczyłem. Piwo zamiast 1,99
          brutto kosztowało mnie 2,35 brutto. Pięknie zaczynają swoją działalność od
          oszustw.

Towar taki jak w Leader szajsie czyli nijaki sama chemia :/
      • grracjan Re: Market Plus 23.02.07, 14:07
        Z Twojej wypowiedzi wynika, ze sprzedajecie inne produkty do
        super/hipermarketów, a inne do małych sklepów? Jeżeli są to produkty do
        rozróżnienia przez kupującego, to jeszcze ok, ale jeżeli wyglądają identycznie,
        to średnio mi się to podoba.

Powiedz proszę, o które produkty chodzi, bo z tego co widziałem, to większość
        asortymentu z Plusa jest do znalezienia w Globi, Społem i dwóch osiedlowych
        sklepikach, które odwiedzam na os. Jagiellońska.
    • misiek1974 Re: Market Plus 23.02.07, 14:57
      Dziwi mnie jedna rzecz. Przykład podaję. Zapiekanka teraz taniej 32% z 2.49 na
      1.69. Sklep pierwszy dzień czynny a już obniża ceny??? Dla mnie to zwykły chwyt
      reklamowy. Cena to pewnie te 1.69 a napisali, że jest niby w promocji aby
      pokazać ludziom, że niby dla nich specjalnie obnizyli ceny.

Czy ludzie naprawdę są tacy naiwni??? :-)
      • madziulec Re: Market Plus 23.02.07, 16:27
        Nie ludzie nie sa naiwni.
        To firmy,ktore wstawiaja towar sa zmuszane dac iles produktow na zatowarowanie
        sklepu znacznie taniej niz normalnie.
        To firmy, ktore dostarczaja produkty musza dostarczyc iles produktow taniej, bo
        promocja.
        Albo.. nmozecie Panstwo przeciez z nami nie wspolpracowac...
        • polokokt Re: Market Plus 24.02.07, 00:45
          z tymi promocjami to przeciez numer stary jak swiat. Ja osobiscie kilak razy sie
          spotkalem, ze np bąbki na ostatnie święta w LeroyMerlin w Arkadii kosztowały
          powiedzmy 12 PLN za pudełko a za tydzień tam przechodzę i te same bąbki kosztują
          13,5 PLN za pudełko i napisane że promocja z 15,5 (dokladnie nie pamietam czy
          takie wartosci ale chodzi o sens..). Znajomy tez mowil, jak kiedys szukjał
          galzury do łązienki i odiwedził kilka razy Praktiker na Targówku i dokłądnie ten
          sam numer, płytki w promocji droższe niż były kilka dni przed promocja...
          Poza tym druga sprawa, to że w jednym sklepie jest promocja na towar X nie
          oznacza ze w sklepie za rogiem bez promocji bedzie tanszy. Ludzie jakos tak maja
          (teraz juz moze mniej?) ze jak widza napis "PROMOCJA" to lgna jak muchy do lepu.
          Pozdrawiam
          • polokokt Re: Market Plus 24.02.07, 00:46
            a co jeszcze chcialem napisac :)
            Market niby nam kolejny nie potrzebny a jak na razie to widze ze cieszy sie
            powodzeniem :) Zapewne po zadomowieniu sie tutaj jego popularnosc spadnie do
            standardowego, lokalnego poziomu ale jakby nie bylo na razie po poludniu widze
            dzikie tlumy.
            Pozdrawiam
    • unoman Re: Market Plus 23.02.07, 19:28
      Jak bywałem w Niemczech to pełno było PLUSów, Norma, Lidl itp. We wszystkich
      towar zrobiony pod dyktando ceny... bez patrzenia na jakość. A tak swoją drogą
      cena ponad 24 zł za 1kg schabu bez kości to przesada. Czipsy z pomidorem i
      bazylią niezjadliwe. Ogólnie kolejny niemiecki market pod naszym dachem, ciekawe
      czy są zwolnieni z opłat wobec Państwa jak niektóre zachodnie firmy. Można
      przejść obok bez żalu.
      • misiek1974 Re: Market Plus 23.02.07, 20:34
        Ja również jestem ciekaw czy jakieś podatki nawet te lokalne od nieruchomości
        płacić będą. Firmy z kasą nie muszą tego robić tylko małe polskie firmy
        rodzinne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka