fotocyklista 08.04.07, 19:23 Może ktoś wie gdzie jest w Legionowie ulica Granitowa albo w Jabłonnie ulica Cicha ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwitkows Re: Ulice widmo 08.04.07, 19:40 miejsce.targeo.pl/ Granitowa - niedaleko Legionów/Cynkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
fotocyklista Re: Ulice widmo 08.04.07, 19:52 nie o to chodzi , na mapie są ulice ale w terenie ich nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: Ulice widmo 08.04.07, 20:58 Na to nie wpadłem ;-) Moja koncepcja jest taka - gdy hrabia Potocki dzielił ziemię w Legionowie to zaprojektował także ulicę Granitową. Ale nie wziął pod uwagę, że zanim ktoś tam zamieszka to teren ten zajmie cmentarz. Ulica na mapie została a w terenie będzie tylko cmentarną alejką. Trafiłem? A gdzie ta ulica w Jabłonnie, bo nie znalazłem. Odpowiedz Link Zgłoś
fotocyklista Re: Ulice widmo 08.04.07, 21:07 No właśnie ulica Cicha jest na najnowszej mapie internetowej Jabłonny a tam nie ma żadnej ulicy mało tego nie ma nawet pustej działki gdzie ta ulica by mogła być , chyba że w głowie urzędników :))) Odpowiedz Link Zgłoś
fotocyklista Re: Ulice widmo 08.04.07, 21:09 a na mapie to jest w okolicach ulicy Chotomowskiej , odgałęzienie od ulicy Modlińskiej dokładnie na przeciwko stacji z gazem do samochodów :) Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: Ulice widmo 08.04.07, 21:54 W planie zagospodarowania przestrzennego będzie tam uliczka (E2.6 KDw). Będzie jeszcze kilka innych, na razie nieistniejących. Odpowiedz Link Zgłoś
fotocyklista Re: Ulice widmo 08.04.07, 22:02 Po długim namyśle przypomiałem sobie że jest tam droga polna może nie na przeciwko stacji benzynowej ale w pobliżu i być może za 10 lat będzie to ulica , ale z tą ulicą koło cmentarza to naprawdę przedobrzona sprawa :)))) W Legionowie jest jeszcze kilka takich miejsc istniejących tylko na mapie. Kiedyś o tym jeszcze napiszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
psychomaszyna Re: Ulice widmo 08.04.07, 22:13 Po prostu je cyknij i pokaż na fotoforum Odpowiedz Link Zgłoś
fotocyklista Re: Ulice widmo 08.04.07, 22:35 dobry pomysł pokazać na fotoforum wszystkie niezgodności mapy Legionowa ze stanem faktycznym :)))a daję słowo że jest tego dużo. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Ulice widmo 08.04.07, 23:01 Ciekawa sprawa. Kilkakrotnie trafiłem na historie, gdzie na mapie/planie ulica widniała jako niczego sobie kawał drogi, a w rzeczywistosci okazywała się "drogą" poprostu śladami po kilkakrotnym w ciągu roku przejechaniu auta tudziez furmanki :) Myślę, że mapy i plany zagospodarowania do duuuuży krok w przyszłość naznaczony planami zagospodarowania, planami administracyjnymi niźli stanem faktycznym :) Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: Ulice widmo 09.04.07, 11:04 Plan zagospodarowania ma m.in. pokazywać jak miejscowosc ma sie rozwijać. Więć nic dziwnego, że są tam niesitniejace ulice. Popatrz chociażby na plany z Jabłonny. Na dzisiejszych polach powstaną piękne osiedla. Co innego mapa miasta lub gminy - ta powinna raczej pokazywać faktyczny stan. Co do absurdów - moja ulica w Jabłonnie (ul.Przylesie) na wielu mapach pokazywana jest jako ścieżka lub też ul.Leśna, natomiast pobliska polna ścieżka (częściowo już nieistniejąca) jako główna droga. Odpowiedz Link Zgłoś
zakkahletz Re: Ulice widmo 16.04.07, 23:23 Nie piękne osiedla, tylko kołchozy. Zresztą żadne osiedle nie może się równać z otwartą przestrzenią pełną bujnej flory i fauny ignorowanej lub lekceważonej przez bezmózgich cyborgów nastawionych tylko na tzw. "użytkowość" / "użyteczność" terenu. kwitkows napisał: Popatrz chociażby na plany z Jabłonny. Na dzisiejszych polach powstaną piękne osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: Ulice widmo 16.04.07, 23:59 Buhahaha... Gdzie ta bujna flora i fauna? Na tych od lat nieuprawianych ugorach? Odpowiedz Link Zgłoś
zakkahletz Re: Ulice widmo 17.04.07, 01:06 Tak, właśnie na tych. -Zobacz, jaki piękny jest tamten las. -Gdzie? Nie widzę, drzewa mi zasłaniają. Symptomatyczne... kwitkows napisał: > Buhahaha... Gdzie ta bujna flora i fauna? Na tych od lat nieuprawianych ugorach > ? > Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: Ulice widmo 09.04.07, 16:51 Przejeżdżałem dzisiaj obok - mam złe wieści: uliczka jest i nawet ma tabliczkę z nazwą. Co prawda błotnista ta cicha ale jest. Odpowiedz Link Zgłoś
quintesencja Re: Ulice widmo 17.04.07, 14:39 badania terenowe nad ulicami widmowymi to dobra rzecz mozna też zrobić studia porównawcze pomiędzy mapą geodezyjną a satelitarną z portalu geoportal.gov.pl - polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
psychomaszyna Re: Ulice widmo 18.04.07, 19:02 Czasami wystarczy lepiej popatrzeć Zdjęcia ulicy Granitowej fotoforum.gazeta.pl/72,2,880,57918158,60791561.html Odpowiedz Link Zgłoś