Dodaj do ulubionych

Ulice widmo

08.04.07, 19:23
Może ktoś wie gdzie jest w Legionowie ulica Granitowa albo w Jabłonnie ulica
Cicha ????
Obserwuj wątek
    • kwitkows Re: Ulice widmo 08.04.07, 19:40
      miejsce.targeo.pl/
      Granitowa - niedaleko Legionów/Cynkowa.
      • fotocyklista Re: Ulice widmo 08.04.07, 19:52
        nie o to chodzi , na mapie są ulice ale w terenie ich nie ma :)
        • kwitkows Re: Ulice widmo 08.04.07, 20:58
          Na to nie wpadłem ;-)

Moja koncepcja jest taka - gdy hrabia Potocki dzielił ziemię w Legionowie to zaprojektował także ulicę Granitową. Ale nie wziął pod uwagę, że zanim ktoś tam zamieszka to teren ten zajmie cmentarz. Ulica na mapie została a w terenie będzie tylko cmentarną alejką. Trafiłem?

A gdzie ta ulica w Jabłonnie, bo nie znalazłem.
          • fotocyklista Re: Ulice widmo 08.04.07, 21:07
            No właśnie ulica Cicha jest na najnowszej mapie internetowej Jabłonny a tam nie
            ma żadnej ulicy mało tego nie ma nawet pustej działki gdzie ta ulica by mogła
            być , chyba że w głowie urzędników :)))
            • fotocyklista Re: Ulice widmo 08.04.07, 21:09
              a na mapie to jest w okolicach ulicy Chotomowskiej , odgałęzienie od ulicy
              Modlińskiej dokładnie na przeciwko stacji z gazem do samochodów :)
              • kwitkows Re: Ulice widmo 08.04.07, 21:54
                W planie zagospodarowania przestrzennego będzie tam uliczka (E2.6 KDw). Będzie jeszcze kilka innych, na razie nieistniejących.
                • fotocyklista Re: Ulice widmo 08.04.07, 22:02
                  Po długim namyśle przypomiałem sobie że jest tam droga polna może nie na
                  przeciwko stacji benzynowej ale w pobliżu i być może za 10 lat będzie to
                  ulica , ale z tą ulicą koło cmentarza to naprawdę przedobrzona sprawa :))))
                  W Legionowie jest jeszcze kilka takich miejsc istniejących tylko na mapie.
                  Kiedyś o tym jeszcze napiszę :)
                  • psychomaszyna Re: Ulice widmo 08.04.07, 22:13
                    Po prostu je cyknij i pokaż na fotoforum
                    • fotocyklista Re: Ulice widmo 08.04.07, 22:35
                      dobry pomysł pokazać na fotoforum wszystkie niezgodności mapy Legionowa ze
                      stanem faktycznym :)))a daję słowo że jest tego dużo. :)))
                      • ralphie Re: Ulice widmo 08.04.07, 23:01
                        Ciekawa sprawa. Kilkakrotnie trafiłem na historie, gdzie na mapie/planie ulica widniała jako niczego sobie kawał drogi, a w rzeczywistosci okazywała się "drogą" poprostu śladami po kilkakrotnym w ciągu roku przejechaniu auta tudziez furmanki :)
                        Myślę, że mapy i plany zagospodarowania do duuuuży krok w przyszłość naznaczony planami zagospodarowania, planami administracyjnymi niźli stanem faktycznym :)
                        • kwitkows Re: Ulice widmo 09.04.07, 11:04
                          Plan zagospodarowania ma m.in. pokazywać jak miejscowosc ma sie rozwijać. Więć nic dziwnego, że są tam niesitniejace ulice. Popatrz chociażby na plany z Jabłonny. Na dzisiejszych polach powstaną piękne osiedla.

Co innego mapa miasta lub gminy - ta powinna raczej pokazywać faktyczny stan.

Co do absurdów - moja ulica w Jabłonnie (ul.Przylesie) na wielu mapach pokazywana jest jako ścieżka lub też ul.Leśna, natomiast pobliska polna ścieżka (częściowo już nieistniejąca) jako główna droga.
                          • zakkahletz Re: Ulice widmo 16.04.07, 23:23
                            Nie piękne osiedla, tylko kołchozy. Zresztą żadne osiedle nie może się równać z
                            otwartą przestrzenią pełną bujnej flory i fauny ignorowanej lub lekceważonej
                            przez bezmózgich cyborgów nastawionych tylko na tzw. "użytkowość" /
                            "użyteczność" terenu.

kwitkows napisał:

Popatrz chociażby na plany z Jabłonny. Na dzisiejszych polach powstaną piękne
                            osiedla.
                            • kwitkows Re: Ulice widmo 16.04.07, 23:59
                              Buhahaha... Gdzie ta bujna flora i fauna? Na tych od lat nieuprawianych ugorach?
                              • zakkahletz Re: Ulice widmo 17.04.07, 01:06
                                Tak, właśnie na tych.

-Zobacz, jaki piękny jest tamten las.
                                -Gdzie? Nie widzę, drzewa mi zasłaniają.

Symptomatyczne...

kwitkows napisał:

> Buhahaha... Gdzie ta bujna flora i fauna? Na tych od lat nieuprawianych ugorach
                                > ?
                                >
              • kwitkows Re: Ulice widmo 09.04.07, 16:51
                Przejeżdżałem dzisiaj obok - mam złe wieści: uliczka jest i nawet ma tabliczkę z nazwą. Co prawda błotnista ta cicha ale jest.
    • quintesencja Re: Ulice widmo 17.04.07, 14:39
      badania terenowe nad ulicami widmowymi to dobra rzecz

mozna też zrobić studia porównawcze pomiędzy mapą geodezyjną a satelitarną z
      portalu geoportal.gov.pl - polecam!
    • psychomaszyna Re: Ulice widmo 18.04.07, 19:02
      Czasami wystarczy lepiej popatrzeć

Zdjęcia ulicy Granitowej
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,880,57918158,60791561.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka