Dodaj do ulubionych

Firma U ADASIA

18.05.07, 09:40
Napewno większość z Was korzystała z usług firmy U ADASIA. Jakie są Wasze
opinie na ich temat? Co myślicie o fachowości obsługi ? Bo ja poddaje pod
wątpliwość ich umiejętności. Mam niestety bardzo złe doświadczenie.
Mianowicie zaniosłam na pendrive plakat do wydruku, wykonany przez grafika
(za który zapłaciłam niemałe pieniądze). Po pół godzinie czekania na wydruk
dowiedziałam się, że nie dostanę wydruku ponieważ Pani nie może otworzyć
pliku. Z racji, że bardzo mi zależało na wydruku poprosiłam by inna Pani
spróbowała w innym komputerze. Pani nr 1 lekko obrażona wzięła ponownie
pendrive i poszła z nim do koleżanki. Panie powymieniały na ucho uwagi,
następnie oddały pendrive twierdząc, że jest on cały zawirusowany.
(zastanawiające jest czemu przez te pół godziny, na które Pani zginęła na
zapleczu tajemniczy wirus nie dał o sobie znać?). Jakież było moje zdziwienie
w domu gdy otworzyłam pendrive na którym NIE ZNALAZŁAM pliku plakatu który
miał być wydrukowany, a jedynie wirusa, którego program antywirusowy wykrył i
mam nadzieję, że zniszczył.
Obserwuj wątek
    • na_pustyni Re: Firma U ADASIA 18.05.07, 11:30
      Nie korzystam z ich usług, poza tym ubolewam nad sposobem w jaki ich żenujące
      reklamy oszpecają Legionowo i okolice.
    • foamclene Re: Firma U ADASIA 18.05.07, 11:49
      ile razy nie bylam tam w celu wydrukowania czegos panienki nie mogly otworzyc
      pliku (przyczyna byly przedpotopowe wersje programw na ktorych pracuja)
      temat estetyki "produktow" spod "adasiowej" reki pozostawie bez komentarza
      bo to rzecz wzgledna ;) i jak widac calej rzeszy mieszkancow naszego mista
      korzystajacych z ich uslug cala ta produkcja bardzo sie podoba
      skoro oddaja swoj wizerunek w ich rece :)
      • godgod Re: Firma U ADASIA 21.05.07, 23:29
        Tak,tak. Poziom firmy u Adasia, to żenada. Jak widzę kolejny banner na żółtym tle, to aż mnie wykręca. U tego pana to można sobie co najwyżej zrobić xero, albo dorobić kluczyk. Pamiętam jak parę lat temu dałem im plakat A0 do pracy dyplomowej w corelu5. Gościu nie mógł otworzyć. Jak mu przerobiłem na format corela3 (w standardem była wtedy wersja7), to nie miał polskich liter.A na sam koniec facio powiedział, że mam za dużo szczegółów i jego ploter tego nie narysuje (ten ploter nadawał się chyba tylko do rysowania super-bannerów). W końcu sam sobie wydrukowałem na kilku kartkach, posklejałem i dałem na xero 9nie u Adasia). I było OK. Ale firmy poligraficzne z reguły mają taki poziom. U nas w firmie od jakiegoś czasu sami sobie projektujemy foldery i ulotki, bo już mieliśmy dość załamywania się.
        ...Adaś...popraw się...

GG
    • kris.72 Re: Firma U ADASIA 19.05.07, 10:27
      Ja na ten przykład podaziwiam ludzi którzy w ogóle tam się udają w jakim
      kolwiek celu . Sam jestem "fachurą" od reklamy i jak widzę ich "discopolo"
      reklamowe to mnie kraw zalewa a co do panienek , które obsługują to wystarczy
      popatrzeć na ogłosznie non stop się pojawiające na portalu
      praca ... "studentkę - matura , jęz. polski 4" i co one mogą wiedzieć na temat
      grafiki- corela, phptoshopa itd . Nie wiem czy dobrze paintha by umiały
      obsłużyć . NIe polecam a wręcz zalecam unikanie . Pozdrawiam Forumowiczów .
      • guayazyl1 Re: foam 19.05.07, 17:53
        co za smakowita stronka Madziu foamclene.blogspot.com/
        wszystko tam w dobrym guscie. i literki i fotki (moze oprócz szóstki)i
        kompozycja. a na szkicach zdaje się sama autorka co poznaję po kolorze wlosów :)
        bardzo mi się podoba. pychotka.
        • foamclene Re: foam 20.05.07, 16:26
          toz to gotowiec ;) (niestety jeszcze go nie rozpracowalam)

blog googlowy
          tez sobie mozesz zrobic ;)
          foamclene.blogspot.com/2007/05/extrememoto-2007-warszawa_20.html
          • guayazyl1 Firma U ADASIA 22.05.07, 17:15
            ja tylko podpowiem, ze od estetyki, formy reklam i kolorystyki jest Naczelny
            Architekt Miasta. on wydaje zgode lub jej nie wydaje na banner bo on odpowiada
            za przestrzen publiczną.
            • foamclene Re: Firma U ADASIA 27.06.08, 15:05
              dlatego zapewne nasze liceum ma taki uroczy dach :)
    • maruda3210 Re: Firma U ADASIA 23.05.07, 16:46
      "U Adasia" robiłem tylko zdjęcia do paszportu i odbyło się to bez bólu.
      Natomiast jak widzę te reklamy w stylu "wieś tańczy, śpiewa i przytupuje" to
      zbiera mi się na wymioty. Ciekawe że nikt z UM nie zwrócił uwagi na migoczące
      różnokolorowo lampki, "koguty" itp. Bo np. te na Zegrzyńskiej z daleka potrafią
      zmylić (z odległości np. 1 km wygląda jakby na poboczu stało coś "na kogutach")
      • angella80 Re: Firma U ADASIA 26.05.07, 09:43
        Faktycznie, reklamy to oni mają fatalne. Ale przypuszczam że dokładnie o to im
        chodzi. Ma być odciachowo, tandetnie i z kilometrów widocznie. Dzięki temu są
        naprawdę zauważalni. Nikt temu nie zaprzeczy...
        Co do jakości obsługi. Myślę że w dużym stopniu wynika ona z tego, że ekipa tam
        pracująca tak właściwie ciągle się zmienia, a panny tam pracujące, pracę u
        adasia traktują jako przystanek przed czym lepszym, ciekawszym i ambitniejszym.
        I nikt nie ma tam czasu na szkolenie swoich umiejętności...
        • uwaga_tramwaj Re: Firma U ADASIA 27.06.08, 12:43
          angella80 napisała:

> Faktycznie, reklamy to oni mają fatalne. Ale przypuszczam że dokładnie o to im
          > chodzi. Ma być odciachowo, tandetnie i z kilometrów widocznie. Dzięki temu są
          > naprawdę zauważalni. Nikt temu nie zaprzeczy...

są zauważalni, fakt. jednak chyba nie jestem przedstawicielką grupy docelowej,
          bo reklamy mnie odstręczają i sprawiają, że omijam to miejsce szerokim łukiem.
    • misio_patysio Re: Firma U ADASIA 09.07.07, 20:46
      szczerze... banda partaczy... żona pisała praca mgr. skończył nam się tusz w
      drukarce, podskoczyliśmy do Adasia żeby wydrukować, po jakiś 15 minutach pani
      stwierdziła że to troszkę poczeka bo mają problemy z siecią. w mordę misia, 5
      komputerów na krzyż, dwie drukarki i sieci nie potrafią skonfigurować, niektórzy
      przecież taką sieć w domu mają (na marginesie kiedyś gdy nie byłem jeszcze
      żonaty i grywałem w gry komputerowe miałem podobną w domu tylko że bez drukarek)

co do obróbki graficznej szczerze mówiąc nie wiem jacy są ale patrząc na ich
      reklamy podejrzewam że marni. w razie czego polecam ludzi z sieci. są grupy
      dyskusyjne na których jest wiele ogłoszeń grafików komputerowych. kumpel ma
      firmę komputerową znalazł kiedyś takiego, z ogłoszenia. podrzucił mu do
      zrobienia stronę w PHP, stwierdził że jak zrobi w dwa dni to zły nie będzie, a
      gościu podesłał mu za parę godzin (w środku nocy) a kasę wziął normalną.

mówiąc krótko nie mamy w Legionowie konkurencji dla Adasia, więc nie mogę nic
      polecić, ale generalnie odradzam, polecam jedynie xero bo tego spartaczyć się
      nie da :]
      • asserwis Re: Firma U ADASIA 26.06.08, 18:14
        "..mówiąc krótko nie mamy w Legionowie konkurencji dla Adasia, więc nie mogę nic
        polecić, ale generalnie odradzam, polecam jedynie xero bo tego spartaczyć się
        nie da :]"

a tu zdziwię kolegę bo spartaczyć sie da :)
        sam jestem ofiarą partactwa adasia- miałem do powielenia mapę formatu A0,
        przyszedłem zaraz przed zamknięciem - dziewczyna wzrokiem dała mi do zrozumienia
        że pracuje do 18.00 i ani minuty dłużej. Najgorszy był efekt tego kopiowania
        który odkryłem dopiero w domu, otóż toner na papierze można było zetrzeć gumką :) :)
        niestety ADASIA unikam jak ognia
    • blue-bo-niebieski Re: Firma U ADASIA 26.06.08, 16:03
      Odradzam! Niefachowi, niegrzeczni i w dodatku nieuczciwi.
    • sylwia_ps Re: Firma U ADASIA 26.06.08, 17:08
      To prawda. Wysoki poziom obsługi to to nie jest, ale zważywszy na pracowników, którzy idą tam pracować, bo albo tam albo w supermarkecie, nie ma się czemu dziwić. Pracujących dziewczyn nikt tam nie szkoli - przysposobienie do pracy polega na patrzeniu jak to robią "starsze" koleżanki, które "umiejętności" zdobyły analogiczną drogą.
      • a-ksie Re: Firma U ADASIA 27.06.08, 12:12
        "Wysoki poziom obsługi to to nie jest, ale zważywszy na pracowników,
        którzy idą tam pracować, bo albo tam albo w supermarkecie, nie ma się czemu
        dziwić. "
        Nie wiem skąd ten wniosek z tego co się orientuję to by pracować u Adasia trzeba
        mieć maturę i to nie byle jak zdaną, wiec nie wydaje mi się by supermarket był
        jedyną alternatywą.
        • foamclene Re: Firma U ADASIA 27.06.08, 13:20
          a mnie sie wydaje, ze przedmowcy chodzilo o
          umiejetnosci "plastyczne" i radzenia sobie z programami graficznymi
          nie o radzenie sobie w sprzedazy bezposredniej zamkow do drzwi i
          brelokow do kluczy
        • polokokt Re: Firma U ADASIA 27.06.08, 13:28
          mi sie wydaje ze jakby taka osoba majaca taka super mature dostala ekstra
          propozycje z jakiejs fajnej firmy i druga od Adasia to raczej nie idzie do
          Adasia z racji patriotyzmu. Zreszta patrzac na rotacje osob w tej firmie raczej
          wszystkie dziewczyny ida tam na zasadzie "na razie to ale do razu zaczynam
          szukac czegos lepszego". A drugie przyslowie "jaki Pan taki kram" tez chyba
          tutaj dobrze pasuje.

Pozdrawiam
          • madziulec Re: Firma U ADASIA 27.06.08, 14:51
            Swoja droga jaka konkurencje ma Adas w Legionowie???
            • foamclene Re: Firma U ADASIA 27.06.08, 15:03
              no drugiego tak wszechstronnego uslugodawcy chyba nie ma ;)
              czekam na uslugi pogrzebowe w ofercie
              • margo99 Re: Firma U ADASIA 30.06.08, 08:10
                ale jest firma Kubicki -
                swoją drogą polecam
          • mamazuczka2006 Re: Firma U ADASIA 27.06.08, 14:59
            Zdecydowanie tak - rotacja tam jest duża. Bywam tam rzadko, ale za każdym razem ktoś kogoś mozolnie uczy obsługi ksera - jak wcisnąć guzik i prawidłowo włożyć kartkę. A rzadko bywam (choć nie miałam okazji przekonać się o złej jakości ich usług), bo z zasady bojkotuję tę firmę za to jak oszpecają nasze miasto (a ostatnio nawet jego okolice!!!!!). Czasem tylko jak bardzo muszę i bardzo mam ich po drodze, to wpadam zrobić ksero, ale czuję się wtedy zawsze nie fair wobec całej populacji naszego powiatu w związku z ww. bojkotem ;)
        • sylwia_ps Re: Firma U ADASIA 27.06.08, 15:32
          A jakiż to szeroki wachlarz możliwosci rozwijają firmy (lub
          instytucje) dla absolwentów szkół ogólnokształcących z czwórką z
          polskiego bez doświadczenia i jakichś konkretnych umiejętności. Nie
          słyszałam, żeby się zabijały o takich pracowników. Co do
          supermarketu, to nie sugerowałam, że idą tam pracować osoby, które
          ledwo lub wcale nie skończyły podstawówki. Miałam raczej na myśli
          nieco podobne warunki wymagań wobec przyszłego pracownika...
          • roberttak Re: Firma U ADASIA 28.06.08, 11:50
            czworka w leginowie trojce z warszawy nie rowna, a czasem piatka ze stolicy tez
            gucio warta
    • mamaaga9 Re: Firma U ADASIA 28.06.08, 12:48
      ja kiedys kozystałam z usług Adasia oprawiając pracę Mgr to panienka
      powiedziała, ze nie mają takiego koloru okładki na co właściciel się
      z dziewił bo znalazł ją bez problmu obok jego stała na pułeczce :-))

druga sprawa: skanowałam stronę wszytko było ok!! poszła drugi raz
      to juz nie mozna było :-))) dziwne prawda

trzeci raz jak poszłam zrobić naklejkę na motocykl to tez był wielki
      problem i wielkie pieniązdze a u Kubicekiego nie było zadnego
      problemy i połowe taniej wzieli
      więc polecam KUBICKIEGO!!! adasia omijam :-))
      • truskaweczka18 Re: Firma U ADASIA 29.06.08, 23:20
        Niestety dolaczam do niezadowolonych. W zeszlym tygodniu oprawialam u nich prace magisterska i drukowalam pare stronek z usb. I co? Po przyjsciu do domu i wlozeniu usb okazalo sie, ze jest zainfekowany wirusem...ODRADZAM ADASIA WSZYSTKIM!!!
      • margo99 Re: Firma U ADASIA 30.06.08, 08:12
        mamaaga9 napisała:

> więc polecam KUBICKIEGO!!! adasia omijam :-))

o to to!
        a jakie superaśne magiczne kubki robią! :o)
        mój mąż z żadnego prezentu tak się nie cieszył i nie dziwował.. :o)
        • so_fine [...] 30.06.08, 23:57
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • roberttak Re:kazdy sie adasie czepia 07.07.08, 11:43
            kazdy sie go czepia, a za to wychwalany kubicki tez sobie takie diody na atenie
            zrobil, tyle ze zielone, i czy to ladne jest ? nie wspominajac o tym ze blok co
            jest na przeciwko w nocy wyglada jak by ktos na niego dyskotekowe swiatla
            nastawil, ciekawe czy mieszkancom to wogole nie przeszkadza.
            • polokokt Re:kazdy sie adasie czepia 07.07.08, 12:10
              może jest różnica w jasności zastosowanych diod, bo fakt faktem, tę zieloną
              tablice kubickiego widac ale nie razi ona po oczach tak jak czerwona adasia. Ta
              czerwona adaisa po prostu rozswietla cala okolice natomiast ta zielna poza tym
              ze miga na bloku to nie powoduje ze ludzie w bloku na przeciwko maja w pokoju
              caly czas zielone swiatlo. Ale to ju musieliby sie wypowiedziec okoliczni
              mieszkancy.
              • roberttak Re:kazdy sie adasie czepia 07.07.08, 17:50
                no wlasnie musieli by sie wypowiedziec, rozmiar gra tu spore znaczenie ale to
                tak samo mala wies a od konkurenta najgorsze pomysly ciagnie...
    • piszu-piszu Re: Firma U ADASIA 18.03.09, 10:39
      He, ja poszlam wydrukowac swoje cv z pendrive'a i pani tez powiedziala ze nie
      moze otworzyc bo jest wirus, ale po kilku minutach jej sie udalo i wydrukowala,
      jak przyszlam do domu i podlaczylam pena do swojego komputera od razu moj
      antywirus wykryl i usunal wirusa, chyba te ich komputery sa niezle zawirusowane
      a wirusy automatyczne przechodza, juz tam nie pojde!
    • stevex Re: Firma U ADASIA 20.03.09, 18:31
      Tęż się podpisuje pod tym że ich koszmarne reklamy i tandetny sklep oszpecają nam miasto.Kto wydał zgodę na takie ogłoszenia?
    • koniu2714 Re: Firma U ADASIA 17.11.09, 18:08
      Ja korzystam z usług firmy ARAplus która mieści się przy ulicy
      warszawskiej74 i mogę naprawdę polecić kubki robią w jeden dzień
      koszulki wszysto smycze ,gadżety, banery, poduszki ,misie wszystko
      naprawdę polecam
      • lida27 Re: Firma U ADASIA 20.11.09, 19:17
        koniu2714 - co za dużo to niezdrowo. To nie działa jak reklama, ale jak natręctwo.
      • zdzisio_burczymucha Re: Firma U ADASIA 17.12.09, 22:14
        a ile Ci zapłacili za tą reklamę? Bo wszystkie posty masz z identyczną treścią.
        A sam adaś faktycznie żal.pl
    • madziulec Re: Firma U ADASIA 17.11.09, 20:12
      A ja dzis sie milo zaskoczylam, bo robia drewniane pieczatki na tzw. kolku.

A to dzis rzadkosc.
    • stevex Re: Firma U ADASIA 23.12.09, 15:18
      Jedno jest pewne !! Mają straszne obciachowe reklamy na terenie Legionowa!
      Szpecą miasto !!
      • lmolinski Re: Firma U ADASIA 29.12.09, 08:36
        za to na pewno zwróciliście na nie uwagę ;-) i o to cho :P
    • kasiabraun Re: Firma U ADASIA 28.12.09, 20:47
      nie korzystalam i nie skorzystam, reklamy skutecznie odstraszaja.
    • nola83 Re: Firma U ADASIA 20.01.10, 20:06
      Próbowałam obejrzeć zaproszenia ślubne na ich stronie i miałam atak Trojana.
      Brawo Adaś!
    • leinado Re: Firma U ADASIA 06.04.10, 17:10
      Mnie za o skutecznie odstraszyła cena. Chciałem wydrukować ulotki A6 - cena za
      sztukę 1,5 PLN !!!!!! Zamówiłem 2000 szt. za 90 PLN. U Adasia zapłaciłbym 3000PLN.
      • lolo-bella Re: Firma U ADASIA 02.09.10, 20:35
        jestem ciekawa jakimi to wspaniałymi pracownikami sa Ci którzy skarżą sie na adasiową obsługę! wydaje mi
        sie ze wiecej wypowiada sie tutaj osob z konkurecji, niz osob prywatnych naprawde korzystajacych z usług
        Adasia. rzeczywiście za każdym razem jak się tam pojawiam widze nowe twarze - a wiadomo jak ktos sie
        uczy to troche to trwa bo ilosc usług i asortyment jest spory wiec spamiętac wszystko jest ciezko. mialam
        okazje kilka razy skorzystac z usług reklamowych i jestem bardzo zadowolona. jak potrzebowalam cos na
        szybko Pani mi nie odmówila-mimo że skonczyła juz prace.
        • cornellia Re: Firma U ADASIA 03.09.10, 11:44
          Ale zdjęcia do dokumentów robią fatalne i nie jestem z konkurencji
          • julitta.only Re: Firma U ADASIA 03.09.10, 15:10
            liczyć (podsumowanie rachunku )nie potrafią, może 5 z polskiego, jak w ogłoszeniu o pracę ale 1 z
            matmy,
    • Gość: klim Re: Firma U ADASIA IP: *.24.174.90.ipv4.supernova.orange.pl 30.07.20, 13:45
      Bindowanie dok 300 stron U Adasia - 70 zł . Bindowanie dok. 300 stron w Warszawie- 10 zł .
      Różnica ?
      Ceny tragiczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka