Dodaj do ulubionych

Wyniki ank. wątek "Lekarze i zdrowie"-ciąg dalszy

14.02.08, 10:26
1. Na pytanie:

W tej chwili wszystkie posty w sprawach medyczne na forum Legionowo powinny się ukazywać w jednym wątku "Lekarze i zdrowie".
- Odpowiedź "Nie zmieniać, jest dobrze" - 35 %
- Odpowiedź "Trzeba to zmienić" - 65 %

2. Na pytanie:

Jak podoba Ci się pomysł, aby zamiast wątku "Lekarze i zdrowie" zrobić oddzielne wątki dla każdej specjalizacji lekarskiej np. "Dermatolodzy", "Dentyści", "Ginekolodzy" , "Chirurdzy", "Okuliści", "Kardiolodzy", "Neurolodzy", "Szybka pomoc medyczna" itd.

- Wartość średnia z odpowiedzi 2,4, czyli pomiędzy "Trochę mi się podoba - 2", a "Średnio mi się podoba - 3"

3. Na pytanie:

Jak podoba Ci się pomysł, aby zamiast wątku "Lekarze i zdrowie" zrobić kilka oddzielnych wątków (mniej niż w poprzednim pytaniu) np. "Lekarze i zdrowie kobiet", "Lekarze i zdrowie dzieci", "Dentyści", "Inni specjaliści", "Szybka pomoc medyczna"

- Wartość średnia z odpowiedzi 2, 55, czyli pomiędzy "Trochę mi się podoba - 2", a "Średnio mi się podoba - 3"

4. Na pytanie

A może masz inny pomysł na uporządkowanie takich postów? Napisz.

Najciekawsze, wybrane odpowiedzi:

"Nie porządkować. Wątki powstają, a potem spadają w hierarchii coraz niżej i zapomina się o nich. Trudno odnosić się do nieskończenie długiego wątku, jeśli nie było się w nim od dłuższego czasu, bo analiza wszystkiego zajmuje za dużo czasu. Oczywiście są fanatycy, którzy to zrobią, ale to mniejszość,a w forum chodzi chyba o to, żeby wypowiedziało się (najlepiej mądrze) jak najwięcej osób, a nie tylko 2-3 zainteresowane + moderator + dodatkowe2 osoby będące z nim w konflikcie. Zasada nr 1 - pozostawić prawie wszystko swojemu biegowi."

"Nie widzę powodu, aby w jakikolwiek sposób dyskryminować i ograniczać tę tematykę. Dajmy ludziom możliwość zadawania pytań, udzielania na nie odpowiedzi lub wyrażania swoich opinii w sposób tak samo wolny (ograniczony jedynie netykietą i regulaminem forum) jak w przypadku innych tematów typu "śmieci w Legionowie" czy "spółdzielnie mieszkaniowe". Równie dobrze można by założyć, przyszpilić i uczynić "obowiązkowym" wątek pt. "Wszelkie morderstwa w Legionowie", "Transport publiczny do Wawy" i wiele innych. Nie utrudniajmy sobie życia.

"Strona informacyjna adresowa, ewentualnie z możliwością umieszczania komentarzy przez czytelników (wysyłane do moderatora, sprawdzane - zasady netykiety). Na forum odnośnik na stronę oraz możliwość luźnej wypowiedzi. Nie ma co uszczęśliwiać ludzi na siłę."

"według mnie grupowanie nie jest konieczne - forum przecież jest dla ludzi"

"W ogóle ich nie porządkować. Jak ktoś będzie szukał - zada pytanie. Wątków na Legonowie jest na tyle mało że nie warto robić z tego problemu."

Wobec tego:

1. W zgodzie z wynikami ankiety posty dotyczące lekarzy i zdrowia nie będą porządkowane i grupowane do jednego wątku
2. Odnośnie tego tematu będę pilnował przestrzegania netykiety, czyli przede wszystkim:
- Nie powtarzania wątków na ten sam temat w krótkim odstępnie czasu,
- Aby treści dotyczyły Legionowa - czyli chyba jednak nie dyskusje o lekarzach w Warszawie,
- Aby nie było ogłoszeń komercyjnych.
3. Jak już napisałem gdzieś indziej, wystąpiłem kilka dni temu do Urzędu Miasta Legionowo z wnioskiem o udostępnienie informacji publicznej na temat planów opracowania i wydania przez urząd nowego, aktualnego informatora o usługach medycznych w naszym mieście. Jak będzie odpowiedź - podam na forum.
Obserwuj wątek
    • bbkk no i super :-) 14.02.08, 20:50

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka