blenos 26.08.03, 10:12 Proszę o garść informacji na temat dostępu do sieci w tym "pięknym" mieście (jak,kto,za ile). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polokokt Re: Dostęp do internetu w Legionowie 26.08.03, 10:34 Po pierwsze monopolista tepsa ze swoja usluga neostrada. Koszt montazu teraz to jakies chyba 200-300zl, problemem jest abonament 200zl/mies Ale za to sie otrzymuje transfer 512 kbps do i 128 kbps od Ciebie. Ja mam i nie narzekam. W styczniu jak wymienili rutery to od tamtego czasu mialem tylko jedna awarie polgodzinna. Druga opcja to od niedawna telewizja kablowa zaklada jakis internet. Z tego co wiem to koszt miesieczny 80zl i transfer 128kbps. Z tym ze taki jest na folderze, a nie gwarantowany. Z tego co wiem maja lacze 2 Mb (chyba tak sie pisze ta jednostke) wiec jesli nie dokupia nic wiecej nie moga zagwaramtowac ze ten transfer nie spadnie, wiadomo jak sie przylancza nowych uzytkownikow to ten kabel dzieli sie na wszystkich uzytkownikow.... Jak to dziala to nie wiem bo w L-wie na razie ma zalozone pewnie cos kolo 80 osob (moze 100) Jakis czas temu gdzies trafilem na ogloszenie sieci radiowej, ale kurczaczki nie moge znalezc teraz linku do tej firmy. Jak znajde to podesle. I w sumie to wszystkie mozliwosci zalozenia internetu. Neostrade mozna zalozyc wszedzie, net z kablowki na razie tylko tam gdzie juz okablowali konkretny blok (pewne trzeba sie dowiedziec w ich siedzibie) co do radiowego to nie mam pojecia nawet czy to dziala, ja nie slyszalem o nikim kto by tego uzywal w L- wie. Pozdrawiam -------------------------------- !!! UWAGA !!! Sprzedam Amplituner Technics szczegóły: www.sprzedam.hifi.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Dostęp do internetu w Legionowie IP: *.ssmb.com 26.08.03, 11:14 nieladnie sie reklamowac ale radiowka to : www.internet.e-legionowo.pl wszystko zalezy od tego czy jestes w zasiegu naszych punktów dostepowych lada dzien dojdzie jeszcze jeden ale wysoko i jest duza szansa ze sie zalapiesz ale jakby cos to na maila kompex@e-legionowo.pl lub gg: 9731 do osob ktore sie wczesniej zglaszaly prosze o ponowny kontakt czesc bazy danych odeszla w niebyt pozdrawiam Peter Odpowiedz Link Zgłoś
blenos Re: Dostęp do internetu w Legionowie 27.08.03, 15:43 dzieki za info. Mam jeszcz pytanie odnosnie dostepu typu dial up, mianowicie,czy oprocz tpsa i onetu jakies inne firmy swiadcza takie uslugi na terenie legionowa (np. dialog???). pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Dostęp do internetu w Legionowie IP: *.ssmb.com 27.08.03, 16:49 > dzieki za info. > > Mam jeszcz pytanie odnosnie dostepu typu dial up, mianowicie,czy oprocz tpsa > i onetu jakies inne firmy swiadcza takie uslugi na terenie legionowa > (np. dialog???). > > pzdr onet - to energis, dialupy sa przeciez ogolnodostepne, numery 0 20 xx xx sa tak samo taryfikowane, a jesli chodzi Ci o Dialog jako operatora telefonicznego ktory ma konkurencyjne oferty na dostep do netu to maja tylko w swojej sieci telefonicznej, niestety w Legionowie zadna firma poza tpsa nie ma kabelkow, a radiowa sferia lub tele2 nie maja zasiegu i chyba szybko sie to nie zmieni..a moze? Peter Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: Dostęp do internetu w Legionowie 27.08.03, 19:07 No i zostaja jeszcze osiedlowe LANy. Na Piaskach jest dosyc duzy i dziala na laczu z Polpaku, chociaz czasami wolno. Miejscami sporo ludzi postawilo male sieci na iDSL lub Neo+. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Dostęp do internetu w Legionowie 28.08.03, 01:31 tak, na polpaku jest tez siec w okolicy Palacowej (o ile sie nie myle, tam od targowiska w strone jablonny) Pozdrawiam -------------------------------- !!! UWAGA !!! Sprzedam Amplituner Technics szczegóły: www.sprzedam.hifi.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Dostęp do internetu w Legionowie IP: *.ssmb.com 28.08.03, 11:05 > tak, na polpaku jest tez siec w okolicy Palacowej (o ile sie nie myle, tam od > targowiska w strone jablonny) > Pozdrawiam > - ask na Piaskach ma 2 x 1Mb od Polpaku piaski.legionowo.webpark.pl/ sieć kablowa - ask na Sobieskiego ma "tylko" ADSLe 512/128 i 1024/256 www.legionowo.eu.org sieć kablowa - ask na Husarskiej 2 x SDI www.husarska.net/ sieć kablowa - ask SowiNet aktualnie weszła w skład e-legionowo.net 2 x 2MB Polpak www.internet.e-legionowo.pl (w najblizszym czasie wszystko na e- legionowo.net) sieć kablowa i radiowa - ask na Sowińskiego 1 blok przy Globi ADSL 512/128 sieć kablowa pozdrówka Peter Odpowiedz Link Zgłoś