Dodaj do ulubionych

co robić w Legionowie ?

01.03.08, 20:53
zapytał mnie ostatnio znajomy: "no co można robić w Legionowie... ??? "
odpowiedziałam, że można spotkać się z przyjaciółmi na kawie, pójść na basen,
na lodowisko i ...

macie jakieś pomysły ?
Obserwuj wątek
    • so_fine Re: co robić w Legionowie ? 01.03.08, 22:45
      No właśnie...

Też jestem ciekawa...
    • bronka29 Re: co robić w Legionowie ? 02.03.08, 00:28
      spoko spoko już niedługo wiosna a wtedy... gdzie są lepsze tereny na rower niż
      nie u nas - lasy, wał wiślany, Zalew......
    • kampfschwimmer Re: co robić w Legionowie ? 02.03.08, 18:06
      1. W Legionowie brak jest centrum handlowego z 2,3 salami kinowymi wielkości
      gdzieś 60 - 75 % warszawskiej Sadyba Best Mall i kilkoma knajpkami
      2. W Legionowie brak 2 - 3 klubów / lokali, gdzie można potańczyć klasy
      warszawskiego klubu Orange (o czymś tak kultowym jak Tygmont można pomarzyć) -
      na pewno Amok nie jest czymś takim
      2. W Legionowie brak Miejskiego Centrum Kultury z prawdziwego zdarzenia - ale
      takiego, który jest otwarty w weekend (a przynajmniej sekcje w sobotę działają,
      bo właśnie wtedy ludzie mają najwięcej czasu) i nie ogranicza się do jednej
      imprezy w niedzielę
      • w.iwo Re: co robić w Legionowie ? 02.03.08, 19:09
        sugerowano mi, że Legionowo jest miastem nudnym i nieciekawym... mam odmienne
        zdanie, ale widzę też takie braki jak przedstawił rozmówca... jednak młodzież
        nie ma dobrego zdania...
        • madziulec Re: co robić w Legionowie ? 02.03.08, 21:18
          To skoro wg Ciebie nie jest ani nudne ani nieciekawe to jakie masz propozycje
          spedzania wolnego czasu?
      • polokokt Re: co robić w Legionowie ? 02.03.08, 22:28
        co do tego kina i centrum handlowego, to z tego co wiem, decyzja na
        pozwolenie na jego budowe juz zapadla i za jakis czas (nie znam
        szczegolow, wiec daty nie powiem) powstanie przy wiadukcie, na
        terenie starej jednostki wojskowej. Tam blizej wiaduktu, co na
        pozostalym terenie podobno jeszcze nie wiadomo (chyba ze cos wiecie
        to sie dzielcie bo ten temat mnie ciekawi :) )

Co do Amoku, to taka "siekiera" z dymu papierosowego jaka tam
        panuje, szczegolnie w sali na dole, to chyba nigdzie indziej nie ma.
        Pozdrawiam
        • bakula12 Re: co robić w Legionowie ? 04.03.08, 12:27
          podobno wokół kina i centrum handlowego ma być jakiś park z miejscem
          zabaw dla dzieci - pomysł mi się bardzo podoba i mam nadzieję, że
          dojdzie do jego realizacji.
          • w.iwo Re: co robić w Legionowie ? 04.03.08, 13:07
            ja praktycznie czasu wolnego nie mam :o)
            ale pytam, bo często słyszę to zdanie z ust okolicznych mieszkańców...
            ludzie mają różne upodobania, inne mają mamy z dziećmi, inne osoby aktywne
            ruchowo uprawiające sport ;o), a inne ma młodzież... dlatego zapytałam, żeby
            dowiedzieć się czegoś więcej i poszerzyć horyzonty...
            • roberttak Re: co robić w Legionowie ? 05.03.08, 00:17
              paintball - w okolicy jest gdzie i z kim, nawet dla poczatkujacych, oczywiscie
              weekendy,

tenis - jest pare kortow,

piwo w paru miejscach tez wystepuje,

mozna wsunac kebaba,

a jak komus sie bardzo nudzi to niech sprobuje zaczaic sie w nocy na graficiarzy
              albo inny bandytyzm
              • w.iwo Re: co robić w Legionowie ? 05.03.08, 00:43
                "zaczaić się na graficiarzy" - to mi się najbardziej podoba :o)
                to gdzie się czaimy i z czym ;o)

pomysł nie jest głupi...
                • postrach_szefowej Ja chodzę... 05.03.08, 09:24
                  ... mniej więcej 3 razy w tygodniu staram się chodzić jakieś 6km.
                  Zajmuje to ok 1h czasu. jak ktoś się chce dołączyć, zapraszam.
                  Wieczorami ok 19-20.
                  Raz w tygodniu tańczę; w SP nr 1 taniec dla kobiet - Latino.
                  Polecam. To dzisiaj wieczorem o 20.00. Dopiero ruszył kurs, więc bez
                  problemu można się dołączyć.
                  Raz w tygodniu jeżdż na basen do Jachranki. Też polecam!
                  • madziulec Re: Ja chodzę... 05.03.08, 09:46
                    No to tak:
                    cena basenu w Jachrance mimo przecudownych warunkow jest powalajaca.
                    Niestety co by nei mowic.
                    Dojazdu jesli ktos nei ma samochodu zdaje sie rowniez brak (ale tu
                    prosze mnie w razie co wyprowadzic z bledu).

Czyli nasze "rozrywki" ograniczaja sie do:
                    - polowania na graficzarzy
                    i
                    - chlania piwa.

Ciekawa perspektywa.....
                    • postrach_szefowej Re: Ja chodzę... 05.03.08, 12:05
                      Ponieważ irytuje mnie Twoja agresja, która aż wylewa się w każdym
                      Twoim poście, mogłabym napisać krótko: NAM BOGATYM WSZYSTKO WOLNO.

Osobiście wolę moczyć się w czystym i w miarę pustym basenie.
                      Sprawdź sobie cennik - wprowadzili bilet rodzinny, który daje już
                      normalną cenę.

Sorry, nie wyobrażam sobie mieszkania w Legionowie bez samochodu.
                      • madziulec Re: Ja chodzę... 05.03.08, 12:14
                        No jasne ;) Mi kiedys podobalo sie: caly basen dla 3 osob.
                        Tylko...
                        Coz.. To nie o to chodzi.

Zapytalam o dojazd. Masz jakis inny niz samochod? Nie. Samochod
                        czasem chcesz odstawic.
                        Co do biletow rodzinnych ...
                        www.warszawianka.pl/cennik_aquapark obowiazuja w ciekawe
                        dni.... (poniedziałek - piątek - czyli nie ma wejsc rodzinnych w
                        soboty i neidziele, wtedy kiedy tak naprawde rodziny sa razem).

Wiec nie zarzucaj mi agresji. Bo mnie irytuje to, ze mieszkam w
                        martwym miescie, a ktos za wszelka cene chce udowodnic, ze chlanie
                        to jest super rozrywka, ktora dla mnei nie jest rozrywka.

Czekam wiec na pokazanie jakim to swietnym miastem jest nasze
                        Legionowo.
                      • psychomaszyna Re: Ja chodzę... 05.03.08, 12:20
                        Szanowne, chciałbym uprzedzić ewentualną sprzeczkę.

Proponuję odejść od sporów personalnych, a przejść do dyskusji
                        merytorycznych.

Wiem, że obie Panie są zmotoryzowane, więc myślę, że o to nie warto
                        wieść sporu.

Myślę, że w Legionowie warto zadbać o rozrywki i zajęcia na każdą
                        kieszeń - faktem jest, że ich brakuje, niezależnie kto jakimi
                        zasobami gotówki dysponuje.

Warto więc jak najlepiej skatalogować to co jest, aby łatwiej było
                        wybrać z niewielkiej ilości propozycji.

Zróbmy to razem.
                        • postrach_szefowej Re: Ja chodzę... 05.03.08, 12:35
                          Mój wachlarz propozycji był szeroki; od chodzenia, które nic nie
                          kosztuje (nawet jeśli nazwiemy je Nordic Walking) do pławienia w
                          Jachrance, która sporo kosztuje, ale jak się weźmie babcię i
                          dziadka, to jest moim zdaniem na każdą kieszeń.

PS Ja wszędzie jeżdżę samochodem. Gdybym miała jechać do Jachranki
                          PKSem, to raczej nigdy bym tam nie dotarła.

A co z tańcem? Nikomu się nie podoba?

• madziulec Re: Ja chodzę... 05.03.08, 13:38
                            Ok :)
                            Podoba sie.

Moj model rodziny jednak wyglada troche inaczej.
                            Jestem ja i 4-ro letni chlopiec ;)
                            Dla wlasnie tego chlopca poszukuje fajnych rozrywek - nie kulek, bo
                            nei uwazam to za rozrywke na stale, taniec - owszem, bo maly jest
                            bardzo zainteresowany i chcialby hodzic, ale narazi nei zetknelam
                            sie z zajeciami dla dzieci po poludniu.

Basen - super sprawa. I bardzo sie ciesze, ze jest. Z powodow
                            zdrowottnych do czerwca nie mozemy chodzic ;( Ubolewam, bo naprawde
                            bylo fajnie.

Nordic walking? Z 4-latkiem??? Hmmm. Narazie odpada, bo noszenei 18
                            kg na plecach po paru km spaceru nie za bardzo mi sie usmiecha.

W innym watku poszukuje zajec sportowych dla dziecka - sa. Rano.
                            Rano dziecko chodzi do przedszkola, ja do pracy. Mam rzucic prace???
                            Chyba tak mysla osoby, ktore te zajecia organizuja...

I tak wyglada nasze Legionowo.
                            Rozpoczynajac od sklepow, ktore zamykaja o 18 (bo chyba nikt nei
                            chce tu robic interesow i nikt nie chce niczego sprzedac) a konczac
                            wlasnie na zajeciach.
                            Sklepy czynne dluzej jakos zarabiaja... Cud czy co?
                            • postrach_szefowej Re: Ja chodzę... 05.03.08, 14:17
                              Jak kupujesz bilet rodzinny na basen w Jachrance, to nikt nie
                              sprawdza jakie jest pokrewieństwo osób wchodzących. W grupie musi
                              być dziecko i max 4 odoby dorosłe. Masz chyba jakiś znajomych? (BTW
                              Mój model rodziny jest taki sam)

A taniec, o ktorym mówię jest wieczorami.
                              www.edproject.pl/taniec/taniec_dzieci.html
                              • madziulec Re: Ja chodzę... 05.03.08, 14:37
                                Bilet rodzinny jest wazny pn-pt ;)
                                Ja chadzam na basen w soboty i niedziele ;)
                                Zgodnie z cennikeim na podanej wczesniej przeze meni stronei bilet
                                rodzinny wtedy nei obowiazuje. Na innych basenach wlasnie w takei
                                dni sa promocje rodzinne.
                                • czerwonyjakwino Re: Ja chodzę... 05.03.08, 14:45
                                  Pozostaje Ci usiąść i czekać, aż się coś zmieni:-(
                                  • w.iwo Re: ... 05.03.08, 15:08
                                    - wycieczki rowerowe
                                    - piesze wycieczki po okolicznych lasach
                                    - plaża w Wieliszewie
                                    - koła zainteresowań (garncarstwo, metaloplastyka, astronomia w Chotomowie,
                                    teatralne w MOK-u dla dorosłych i dla dzieci, plastyczne, nauka gry na
                                    instrumencie i rozwijanie innych zainteresowań w placówkach kulturalnych)
                                    - polowanie na dziki ;o)
                                    - pisanie na Forum Cafe i Legionowo ;o)
                                  • madziulec Re: Ja chodzę... 05.03.08, 15:30
                                    I ;)
                                    wsiadam w autobus i jade do Wawki ;)

Ale nie twierdze z zacieciem, ze mieszkam w atrakcyjnej
                                    miejscowosci ;))))
                                    • jorge_76 Re: Ja chodzę... 05.03.08, 19:17
                                      Dla dzieci:
                                      - W lato basen w Jachrance, dodatkowo za darmo na terenie obiektu
                                      dużo ciekawych zabaw typu duża dmuchana zjeżdżalnia, nowoczesny plac
                                      zabaw. Drewniany domek" a w nim rysowanie, układanie itd. a po
                                      zabawie obiadek w tej góralskiej chacie
                                      - Od późnej wiosny do końca jesieni Klepisko a w nim co niedziela o
                                      17stej zorganizowane zabawy dla dzieci
                                      - Nowy plac zabaw w Legionowie wraz z bijącym rekordy popularności
                                      wśród dzieci wyciągiem.
                                      - Kursy tańca dla dzieci w Bomi
                                      - Zimą lodowisko

Dla dorosłych:
                                      - Wycieczki rowerowe, ja preferuje Nieporęt i fort w Modlinie,
                                      obiadek w Folwarku u Różyca w Białobrzegach :-)
                                      - Widokowe loty samolotem z Modlina
                                      - Siłownia, koszykówka i siatkóka w MOSiR
                                      - Jesli ktoś kibicuje Legionovii zawsze moża pójść na meczyk.
                                      - Nie opuszczam prawie żadnego koncertu wraz z fajerwerkami
                                      organizowane przez miasto Legionowo, bardzo dobrze się bawie sam jak
                                      i z dzieckiem :-)

Naprawde dużo się dziejem można zawsze spędzić miło i ciekawie czas,
                                      trzeba tylko chcieć i mieć pomysł. Mnie Legionowo odpowiada :-) Duże
                                      nadzieje wiąże z budową nowej hali widowiskowo sportowej z uwagi na
                                      moje zainteresowania badmintonem.
                                      • psychomaszyna Re: Ja chodzę... 05.03.08, 19:41
                                        A mi nie pozostaje nic innego jak zgodzić się z Madziulcem.

Ofert rozrywki i zajęć zorganizowanych jest po czterokroć, a nawet po pięciokroć
                                        za mało.

I czemu wszystko co się dzieje ma miejsce w ciągu dni roboczych, a tak mało w
                                        weekendy?
                                      • luizabla Re: Ja chodzę... 05.03.08, 20:39
                                        jorge_76 - napisałeś: "Siłownia, koszykówka i siatkóka w MOSiR". Czy możesz
                                        podać więcej szczegółów, zwłaszcza jeśli chodzi o koszykówkę i siatkówkę?
                                        (BTW - gdzie jest MOSiR bo jeszcze nie wszystkie obiekty jestem w stanie
                                        zlokalizować w Legionowie...).

pozdr
                                        • jorge_76 Re: Ja chodzę... 06.03.08, 18:52
                                          Jeśli chodzi o baze sportową to na razie jest ubogo. Dzowniłem do
                                          MOSiRu i żeby wynająć sale do koszykóki skierowali mnie do
                                          sekretariatu szkoły

forum.gazeta.pl/forum/0,62489,1540823.html?f=93&w=76428641&a=76604882&rep=1&t=1204825847342
                                      • madziulec Re: Ja chodzę... 05.03.08, 23:14
                                        Co by nie mowic - Dni Legionowa sa zawsze jak dla mnie bardzo ladnie
                                        zorganizowane ;)
      • pantoranaga Re: co robić w Legionowie ? 05.03.08, 22:15
        Bardzo mi miło iż Amok jest konfrontowany z Tygmontem-ale no cóż,wynik takiej
        konfrontacji jest oczywisty..
        Co do zadymienia lokalu-już niebawem problem zostanie rozwiązany poprzez
        zamontowanie wyciągów.Sam nie palę więc dym papierosowy naprawdę mi przeszkadza.
        Bardzo dziękuję za wszelkie uwagi-zwłaszcza krytyczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka