uwaga_tramwaj 03.06.08, 17:42 powinnam zmienić nick na uwaga_pociąg. chłopa bym dziś straciła, szlabany w górze, pociąg jedzie, dróżnik śpi. uważajcie i dzwońcie na policję jak zobaczycie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulec Re: Uważajcie! Legionowski przejazd na Kwiatowej 03.06.08, 17:53 Moze jestem tepa.. Ale z tego co wiem przejazd ten jest automatyczny. Ktos co wie???? Odpowiedz Link Zgłoś
uwaga_tramwaj Re: Uważajcie! Legionowski przejazd na Kwiatowej 03.06.08, 17:56 zawsze ktoś tam siedzi. siedzi chyba nie dla rozrywki, tylko żeby przejazdu automatycznego (jeżeli właśnie taki on jest, nie mam danych pozamadziulcowych) pilnować! pociąg jechał i trąbił jak mamut. zero reakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Uważajcie! Legionowski przejazd na Kwiatowej 03.06.08, 18:03 z cytowanego artykulu: "Nie jest bowiem tajemnicą, że sporo grzechów na swym sumieniu mają również osoby zasiadające za przysłowiowym kółkiem. Chcąc być sprawiedliwym trzeba wspomnieć również o akcji „Bezpieczny przejazd zależy także od Ciebie” organizowanej przez Kolej wspólnie z policją i Fundacją Krzysztofa Hołowczyca „Kierowca bezpieczny” oraz różne organizacje pozarządowe. - Uczestniczymy w tej akcji, bo trzeba zmieniać zachowania kierowców. Tym bardziej, że ewentualne zmodernizowanie przejazdów kolejowych na w pełni zautomatyzowane zajmie dziesiątki lat – mówi Andrzej Kalitowicz, prezes Fundacji Krzysztofa Hołowczyca „Bezpieczny Kierowca”. – Apelujemy do kierowców. Nie jedźcie na pamięć. Szczególną ostrożność należy zachować nawet na strzeżonym przejeździe z podniesionymi szlabanami." I tyle mam do powiedzenia. Twoj maz jest nie bez winy. Odpowiedz Link Zgłoś
uwaga_tramwaj Re: Uważajcie! Legionowski przejazd na Kwiatowej 03.06.08, 18:10 > I tyle mam do powiedzenia. > Twoj maz jest nie bez winy. > madziulec z właściwą sobie delikatnością MUSI się przywalić. dzięki temu, że ROZEJRZAł SIę, PRZYHAMOWAł I ZACHOWAł NALEżYTą OSTROżNOść - żyje. zatrzymał się PRZED Odpowiedz Link Zgłoś
matines1 Re: Uważajcie! Legionowski przejazd na Kwiatowej 04.06.08, 16:41 madziulec napisała: > Moze jestem tepa.. Ale z tego co wiem przejazd ten jest automatyczny. > Ktos co wie???? potwierdzam, jestes tępa:) a przejazd jest sterowany "ręcznie" tzn przez dużnika, przez szesc lat nie zauważyłaś drużnika lub jego budki?? mimo iz mieszkam w tym miescie od urodzenia nie spotkalem sie z tym by pociag przejechal przy otwartym szlabanie. ale dziekuje autorowi ze zwrocil na to uwage!! Odpowiedz Link Zgłoś
marias73 Re: Uważajcie! Legionowski przejazd na Kwiatowej 30.07.08, 20:46 madziulec napisała: > Moze jestem tepa.. Ale z tego co wiem przejazd ten jest automatyczny. > Ktos co wie???? No to jestes tepa bo nie jest automatic Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Uważajcie! Legionowski przejazd na Kwiatowej 30.07.08, 23:26 No to wnioslas ozywczy powiew do dyskusji. Az chce sie okna otworzyc szeroko ;))) Zaduch sie zrobil jak cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec ciekawy artyklul i wiemy wszystko 03.06.08, 18:00 www.autostrefa.pl/index.php?id=58&option=com_content&task=view Odpowiedz Link Zgłoś
uwaga_tramwaj Re: ciekawy artyklul i wiemy wszystko 03.06.08, 18:13 tak, wiem, cudownie znajdziesz w necie artykuł na każdy temat. ja też umiem. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Uważajcie! Legionowski przejazd na Kwiatowej 03.06.08, 18:25 przejazd wbrew informacjom Madziulca nie jest automatyczny, jest obslugiwany przez osobe siedzaca w tej budce. Osobiscie kilka lat temu bylem swiadkiem jak w duzej mgle nie zostaly zamkniete szlabany i nagle z tej mgly wylonila sie lokomotywa i sobie przemknela..., takze wierze ze moglo to sie zdarzyc i teraz. A mysle ze post mial uczulic innych (bo jak widac mąż przeżył) a nie zeby pouczac autorke i jej meza jak ma sie nastepnym razem zachowac. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Uważajcie! Legionowski przejazd na Kwiatowej 03.06.08, 18:28 a i jeszcze jedno, doroslemu to mozna podac link do artykułu, ale dziecku, ktore wraca ze szkoly z glowa w chmurach taki artykul juz podsunac ciezej. A jeszcze zeby przez caly czas o tym artykule myslalo jak wraca ze szkoly jak w kolo tyle ciekawych rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Uważajcie! Legionowski przejazd na Kwiatowej 03.06.08, 18:32 Wracam przez ten przejazd okolo.. hmmm.. o wlasnie 6 lat minelo w lutym. Ani razu nie widzialam MKNACEJ lokomotywy. Mozliwe, ze nawet dlatego, iz na tym odcinku stan torow jest taki a nie inny i nie pozwala na rozwiniecie duzej predkosci. Jasne. Mozna tu wypisywac rowne rzeczy. Bo papier, szczegolnei ten pikselowy wszytsko zniesie. Wiec i kolezanka Uwaga_tramwaj moze odgrazac sie wzywaniem policji. Ale jej maz rowniez powinien zachowac NALEZYTA ostroznosc. I jesli by jej nei zachowal... Sprawa znana prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
uwaga_tramwaj Re: Uważajcie! Legionowski przejazd na Kwiatowej 03.06.08, 18:40 madziulec, pisałam kiedyś, że ładna pogoda, kwiatki, ptaszki. dlaczego jesteś taka naładowana negatywnie? chłop mój jeździ ostrożnie, przejechałby sto razy przed tym pociągiem, ale zatrzymał się, żeby potencjalnie nieostrożny jadący za nim zatrzymał się. na policję zadzwoniłam, bo powinni sprawdzić każdy taki przypadek. przez przejazd przechodzą dzieci, jeżdżą na rowerach, błąd ludzki - ok, ale nie notoryczne zaniedbania. może zacznij jeszcze raz np. tak: "Dobrze, że nic się nie stało, pewnie jechał ostrożnie. Rzeczywiście, lepiej uważać i o tym mówić. Czytałam ciekawy artykuł o przejazdach <i tu link jak już musisz>" Od razu życie będzie milsze. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Uważajcie! Legionowski przejazd na Kwiatowej 03.06.08, 19:48 Na szkoleniu z komunikacji uczono mnie jednej fajnej rzeczy: starac sie nie zwalac na innych. Czyli nie szukamy usprawiedliwienia, ze ktos jest winien. Ty piszesz, ze droznik spal, ze policje mamy wzywac. Dlaczego Twoj maz nie wezwal?? Nas tym obciazasz... Dlaczego??? Bo chcesz zepchnac z siebie odpowiedzialnosc. Dlaczego??? I rzeczywiscie dobrze o tym mowic. Tylko czy w ten sposob??? Odpowiedz Link Zgłoś
uwaga_tramwaj Re: Uważajcie! Legionowski przejazd na Kwiatowej 03.06.08, 20:04 madziulec napisała: > Na szkoleniu z komunikacji uczono mnie jednej fajnej rzeczy: starac sie nie > zwalac na innych. > Ty piszesz, ze droznik spal, ze policje mamy wzywac. > Dlaczego Twoj maz nie wezwal?? > Nas tym obciazasz... > > Dlaczego??? Bo chcesz zepchnac z siebie odpowiedzialnosc. > Dlaczego??? > > > I rzeczywiscie dobrze o tym mowic. > Tylko czy w ten sposob??? pomyśleć, ile pieniędzy topią firmy w nieskutecznych szkoleniach... nie mam ochoty na dalszą dyskusję z kimś, kto wie swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
onion68 Re: Uważajcie! Legionowski przejazd na Kwiatowej 03.06.08, 21:17 A mnie uczono, że podatnik za płacone przez siebie podatki ma prawo do usług państwa na odpowiednim poziomie. Jedną z takich usług jest bezpieczeństwo. I wybacz, ale gdyby się tam zdarzył wypadek (całe szczęście, że tak się nie stało), to wina leżałaby po stronie dróżnika i kolei, bo to oni nie dopełnili swoich obowiązków. Bardzo też dobrze, że Uwaga_tramwaj podzieliła się swoim doświadczeniem na forum, bo dzięki temu inni też będą zwracać większą uwagę w tym miejscu, uczulą rodziny, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Uważajcie! Legionowski przejazd na Kwiatowej 03.06.08, 19:18 eh Madziuylec, naladowana jestes faktycznie jakas energia.... Nie chodzi o to aby wytykac komus czy uwazal czy nie, tylko aby uswiadomic takiemu Madziulcowi, co mysli ze to automatyczny przejazd, ze tam jest tylko czlowiek i czasem zdarza sie mu przysnac i to juz nie byl pierwszy raz. I doroslemu mozesz nawsadzac zeby uwazal, a czekaj jak Twoj syn podrosnie i bedzie chodzil na piechote przez ten przejazd, ciekawe czy mu tez powiesz "no przeciez powinienes uwazac". Wczoraj na polnej auto potracilo 12-to letniego chlopca. Zapewne tez mial wpojone w glowe ze jak przechodzi przez jezdnie to ma uwazac, niestety samochodu nie zauwazyl i trafil do szpitala, lokomotywy jakis inny 12-to latek tez moze nie zauwazyc bo myslami bedzie juz w szkole... A kiedys pociagi jezdzily duzo szybciej, teraz zwalniaja przed przejazdem bo zaraz za nim (jadac z wawy) sa zwrotnice w fatalnym stanie. Kiedys jak glowny ciag pociagow przejezdzal przez zwrotnice na wprost (teraz te tory sa w remoncie i pociagi zjezdzaja na inne tory, wiec wykonuja skret) to nie zwalnialy, tylko pospieszny przejezdzal przez przejazd praktycznie na pelnym gazie. Ale to nie oznacza ze dla dziecka czy osoby starszej predkosc ktora dla Ciebie jest "niemknaca" przez nich moze byc odbierana zupelnie inaczej.... Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Uważajcie! Legionowski przejazd na Kwiatowej 03.06.08, 19:51 Wiesz Polokokt... Az zaluje, ze nie mam kontaktu z kolega z poprzedniej firmy. Byl prawdziwym pasjonatem jak to on nazywal kolei zelaznej. Napewno chetnie by Ci powiedzial z jaka predkoscia jedzily pociagi i z jaka jezdza obecnie ;))) Pozdrawiam Cie i zycze powodzenia w komunikacji. Narazie macie problem w przekazywaniu swoich emocji i mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
mamazuczka2006 Re: Uważajcie! Legionowski przejazd na Kwiatowej 04.06.08, 10:07 Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Uważajcie! Legionowski przejazd na Kwiatowej 04.06.08, 16:49 Również zwrócę uwagę na ten przejazd... czasem zbyt wiele wagi przykładamy do własnych myśli i przejeżdżamy przez tory bez większych emocji... warto przeczytać taki wątek choćby po to żeby sobie uświadomić zagrożenie... a telefon ? jestem za... jak ktoś zobaczy znów że sytuacja się powtórzyła, to jak najbardziej powinien zadzwonić i zgłosić sytuację... oznaczałoby to, że naszego bezpieczeństwa na tym stanowisku pilnuje osoba nieodpowiedzialna i powinna zostać wymieniona... Odpowiedz Link Zgłoś
teborsuk Re: Uważajcie! Legionowski przejazd na Kwiatowej 05.06.08, 08:37 myślę, że warto zachować uwagę na każdym przejeździe kolejowym - i tym strzeżonym i niestrzeżonym; we wtorek przejeżdżałem ok. godz. 16 przez ten opisywany w wątku i widziałem jak dróżnik wystawiał znak - rogatki uszkodzone; może warto jeszcze uwzględniać w czasie prowadzenia pojazdu znaki drogowe; rozsądku życzę; Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie + przejazd Łajski 05.06.08, 08:54 Parę dni temu (może 2) miga światło, rogatki zamykają się.. czekamy kilkanaście minut, pociąg nie jedzie, tłumy aut przed przejazdem... kierowcy nie wytrzymują i omijają rogatki... to chyba kolejny przykład, że technika i bardziej zawodny od niej czynnik ludzki powinny wzbudzać brak zaufania Odpowiedz Link Zgłoś
psychomaszyna przejazd Michałów-Reginów - zmyłka 05.06.08, 10:18 Jest pionowy znak stopu, a linia pozioma: przerywana, taka jak do zatrzymania warunkowego. Ktoś się pomylił... Odpowiedz Link Zgłoś
so_fine Re: przejazd Michałów-Reginów - zmyłka 09.06.08, 21:06 Dobrze, że piszecie o takich rzeczach!! Ja też przejeżdżam tym przejazdem od 5 lat i przyznam szczerze, że gdy jest otwarty to niby zerkam na boki, ale.... Brrr... aż ciarki przechodzą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mcaleczka Re: przejazd Michałów-Reginów - zmyłka 05.08.08, 11:33 Takie sytuacje miały miejsce wiele lat temu także. Pamietam jak z rodzicami jechalismy samochodem przejazd byl otwarty jechalismy za jakims autem jak tylko tata wiechal a za nim jeszcze inny samochod - przejazd zamknieto i nadjechal pociag - pamietam ze gdyby nie kierowcy tych wszystkich aut i ich bardzo szybki sposob dzialania pewnie wszyscy z tych trzech samochodów bysmy zgineli - sprawa trafila na policje... dróznik był pijany..TERAZ TEZ SIĘ TAK ZDAŻA.. Odpowiedz Link Zgłoś