12.06.08, 13:07
Proszę Administrację o zmobilizowanie moderatorów forum Legionowo o
umieszczenie regulaminu forum w widocznym miejscu, co zapobiegnie
kasowaniu i pisaniu niepotrzebnych postów. W tej chwili to nie
wiadomo co można pisać bo w każdej chwili moderator może skasować na
podstawie własnego widzimisię .
Obserwuj wątek
    • w.iwo Re: Prośba 12.06.08, 13:42
      Asyriusie, odnośnik do regulaminu jest na dole strony pod nazwą REGULAMIN w
      kolorze niebieskim ;o)
      Jeśli kliknąć na niego, otworzy się stronka z Regulaminem Forum, a z boku, po
      stronie prawej (na tej stronce) znajdziesz Netykietę, Regulamin, Regulamin Forum
      Prywatnego, Pomoc i inne ważne dla czytelników informacje...

Zasadą Forum Legionowo jako forum lokalnego jest ograniczanie tematyki do tej,
      która dotyczy terenu naszego powiatu...
      Jak wcześniej pisałam, moderatorzy nie mają łatwej pracy, czasem trudno ocenić
      czyjąś wypowiedź i dlatego zachęcałam wszystkich, którzy mają uwagi,
      zastrzeżenia czy prośby o kontakt z moderatorami forum :o)

psychomaszyna@gazeta.pl
      w.iwo@gazeta.pl

W miarę naszych skromnych możliwości i zasad panujących na forum postaramy się
      pomóc :o)
      POzdrawiam
      • asyrius Re: Prośba 12.06.08, 13:49
        Jeszcze proszę o przywrócenie dwóch moich skasowanych postów lub
        proszę wskazać mi który punkt regulaminu Forum naruszyłem , bo
        rozumiem że regulaminu Forum Legionowo , nie ma , to na jakiej
        podstawie kasowane są posty nie naruszające ogólnego regulaminu
        Forum i netykiety ????
      • asyrius Re: Prośba 12.06.08, 13:56
        mieszkam w powiecie Legionowo a napisałem na forum o pikniku
        naukowym w Warszawie dla mnie miasto za miedzą to na podstawie
        którego punktu ogólnego regulaminu mój post został skasowany skoro
        nie ma regulaminu forum Legionowo???
    • madziulec Re: Prośba 12.06.08, 13:55
      Asyrius...
      Trzeba sie przyzwyczaic, albo....
      • asyrius Re: Prośba 12.06.08, 14:02
        madziulec chodzi mi tylko o wypracowanie jasnych zasad użytkowania
        forum żeby w przyszłości i mnie i innym nie kasowano postów.
        • madziulec Re: Prośba 12.06.08, 14:10
          Alez ja to rozumiem.

Jakis czas temu wybuchla II wojna forumowa z moderatorem forum...
          I co? To samo.. Mam poniekad deja vu...
    • psychomaszyna Gdzie szukać informacji 12.06.08, 14:02
      1. Regulamin forów na portalu Gazeta.pl
      forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617538.html
      2. Netykieta forów na portalu Gazeta.pl
      forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html
      3. Jeśli masz wątpliwości lub chcesz się dowiedzieć czegoś o moderacji to są dwa
      fora:
      Forum o Forum
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=299
      Forum o Moderacji
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=654
      4. Mail do administracji forów na portalu Gazeta.pl
      forum@gazeta.pl

Generalnie:
      - Na Forum Legionowo piszemy tylko o tym, co dzieje się w Legionowie i w
      powiecie legionowskim. Pozostałe tematy na Forum Cafe Legionowo.
      - Na forum nie spamujemy, nie umieszczamy ogłoszeń (w szczególności
      komercyjnych), staramy zachować się kulturalnie
      • asyrius Re: Gdzie szukać informacji 12.06.08, 14:07
        Panie Psycho maszyna na podstawie tego postu wydaje mi się że w
        dalszym ciągu nie będzie regulaminu forum Legionowo , tylko Pana
        widzimisię , szkoda :(((( więcej do tematu nie wracam , Nic Pan nie
        rozumie , nie można kasować postów nie łamiących regulaminu jak nie
        ma regulaminu Legionowa to mz. można pisać o wszystkim .
        • psychomaszyna Re: Gdzie szukać informacji 12.06.08, 14:17
          1. Jest regulamin i netykieta.
          2. Pierwsza zasada netykiety mówi:
          "Pisz zwięźle i na temat."
          3. O tematyce danego forum można się dowiedzieć zapoznając się z jego nazwą.
          Nazwa "Forum Legionowo" mówi wiele.
          • asyrius Re: Gdzie szukać informacji 12.06.08, 14:26
            A czy nie prościej napisać kilka słów regulaminu niż powoływać się
            na jakieś zwyczajowe zasady , ten temat będzie wracał tak długo jak
            nie będzie regulaminu umieszczonego w widocznym miejscu forum.
            Ciągle dochodzą nowi ludzie i nie mają świadomości co jest
            zwyczajowe a co nie , regulamin rozwiał by te wątpliwości .
            • so_fine Re: Gdzie szukać informacji 13.06.08, 18:03
              Zgadzam sie w 100% z Asyriusem.

Moim zdaniem Psycho WOGÓLE nie powinien zarządzać forum.

Ale chyba nie jest w stanie tegho zrozumieć.

Jedyne wyjście to założyć drugie legionowskie forum i juś.
            • teborsuk Re: Gdzie szukać informacji 13.06.08, 20:39
              asyrius napisał:

> A czy nie prościej napisać kilka słów regulaminu niż powoływać się
              > na jakieś zwyczajowe zasady , ten temat będzie wracał tak długo
              jak
              > nie będzie regulaminu umieszczonego w widocznym miejscu forum.
              > Ciągle dochodzą nowi ludzie i nie mają świadomości co jest
              > zwyczajowe a co nie , regulamin rozwiał by te wątpliwości .
              ===============
              dopóki moderatorem będzie psychol tak tu będzie, bo Iwonka nie jest
              w stanie go powstrzymać przed bzdurnymi decyzjami (on jest
              przeświadczony o wielkiej misji której się podjął); szkoda czasu i
              zachodu - olej to forum - jeśli naprawdę zależy Ci na nieskrępowanej
              wymianie informacji lepiej pisać w cafe legionowo - tam można pisać
              i rozmawiać o czym się chce (trzeba bardzo się starać by moderator
              zareagował usunięciem postu).
              • w.iwo Re: ... 13.06.08, 21:05
                Kochani, moderatorzy muszą podporządkować się Regulminowi Forum. Usuwanie wątków
                reklamowych, spamu czy też wątków które nie dotyczą tematyki forum należy do ich
                obowiązków. Forum Cafe Legionowo ma zdecydowanie luźniejszą formułę i pozwala na
                różnorodną tematykę, ponieważ jest to forum prywatne.
                Sama korzystam z cafe i czasem wpadam żeby pogadać o tygrysach, seksie,
                literaturze i nawet o meczach ;o)
                ... mogę tam poszaleć zupełnie prywatnie - do czego serdecznie zapraszam :o)
                • teborsuk Re: ... 13.06.08, 21:26
                  w.iwo napisała:
                  > Kochani, moderatorzy muszą podporządkować się Regulminowi Forum.
                  Usuwanie wątkó
                  > w
                  > reklamowych, spamu czy też wątków które nie dotyczą tematyki forum
                  należy do ic
                  > h
                  > obowiązków. Forum Cafe Legionowo ma zdecydowanie luźniejszą
                  formułę i pozwala n
                  > a
                  > różnorodną tematykę, ponieważ jest to forum prywatne.
                  > Sama korzystam z cafe i czasem wpadam żeby pogadać o tygrysach,
                  seksie,literaturze i nawet o meczach ;o)
                  > ... mogę tam poszaleć zupełnie prywatnie - do czego serdecznie
                  zapraszam :o)
                  =====
                  no proszę, nie może być lepszej reklamy Cafe Legionowo niż
                  przychylne słowa artystki wielu dziedzin sztuki i zawsze
                  sympatycznej i mądrej kobiety; a swoją drogą - nie pasujesz Iwonko
                  do forum legionowo w czasie gdy zarządza nim frustrat i ... (nie
                  powiem więcej - bo zawsze jest jakieś prawdopodobieństwo, że się
                  mylę);
                  • w.iwo Re: ... 13.06.08, 21:57
                    Psychomaszyna ma dużo zalet... jest konsekwentny, pracowity, konkretny, no i
                    jest facetem... jakoś bardziej lubię płeć męską niż żeńską... ;o)
                    jak by wyglądał facet, który jest słodki jak beza, przytula skrzywdzonych,
                    rozczula się nad wszystkim i nosi różowy szlafrok... hehe no właśnie... i
                    dlatego ja jestem gaduła od różowego szlafroka, a Psycho od myślenia i spraw
                    technicznych ;o)

jeśli ktoś ma ochotę na real to zapraszam na następne spotkanie forumowe...
                    czasem bywa tak, że inni zupełnie ale to zupełnie, odmiennie wypadają w
                    rzeczywistości i może się okazać, że mnie znienawidzicie bom okropna jędza, a
                    Psycho okaże się najlepszym przyjacielem...

no kończę te niepoważne dywagacje, bo w sumie to nie dotyczą Legionowa i
                    należałoby je wyciąć... hehe
                    jak ktoś ma ochotę poplotkować to do zobaczenia na Cafe ;o)))

-
                    • asyrius Re: ... 13.06.08, 22:03
                      Założyłem ten wątek o moderacji na forum Legionowo i chcę go
                      zakończyć . Wszystko zaczęło się od skasowania moich dwóch wątków
                      pierwszy o meczu Polska – Niemcy , drugi o pikniku naukowym w
                      Warszawie , ale zakładając te wątki wiedziałem że nie są w tematyce
                      forum i że jest prawdopodobieństwo że zostaną skasowane i tak się
                      stało . Następnego dnia wiedząc że nie mam racji z całą premedytacją
                      rozpocząłem tą akcję przeciw zimnokrwistemu moderatorowi Psycho .
                      Prawda jest taka , na jednym regionalnym forum można mówić o
                      wszystkim a w Legionowie tylko o tym o czym zadecyduje Psycho .
                      Pisałem już o tym i powtarzam , więcej luzu Panie Psycho , tytuł
                      doktora jeszcze nie upoważnia Pana do dyktatorskiego podejścia do
                      społeczności forum Legionowo. Nie będę już się czepiał bo mi się nie
                      chce , ale Panie Andrzeju proszę przemyśleć swoje postępowanie a nie
                      tylko to że w myśl regulaminów ma Pan racje . liczą się ludzie a nie
                      regulaminy bo to ludzie tworzą te regulaminy i mogą je zmieniać ,
                      wystarczy tylko ludzkie podejście i trochę rozsądku a doktorskie
                      papiery proszę zostawić w domy , wystarczy trochę zrozumienia i
                      dobre serce.

• teborsuk Re: ... 13.06.08, 22:13
                        asyrius napisał:

> Założyłem ten wątek o moderacji na forum Legionowo i chcę go
                        > zakończyć . Wszystko zaczęło się od skasowania moich dwóch wątków
                        > pierwszy o meczu Polska – Niemcy , drugi o pikniku naukowym w
                        > Warszawie , ale zakładając te wątki wiedziałem że nie są w
                        tematyce
                        > forum i że jest prawdopodobieństwo że zostaną skasowane i tak się
                        > stało . Następnego dnia wiedząc że nie mam racji z całą
                        premedytacją
                        > rozpocząłem tą akcję przeciw zimnokrwistemu moderatorowi Psycho .
                        > Prawda jest taka , na jednym regionalnym forum można mówić o
                        > wszystkim a w Legionowie tylko o tym o czym zadecyduje Psycho .
                        > Pisałem już o tym i powtarzam , więcej luzu Panie Psycho , tytuł
                        > doktora jeszcze nie upoważnia Pana do dyktatorskiego podejścia do
                        > społeczności forum Legionowo. Nie będę już się czepiał bo mi się
                        nie
                        > chce , ale Panie Andrzeju proszę przemyśleć swoje postępowanie a
                        nie
                        > tylko to że w myśl regulaminów ma Pan racje . liczą się ludzie a
                        nie
                        > regulaminy bo to ludzie tworzą te regulaminy i mogą je zmieniać ,
                        > wystarczy tylko ludzkie podejście i trochę rozsądku a doktorskie
                        > papiery proszę zostawić w domy , wystarczy trochę zrozumienia i
                        > dobre serce.
                        =
                        daj se chłopie siana; wszytko to na nic; on jest nierefolmowalny;
                        ale jest cafe legionowo;
                      • psychomaszyna Re: ... 14.06.08, 00:01
                        To mi pachnie znaną anarchią piątkowo-niedzielną z Wielkopolski...
                    • onion68 Re: ... 14.06.08, 07:35
                      jakoś bardziej lubię płeć męską niż żeńską... ;o)
                      > jak by wyglądał facet, który jest słodki jak beza, przytula skrzywdzonych,
                      > rozczula się nad wszystkim i nosi różowy szlafrok... hehe no właśnie... i
                      > dlatego ja jestem gaduła od różowego szlafroka, a Psycho od myślenia i spraw
                      > technicznych ;o)
                      >
                      Ech, może to będzie moja pierwsza wycięta wypowiedź na jakimkolwiek forum, ale
                      muszę: to żałosne, co piszesz.
                      Nasze biedne główki by chyba pękły, gdybyśmy próbowały zmierzyć się z problemami
                      i zadaniami, tak jak faceci, tak? :-/
                      Proponuję oceniać konkretne osoby (czyli przykładowo Ciebie i Psycho), a nie
                      całe zbiorowości.
                      A a propos tak pospiesznego wycinania wątków, to proponuję rozważyć: czy nie
                      jest niesprawiedliwe wycięcie wątku, który mniej ściśle odnosi się do Legionowa
                      (choć to rzecz do dyskusji), skoro sankcja np. za nieuprawnioną reklamę ,albo
                      obrażenie kogoś, albo sianie nienawistnych treści (a to chyba przewinienia o
                      wiele większego kalibru) byłaby taka sama.
                      I propozycja "jak się nie podoba, idźcie na Cafe" jest nieporozumieniem, bo
                      forum tworzą wszyscy uczestnicy, a nie tylko moderatorzy.
                      • madziulec Re: ... 14.06.08, 07:56
                        Znowu sie zaczyna...

Tym razem mamy pokazanie Iwonki jako lalki Babriowatej, latajacej za facetami,
                        bo maja rozowe szlafroki...

O rany.. NIe przy sniadaniu ;( Blaaagam ;(
                        • psychomaszyna Re: ... 14.06.08, 09:28
                          1. Halo, halo....Tak nie wypada pisać, tak nie uchodzi!
                          2. Jeżeli, ktoś ma coś do przedyskutowania, to zapraszam serdecznie na spotkanie
                          forumowe (siekiery zostawiamy w domu ;-). Wtedy można pogadać twarzą w twarz.
                          Drzwi są zawsze otwarte, nowe osoby powitamy z radością. Informacja o terminach
                          i miejscach spotkań jest zawsze podawana publicznie.
                          3. Jak patrzę po tym, co zostało wywalone w ostatnim czasie, to widzę:
                          - Posty o Euro 2008,
                          - Post o pikniku naukowym w Warszawie (info o pikniku naukowym w Jabłonnie
                          byłoby OK),
                          - Post o tym, że ktoś podejmie pracę jako przedstawiciel handlowy,
                          itp.
                          Nie widzę związku tych postów z Legionowem i powiatem legionowskim.

Forum jest o Legionowie i naszym powiecie, a nie o czymkolwiek, co przyjdzie do
                          głowy mieszkańcom Legionowa, Jabłonny, Nieporętu i Serocka itd.

P.S.
                          Zapraszamy na spotkanie forumowe zwłaszcza jednego partyzanta z Wielkopolski, co
                          to ciągle nie ma czasu, bo zajmuje się ogródkiem.
                          • madziulec Re: ... 14.06.08, 10:05
                            Wiele rzeczy nie wypada, tak samo nie wypada udawac, ze nic sie nie dzieje.
                            Ciagle oczywiscie udawac.

Co do spotkania forumowego - nie wszyscy maja czas i ochote na integracje z
                            obcymi w koncu osobami, choc tematy tzw. males lokalnej spolecznosci sa im bliskie.

Niektore posty dotycza Legionowa, choc wytlumaczenie Ci tego czasem wydaje sie
                            ekwilibrytyka. Post, ze ktos podejmie prace jako ktos tam dotyczy wlasnie
                            Legionowa, a nie Ostroleki na przyklad.
                            Rozumiem jednak w swietle postu jednego z kolegow dlaczego tego nie jestes w
                            stanie pojac.

I wreszcie zrozum jedno - forum nie jest dla przyjaciol i znajomych Tygrysa...
                            (wlasnie nie krolika)... Od jakiegos czasu panuje wolnosc slowa!
                            • psychomaszyna Re: ... 14.06.08, 10:32
                              1. Wolnośc słowa -oczywiście. Na forach Gazeta.pl może pisać każdy. Może się
                              powtórzę, ale szacunek dla innych wymaga, aby pisać zgodnie z tematyką danego
                              forum. Forów na portalu Gazeta.pl jest tyle, że dla każdego tematu znajdzie się
                              odpowiednie. A jak takiego nie ma, to można założyć swoje własne na temat, który
                              kogoś interesuje.
                              2. Wolność słowa to również wolność krytyki. Sami nie jesteśmy idealni, dlatego
                              każdą kontruktywną krytykę z nowymi propozycjami, argumentami, przyjmujemy z
                              pokorą. Nie mamy monopolu na dobre pomysły. Ale jeżeli ktoś przekracza granice
                              gultury i szacunku dla innych, to musi się liczyć z konsekwencjami.
                              3. To czy post jest związany z Legionowem wynika z jego treści: czy dotyczy
                              wydarzenia, ludzi w Legionowie i powiecie.
                              4. Moderatorzy działają w ramach regulaminu i netykiety. I to jest jedyne
                              ogranicznie jakiego musza przestrzegać.
                              • madziulec Re: ... 14.06.08, 10:57
                                Nie. Szacunek nie wymaga by pisac na temat ;)

Poza tym .. Co do tej krytyki.. Widzisz sa tacy, ktorzy jak slysza krytyke to
                                sie choc troche zastanowia.
                                Po raz kolejny jest bicie piany na temat sposobu prowadzenia przez Ciebie
                                moderacji. Tobie to nic a nic nie daje do myslenia i to chyba boli. Widze, ze
                                nie wlaczaja sie do dyskusji juz niektorzy, bo wiedza, ze to jak grochem o
                                sciane, nic nie da.

Pozdrawiam Cie i jednak stwierdzam po raz kolejny, ze juz rozumiem po co byl
                                drugi moderator - po to tylko, by udowadniac Ci, ze masz racje....
                              • onion68 Re: ... 14.06.08, 11:14
                                A może warto się zastanowić, które działanie spowoduje mniej szkody: czy to, że
                                wątek na temat Euro pobędzie sobie trochę, ludzie pogadają na ten temat albo i
                                nie, impreza się skończy i wątek zniknie w odmętach czasu, czy że będzie
                                wycięty (a szkodliwość jego jest chyba znikoma), co wywoła lawinę zarzutów,
                                złych emocji, konfliktów. No, chyba że się w takiej atmosferze lubujemy.
                                • psychomaszyna Re: ... 14.06.08, 11:25
                                  To tak samo, jakby dyskutować, czy jeżdzenie samochodem po alkoholu jest
                                  dopuszczalne: czy nie wsiadać do auta dopiero po 4, czy po 2 piwach.
                                  • onion68 Re: ... 14.06.08, 11:32
                                    Nie, to absolutnie nie jest tak.
                                    Jeśli już, to porównałabym tę sytuację do radzenia sobie z mężem-bałaganiarzem
                                    (problem znany mi z autopsji) - czy warto co dzień od nowa wszczynać awanturę o
                                    pozostawione na/pod/obok krzesła skarpetki ;-)
                                    • so_fine Re: ... 14.06.08, 17:41
                                      No i właśnie tu jest sedno sprawy!
                                      My wszyscy traktujemy to forum jak forum, czyli dosyć luźno, a
                                      Psycho bardzo poważnie - post o meczu Polska - Niemcy widzi jako
                                      śmiertelne zagrożenie.
                                      Myślę Psycho, że brakuje Ci trochę poczucia humoru i powinieneś się
                                      trochę rozluźnić.

Ps. zdradzisz kim jesteś z zawodu?
                                      • psychomaszyna Re: ... 14.06.08, 17:48
                                        Poszukaj sobie w wyszukiwarce.
                                    • w.iwo Re: do Onion68 14.06.08, 20:09
                                      Prośba o podanie adresu pocztowego albo odwiedzenie mojego konta... Poczta
                                      wysłana na adres gazety wraca do mnie niestety :o(
                                      • onion68 Re: do Onion68 14.06.08, 20:59
                                        Zaraz to zrobię, jednak może nie od rzeczy będzie, jak jeszcze tu na forum przez
                                        chwilę pokontynuuję.
                                        Jeżeli zrobiłam Ci przykrość, przepraszam. Staram się na ogół nie tworzyć
                                        sytuacji konfliktowych.
                                        Być może moja reakcja wydaje Ci się niewspółmiernie ostra, jednak ja bardzo źle
                                        reaguję na stwierdzenia, że faceci są lepsi w tym lub tamtym albo mają cechy
                                        charakteru wyższej jakości z tej tylko racji, że nimi są (chyba że chodzi o
                                        pracę drwala, itp.) Z podwieszonego wątku zrozumiałam, że to był żart, tak?
                                        Jednak żarty też w jakiś sposób kreują rzeczywistość.
                                        Tak czy siak, od teraz zgoda? :-)
                                    • metwoh [...] 23.08.08, 23:17
                                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • asyrius Re: Prośba 13.06.08, 23:28
      Forum Legionowo można traktować na dwa sposoby :
      1. mieszkam w Legionowie to piszę na forum Legionowo o
      wszystkim co mi leży na sercu .
      2. mieszkam w dowolnym miejscu a piszę na Forum Legionowo ale
      tylko o sprawach dotyczących miasta i powiatu Legionowo.
      Teraz już jest wszystko jasne , te kilka słów w nagłówku wszystko
      wyjaśnia , proste a tyle niepotrzebnych postów, trzeba było tak od
      początku .

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka