Dodaj do ulubionych

bilety na imprezy

12.09.08, 14:47
chciałam dziś kupić bilety na Laskowika ,w Mok-u miła Pani powiedziała,że już
nie ma- ok nie mam o to pretensji,ogłoszenie o występie Laskowika jest od
kilku dni na stronach powiatu i Mok-u,ale dowiedziałam się,że nie ma już
również biletów na występ Turnała 27.09,o którym nic nie wiedziałam i
sprawdziłam - nie ma na stronie powiatu ani Mok-u nic o tym występie-czyli co?
bilety tylko dla wtajemniczonych znajomych???
Obserwuj wątek
    • psychomaszyna Re: bilety na imprezy 12.09.08, 15:12
      Jest na stronie www.legionowo.pl i jest na stronie MOK. Strona powiatu nie
      zawsze jest aktualna :-(
    • sylwia_ps Re: bilety na imprezy 14.09.08, 14:51
      Bilety na Turnaua skończyły się również dlatego, że:
      - ci, którzy kupowali bilety na Laskowika pytali, co jeszcze planuje MOK i uzyskiwali odpowiedź,
      - została zamieszczona (mała, bo mała) reklama w Echu,
      - została zamieszczona informacja we wrześniowym Kurierze Kulturalnym MOK-u,

Można więc śmiało powiedzieć, że bilety tylko dla wtajemniczonych "znajomych" MOK-u...
      • psychomaszyna Re: bilety na imprezy 14.09.08, 15:15
        1. Prezydent Smogorzewski zapowiadał, że będzie dążyć, aby docelowo imprezy
        odbywały się w sali widowiskowej nawet codziennie. Czemu więc nie odbywają się
        chociaż we dwa dni weekendu? Czemu Klub Filmowy Powietrza nie korzysta z tej sali?
        2. Sprzedaż biletów powinna odbywać się również w recepcji w atrium nowego
        ratusza. Byłoby wygodniej.
        • adamus120 Re: bilety na imprezy 14.09.08, 20:40
          Faktycznie to skandal. Ratusz działa już całe dwa tygodnie a jeszcze nikt się
          nie pofatygował aby urządzać codziennie imprezy.
          • psychomaszyna Re: bilety na imprezy 15.09.08, 00:10
            1. Jako legionowski podatnik mam prawo wymagać od kierownictwa MOK, aby ta sala
            była wykorzystana jak najlepiej, czy to na imprezy biletowane, czy na
            organizowane w ramach działalności MOK. Jeżeli jest wykorzystana w około 13 %
            czasu, to po prostu marnotrwstwo.
            2. Z informacji na stronie Urzędu Miasta wynika, że sala ta jest wykorzystywana
            na razie tylko na imprezy biletowane. Powtórzę się, ale uważam, że sytuacja. gdy
            projekcje klubu filmowego Powietrza, czy koncerty Salonu Artystycznego odbywają
            się w jakichś kanciapach na Norwida, czy Targowej to prawie skandal.
            3. O terminie otwarcia nowego ratusza było wiadomo co najmniej od półtora
            miesiąca. Jeżeli kierownictwo MOK sobie nie radzi z wykorzystaniem tej sali, to
            trzeba powtórzyć konkurs na dyrektora MOK (tylko nie tak, że oferty pozostałych
            kandydatów odpadną z powodów "formalnych.)
            • w.iwo Re: bilety na imprezy 15.09.08, 11:05
              przypuszczam, że wiele zależy w tej sprawie od samego gospodarza sali...

ze swej strony bardzo chciałabym, żeby sala widowiskowa była otwarta nie tylko
              dla Moku-u, ale również dla innych... to świetne miejsce nie musi zarastać
              kurzem ;o)
              • bronka29 Re: bilety na imprezy 15.09.08, 14:42
                słuchajcie, nie sądzę by imprezy codziennie miały sens, w końcu większa część z
                nas tylko Śpi w Legionowie, pracuje w stolicy + dojazdy itp. Ale fakt od piątku
                do niedzieli to powinno się coś dziać. A biletów na Turnaua nie ma już od bardzo
                bardzo dawna, dzwoniłam do MOK ponad tydzień temu i już nie było.
                • narewa Re: bilety na imprezy 16.09.08, 12:46
                  a już nad nami,czyli posty powyżej,zaproszenie na nowy koncert..i
                  dobrze,że coś się dzieje..
                  • sylwia_ps Re: bilety na imprezy 16.09.08, 13:57
                    jeśli mogę,
                    ja,
                    mały żuczek,
                    zaznaczę tylko,
                    że wszystko wymaga czasu,
                    ponadto właśnie organizowanie
                    w sali na 270 osób spotkań na 20-30 osób
                    wydaje mi się marnotrastwem - raczej nie
                    życiowym podejściem do sprawy,
                    uwzględniającym chociażby niemałe opłaty za użytkowanie,

apeluję o spokój i rozwagę,

przecież wraz z pojawieniem się sali widowiskowej
                    nie rozpłynęły się sale na Norwida i Targowej,
                    a czasem ekonomiczniej, logiczniej lub "ideologiczniej"
                    jest zrobić spotkanie właśnie tam,
                    np. w przytulnej i kameralnej sali
                    im. Fryderyka Chopina na Targowej...
                    • psychomaszyna Re: bilety na imprezy 16.09.08, 15:12
                      Mam nadzieję, że nie ma takiego absurdu, że MOK płaci Urzędowi Miasta za
                      użyczenie sali na swoją darmową imprezę.
                      • sylwia_ps Re: bilety na imprezy 16.09.08, 15:38
                        Miałam na myśli opłaty za prąd, eksploatację sprzętu...

Poza tym, jeśli chodzi o Klub Filmowy Powietrza, to klubowicze
                        powinni się wypowiedzieć, czy chcą się przenosić,a jak dotąd takich
                        głosów nie było.

Spotkania Powietrza mają swój klimat, sala na Norwida też znajduje
                        wielu zwolenników.

Myślę, że nie powinniśmy się zamykać w jednej opcji "ratusz",
                        zwłaszcza, że oprócz MOKu z sali widowiskowej powoli zaczynają i
                        mają w planach korzystanie inne instytucje, stowarzyszenia -
                        chociażby LUTW inauguruje tam nowy rok akademicki, odbędzie się
                        zakończenie roku sportowego, spektakle profilaktyczne dla dzieci...

Jeszcze miesiąc, dwa - rozbuja się, dotrze, usankcjonuje,
                        przyklepie.

A i oferta z pewnością będzie bogata i różnorodna - że pozwolę sobie
                        na taką górnolotność.

• sylwia_ps Re: bilety na imprezy 23.09.08, 08:56
                          nadal w sprzedaży w MOKu na Norwida bilety
                          na spektakl dla dzieci "W pustyni i w puszczy"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka