Dodaj do ulubionych

hotel w Stambule

11.04.06, 14:05
Cześć, za kilka dni wybieram sie do Turcji, do Stambułu, czy ktos może
polecic mi jakis fajny hotelik w przystępnej cenie?
pozdrawiam forumowiczów
Panerai
Obserwuj wątek
    • kiranna Re: hotel w Stambule 11.04.06, 23:00
      1. skorzystaj z wyszukiwarki, byly juz podobne tematy
      2. co wg ciebie jest cena przystepna?
      3. jaka lokalizacja cie interesuje? chcesz zwiedzac czy przyjezdzasz np. na
      targi lub do kogos w gosci? Istanbul to co najmniej kilka Warszaw w jednym
      miescie, wiec i odleglosci znaczne ;)
      4. zakladam, ze interesuja cie zabytki - w okolicach Sultanahmetu jest
      zatrzesienie niedrogich hotelikow za ok 10-15 euro/dobe, niemal w kazdej
      uliczce cos znajdziesz.
      Polecam przyjazd w ciemno np metrem na Sultanahmet i szukanie na wlasna reke,
      na pewno znajdziesz cos w satysfakcjonujacej cie cenie. Wiecej zaplacisz
      taksowkarzowi za odnalezienie konkretnego adresu (chyba ze hotel jest co
      najmniej 4* lub z czegos slynie) niz zaoszczedzisz na noclegu. Istanbul,
      szczegolnie jego stara czesc, to niemal labirynt i nawet taksowkarze maja
      problemy z nazwami ulic.
      • Gość: kkk Re: hotel w Stambule IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.06, 20:29
        metrem na Sultanahmed?
        • kiranna Re: hotel w Stambule 18.04.06, 10:50
          zgadza sie... ok pol godziny metrem z lotniska na Sultanahmet, z przesiadka na
          Zeytinburnu w naziemne metro ( tzw. szybki tramwaj) ;)

tutaj sa fajne zdjecia i dla znajacych turecki garsc informacji:
          www.wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=92
    • Gość: aniołek Re: hotel w Stambule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 19:03
      Ja zatrzymałam się w hotelu Carlton. Bardzo miła obsługa, czyściutko, śniadania
      w cenie oraz przystępna cena (jak dla mnie). Rezerwacji dokonałam w biurze
      podróży Foster. Polecam.
      • Gość: ron5 Re: hotel w Stambule IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 08:19
        A propos tego tematu mam pytanie czy znacie miejsce pod Istambułem,które jest
        spokojne i może nad morzem,z którego można się łatwo dostać do centrum
        komunikacją miejską?Rozważam weekend majowy w Istambule na około 6 nocy ale nie
        bardzo chciałbym spać w takim molochu.Dokąd się kierować po przylocie??Bedę
        wdzięczny za porady.Pozdrawiam.
        • kiranna Re: hotel w Stambule 18.04.06, 22:10
          ron5, z rogatek do centrum bedziesz jechac komunikacja miejska co najmniej
          godzine w jedna strone. proponuje znalezc jakis pensjonat na wyspach
          ksiazecych. hotele tam sa drogie, ale kilka pensjonatow i apartamenty do
          wynajecia powinny sie znalezc. jeszcze sie sezon nie zaczal, wiec ceny powinny
          byc umiarkowane. do miasta masz 20 min stateczkiem i nigdzie w stambule nie
          wypoczniesz tak jak na wyspie ;) jedyna komunikacja na wyspie to rower (sa
          wypozyczalnie) i dorozka, do tego piekne widoki, zielen, swieze powietrze,
          plaze. zreszta zobacz sam jak tam jest, to najwieksza z wysp - buyukada:
          wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=114
          jesli nie uda ci sie znalezc adresow, to na twoim miejscu po przylocie do ist
          pojechalabym prosto na sultanahmet do jakiegokolwiek hotelu na 1 noc. w tych
          okolicach az roi sie od biur turystycznych, powinny miec namiary na jakies
          pensjonaty na wyspach. jest tez informacja turystyczna, na ile skuteczna - nie
          wiem...
          ewentualnie sam pogooglaj :)
          • Gość: ron5 Re: hotel w Stambule IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 06:39
            Kirianna,dziękuję za poradę.Oglądałem fajną stronę o Istambule i widziałem
            wyspy ,to chyba niezły pomysł.W Sultanahmet jest też dużo hoteli ale te w necie
            są dosyć drogawe np 70 euro/2os/noc.Myślę,że na miejscu znajdę taniej,jak
            myślisz??
            Pozdrawiam
            • kiranna Re: hotel w Stambule 23.04.06, 10:31
              Jesli dobrze poszukasz, na pewno znajdziesz taniej! Ceny w internecie zawsze sa
              wyzsze, poza tym wiele malych hoteli w ogole sie nie oglasza lub nie ma swojej
              strony, a tez niezle prosperuja. Ewentualnie mozesz sprobowac potargowac sie
              juz na miejscu w tym hotelu, ktory znalazles w sieci.

Wczoraj bylam na Sultanahmecie i jesli interesuje cie np hostel, to jadac
              metrem naziemnym przed stacja Gulhane, widzialam jeden przy glownej ulicy po
              prawej stronie, bardzo dobrze oznakowany. Tam powinno byc tanio, a lokalizacja
              super i turystow na razie jest niewielu.
              Przeszukaj tez stare watki, nawet te sprzed kilku lat. Forumowicze opisywali
              hoteliki za kilkanascie $ za noc w okolicach Dworca Sirkeci, o ile pamietam. Z
              tym, ze mozesz miec problem ze znalezieniem adresu.
              Ja polecam, jak zawsze ;), poszukac czegos juz na miejscu, chyba, ze masz
              bardzo ciezki bagaz, to moze byc ci trudno ;) Mozesz zaczac np. od stacji
              (metro) Uniwersytet az do Sirkeci, cos na pewno znajdziesz, im dalej od glownej
              ulicy i zabytkow, tym powinno byc taniej.

Na lotnisku jest tez informacja turystyczna i agencja wynajmujaca hotele, lecz
              nie wiem jaka maja oferte cenowa.
    • Gość: luk Re: hotel w Stambule IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.06, 16:57
      najlepiej sam sobie coś wybierz- na www.hotelowerezerwacje.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka