guayazyl1 19.11.08, 16:08 radio mamy legionowskie. moze to ktos wiarygodny potwierdzic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guayazyl1 Re: podobno... 19.11.08, 20:03 a jednak legionowskie. jak podaje Press: • W Legionowie zagra radio spółki Hobby Koncesję na nadawanie w podwarszawskim Legionowie otrzymała spółka Hobby świadcząca m.in. usługi telekomunikacyjne. Hobby wygrała rozpisany w lutym br. konkurs na stworzenie lokalnego radia w Legionowie. Jej konkurentami byli: dziennikarz muzyczny Piotr Ploch i tamtejszy Miejski Ośrodek Kultury. Stacja będzie nadawać na częstotliwości 89,4 MHz (moc nadajnika 0,05 kW). Starania o uruchomienie radia w Legionowie Hobby rozpoczęła jeszcze w 2005 roku. To na wniosek tej spółki Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji rozpoczęła procedurę doboru wolnej częstotliwości. Na początku ub.r. powstanie lokalnej rozgłośni w Legionowie było zagrożone, bo KRRiT planowała przeniesienie przeznaczonej dla tego miasta częstotliwości do Warszawy, uzasadniając to większą potrzebą uruchomienia nowej stacji w stolicy. Jednak po protestach zainteresowanych wnioskodawców zdecydowała się rozpisać konkurs zgodnie z pierwotnymi założeniami – z lokalizacją w Legionowie. ------------------- co jeszcze znalazlem? nadajnik ma znajdować się na kominie PEC Legionowo. jak piszą natomiast w naszej lokalnej gazecie, radyjko juz gra. proszę wlączyc częstotliwosc 89,4FM i zreferowac mi co jest grane. plisss... :o) Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: podobno... 19.11.08, 22:29 głucho - może prezenterzy i obsługa techniczna poszli spać; Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: podobno... 11.12.08, 20:49 już grają, ale jak na nazie nie natrafiłem na nic innego niż emisję piosenek (w czasie jazdy autobusemami); lubię gdy w radiu oprócz muzyki są reportaże, wiadomości, dyskusje - oczywiście liczę, że takowe pojawią się i będą dotyczyć naszego regionu; zaraz nastroję na 89,4 MHz także sprzęt domowy; Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: podobno... 12.12.08, 20:01 dzisiaj słuchałem tej stacji prawie 2 godziny jadąc do pracy autem na Bemowo i z powrotem; na całej trasie są dobrze słyszalni choć miejscami w wawie pojawiały się nieduże zakłócenia czy wpady; muzyka bardzo mi odpowiada - dobrze dobrana tzn. urozmaicona, z różnych lat i z najwyższej półki; wyrażę jednak ponownie pragnienie słowa, jak to w prawdziwym radiu być powinno; na razie słychać jedynie, od czasu do czasu, zachętę do słuchania tej stacji i jej wyśpiewane logo - jak dla mnie super; informacje rds sprowadzają się jedynie do wyświetlania nazwy stacji; mimo tego już lubię tę rozgłośnię i liczę, że będzie ona się rozwijać i będzie faktycznie związana z regionem nie tylko dyslokacją studia i nadajnika; powodzenia życzę całkiem nie bezinteresownie :) - Odpowiedz Link Zgłoś