ciaki 29.12.08, 21:23 Poproszę o informacje gdzie mogą mi dobrze umyć silnik we Fiacie Cinquecento tak aby nie zaszkodzili podzespołom elektrycznym(mam na myśli odpowiedzialnych ludzi), oraz jaki jest orientacyjny tego koszt. Dziękuję ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jorge_76 Re: Mycie silnika 30.12.08, 10:36 Zrób to sam myjka ciśnieniową, tylko zaizoluj wszystkie elektroniczne elementy folią. Odpowiedz Link Zgłoś
godgod Re: Mycie silnika 30.12.08, 13:31 Zaizozować trzeba, to fakt, ale myjki bym unikał. Kup sobie w sklepie preparat w sprayu, poł godziny i po bólu. Czytałem też, że dobrze czyści się gaśnicą proszkową. Odpowiedz Link Zgłoś
ralph123 Re: Mycie silnika 30.12.08, 16:05 godgod napisał: > Zaizozować trzeba, to fakt, ale myjki bym unikał. Kup sobie w sklepie preparat > w sprayu, poł godziny i po bólu. Czytałem też, że dobrze czyści się gaśnicą pro > szkową. He, he, ale tylko raz. Później silnik wygląda jak nowy, w zasadzie to...jest nowy, bo stary na złom sie nadaje ;-) A poważnie, na myjni ręcznej koło targowiska na cenniku jest napisane, że myją silnik, ale na odpowiedzialność właściciela pojazdu. Ceny dokładnie nie pamiętam ale chyba cos w przedziale 50~100 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: Mycie silnika 01.01.09, 10:35 W Fiacie spokojnie możesz umyć silnik. Samochód elektroniki nie posiada :))) Odpowiedz Link Zgłoś
oz_patryk Re: Mycie silnika 01.01.09, 13:13 nie wiem czy można publicznie reklamować, no ale po to ten wątek jest... swoje poczciwe Cinquecento naprawiałem w warsztacie przy skrzyżowaniu Konarskiego i Marii Konopnickiej. Z okazji większej naprawy gratis miałem mycie komory silnika i wyglądało to całkiem nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś