sharka1 10.12.03, 15:26 wiem, ze zostalo juz malo czasu, ale chce kupic mieszkanie do konca tego roku (najlepiej na rynku pierwotnym)... co moglibyście mi polecic w Legionowie/okolicach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-legionowo.pl Re: mieszkanie 11.12.03, 08:24 sharka1 napisała: > wiem, ze zostalo juz malo czasu, ale chce kupic mieszkanie do konca tego roku > (najlepiej na rynku pierwotnym)... co moglibyście mi polecic w > Legionowie/okolicach? Heh to naprawde sie troszke pozno "obudzilas" :) Rynek pierwotny w Legionowie i okolicach to firmy: - Leg-bud aktualnie buduja blok w miejscu dawnej kotlowni osiedlowej, Piłsudskiego/Broniewskiego, adres Legionowo ul. Kościuszki 146, tel. (022) 7742934, fax (022) 7848514 (info z googli) - Horyzont 3000 i osiedle Nowy Bukowiec, mieli do konca roku oddac nastepny budynek ale chyba maja poslizg, co do rzetelnosci firmy to byly watki poruszane i tu i na innych grupach, wiecej www.marszalek.pl - Hepi (Jablonna) chyba maja 1-2 male osiedla domkow jednorodzinnych w Jablonnie - Spółdzielnia Mieszkaniowa Lokatorsko Własnościowa buduja osiedle domkow jednorodzinnych tez w Jablonnie, wiecej www.legionowodom.pl/ - Osiedle Rajska w Jablonnie za OBI&Kaufland generalnie porazka:( pozdrawiam Peter Odpowiedz Link Zgłoś
sharka1 Re: mieszkanie 11.12.03, 15:37 dzięki za namiary i info... czasami trafiam na Twoje rzetelne komentarze i dobre rady :) naprawde doceniam, ze zainteresowales sie moim problemem... rzeczywiscie jest pozno, choc wierze, ze mi sie uda... znajomej cala operacja (wybór mieszkania, zebranie dokumentów do banku w spr. kredytu i inne takie) zajela tydzien... zaczela szukac na poczatku grudnia a 22 odbiera mieszkanko :) Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo.pl Re: mieszkanie 11.12.03, 16:30 sharka1 napisała: > dzięki za namiary i info... czasami trafiam na Twoje rzetelne komentarze i > dobre rady :) naprawde doceniam, ze zainteresowales sie moim problemem... > rzeczywiscie jest pozno, choc wierze, ze mi sie uda... > znajomej cala operacja (wybór mieszkania, zebranie dokumentów do banku w spr. > kredytu i inne takie) zajela tydzien... zaczela szukac na poczatku grudnia a 22 > > odbiera mieszkanko :) dzieki za mile slowa, pozostaje tylko trzymac kciuki za pomyslnosc w znalezieniu fajnego mieszakanka i udanym zakupie:)) pozdrowka Peter ps. niedlugo wraca do zycia moj serwis informacyjny o Legionowie, bede sie staral wiecej zamieszczac takich pozytecznych informacji, o ile bede mial dobrych informatorow:)) a adres.. no taki jak w nazwie usera:)) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: mieszkanie 03.06.13, 20:44 zdecydowanie nagroda "górnik roku" się należy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: mieszkanie 03.06.13, 22:07 Górnik roku to mało powiedziane, to jest Górnik Dekady. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bolek1921 Re: mieszkanie 03.06.13, 23:15 jak patrzę z okna przez tyle lat jak to budują, a jak sobie przypomnę tą przepompownię, i jak sobie przypomnę ile tutaj drenów było, i jak długo walczyli żeby im woda nie wychodziła... hehe,ja tam za darmo bym nie chciała mieszkać w tym budynku... i nie mówię tego z zazdrości... aha,i żeby nie było, jak sobie przypomnę te suszenie tynków... :-) wyjątkowo nieudana inwestycja... Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: mieszkanie 04.06.13, 18:58 no ja też mam kredyt, nie narzekam. Na kredyt też nie narzekam, se biorą sami ile tam mają wziąć. Ostatnio nawet mniej. A odnosząc się do wypowiedzi pytającego, to chyba już nie ma żadnych mieszkań. Jakieś ostatnie były wychodzące na ścianę szczytową wieżowca. Odpowiedz Link Zgłoś
pola_kp Re: mieszkanie 05.06.13, 12:37 I ja mieszkam we wspomnianym bloku i mam niemały kredyt i czynsz coraz wyższy ale ... bardzo dobrze mi tu :-) a mieszkań na sprzedaż juz brak Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: mieszkanie 05.06.13, 23:58 a szczerze to zdziwilem się informacją o ewentualnej powodzi pamiętam chyba 2 lata temu. Pojawiła się informacja, że chyba w bloku przy Dietricha zalało garaż. Pamiętam jak jechałem wzdłuż rzeki Piłsudskiego a u nas w garażu o dziwo sucho. Byłem pozytywnie rozczarowany. A złośliwy mieszkaniec prawodpodobnie zazdrosnym wzrokiem z wieżowca spogląda. Jak niedługo będzie potrzeba wyburzenia wieżowca, to przygarniemy do nas do garażu. :D Odpowiedz Link Zgłoś
pola_kp Re: mieszkanie 06.06.13, 09:50 Przygarniemy do garażu, ale chyba nie do końca bezinteresownie :-D ostrzegam, że czynsz w garażu niewiele niższy niż na kondygnacjach powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
em-k-a Re: mieszkanie 06.06.13, 12:14 ja tam bym się tak nie cieszyła... dopóki są raty chatka niestety nie Twoja... Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: mieszkanie 06.06.13, 19:30 em-k-a napisała: > ja tam bym się tak nie cieszyła... dopóki są raty chatka niestety nie Twoja... W naszym systemie nawet po spłacie rat chałupka również nie twoja.... Gdyby była twoja to gdy nie zapłacisz czynszu to odcinają Tobie wodę, gaz i prąd ale dom nadal jest Twój.. ograniczają ci dostęp do cześć wspólnej....ale jest TWÓJ...u nas w kraju szybko się pożegnał byś z lokum. Czyli jak byś wynajmował bardziej niż.... Odpowiedz Link Zgłoś