Dodaj do ulubionych

mieszkanie

10.12.03, 15:26
wiem, ze zostalo juz malo czasu, ale chce kupic mieszkanie do konca tego roku
(najlepiej na rynku pierwotnym)... co moglibyście mi polecic w
Legionowie/okolicach?
Obserwuj wątek
    • e-legionowo.pl Re: mieszkanie 11.12.03, 08:24
      sharka1 napisała:

> wiem, ze zostalo juz malo czasu, ale chce kupic mieszkanie do konca tego roku
      > (najlepiej na rynku pierwotnym)... co moglibyście mi polecic w
      > Legionowie/okolicach?

Heh to naprawde sie troszke pozno "obudzilas" :)
      Rynek pierwotny w Legionowie i okolicach to firmy:
      - Leg-bud aktualnie buduja blok w miejscu dawnej kotlowni osiedlowej,
      Piłsudskiego/Broniewskiego, adres Legionowo ul. Kościuszki 146, tel. (022)
      7742934, fax (022) 7848514 (info z googli)
      - Horyzont 3000 i osiedle Nowy Bukowiec, mieli do konca roku oddac nastepny
      budynek ale chyba maja poslizg, co do rzetelnosci firmy to byly watki poruszane
      i tu i na innych grupach, wiecej www.marszalek.pl
      - Hepi (Jablonna) chyba maja 1-2 male osiedla domkow jednorodzinnych w Jablonnie
      - Spółdzielnia Mieszkaniowa Lokatorsko Własnościowa buduja osiedle domkow
      jednorodzinnych tez w Jablonnie, wiecej www.legionowodom.pl/
      - Osiedle Rajska w Jablonnie za OBI&Kaufland generalnie porazka:(

pozdrawiam
      Peter
      • sharka1 Re: mieszkanie 11.12.03, 15:37
        dzięki za namiary i info... czasami trafiam na Twoje rzetelne komentarze i
        dobre rady :) naprawde doceniam, ze zainteresowales sie moim problemem...
        rzeczywiscie jest pozno, choc wierze, ze mi sie uda...
        znajomej cala operacja (wybór mieszkania, zebranie dokumentów do banku w spr.
        kredytu i inne takie) zajela tydzien... zaczela szukac na poczatku grudnia a 22
        odbiera mieszkanko :)
        • e-legionowo.pl Re: mieszkanie 11.12.03, 16:30
          sharka1 napisała:

> dzięki za namiary i info... czasami trafiam na Twoje rzetelne komentarze i
          > dobre rady :) naprawde doceniam, ze zainteresowales sie moim problemem...
          > rzeczywiscie jest pozno, choc wierze, ze mi sie uda...
          > znajomej cala operacja (wybór mieszkania, zebranie dokumentów do banku w spr.
          > kredytu i inne takie) zajela tydzien... zaczela szukac na poczatku grudnia a
          22
          >
          > odbiera mieszkanko :)

dzieki za mile slowa, pozostaje tylko trzymac kciuki za pomyslnosc w
          znalezieniu fajnego mieszakanka i udanym zakupie:))

pozdrowka

Peter

ps. niedlugo wraca do zycia moj serwis informacyjny o Legionowie, bede sie
          staral wiecej zamieszczac takich pozytecznych informacji, o ile bede mial
          dobrych informatorow:))
          a adres.. no taki jak w nazwie usera:))
          • sharka1 Re: mieszkanie 11.12.03, 16:48
            thx :) będę stałym uzytkownikiem :)
    • polokokt Re: mieszkanie 03.06.13, 20:44
      zdecydowanie nagroda "górnik roku" się należy :)
      • kka69 Re: mieszkanie 03.06.13, 22:07
        Górnik roku to mało powiedziane, to jest Górnik Dekady. ;)
        • bolek1921 Re: mieszkanie 03.06.13, 23:15
          jak patrzę z okna przez tyle lat jak to budują, a jak sobie przypomnę tą przepompownię, i jak sobie przypomnę ile tutaj drenów było, i jak długo walczyli żeby im woda nie wychodziła... hehe,ja tam za darmo bym nie chciała mieszkać w tym budynku... i nie mówię tego z zazdrości... aha,i żeby nie było, jak sobie przypomnę te suszenie tynków... :-)
          wyjątkowo nieudana inwestycja...
          • zdebeq Re: mieszkanie 03.06.13, 23:22
            Bzdury bzdury sie gada
            • em-k-a Re: mieszkanie 04.06.13, 12:25
              jak się kredyt wzięło to się gada... :-)
              • zdebeq Re: mieszkanie 04.06.13, 18:58
                no ja też mam kredyt, nie narzekam. Na kredyt też nie narzekam, se biorą sami ile tam mają wziąć. Ostatnio nawet mniej.

A odnosząc się do wypowiedzi pytającego, to chyba już nie ma żadnych mieszkań. Jakieś ostatnie były wychodzące na ścianę szczytową wieżowca.
                • pola_kp Re: mieszkanie 05.06.13, 12:37
                  I ja mieszkam we wspomnianym bloku i mam niemały kredyt i czynsz coraz wyższy ale ... bardzo dobrze mi tu :-) a mieszkań na sprzedaż juz brak
                  • zdebeq Re: mieszkanie 05.06.13, 23:58
                    a szczerze to zdziwilem się informacją o ewentualnej powodzi
                    pamiętam chyba 2 lata temu. Pojawiła się informacja, że chyba w bloku przy Dietricha zalało garaż. Pamiętam jak jechałem wzdłuż rzeki Piłsudskiego a u nas w garażu o dziwo sucho. Byłem pozytywnie rozczarowany.
                    A złośliwy mieszkaniec prawodpodobnie zazdrosnym wzrokiem z wieżowca spogląda. Jak niedługo będzie potrzeba wyburzenia wieżowca, to przygarniemy do nas do garażu. :D
                    • pola_kp Re: mieszkanie 06.06.13, 09:50
                      Przygarniemy do garażu, ale chyba nie do końca bezinteresownie :-D ostrzegam, że czynsz w garażu niewiele niższy niż na kondygnacjach powyżej
                      • em-k-a Re: mieszkanie 06.06.13, 12:14
                        ja tam bym się tak nie cieszyła... dopóki są raty chatka niestety nie Twoja...
                        • 3goust Re: mieszkanie 06.06.13, 19:30
                          em-k-a napisała:

> ja tam bym się tak nie cieszyła... dopóki są raty chatka niestety nie Twoja...

W naszym systemie nawet po spłacie rat chałupka również nie twoja....

Gdyby była twoja to gdy nie zapłacisz czynszu to odcinają Tobie wodę, gaz i prąd ale dom nadal jest Twój.. ograniczają ci dostęp do cześć wspólnej....ale jest TWÓJ...u nas w kraju szybko się pożegnał byś z lokum.
                          Czyli jak byś wynajmował bardziej niż....
                          • zdebeq Re: mieszkanie 07.06.13, 00:35
                            Akt notarialny mowi ze moja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka